• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Ben öyle bir şey demedim onların mağdur olmasını tabi ki istemem.Kendi ailesini se ihmal atmemesi lazım benim demek istediğim o
Demek istediğinizi gerçekten anlamıyorum ben. Bu yardımların devam edeceğini biliyorsunuz, hak da veriyorsunuz bu mesajınızdan anladığım kadarıyla. O zaman sorun ne tam olarak?

Babasının emekli maaşı var ama o da borca gidiyor onlara kalmıyor Nişanlımın kardeşi de destek olacak Nişanlımın da maddi geliri iyi sayılır ama biz de kiraya çıkacağız bizi anca geçindirir kimseye muhtaç etmez bir meblağ büyük şehirde yaşayacağız.Malum hayat pahalı onu da düşünüyorum

Alıntı

O halde anneside çalişacakti. Bu tip çocuklarindan geçinen aileler asla rahat vermezler. Tartişmaya, huzursuzluğa çok musait yer. Yok kardeşi az verdi bu ay, biz niye çok veriyoruz? Boş yere kredi karti doldururlar, sizden kira, elektrik parasini isterler. Nişanlinda hayir diyemez,..

Ha nişanlin isterse baksin ailesine. Tüm maaşini verir. Ancak o haldede evlenmesin.

Evet sağlik sorunu ancak emekli maaşi varmiş adamin. Arada atiyorum erzak almak, bir fatura ödemek farkli. Her ay düzenli 400-500lira vermek farkli. Keşke aileler çocuklarindan geçinmeyi biraksa.

O halde anneside çalişacakti. Bu tip çocuklarindan geçinen aileler asla rahat vermezler. Tartişmaya, huzursuzluğa çok musait yer. Yok kardeşi az verdi bu ay, biz niye çok veriyoruz? Boş yere kredi karti doldururlar, sizden kira, elektrik parasini isterler. Nişanlinda hayir diyemez,..

Ha nişanlin isterse baksin ailesine. Tüm maaşini verir. Ancak o haldede evlenmesin.

Evet sağlik sorunu ancak emekli maaşi varmiş adamin. Arada atiyorum erzak almak, bir fatura ödemek farkli. Her ay düzenli 400-500lira vermek farkli. Keşke aileler çocuklarindan geçinmeyi biraksa.
Kadın kocasına bakıyormuş arya, nasıl çalışsın?

Çalışmayı düşünüyorum zaten

hemen iş bulmaya bakın bunları düşünmek yerine ek gelir getirin eve ama siz çalışsanız bile evlenince aile yardımının abartılmaması lazım. abartılmaması koşuluyla gerektiği kadar yardım edebilir.
siz kimsenin gelirine osuna busuna bakmayın kendiniz çalışın

borca giden de olsa bir emekli maasi var bu borc sonsuza kadar degildir heralde.
emekli maasina cekilen kredi cok yuksek bir miktar degildir zaten bir kac seneye biter idare edersiniz, tabi edesiniz varsa.

ayrica her ay anneye babaya verilen 400 500 un lafi olmamali ya disarida bi yemege kahvaltiya gidilse zaten en az 200 300 lira.

Nişanlınız kartları acik oynamış.
Bunu bildiğiniz halde Evlendikten sonra bu konuda başının etini yememek için iyi düşünün.

Siz de çalışacaksanız bu sefer aynı şekilde ileride kendinize şunu soracaksınız " ben enayi mıyım?"
Yanı genelde öyle diyorlar cunku.

Ailesinin evi varsa ve babasının emelli maaşı varsa olabilir. Ama evleri yoksa zor

Bu konuda kafaniza aşırı sekilde takıyorsanız evlenmeyın
Ailesinin maddi durumu aynı kalacak değişen bisi olmayacak ilerde cunku.

İhtiyacı olan anne babaya yardım etmek kadar doğal ne olabilir? Borçları varmış ne kadar sürecek bunu biliyor musunuz? Borç bitince nişanlınızın yapacağı yardım azalır muhtemelen ama siz bunu kabul edip devam edin edecekseniz.
Baştan belli olan şeylere sonradan problem çıkarmanın bir anlamı olmuyor.

