• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Yav kudra konu sahibi hicbir konuda net bilgi vermiyor ama kayın adamın yatalak veya kadının çalışamayacak kadar yaşlı olmadığına emin gibiyim. Ana baba diyince hele bir de kuyruğa hastalık takınca gözümüz kör oluyor ama Arya hakli, bu konu gereksiz duyarda madalya alır. Misal benim eşim ağır kronik hasta, hala çalışıyor, ben hala çalışıyorum bir şekilde bakıyoruz çolugumuza çocuğumuza ( yaşımız da epey var ayıptır söylemesi) eşim yatalak olursa bakıcı tutar mecbur yine çalışırım çünku yaşamak zorundayım. Bu arada benim kp de bel fıtığı oldum diyip 50 yaşında emekli olmuştu, evde bi yumurta kırmak zor geldiği için de kv yi zorla genç emekli edip eve kapatmıştı. Hep aynı hikâye yani, hep de düşülür
Bir de her şeyi geçtim, en az 60 yaşında hiç çalışmamış bir kadın nerede nasıl bir iş bulacak da çalışacak allah aşkına ya 😂😂😂

Bir başka konuda da söyledim herkes kendi hayatından yola çıkarak yorum yapıyor. Benim babam yaklaşık 1 yıl hastaydı. Evet ayaktaydı, gidip geliyordu ama bakıma muhtaçtı. Evde yalnız bırakamıyorduk, sürekli hastaneye gidip geliyor son 3-4 ayda hastanede yatıyordu. Yani yatalak olmaması bakıma muhtaç olmadığı anlamına gelmez.

Kronik hastalıklar da yaş ile daha yoğun hissedilmeye başlar. Hayatını çok ağır bir kronik hastalıkla geçiren ablam çalıştı çabaladı malulen emekli oldu. Annem 74 yaşında, astımı, tansiyonu ve şekeri var. Yalnız yaşar, kendine bakar gerekirse ama hastaneye yalnız gidemez, alışverişe yalnız gidemez, hergün kontrol etmezsem olmaz. Gözüm üstünde olmak zorunda.

Yani sözün özü adamın yürüyebiliyor olması kendine bakabileceği anlamına gelmez.
İşte sen de kendi hayatından çıkıp yorum yapıyorsun ama bizim toplumun genel kabullerine gözünü kapatiyorsun. Bak konu sahibine gencecik sağlıklı kadın, çalışmıyor , çalışmadığı halde nişanlısının gelirinin muhasebesini yapıyor, çünkü muhtemelen çok mecbur kalmadıkça asla çalışmayacak ve yarı aç büyütmeyi yeterli gördüğü kendi cocuklarini da nasılsa bana bakmak zorundalar kafasıyla , ilerisini zerre düşünmeden ardarda doğurup yetiştirecek. Bu döngü asla kırılmaz çünkü ana baba olmak aşırı kolay ve haybeden kutsal bu ülkede

Son düzenleme:
Merhaba kızlar ben şu an nişanlıyım nişanlım ailenin tek erkek evladı babasının kronik bir rahatsızlığı var sürekli hastaneye gitmek durumunda çalışamıyor.Nisanlimin annesi ilgileniyor eşiyle maddi ve manevi olarak nişanlım ve kardeşi destek olacak.Benim de birtakım endişelerim var. Ailesinin mağdur olmasını tabii ki istemem ama bu durum benim ailemi mağdur eder mi diye düşünmüyor değilim. Nişanlımın ailesine karşı maddi ve manevi sorumluluğu olacak anlayacağınız (Tabi ki destek olacak ailesi ama kendi ailesini de mağdur etmemek şartıyla) Ben maddi ve manevi anlamda nişanlımın bu dengeyi kurabilecek mi onu düşünüyorum.İki tarafın gönlünü de hoş tutabilecek mi beni düşündürten konular bunlar. Bencil düşünmüyorum ama sonuçta bizim de bir ailemiz olacak kendimizi de düşünmek zorundayım. İki tarafa da yetişecek gücü bulabilir mi maddi ve manevi olarak bunları düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl düşünürsünüz?Bana fikir verebilir misiniz?
evlenmeyin. nişanlınız da rahat rahat ailesine baksın.

