KızLar Lütfen bi yardım edin arada kaLdım =(

sari_sheker07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2009
60
0
86
Yalova
Arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir bi ilşkim var ailesiylede tanıştım onun tarafı komple başı kapalı insanlar annesi çarşaflı hatta,bizimkilerde aksine şen şakrak kıpır kıpır bi aileyiz sohbet muhabbet olsun başımız açık ancak sevgilimle ciddi düşünüyoruz çokta seviyorum ve ailesi kapanmamı istiyor yoksa hakkımı helal etmem demiş benimkine,ben dha onların aile yapısını bzimkilere nasıl kabullendiricem diye düşünürken hiç aklımda olmayan kapanma mevzusu çıktı sevgilim ben sni zorlamam sna bırakıyorum diyordu şimdi emir byk yerden geldi diyo ne yapıcam hiç bilmiyorum :S lütfen yardımcı olun kızlar senağlama

Son düzenleme:
cnm öncelıkle sakın ol....
kapanmak çok guzel bırsey ama kımse cın degıl allah rızası ıcın olmalı...
,ben kapalıyuım benım aılemde yanı kuzenlerım de bıkını gıyer yerıne gore ıckı ıcerler...
bu kısısel bır mesele...herkesın kendı yasayısı...saygı duymak lazım...
gelelım senın konuna...
kayınvalden sımdıden sart kosması çok saçma..o da çok ıyı bılıyor kı olacaksa allah rızası ıcın olmalı...
yoksa açık ınsanlar terbıyesız edepsız mı...bu zıhnıyetı hıç anlamam...
ama sunu da belırteyım kapalı ınsanlar eglenmıyor sen sakrak degıl gıbı bır mana cıkardım yazdıklarından...
asla ama asla oyle bırsey yok.her aıleye gore degısır.kapalı olmak öcu olmak degıl ayrıca...
erkek arkadasınla konus duygularını dusuncelerını soyle....
senı kılık kıyafetın ıcın degıl sen oldugun ıcın kabul etmelıler.yoksa ömur boyu bunun sonu gelmez...
kapanırsın makyaj yapma derler.zamanla uzun ceket gıy sonra parduse gıy derler.hep onlara gore yasamak zorunda kalırsın...kapanacaksan eger sen ıstemelısın butun içtenlıgınle....
yoksa zorakı kapansan ıcınde yok hersey daha da zor olur...
allah yardımcın olsun...
dılerım en ıyı hayırlı kararı verırsın...

Canım saol yorumun için söylediklerin çok mantıklı ben şen şakrak değil veya kapalılar öcü gözüyle bakmıyorum ama onalrın yapısı öyle evlerinde kuran okunur hep ayrı oturulur tv pek izlenmez gülemezsin gülümseyebilirsin sadece eşinle biraz mesafe olur aranda otururken bile o tarzdalar oyüzden okdr emin konuştum. bendimde anlamadığım şu bu insanlar bukdr dinine bağlılar ancak bilmelilerki baş kapatmak örtünmek allh rızası için olur ben bunu savunuyorum zmanı gelince kendimi hazır hissettiğimde elbet kapanırım ama bunu ailesi istiyor veya ayşe mehmet istiyor diye yapmam ailesini kırmadan nasıl açıklayacağım bunu bilmiyorum erkk arkadaşımın üstüne yüklenmelerinide istemiyorum ama bakalım hayırlısı,Teşekkür ederim gzl yorumun için...

ama,istemeden sırf başkası istediği için kapanılmaz ki.kapandın mı,tam kapanmalısın,içinden gelmeli ki,bu duyguyu yaşayabilesin.

Canım saol yorumun için söylediklerin çok mantıklı ben şen şakrak değil veya kapalılar öcü gözüyle bakmıyorum ama onalrın yapısı öyle evlerinde kuran okunur hep ayrı oturulur tv pek izlenmez gülemezsin gülümseyebilirsin sadece eşinle biraz mesafe olur aranda otururken bile o tarzdalar oyüzden okdr emin konuştum. bendimde anlamadığım şu bu insanlar bukdr dinine bağlılar ancak bilmelilerki baş kapatmak örtünmek allh rızası için olur ben bunu savunuyorum zmanı gelince kendimi hazır hissettiğimde elbet kapanırım ama bunu ailesi istiyor veya ayşe mehmet istiyor diye yapmam ailesini kırmadan nasıl açıklayacağım bunu bilmiyorum erkk arkadaşımın üstüne yüklenmelerinide istemiyorum ama bakalım hayırlısı,Teşekkür ederim gzl yorumun için...

