• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar kayınvalidem bana öyle birşey dedi kii....

Arkadaşlar merhaba, benim kafama takılan birşey var ve çok üzülüyorum hemen konuya geçiyorum;
Geçenlerde eşimle akşam yemeğimizi yedik çaya eşimin ailesine gittik ,gittiğimizde onlarda yemek yemişler eşim gitti yemeklere baktı çok sevdiği bi yemek varmış sevindi hemen bi tabak istedi kayınvalidem koydu verdi neyse eşim iştahla yiyor sanki evde yemek yememiş hatta 1 haftadır karnı aç gibi yiyor ,kayınvalidemin kardeşinin karısıda vardı ona döndü dediki "artık yemekleri kötü yapmam lazım galiba oğlum biraz karısının yemeklerinede alışsın" dedi, bende oradayım hiçbişey diyemedim birde güldüler baya bi ben gülmedim tabi çok üzüldüm kırıldım sizce bunu şaka olarakmı söylemiştir ciddimi? böyle birşey başına gelen varmı acaba ama ben ciddiye aldım çünkü ben gülmedim orda gördü suratımın aldığı şekli bi şaka yaptım yada hani bi mimik göstermedi hiçbişey dememiş olmamış gibi devam etti ,bu arada 3 aylık evliyim

aynen canım heryerde yapıyor zaten bunu pilavı çok seçer mesela ramazanda annesi pilav yapmış yine sofradayız bana diyoki annemden bu pilavı nasıl yaptığını öğren diyo bende güldüm niye flan dedim kabul et pilavın fazla iyi olmuyor dedi yani bunu hep yağıyor aslında ama ben annesinin öyle demesi ben hiç yemek yapamazdım yeni yeni alışıyorum daha canım

Bence ortada bu kadar üzülmenizi gerektiren bir durum yok. Kayınvalideniz böyle dedikten sonra dalga geçer gibi "ama anne sen kötü yapsan da ben seninle nasıl yarışırım" deyip asıl kahkahayı siz patlatsaydınız. Eşiniz annemden pilavın nasıl yapıldığını öğren dediğinde de neden diye niye soruyorsunuz ki belli zaten cevabı. Kendinizi zorla küçük düşürtmüşsünüz. Tamam hayatım öğrenirim ama el mahareti diye de bir şey anneninkiyle bir olur mu bilemem deseydiniz. Yani böylece sizin pilavınızın kötü oluşu değil annenin kadar iyi olamayacağı ya da bunun için zaman olduğu gibi bir görüntü oluşacaktı. Şakayla karışık halletmelisiniz her şeyi, kimsenin eline koz vermemelisiniz. Ağız dalaşına sokacak duruma getirmemelisiniz yani :KK52:

Bence ortada bu kadar üzülmenizi gerektiren bir durum yok. Kayınvalideniz böyle dedikten sonra dalga geçer gibi "ama anne sen kötü yapsan da ben seninle nasıl yarışırım" deyip asıl kahkahayı siz patlatsaydınız. Eşiniz annemden pilavın nasıl yapıldığını öğren dediğinde de neden diye niye soruyorsunuz ki belli zaten cevabı. Kendinizi zorla küçük düşürtmüşsünüz. Tamam hayatım öğrenirim ama el mahareti diye de bir şey anneninkiyle bir olur mu bilemem deseydiniz. Yani böylece sizin pilavınızın kötü oluşu değil annenin kadar iyi olamayacağı ya da bunun için zaman olduğu gibi bir görüntü oluşacaktı. Şakayla karışık halletmelisiniz her şeyi, kimsenin eline koz vermemelisiniz. Ağız dalaşına sokacak duruma getirmemelisiniz yani :KK52:
canım çok haklısın işte ben beceremiyorum böyle ani cevapları veremiyorum pısırık yetiştim ,pilav öğren dediğinde niyeki dedim çünkü eşimin pilavımı beğenmediğini bilmiyodum eşim beni orda küçük duruma düşürdü yani şaşırarak dedim niye diye :) pilav yaptığımdada yiyodu yani hiç beğenmemiş gibi davranmıyodu :) bu erkekler kadınları anlamıyoruz diye dert yanıyo ya erkekleride şahsım adına ben anlayamıyorum çözemiyorummm oda bi dengesiz işte ...

