Kızlar lütfen bakar mısınız ? Çok acillll(Spermiogram testi)

mysteryy1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2025
24
3
1
28
Merhaba kızlar öncelikle 3 yıllık evliyim ve evlendiğimden bu yana kilo aldığım için diyet yapmaya başladım 1 ay oldu ve kadın doğuma aylar öncesinden alınmış bir randevum vardı çünkü kilo aldığım için düzensiz reglerim olmaya başmıştı neyse yavaştan çocuk düşünmeye başladık ama önceliğim kilo vermekti bizde hazırlıklı olalım diye kontrol olmak istedik bende bir şey çıkmadı sadece hormonlarıma bakılacak 3 ay sonra eşimin de test vermesini istedim ve sonuçları cuma günü aldık bilgisi olan varsa anlatabilir mi doğal yoldan hiç mi şansımız yok bu zamana kadar hep korunduk o yüzden bilmiyorum tecrübeli kişiler lütfen benimle paylaşın

Eklentiler

• IMG_8574.webp
    31 KB · Görüntüleme: 54
Sayı zaten normalde çok fazla ileri hareketlilikde çok aşırı bir düşüklülük yok bence strese girmeyin stres çok etkiliyor çünkü, bizim sayı 3 milyon ileri hareketlilikde 7, küsür tedavi oluyoruz normal yollarla olma ihtimali de var diyor doktorlar

Ne tür bir tedavi oluyorsunuz acaba ? Biz ek vitaminlere başladık 3 ay sonra tekrar test verecek eşim

Ne tür bir tedavi oluyorsunuz acaba ? Biz ek vitaminlere başladık 3 ay sonra tekrar test verecek eşim
5 ay önce varikoselden amaliyat oldu 4. Üstünde damar kalınlığı vardı, e vitamini ve progeny M kullanıyor 2 aydır ondan önce de 3 ay gene e vitamini ve proxxed plus kullandı proxxedin pek bir faydasını görmedik ama biz

Ne zamandır deniyorsunuz sizin sonuçlarınız nasıldı peki

Merhaba, arkadaşımız da aynı sonuçları yaşamıştım. Sperm sayısı çok iyiydi ama hareketlilik ve morfoloji düşüktü. İlk başta çok endişelendi ama araştırdıkça bunun çoğu zaman vitamin–mineral eksikliği ve özellikle D vitamini düşüklüğüyle ilgili olduğunu öğrendim.
Doktorumuz hemen tedaviye başlamadan önce en az 3 ay vücudu desteklememizi istedi. Çünkü sperm yaklaşık 3 ayda kendini yeniliyor. Bu süreçte D vitamini, çinko, selenyum, omega 3 ve hücre enerjisini destekleyen takviyeler kullandık. Düzenli kullanımdan sonra değerlerde toparlanma gördük.
Yaşam tarzı da gerçekten çok etkiliyor; sigara, alkol, stres ve aşırı sıcak hareketliliği daha da düşürebiliyor.
Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: sayı bu kadar iyiyken bu tablo umutsuz değil. Doğru destek ve biraz sabırla ilerleme görmek mümkün. İstersen biz bu süreçte neler kullandık, detaylıca paylaşabilirim.

Yazmanıza çok sevindim ve bir o kadarda içime su serptiniz inanır mısınız kaç günlerdir ne uyuduğumu bilirim ne yediğimi içtiğimi sanki dünyam başıma yıkılmış hissettim ama araştırdıkça çok şükür bunun rutin hayatınızda ufak tefek değişiklikler yaparak düzelebileceğini okudum neyse ki bizde sigara alkol yok avantajlıyız ve şu an hemen vitamin almaya başladık CoQenzym, L carnitin,Çinko,Selen ayrıyeten D vitamini sizin sürecinizide dinlemek isterim elbette

ortalama 80-90 mlun spermi olan birinin %19 hareketlisiyle sizinki bir değil. 200 ml küsür spermin %19 u daha fazla hareketli sperme sahiptir.Sadece kuruyemiş,biraz da vitamin takviyesiyle 2 ayda uçar sonuçlar.