Ben ailesinden ziyade erkek arkadasini kabahatli görüyorum.:delphin:

Ailesinin bu kadar tutucu oldugnu bile bile nasil oluyorda aile yapisina tamamen zit bir kizla evlilik düsünüyor?
Tamam sevgi ask mesk falan filanda....birazda mantiklida düsünecek insan.:kahve:

Bence bu iliskinin sonu yok, ailesine bu aciklasan ne olacakki?
Bu konuda bu kadar tutucu ve kati insanlarin yumusayacagini hic sanmiyorum.benneyaptımki

Ya kapanirsin diyecekler yada evlendikten sonra hayatini zehir edecekler. :1no2:

Iyi düsün, zit kutuplar birbirini ceker ama uzun vadede davul dengi dengine olmali....

Hakkinda hayirlisi olsun.:Saruboceq:

neden size uygun olmayan kültürü yaşamıyla farklı bir ailenin oğluyla çıkarsınız. ve neden bu oğlan gidip ailesinin vede kendi istediği gibi kapalı bir kızla olmaz.
neden illa ki başı açık kızı kapama derdine girer.
şu ülkede kapalı genç kızmı yokta başı açıklarla olurlar.
neden, sizler kendi ailenize uygun kendi bakış açınızdakilerle beraberlik yaşamazsınız.
sonuç
sizin karşısındakinin istediği şekle sokulması.ve de siz bunu kabul ettiğiniz anda,kişiliğinizden ödün vermiş olacaksınız.
siz ,siz olmayacaksınız.onun istediği kız olacaksınız.
yazık olacak size......

bunun dinle ne alakası var gülememek ne demek ya.
gülen kahkaha atan dinden mi çıkıyoryada tv izleyen..
ayrı oturulmak yani,haremlik selamlık mı...

ooo,olay kapanmaktanda daha ötelere geçmiş..
sizin durum vahim. onu söyleyeyim..

Kızlar acaip arada kaldım anlatamam size erkk arkadaşım bnm bu konu hakkında kati düşüncelerimi bliyor ve bna bırakıyor olayı hala öyle ama ailesine terbiyesizlik etmiyeceğimide biliyor ama anlaşılan iyice knuşup bi karar almak gerek çok teşekkür ederim herbirinize.

aynen okuduğunuz gbi işte hiç abartısız anlattım size sesli gülmek ayıptan öte günah onlara göre ve ben doğal sarışınım boya yok saçımda bu bile rahtsızlık yaratmış aile ortamında allh vergisi işte ama anlatamıyorsun insanlara.flört dönemimiz ii hoştuda işin ciddiliğini düşününce baya bi problem çıktı.hayırlısı bakalım

sadece sevmekle olmuyor.
şu anlattıklarınızı okudukça size önereceğim tek şey var.
arkanı dönmeden kaç
hemde son sürat...

ınanki okdr sevmeme rağmen sevgilimden şu duyduklarım ve gördüklerim herşeyin önüne geçti bikez konuşucam tavrımı dile getiricem sevgilime karşı iice bilsin yoksa dha yapıcak birşeyim yok...başarılı bi insanım ben belki iş hayatıma bile ilerde karışabilirler böyle giderse... kısmet bakalım tşkr ederim yorumların için

ınanki okdr sevmeme rağmen sevgilimden şu duyduklarım ve gördüklerim herşeyin önüne geçti bikez konuşucam tavrımı dile getiricem sevgilime karşı iice bilsin yoksa dha yapıcak birşeyim yok...başarılı bi insanım ben belki iş hayatıma bile ilerde karışabilirler böyle giderse... kısmet bakalım tşkr ederim yorumların için

belkimi.:1shok:
iş hayatına karışacaklar tabii.
ilahi..

