• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kefil olduğunuz barbunya tariflerinize talibim 😂

Vaalbara

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2023
8.576
23.990
268
Taze değil de kuru barbunyayi nasıl pişiriyorsunuz, sürekli yaparım dediğiniz, iyi bı tarifiniz var mı? Hep taze tuketirdim ama bu sefer ayıklamaya fırsatım yoktu koymadım dondurucuya falan, ilk kez kuru deneyecegim.

Kuru barbunya kaynatıp suyunu döküyorum.

aynı kuru fasulye gibi.
Sogan ve salça kavurup içine küp küp havuç atıp kuru fasulye gibi pişiriyorum bundan başka pismez bizim evde 🙄
Bende böyle yapıyorum yaa 😍😍 oğlum çok seviyo çünkü bazen de suyunu çektirip pilav yanına fala koyuyorum

Benimki de aynı sadece bir tane domates ve pişerken ortasına bütün halde küçük bir dolmalık biber yada köy biberi bırakıyorum. Minicik bir çimdik tarçın çok yakışıyor. Ama herkes sevmeyebilir.

Arda Türkmen'nin tarifi çok güzel oluyor.

O zaman suya koyayım şimdi, yarın etli havuçlu falan klasik şekilde yapıyorum

Benimki de aynı sadece bir tane domates ve pişerken ortasına bütün halde küçük bir dolmalık biber yada köy biberi bırakıyorum. Minicik bir çimdik tarçın çok yakışıyor. Ama herkes sevmeyebilir.
Tarçın ve kuş üzümlü pilavlara bayılırım, barbunya tarifi de gördüm, denemedim de yapan varsa bı ara onu da denemek isterim

Ben soğan koymuyorum.
Bol domates ve sarımsaklı yapıyorum.
Havuç ekliyorum.
zeytinyağı ile yapıyorum.
Biraz limon sıkıyorum.
Pişince üstünü maydanozla süslüyorum
Sende egeli olmuşsun çoğu şeyde sarimsak var geçen yine birsey e sarimsak koyduğunu yazmıştın ben şaşırmıştım neydi hatırlamıyorum 😂

Tarçın ve kuş üzümlü pilavlara bayılırım, barbunya tarifi de gördüm, denemedim de yapan varsa bı ara onu da denemek isterim

Tazesine daha çok yakışıyor. Ama kurusunda da konuluyor. Fakat çok çok az.
Ben normalde tarçın sevmem. Baharlı bir tat veriyor ama tarçın tadı belirgin olmayacak şekilde koyunca seviyorum. Yemeğe derinlik katıyor.

Tazesine daha çok yakışıyor. Ama kurusunda da konuluyor. Fakat çok çok az.
Ben normalde tarçın sevmem. Baharlı bir tat veriyor ama tarçın tadı belirgin olmayacak şekilde koyunca seviyorum. Yemeğe derinlik katıyor.
Severim ben aromatik tatları o yüzden yakışır diye düşünüyorum, yarın misafirlik klasik yapayım da daha sonra böyle de deneyeceğim 😊

Sende egeli olmuşsun çoğu şeyde sarimsak var geçen yine birsey e sarimsak koyduğunu yazmıştın ben şaşırmıştım neydi hatırlamıyorum 😂
Ayy neydi acaba?
Annem de böyle yapıyordu.
Harika oluyor ama herkes soruyor.
Hiç kurusunu yapmadım.
Tazesini bol bol stokluyorum

Ben soğan koymuyorum.
Bol domates ve sarımsaklı yapıyorum.
Havuç ekliyorum.
zeytinyağı ile yapıyorum.
Biraz limon sıkıyorum.
Pişince üstünü maydanozla süslüyorum
Zeytinyagliyi özellikle bir gün bekletiyorlar ya, bekletip mi tuketiyorsun aynı gün mü, denedin mi öyle?

Back
X