kızlar moralim cok bozuk bebeğim geri kalmıs:(

selam öncelikle geçmiş olsun.
bende 36+5 günlük hamileyim bizim bebeğimizdede gelişme gerili tespit edildi dün gittiğimiz kontrolde kilosu 2343 gr çıktı 2.5 hafta geride yani ptesi tekrar kontrole gidicez
%90 sezaryenle önümüzdeki hafta bebeğimizi alacak dr bey ama nst sonuçlarımız çok iyi yani bebeğimizin sağlığı yerinde dr. umuzun dediğine göre içeride plasentadan kaynaklanan bir nedenle iyi beslenememiş o nedenle sağlığı yerindeyken alıp dışarıda beslemek en doğrusuymuş ptesiye kadar sol yanıma yatıp beslenmeme dikkat edicem inş. bebeklerimizisağlıkla kucağımıza alırız..

çok geçmiş olsun ne olur üzülme psikolojik durumun daha önemli senin için ve bebeğin için hayırlısı olur inşallah

canım mrb valla nekadar endişelenme ddiyosakta aynı durumu yaşadığımdan insanın elinde olmuyo sen ilk ne zaman farkettin bide doktorun sebep olarak neyi gösterdi

canım önceden böyle bır durum yoktu hersey yolundaydı 34.haftamda konturol ıcın gıttıgımde 2 hafta gerı kaldıgını ögrendık sorun plesentamdaymıs yedıklerım bebege tam gecmedıgı ıcın böyle olmus ben ne kadar ıyı beslensemde onunla bır alakası yokmus pazartesı konturolum var yıne gunler gecmıyor suan benım ıcın

canım geçmiş olsun korkma sakın öyle üzme kendini bebeğin artık gelişmiş benimki gibi minik olsa üzül ağla ama artık dunyaaya gelse bile yasar sadece bıraz mınık olur ama sutunle mamayla onuda kapatırsınız haberlerini takıp edicem yıne

canım benim tansiyon olmadığı sürece inanki korkulacak bişey yok dediğim gibi kuzenimde aynı kiloda doğum yaptı şimdi ayını bile geçti kilosu bebişinin için rahat olsun ama arkadaşların dedikleri gibi bekleme hemen git belki hastanede yatman gerkir ama daha iy olur senin ve bbeğin için sakın gecikme

saol canm cok sukur tansıyon sorunum yok ıns bebegıme bırsey olmaz

slm kızlar doktora gıttım suan endıse edılcek bırsey yok dedı doktorum haftalık konnturollere devam edıcez suan suyu ve nst sı önemlıymıs suan bunlarda ıyı cok sukur bunlar ıyı oldugu surece 38 39 haftama kadar almıycak bebegımı

aynı durum bendede vardı.26 haftada suyum azalmaya başladı neler söylediler inanamazsın.dolplere girdim bebişte sorun görünmüyordu.her hfata kontrole gittim.suyum düzeldi ama bebiş çok kilo almıyor 2 kilo şuan.eğer kilo almamazsa daha önce alıyorlar.benimde öyle olabilir bakalım.ne kadar dursa o kadar iyi.onun dışında herşer iyi dolple sonuçları nst .aman sağlıklı olsunda kilo sonrada alır.

canım sen suan kac haftalıksın tabıkı önemlı olan saglıklı olmaları artık dogunca alırlar kılolarını doktor bana 2.5 olursa daha ıyı olur dedı belkı ozaman kuvese gırmez yemek yedıkten sonra sol yanına yat canım sende önemlı olan saglıkları organları cok sukur onlarda bır sorun yok senın bebegın nıye kılo alamıyormus benımkı plesentamdan kaynaklanıyormus yedıklerımı tam gecırmıyor bebege ondan da mınık kaldı kuzum gunde 2 lıtre su ıc doktor öyle dedı bana suyu cok önemlı bu tur bebeklerde su azalması daha cok oluyormus o yuzden 2lıtre su ıc ve mumkun oldugunca soluna yat canım ıns bebeklerımıze sagsalım kavusuruz haberlerını beklıyorum

canım doktor bırde hareketlerıne dıkkat et dedı gunde 10 kez oynaması gerekıyormus cok sukur bebegım hareketlı

benim suyum sonradan düzeldi.kesin bir şey söylemiyorlar ama plasentadan kaynaklandığını söylüyorlar.ben 36+1im şuan inşallah biraz daha kilo alırlar.küvöze gerek kalmaz.söylediklerini yapıyorum ben zaten.herşeyin hayırlısı miniklerimiz iyi olsunda.

canım doktor sanada sezaryan olman gerekıyor dedımı bana sezaryan dedı bu durumda normal olmaz dedı

Evet sezeryan olacak bebeĞı rıske atmak ıstemıyor dr.lar.sana tavsıyem ıÇınde yoĞun bakım Ünıtesı olan mÜmkÜnse Ünv.hastanesınde doĞum yap ne oluer ne olmaz ben Öyle yapacaĞım.

öncelikle merhaba benimde bebegim ayrıntılıya girdigimde bir hafta geri çıktı gelişme geriligi denmedi bana ama ben hla bu geriligi anlamş degilim çünki gelişme geriligi diyince zekasında bişe varmış gibi geliyo insanınn aklına ben de 2.250 gr dogmuşum AALAHA şükür de gayet saglıklı bi hayatım oldu şuan 26 yaşındayım bendedemi annemin karnındayken gelişme geriligi vardı anemin dedine görede hemen toparlamışım dogduktan sonra öyle zayıfta degildin diyo bu biraz genetikte olabiliyo anen babanın dogum kilosunun ortalamasını alıyo bebek organları saglıgı yerindeyse kilosuda önemli tabi ma toparlarlarr bebişelr rabbim saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin

sağlığı iyiyse kilo çok önemli değil doğunca alır inşallah.ayın 2sinden sonra sezeryana gireceğim sağlıklı sıhatli gelsin 2500falan olur dedi dr.inşallah.

slm canım benım bebegıme 2hafta gerı kalmıs dedıler ama saglıgında bıesey yok cok sukur benım yedıklerım tam gecmedıgı ıcın zayıf kalmıs haftasına göre önemlı olan saglıklı olmaları tabıkı ıns sagsalım kucaklarımıza alırız bebeklerımızı

sağlığı iyiyse kilo çok önemli değil doğunca alır inşallah.ayın 2sinden sonra sezeryana gireceğim sağlıklı sıhatli gelsin 2500falan olur dedi dr.inşallah.

canım cok az kalmıs inş kılosuda ıyı olur saglıklı olsunda önemlı olan da bu hayırlısıyla bebegını kucagına alırsın inş dogumdan sonrakı tecrubelerını yazarsan cok sevınırım bebegıne allah uzun ömurler versın

kızlar bu arada benım de esım 1.5 kılo dogmus ama sımdı mşlh cok saglıklı bebeklık resımlerıde oldukca tombıs doktora sordum esımden dolayımıdır dıye alakası yoktur dedı

yok canım bizimki genetik faan değil plesanta sorunlu diye böyle.hiç merak etme zayıf bebekler daha çabuk kilo alıyormuş.yeterki sağlılğı iyi olsun.herşey hallolur.bu arada zayıf olacakları için bir ihtimal küvöze girer diye üniversite hastanesinde doğum yapacağım ben önce özel hastaneye gidiyordum.sanada tavsiye ederim.varsa çevrende ünv.hastanesinde doğum yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…