delıler gıbı sevıyorum!..dersenız kabullenceksınız ..
ama unutmayın dınde zorlama yokdur aıle oyle stıyo dıye oyle olcak halınız yok..
oncelık sızın ıstegınız sevgılınız madem bukadar tutucu bı aılesı var neden secımını ona gore yapmadı?..
secımı hatalı su an bence ve verdıgı kararları dahı hatalı olcagıdır..
yuva kurmak evlılık temelı atmak dusunmedenyapılmaz heralde..
sız ılk etapda kabullene bılırsınız ama sonra dayanamıya bılırsınız cunku kendı ıstegınız ıle yapmıycaksınız yaşınızı bılmıyom ama sımdıye kadar acık ıken bırden bırı ıstedgı ıcın kapanmak sıze agır gelebılır..madem bukadar tutcu dını ıle bır yaşıyo ozaman zorlama olmıycanıda bılmelıdır..

merhaba arkadasım,bence uzak dur yazık etme kendine,daha şimdiden sana bazı konularda baskı kurmaya çalışan bir ailede mutlu olamazsın,eşinin ailesinin sana böyle bi istekte bulunmaya asla haklarının oldugunu düşünmüyorum,bu hareketleriyle bile sana saygı duymadıkları açıkca ortada..tüm ilişkilerde oldugu gibi eşinin ailesiyle de mutlu ve huzurlu bi hayat yasayabılmen için öncelikle karşılıklı saygının olması şart,inanki evlilik dışardan bakıldıgı kadar kolay değil..bir ömür kişiliğine saygısı olmayan bir takım baskılarla seni sindirmeye çalışan insanların içinde perişan bir hayat sürmek zorunda kalırsın..eşin onlardan farklı düşünnen biri olsaydı belki daha farklı olabilirdi kendiniz aranızda bu sorunları çözebilirdiniz ama anlaşılan o ki o da ailesiyle hemfikir..ayrıca ailesi istedi diye başını kapatmaman onlara saygısızlık yaptıgın anlamına gelmez,ona bunu anlatmalısın..saygı karsılıklıdır ve kişilerin birbirlerinin deger yargılarına tercihlerine saygı göstermesi ve karşısındakileri oldukları gıbı kabul etmelerınden gecer..saygısızlık da tüm bunların yitirildiği anda başlar..yanı saygısızlık sana yapılandır asıl..çok iyi düşün cnm..evlilik bir ömür katlanılması gereken zorluklarıda beraberınde getırır..bu zorlukları iyi düşün..

bu konunun belkisi kalmamıs evlenceksen kapanmayı kabul etmelisin canım bu kesin.Bu tarz insanlara diyecek sözüm zaten yok 5 vakit namaz kılıp kapalı olmak demek cağdas olmamak deilki bazı arkads cevrem bile benim namaz kılmama aa sen 5 vakit namaz mı kılıosun die sasırıor ne yani sadece bası kapalı insanlar mı Allaha inanır ya da namaz kılar benim bi kız arkadasım vardı annesi ablası kapalı evleri dinsel içeriki kitaplarla doluydu. onlara göre giyim tarzımın daha rahat olmasına karsın bana hiç tuhaf gözle bakmadılar cok sıcak kanlı davrandılar kulağımda 7 tane küpe vardı hatta.işte ben böyle insanlara cok imreniyorum hem dinlerinin tüm görevlerini yerine getriyorlar hemde haset dedikodu kınama yapmıorlar.aile hakkında pek yorum yapmk istemiorum coğu sey zaten ortada canım ama aileler bir araya geldiğinde olmaz yani kapalı ve acık aileler olmaz demiyorum bak o aileyle her aile olmaz diyorum

ya daha neler.. seni değiştirmeye çalışıyorlar. sevgilin senin nası bi insan olduğunu bilmiyor muydu?
niye işinden kişiliğinden giyiminden vazgeçmek zorunda kalasın ki
ömür boyu çekilir mi bu böyle
ne kadar sevsen de zorlama şeyler eziyettir

ben ayrılırdım hatta kesin
bu kadar açık ve net
bu aile yapısı bana ters.
ilerde herşeyine karışır olcaklar kapanmasan bile
çünkü senin kişiliğin o yapıya ters o yüzden herşeyde çatışcaksınız
koşarak kaç ya adam mı kalmadı dünyada

