Ben haziranda 28 oluyorum, 19 yaşında kaçarak evlendim, başka bir şehirde yalnız kaldım, depresyondaydım uzun süre üniversiteyi de evliyken bitirdim. Şimdi 2 yaşında oğlum var ve ben hiç çalışmadım, maddi sıkıntılar olduğunda veya çevreme baktığımda acaba dediğim çok oldu, iyi bir üniversitede okudum üstelik. Ama evladım olmasını çok istediğim sonrasında da bırakıp gitmek istemediğim bakıcıyla değil benimle büyümesini istediğim için erteliyorum. Ev işlerini hiç bilmiyordum annemi 16 yaşında kaybedince yemekten başlayarak her şeyi öğrendim. Evliliğin ilk 5 senesi ciddi tartışmalarla geçti, şuan biliyorum ki bunda ikimizin de psikolojik sorunları olması etkiliydi. İkimizin de babası alkolik ciddi travmalarımız var. Herkes okuldan çıkıp eğlenmeye falan giderdi ben de pazara gidip birşeyler alıp yemek yapardım eşim gelmeden, kızartma da olsa yapardım. Şükrettim cebimde param vardı, alıp istediğim yemeği yapabileceğim. Üvey annemle otururken lisedeydim, herkes sınavı kazanacak mıyım diye düşünürken ben sınavı kazanacağımı umuyordum ama, evde kavga çıkacak mı, evden kovulacak mıyım diye düşünürdüm. Kovulursam nerde kalırım diye düşünürdüm. Kısaca hayatta kalacak yeri, yiyecek ekmeği olmayan, çok iyi okullar kazanıp gidemeyen, okusa dahi eşi, bebeği veya sağlığı sebebiyle çalışamayan çok insan var. Bizi mutlu ve mutsuz eden diplomalarımız, ailelerimiz cebimizdeki para da değil. Bizi mutlu edebilecek şey kötü zamanların geçici olduğunu, derdi verenin dermanı da vereceğini bilmek. Bu bunalımlardan çıkış yolu da faydalı olmak, başkasını mutlu etmek kendi mutluluğumuzun anahtarıdır. Akşam eşinize çorba komşularınız için de bir tatlı veya börek yapın kapıdan uğrayıp dağıtın, hem sohbet edip tanışmış olursunuz, hem de işe yaramaz hissetmemiş olursunuz. İkinci el kıyafetleriniz varsa dışarda üşüyen insanlara verebilirsiniz çevrenizde durumu olmayan aileleri araştırarak. Bizlerin anlaması gereken, anne, eş, iş kadını tanımlamalarından çok ötede biz insanız. İnsanca yaşamaktan uzaklaştıkça bu isimlerin arkasına sığınıyoruz, sonra da bu isimler bize yetmiyor, daralıyoruz. Bu arada kısaca her şeyi olup mutlu olamayan insanları anlatmaya çalıştım, ve sorunun nasıl çözülebileceğini, sizin konunuz da vesile oldu belki içimi dökesim varmış :)