İşte sen de kendi hayatından çıkıp yorum yapıyorsun ama bizim toplumun genel kabullerine gözünü kapatiyorsun. Bak konu sahibine gencecik sağlıklı kadın, çalışmıyor , çalışmadığı halde nişanlısının gelirinin muhasebesini yapıyor, muhtemelen çok mecbur kalmadıkça asla çalışmayacak ve yarı aç büyütmeyi yeterli gördüğü kendi cocuklarini da nasılsa bana bakmak zorundalar kafasıyla , ilerisini zerre düşünmeden yetiştirecek. Bu döngü asla kırılmaz çünkü ana baba olmak aşırı kolay ve haybeden kutsal bu ülkede
Yani işte konu sahibi çalışmıyorken en az 60 yaşındaki anneye çalışsın demek bana son derece saçma geliyor her türlü kafa yapısından bağımsız olarak. Kaç kişi annesinin belli yaştan sonra elalemin evine temizliğe gitmesine falan razı olur allah aşkına? Yorum yaparken biraz mantıklı mı olsak?

Yani işte konu sahibi çalışmıyorken en az 60 yaşındaki anneye çalışsın demek bana son derece saçma geliyor her türlü kafa yapısından bağımsız olarak. Kaç kişi annesinin belli yaştan sonra elalemin evine temizliğe gitmesine falan razı olur allah aşkına? Yorum yaparken biraz mantıklı mı olsak?
Mantık? Konuda yapılan yorumlarda konu sahibinin vermediği bilgiler üzerinden sadece kendi hayati ve bakış açısından yola çıkarak diğerlerini şiddetle yargilayarak mantiksizlikla suçlayan tek sen varsın. Biraz sakin mi olsak? Ne yapsak?

Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil

Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
Ne peki? Nisanlinizi evlenecek kadar seviyorsanız çalışıp hem kendi evinize hem de bakmak zorunda olduğu kök ailesine destek olursunuz. Çalışmayı istemiyorsanız ve sadece size bakacak birini arıyorsanız ayrilip daha zengin birini bulursunuz bu kadar basit

Mantık? Konuda yapılan yorumlarda konu sahibinin vermediği bilgiler üzerinden sadece kendi hayati ve bakış açısından yola çıkarak diğerlerini şiddetle yargilayarak mantiksizlikla suçlayan tek sen varsın. Biraz sakin mi olsak? Ne yapsak?
Bak çok basit bişey soruyorum. Senin ailenle aran kötüydü sanırım umurunda olmaz muhtemelen ama yine de sorayım; 60 yaş üstü annen baban bir şekilde maddi sıkıntıya düşse hayatında hiç çalışmamış annene git çalış der misin? Mantık dediğim bu. Ben demem, diyene de bakış açım farklı olur açıkçası.

Bak çok basit bişey soruyorum. Senin ailenle aran kötüydü sanırım umurunda olmaz muhtemelen ama yine de sorayım; 60 yaş üstü annen baban bir şekilde maddi sıkıntıya düşse hayatında hiç çalışmamış annene git çalış der misin? Mantık dediğim bu. Ben demem, diyene de bakış açım farklı olur açıkçası.
Oooooo bel altı vurulmaya başlanmış. Özel hayata saldiri argüman yetersizliğinde başvurulan en ucuz yöntemdir. Hiç yakıştıramadım. Asla demem ama ben de kalkıp şimdi sana anneni niye yanına almıyorsun ? Beraber yasamiyorsun? Yazık değil mi 75 yaşında hasta kadın tek başına.... ben haksızlığını çok gördüğüm , evlat ayıran anneme bile ileride asla bunu yapmam, yapamam desem? Ne kadar kolay saldırmak öyle değil mi?