canım çok haklısın işte ben beceremiyorum böyle ani cevapları veremiyorum pısırık yetiştim ,pilav öğren dediğinde niyeki dedim çünkü eşimin pilavımı beğenmediğini bilmiyodum eşim beni orda küçük duruma düşürdü yani şaşırarak dedim niye diye :) pilav yaptığımdada yiyodu yani hiç beğenmemiş gibi davranmıyodu :) bu erkekler kadınları anlamıyoruz diye dert yanıyo ya erkekleride şahsım adına ben anlayamıyorum çözemiyorummm oda bi dengesiz işte ...
canım üzüldüm öyle demesine çünkü benim daha tam yemeklere hakim olmadığımı fln biliyor orda diyebilirdiki bi büyük olarak demetede öğretiyim yapsım madem bu kadar seviyosun diyebilirdi yani ben zaten öğrenmeye açık bi kadınım ,kayın validem bence kötü bişey demek istememişde olabilir öyle bir ihtimalde var ,ramazanda iftara gitmiştik yine bi akşam eşimbayan kuaförü bayramda çok yoğun çalışıyor iftardan sonra yani neyse yemek yedik bende onunla gidiyorum dükkana kalkıcaz tutturdu emre bu gece burda kal sahuru yaparz emre kal emre kal bi defa da kızım gelin burda durun sahur yapalım fln demiyor ordada bozulmuştum, kalmak istiyosan kal sabah görüşürz demiştim eşime meğer tek eşime söylemiş olması zaten ikimizide çağırıyo demekmişş...doğrudan demiyoki sahura işten çıkınca gelin sahur yapalım öyle gidin demiyo yani, bozulma sebebimde şu uzun süre üst üste emre bu gece kal demesi yani bi cümlede emre kal dese ikincide gelin sahuru yapalım burda demiyor iki kişilik konuşmuyorrr lafı dolandırıyor.

Densiz kadın. Böyle şaka falan olmaz. Terbiyesiiiizzz.
yani bikere kötü denmemesi lazım dimi ama nimet bu ben hiç yemek yapmayı bilmiyodum ama çaba gösteriyorum bencede saygısızlık yaptı bi büyük olarak 45 yaşında bi kadın böyle bi cümle kurmaması lazım ama kuruyor allah beterinden saklasın sabır versin banaaa ve benim gibi olanlara tavsiyem benim gibi kimse susmasın versin cevabını

tebessümde değil kahkahayla güldüler yani düşün düştüğüm durumu :) hamileyim şimdi nerdeyse o yapıcak yemekleri sen yorulma sen kalkma sen üşüme böyle ilginin doruklarındayım :):) ama bilinçaltımdan hiç çıkmıycak bu cümle galiba çok düşünüyorum maaleseff..
Cok sevindim saglikla kicagina alirsin insallah bak simdide sen begenme yemekleri:KK55:Dusunmeye degmez diyorum:KK14:

Aslında pilav yapmayı öğren diye söylüyorsa bunun sebebi ya sizinkinin kötü oluşudur ya da annesininkinin sizinkinden daha iyi oluşudur işte bu yüzden dedim sormanıza gerek yoktu diye. Böyle söylemesinin sebebi gayet net çünkü. Öncesinde sizi kırmak istememiş pilavınızın kötü olduğunu söyleyerek ama fırsat eline geçince de yapabilesiniz diye de annemden öğren demiş. Sizinki mükemmel olsaydı öğren demezdi herhalde. Bir de insan senelerce aynı elden yiyince o yemeklere alışır. O yüzden de annesinin yemeklerini arıyor olabilir. Bunu düşünerek annen nasıl yapardı nasıl istersin diyebilirsiniz ya da annesine sorarsınız sen nasıl yaparsın ben nasıl yapayım diye. Bunda kötü bir şey yok ki.

canım kaç aydır deniyosun sorması ayıp ,yardımcı olabilirim tavsiyelerde bulunabilirim tabni ikinci çocuğunsa sen daha bilgilisindir:) duada ederim yardımda ;)
1 senedir evliyim bi kez kimyasal gebelk gecrdm ilk olacak ozelden msj at istersen burayi gebelikle doldurmayalim :)

Aslında pilav yapmayı öğren diye söylüyorsa bunun sebebi ya sizinkinin kötü oluşudur ya da annesininkinin sizinkinden daha iyi oluşudur işte bu yüzden dedim sormanıza gerek yoktu diye. Böyle söylemesinin sebebi gayet net çünkü. Öncesinde sizi kırmak istememiş pilavınızın kötü olduğunu söyleyerek ama fırsat eline geçince de yapabilesiniz diye de annemden öğren demiş. Sizinki mükemmel olsaydı öğren demezdi herhalde. Bir de insan senelerce aynı elden yiyince o yemeklere alışır. O yüzden de annesinin yemeklerini arıyor olabilir. Bunu düşünerek annen nasıl yapardı nasıl istersin diyebilirsiniz ya da annesine sorarsınız sen nasıl yaparsın ben nasıl yapayım diye. Bunda kötü bir şey yok ki.
haklısın bende öyle düşündüm artık karışmıyorum karnı doysunda nerde ne yerse yesin diyorum,umursamıyorum ben eşime bunları dile getirmiyorum ,internetten yapıyorum yemekleri ,annesi en son o cümleyi ettikten sonra gidip bana pilavı öğrette demek istemedim.internetten baka baka alıştım şimdi beğendiğini söylüyor,buarada bende beğen,yorum k.validemin yemeklerini :) şimdi gururumdan yemeğe gitmiyorum oraya ama canım çekiyor çaya falan gittiğimzde bakıyorum yemeklere çok güzel görünüyorlar ama yemiyorum:))