Benim bir arkadaşımın eşinin annesi de çarşaflı,arkadaşın eltileri de kapalı.Hatta arkadaş son derece modern,sürekli kuaföre giden,bakımlı mı bakımlı bir kızdır.Onun ailesi bile böyle birşey istemediler seninkiler biraz abartmışlar.Seni seviyorsa bize ayak uydursun gibisine yapmışlar bence.Sende güzel bir dille anlat sevgiline;kapanmanın Allah rızası için olduğunu,içinde olmadığı sürece kimse için kapanamayacağını güzel bir dille anlat ki o da aynen gidip annesine anlatsın.Ama bu insanla gerçekten evlenmeyi düşünüyorsan hayal ettiğin çoğu şeylerden vazgeçmek zorunda kalabilirsin.Mesela;açık bir gelinlik,davullu zurnalı düğün vs.Allah yardımcın olsun

Şeniz
Arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir bi ilşkim var ailesiylede tanıştım onun tarafı komple başı kapalı insanlar annesi çarşaflı hatta,bizimkilerde aksine şen şakrak kıpır kıpır bi aileyiz sohbet muhabbet olsun başımız açık ancak sevgilimle ciddi düşünüyoruz çokta seviyorum ve ailesi kapanmamı istiyor yoksa hakkımı helal etmem demiş benimkine,ben dha onların aile yapısını bzimkilere nasıl kabullendiricem diye düşünürken hiç aklımda olmayan kapanma mevzusu çıktı sevgilim ben sni zorlamam sna bırakıyorum diyordu şimdi emir byk yerden geldi diyo ne yapıcam hiç bilmiyorum :S lütfen yardımcı olun kızlar senağlama

canım benim ablan olarak nacizane önerim seni seven olduğun gibi sevsin kimse için taviz verme yoksa sen sen olmaz kocanın karısı kaynananın gelini olursun sen sen olarak kal tatlımopuyorumnanaktan

belkimi.:1shok:
iş hayatına karışacaklar tabii.
ilahi..

tabiki.. evlensenizde boşanırsınız.. görünen köy kılavuz istemez dedikleri tam bu konu için geçerli oldu..

yakın bir arkadaşım böyle bir aileye gelin gitti.. ve tabiri caizse feleği şaştı.. kaç kere boşanmanın eşiğinden döndü.. ailesi yani abileri boşanmasına karşı çıktığı için boşanamıyor..kendisi yüksek kimyager.. çalışmasına izin yok.. renkli kıayfet giyemez.. hep kahverengi, lacivert yada siyah giyinir.. asla tek başına çarşıya çıkamaz vs vs..

düşün ;bu kız ,zaten kapalı bir kızdı..ama çok ağır yaşadıkları için katlanmakta çok zorlanıyor....:delphin:

direk kendimi senin yerine koyarak yorum yapicam..
ben böyle bir adama açıkcası en bastan asık olmazdım,olamazdım..herkesin hayat görüşü,inancı vs kendine tabiikide ama benim yasam tarzıma uymadığı için asık olmazdım..hadi oldum diyelim ailesini gördükten sonra,üstüne bana böyle bir teklifle geliyorsa arkama bile bakmadan kacardim..neden?çünkü ne asık oldugum adam ne de ailesi beni ben oldugum için sevmiyecek..önemsedikleri ben değilim,ben değilde başka bir kız olsa da onlar için fark etmez..bu yüzden arkama bile bakmadan kacardim..
benim erkek arkadaşımın ailesinde de kapali,hacı insanlar var..bu çok doğal..ama derler ya herseyin fazlası zarardir,bu da o hesap..kuzeni mesela kapalı bir bayan eşi hacı ama yanlarında çok rahat içkimize icerim istediğim gibi de giyinirim..asla kötü bir bakışlarını görmedim veya igneliyici bir laflarını falan..ben buyum walla yerse :)))) onlarda o yine yerse :)) bu kadar basit..
daha yolun basında sayılırsın,umarım senin için doğru olan yolu bulursun ve mutlu olursun..ask sevgi bunlar geçici seyler,eğer bir adamla hayatını birleştirmeyi düşünüyorsan onu herseyiyle kabul etmen lazım tabii o da seni..eğer bunu yapamazsanız ileride çok büyük sorunlar yasarsınız..

Back
X