Canım, yazdıklarını okurken kendimi hatırladım. O ilk günlerde insanın ne uyuyası geliyor ne de bir şey yiyebiliyor. Her şey üst üste gelmiş gibi hissediliyor ama şunu içtenlikle söyleyebilirim: bu tablo çoğu zaman düşündüğümüz kadar umutsuz değil.
Sigara ve alkol olmaması gerçekten çok büyük bir avantaj. Buna çok sevindim. Başladığınız destekler de doğru yönde. Biz de bu süreçte vücudu yormadan, düzenli ve sabırlı şekilde desteklemeye odaklandık.
Biz şu ürünleri kullandık:

TİENS Airiz Pet Spirulina – güçlü bir antioksidan olduğu için hücreyi toparlamaya ve genel direnci artırmaya destek oldu
TİENS Çinko – sperm şekli ve hormon dengesi için çok önemli
TİENS Kordiseps mantarı – spermin enerjisi ve hareketi için faydasını gördük
TİENS Kitosan – vücuttaki yükü azaltmaya ve dengeye yardımcı oldu
TİENS D vitamini – özellikle hareketlilik tarafında çok fark ettiğini düşünüyorum
Bunları düzenli kullandık ve en az 2–3 ay sabırla devam ettik. Çünkü sperm kendini bu sürede yeniliyor. Sayı bu kadar iyiyken, vücut doğru şekilde desteklendiğinde hareket ve şekil tarafında toparlanma görmek mümkün oluyor.
Bu süreçte en önemli şey yalnız olmadığını bilmek. İstersen biz neleri nasıl kullandık, nelere dikkat ettik, hepsini sakin sakin paylaşabilirim. Buradayım, dilediğin zaman yazabilirsin.

ortalama 80-90 mlun spermi olan birinin %19 hareketlisiyle sizinki bir değil. 200 ml küsür spermin %19 u daha fazla hareketli sperme sahiptir.Sadece kuruyemiş,biraz da vitamin takviyesiyle 2 ayda uçar sonuçlar.
Bunu nasıl hesapladınız acaba sonuç tanımlamasında asthenozospermi ve teratozospermi yazıyor

Size çok teşekkür ederim emek verip tane tane açıklamışsınız hakkınızı helal edin henüz bir gebelik planım yok ilk olarak doktorum dediği gibi kilo vermek o zaman zarfındada eşimin takviyelerine devam etmesi tabi inşallah 5-6 ay sonrası gibi düşünüyoruz o zamana kadar hem toparlanırız hemde stresimizi atmış oluruz diye düşünüyorum

Ne zamandır deniyorsunuz sizin sonuçlarınız nasıldı peki
Biz 1 sene oldu korunmasız ilişkiye başlayalı, ilk başta kontrol hapı kullandığın süre kadar bıraktıktan sonra koruyor diyorlardı o yüzden 5 ay kullanıp bıraktım 5 ay daha korur diye. ( cahildim yani ) Bıraktıktan 5 ay sonra kadın doğuma gittim oda bana öyle şeymi olur bırakınca hapın koruması geçiyor öyle olsaydı günlük alınmazdı dedi eşimden test istedi, Haziran'da test verdik 3 tane farklı ürologa gittik temmuzda amaliyat oldu. Amaliyattan önce baya çok kötüydü ama. Şimdide dediğim Vitaminleri kullanıyor ben kendi doktorumu değiştirdim oda bana ürolojiyle değil adrolojiyle sizin işiniz deyip oraya yönlerdirdi gidemedik daha, size söylediğim sonuçlar 2 ay öncenin sonuçları

Aaaa aslında biz hep kulaktan dolmalara inanıyoruz ama bu zamanda iyi doktora gelmekte çok zor denk gelen çok şanslı ona göre yönlendiriliyor malum her şey maddiyata bakıyor bu devirde dilerim Allahtan en kısa zamanda mucizenize kavuşursunuz her şey yolunda ilerler

Stres yapma canım bu spermogram gayet normal öyle korkulacak bi sonuç değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…