Son düzenleme:
hastalık konuları çok özel ve hep kişiye özgü şeyler.
benim annem yıllarca çok hastaydı ama borçlar nedeniyle çalışmak zorunda kaldı. görenler arabasıyla işe gidip geliyor, demek iyi diyip geçerdi ama ne kadar hasta olduğunu işin ehilleri ve en yakınları çok iyi bilirdi.
nitekim en sonunda vücudu da zihni de dayanamadı. 1 sene içerisinde hem hep yattı hem de zihnen bulanıklıklar yaşadı.
demem o ki hasta insan ama aman nolacak çalışsın zorlasın demek bence çok havada kalabilecek şeyler.

konu sahibi size gelince, evlenmek beraber bir evi idame ettirmektir. sizin çalışmanızla ilgili kimseye söz hakkı vermezken kendi emeğiyle gelir elde eden nişanlınızın kazancında da söz sahibi olamazsınız.
herşey dengeli olmalı kimse tüm maaşını ailesine versin demez, diyemez. ama canı çalışmak istemeyen yeni gelin de evlendiği insanın aile ilişkisinde söz sahibi olamaz.

keza şu an böyle bir sorun olmasaydı da ileriki zamanlarda sizin aileniz sizin yardımınıza muhtaç olsaydı ne yapacaktınız ? çalışmayan bir kadın olarak onlara maddi destek sağlamak için kocanızdan isteyecektiniz muhtemelen. yanlış mıyım ?

Parasıyla da ailesine bakar mı bakmaz mı bunun kararını da eş adayınız verir. Siz tek maaşla beni geçindirebilir mi diye düşüneceğinize siz de çalışın. Sizden çok bulur ama babasından bir tane daha bulamaz nasıl olsa ? 🤷

Parasıyla da ailesine bakar mı bakmaz mı bunun kararını da eş adayınız verir. Siz tek maaşla beni geçindirebilir mi diye düşüneceğinize siz de çalışın. Sizden çok bulur ama babasından bir tane daha bulamaz nasıl olsa ? 🤷

hah benim de anlamadığım bu. bütün kadınlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. bir sevgili bulmak hiç de zor değil. kadın da erkek de bulunmaz, yeri dolmaz değil. herkesin yeri dolar ama ana babanın dolmaz.

ha tabi ki suistimal varsa bu noktada o kişi kendisi sınırını çizer. ama hastalık gibi hayati meselelerde çoğu şey tartışmaya kapalıdır.

Oooooo bel altı vurulmaya başlanmış. Özel hayata saldiri argüman yetersizliğinde başvurulan en ucuz yöntemdir. Hiç yakıştıramadım. Asla demem ama ben de kalkıp şimdi sana anneni niye yanına almıyorsun ? Beraber yasamiyorsun? Yazık değil mi 75 yaşında hasta kadın tek başına.... ben haksızlığını çok gördüğüm , evlat ayıran anneme bile ileride asla bunu yapmam, yapamam desem? Ne kadar kolay saldırmak öyle değil mi?
Yok bel altı vurmak için yazmadım inanki, bu konuda çekincen olduğunu düşünmedim birçok yerde yazdın çünkü ama kırdıysam özür dilerim.

Annem yalnız değil, ablamla birlikte yaşıyor. Evlerimizin arası on adım. Şimdi ben yeni ev alıp taşınacam diye onları da taşıyacağım yine bana yakın bir yere. Birbirine yakın iki ev arama sürecindeyim ve ne kadar zor olduğunu tahmin edemezsin.

Aryanın söylediklerini mantıksız bulmamın sebebi buydu işte. Kolay kolay hiç bir evlat anne babası zor durumdayken git çalış demez. Dememeli.

Calısmaya baslayınca ben senin babana bakmak icin calısıyorum diye basa kakmayacaksanız girin bu evlilik isine.
Yoksa hic umutlandırmayın insanları.
CÜnkü anne babası hayatta oldugu sürece 2 ev bakacaksınız.
Kardesi evli mi bilmiyırm ama evli değilse,yarın evlenip esi istemezse yardımı keserse,ne olur?
Ne tepki verirsiniz ona göre ilerleyin derim.
Biyerden sonra zor gelecek cünkü insanız.

hah benim de anlamadığım bu. bütün kadınlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. bir sevgili bulmak hiç de zor değil. kadın da erkek de bulunmaz, yeri dolmaz değil. herkesin yeri dolar ama ana babanın dolmaz.