haklısın bende öyle düşündüm artık karışmıyorum karnı doysunda nerde ne yerse yesin diyorum,umursamıyorum ben eşime bunları dile getirmiyorum ,internetten yapıyorum yemekleri ,annesi en son o cümleyi ettikten sonra gidip bana pilavı öğrette demek istemedim.internetten baka baka alıştım şimdi beğendiğini söylüyor,buarada bende beğen,yorum k.validemin yemeklerini :) şimdi gururumdan yemeğe gitmiyorum oraya ama canım çekiyor çaya falan gittiğimzde bakıyorum yemeklere çok güzel görünüyorlar ama yemiyorum:))
İşte ben de bunu anlamıyorum. Eğer böyle yapmaya devam ederseniz daha çok duyarsınız o sinir olduğunuz lafları. Birine kendinizle ilgili zayıf olduğunuz noktaları gösterirseniz sizi hep oradan vurur. Çaya gidince alın yiyin yaptıklarından of çok güzel olmuş deyin söyleyin ne düşünüyorsanız böylece size söyleyecek laf da bulamazlar. Laf sokma değil birbirine yardımcı olmaya döner olay. Böyle olması daha mı iyi şimdi :KK12:Gururu bırakın bence, çünkü şu durumda gereksiz :KK52:

şaka olarak söylediyse bile biz buna eş.. şakası diyoruz.
bu nasıl bir terbiyesizliktir ya keşke cevapverseydiniz

İşte ben de bunu anlamıyorum. Eğer böyle yapmaya devam ederseniz daha çok duyarsınız o sinir olduğunuz lafları. Birine kendinizle ilgili zayıf olduğunuz noktaları gösterirseniz sizi hep oradan vurur. Çaya gidince alın yiyin yaptıklarından of çok güzel olmuş deyin söyleyin ne düşünüyorsanız böylece size söyleyecek laf da bulamazlar. Laf sokma değil birbirine yardımcı olmaya döner olay. Böyle olması daha mı iyi şimdi :KK12:Gururu bırakın bence, çünkü şu durumda gereksiz :KK52:
ne biliyim işte çocukluk yapıyoruz bazen ,haklısın valla ne desen artık dediğin gibi yapıcam mecbur çünkü iki üç günlük değil ömür boyu beraber olacağız nereye kadar gurur yapabilirimki..

ayyy klasik kayınvalide replikleri
bide o kadar şey söylerler sonra da ay kızım şaka yaptım yapmasın efendim şakalaşma karşılıklı olur değilmi

şaka olarak söylediyse bile biz buna eş.. şakası diyoruz.
bu nasıl bir terbiyesizliktir ya keşke cevapverseydiniz
öyle diyoruz da orda cevap verseydim bana göre o terbiyesiz olucaktı herkese görede ben terbiyesiz olucaktım, o nedenle cevap veremedim zaten ama iyi kide vermemişim canım insan üzülüyor bide eşimin yanında demeside üzdü beni eşimin hiçbişey dmemesi daha çok üzdü galiba ..

öyle diyoruz da orda cevap verseydim bana göre o terbiyesiz olucaktı herkese görede ben terbiyesiz olucaktım, o nedenle cevap veremedim zaten ama iyi kide vermemişim canım insan üzülüyor bide eşimin yanında demeside üzdü beni eşimin hiçbişey dmemesi daha çok üzdü galiba ..
ya istediklerini desinler nasıl bir ayıptır bu ya sonrada gelinler bize gelmiyor diye ağlıyorlar..

neyse en azından benim ki fazla güleryüzlü ,bana saldırmadı iyiki sen oğluma yemek yedirmiyomusun ne bu hali diye:)
hem laf söyler hem kahkaha atar...

o kahkaha atarken bi laf diceksin öyle şabalak gibi kalıcak aslında :D ben arada yapıyorum çok güzel oluyor hahhha

ya istediklerini desinler nasıl bir ayıptır bu ya sonrada gelinler bize gelmiyor diye ağlıyorlar..
aynenn şimdi hamileyim akşamları çok yorgun oluyorum eşim gitmek istediğinde yorgunum diyorum gitmiyorum,arıyo her akşam bize gelin ne zmn gelceksiniz eşime diyoki hala gelinde çörek yapıyım diyo eşimin vazgeçilmezi çörek biliyo kullanıyo onu :) benimki de bi değiğşik

Back
X