- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
Arkadaşlar merhaba, benim kafama takılan birşey var ve çok üzülüyorum hemen konuya geçiyorum;
Geçenlerde eşimle akşam yemeğimizi yedik çaya eşimin ailesine gittik ,gittiğimizde onlarda yemek yemişler eşim gitti yemeklere baktı çok sevdiği bi yemek varmış sevindi hemen bi tabak istedi kayınvalidem koydu verdi neyse eşim iştahla yiyor sanki evde yemek yememiş hatta 1 haftadır karnı aç gibi yiyor ,kayınvalidemin kardeşinin karısıda vardı ona döndü dediki "artık yemekleri kötü yapmam lazım galiba oğlum biraz karısının yemeklerinede alışsın" dedi, bende oradayım hiçbişey diyemedim birde güldüler baya bi ben gülmedim tabi çok üzüldüm kırıldım sizce bunu şaka olarakmı söylemiştir ciddimi? böyle birşey başına gelen varmı acaba ama ben ciddiye aldım çünkü ben gülmedim orda gördü suratımın aldığı şekli bi şaka yaptım yada hani bi mimik göstermedi hiçbişey dememiş olmamış gibi devam etti ,bu arada 3 aylık evliyim
aynen canım heryerde yapıyor zaten bunu pilavı çok seçer mesela ramazanda annesi pilav yapmış yine sofradayız bana diyoki annemden bu pilavı nasıl yaptığını öğren diyo bende güldüm niye flan dedim kabul et pilavın fazla iyi olmuyor dedi yani bunu hep yağıyor aslında ama ben annesinin öyle demesi ben hiç yemek yapamazdım yeni yeni alışıyorum daha canım
Bence ortada bu kadar üzülmenizi gerektiren bir durum yok. Kayınvalideniz böyle dedikten sonra dalga geçer gibi "ama anne sen kötü yapsan da ben seninle nasıl yarışırım" deyip asıl kahkahayı siz patlatsaydınız. Eşiniz annemden pilavın nasıl yapıldığını öğren dediğinde de neden diye niye soruyorsunuz ki belli zaten cevabı. Kendinizi zorla küçük düşürtmüşsünüz. Tamam hayatım öğrenirim ama el mahareti diye de bir şey anneninkiyle bir olur mu bilemem deseydiniz. Yani böylece sizin pilavınızın kötü oluşu değil annenin kadar iyi olamayacağı ya da bunun için zaman olduğu gibi bir görüntü oluşacaktı. Şakayla karışık halletmelisiniz her şeyi, kimsenin eline koz vermemelisiniz. Ağız dalaşına sokacak duruma getirmemelisiniz yani