ha tabi ki suistimal varsa bu noktada o kişi kendisi sınırını çizer. ama hastalık gibi hayati meselelerde çoğu şey tartışmaya kapalıdır.
Ya konu sahibi çalışırım gocunmam (!) falan diyor %90 çalışmayı falan düşünmüyor. Benim hasta babam varken eli ayağı tutupta çalışmayan , üstüne babamın tedavi masraflarına laf yapan bir eşim olsa hiçte güzel sonuçlar çıkarmam ortaya. :)) Ayriyetten sizinde dediğiniz gibi eş adayı çok valla. Ama baba , anne bir tane. Ki zorunlu bir durum yahu. Sanki adam eve 3. bir TV alın demiş gibi tavırlar. Yuh dedim okurken.

Bir de her şeyi geçtim, en az 60 yaşında hiç çalışmamış bir kadın nerede nasıl bir iş bulacak da çalışacak allah aşkına ya 😂😂😂
Simdi bunu yazıyordum gerek kalmadı:)
34 yasındayım,mesleğim de var ama burdan cıksam nerde kac zman sonra is bulurum hic bilmiyırm:(
Sektör bitik cünkü.
60 yasında nerden is bulacak?Eve temizlige mi gidecek?Cocuk mu bakacak ne yapacak kadın?

Ya konu sahibi çalışırım gocunmam (!) falan diyor %90 çalışmayı falan düşünmüyor. Benim hasta babam varken eli ayağı tutupta çalışmayan , üstüne babamın tedavi masraflarına laf yapan bir eşim olsa hiçte güzel sonuçlar çıkarmam ortaya. :)) Ayriyetten sizinde dediğiniz gibi eş adayı çok valla. Ama baba , anne bir tane. Ki zorunlu bir durum yahu. Sanki adam eve 3. bir TV alın demiş gibi tavırlar. Yuh dedim okurken.

burada ciddi bir hastalık durumu olmasa, sırf borçları var diye para verecek olsa ben de tepki gösteririm. madem borç yapmışlar kendileri çabalasın önce derdim.
ama durum hastalıkla ilgili. zaten muhtemelen borçlarda hastalık nedeniyle olmuştur.
annemin 1 yıllık sürecinden sonra ölümünün ardından 150in tl küsür hastane harcamalarından kaynaklı borçları ödedim.
ne yazık ki gerçek hayat böyle.
böyle kabul ederse edecek. etmeyecekse de ayrılmak ikisi için de en mantıklısı çünkü huzurlu bir evlilik olmayacak.
ha bu arada böyle bir evliliği istemeyebilir tabi ki, herkesin kendi kararı. ama hiç emek vermeden, kendisi para kazanmadan nişanlının kazancı için hesap yapmak bence hoş değil.
oturup aklındakileri ve kaygılarını anlatacak. muhtemelen hasta insanları nasıl bırakayım diyecek adam. e sonuç gene belli.

Simdi bunu yazıyordum gerek kalmadı:)
34 yasındayım,mesleğim de var ama burdan cıksam nerde kac zman sonra is bulurum hic bilmiyırm:KK43:
Sektör bitik cünkü.
60 yasında nerden is bulacak?Eve temizlige mi gidecek?Cocuk mu bakacak ne yapacak kadın?

doğum nedeniyle ara veren, 10 küsür sene sektör tecrübeli 37 yaşındaki arkadaşım 2 senedir iş bulamıyor.
diyeceklerim bu kadar.

Olay tam olarak ne peki ? Ev geçindirmek erkeğin görevi değil. Siz çalışmayı düşünmüyor iseniz ve ev geçindirme hakkında endişeleriniz varsa kira geliriniz falan vardır belki ? 🙄 Hani siz de bir yerlerden para akıtacaksınız ki endişe duyacaksınız. Zira adam keyfi para vermiyor babasına. Yoksa hem keyfi çalışmayıp hem hasta babasına para veren insana bizim evi geçindirebilir mi diye soran birine tavrım bu olur çünkü. Çok mu endişeleniyorsun , gir işe , çalış para kazan derim mesela.

Back
X