Kendisi çalışmayan bir insanın şu muhabbeti yapması bana çok itici geldi. Nişanlınızın ailesiyle ilgili önemli sağlıksak bir durum var şu an ortada. Onlara elbette yardım edecek. Daha iyi bir hayat istiyorsanız siz de zahmet olarak ama elinizi taşın altına koymayı göze almalısınız. Çalışmıyorsunuz adamın maaşı hem bana hem ailesine yeter mi diye sorguluyorsunuz, garip gerçekten

Kadın kocasına bakıyormuş arya, nasıl çalışsın?

Mecbur. Kadin hasta olunca adam işi birakiyormu? Hayir, bir şekilde idare ediliyor.

Ayni şekilde idare edilmeli fakat yapilmiyor. Çocuklara bu yük veriliyor. Daha kolay oluyor ve kültür bunu dikta ediyor. Kolaymi çocuklara ömür boyu o ailenin bakimi yüklenmesi?

"Benim için doğru olan bu" deniliyorsa o zaman başkasinin hayatini etkilemesin ve evlenmesin. Yada evlenceği kişi buna razi gelmeli. Hep başkalarina maddiyat gitmesini, ve bundan dolayi yeri geldimi maddi zorluk çekilmesi. Yeri geldimi kayin aile ve kendi çocuğu arasinda kalacağini,.. hepsini kabul etmeli.

Ve bunlar kolay kabul edilebilen şeyler değil. Hali ile ben bulaşmazdim.

Kendisi çalışmayan bir insanın şu muhabbeti yapması bana çok itici geldi. Nişanlınızın ailesiyle ilgili önemli bir durum var şu an ortada. Onlara elbette yardım edecek. Daha iyi bir hayat istiyorsanız siz de zahmet olarak ama elinizi taşın altına koymayı göze almalısınız. Çalışmıyorsunuz adamın maaşı hem bana hem ailesine yeter ki diye sorguluyorsunuz, garip gerçekten
Neden çalışmaya bağlıyorsun ki olayı gerekirse de çalışırım da çalışmayı da düşünüyorum

Mecbur. Kadin hasta olunca adam işi birakiyormu? Hayir, bir şekilde idare ediliyor.

Ayni şekilde idare edilmeli fakat yapilmiyor. Çocuklara bu yük veriliyor. Daha kolay oluyor ve kültür bunu dikta ediyor. Kolaymi çocuklara ömür boyu o ailenin bakimi yüklenmesi?

"Benim için doğru olan bu" deniliyorsa o zaman başkasinin hayatini etkilemesin ve evlenmesin. Yada evlenceği kişi buna razi gelmeli. Hep başkalarina maddiyat gitmesini, ve bundan dolayi yeri geldimi maddi zorluk çekilmesi. Yeri geldimi kayin aile ve kendi çocuğu arasinda kalacağini,.. hepsini kabul etmeli.

Ve bunlar kolay kabul edilebilen şeyler değil. Hali ile ben bulaşmazdim.
Çok sabit fikirlisin. Evet bazı durumlarda erkek de işi bırakıp karısına bakabiliyor bakacak başka kimse yoksa. O adama birinin bakması gerekiyor sonuçta, hasta adamın önüne yemini suyunu koyup gidip çalışamazlar.

Nişanlınızın aylık geliri +20 binse olur neden olmasın. Hayat çok pahalı bir de kiraya çıkarsanız zaten kiralar almış başını gidiyor. Düğün borcu da olur eee siz ne yiyip içeceksiniz. Şu devirde 2 aile 5 6 bin maaşla hayatta idare edilmez...

konu açanlar istiyorlarki her seyi tek tek soralım yada müneccim olalım.
*Kp rahatsizligi gecici mi kalici mi ?
*Ailesinin evi kira mı ?
*Kp maası borca gidiyor demissiniz .ne borcu ne kadar bir borç ?
*nisanlinin geliri ne kadar ?
*ne kadarını ailesine gönderecek ?
* ev tuttunuz mu kirası ne kadar ?
sorular sorular....

Neden çalışmaya bağlıyorsun ki olayı gerekirse de çalışırım da çalışmayı da düşünüyorum

‘Gerekirse’ çalışırsınız. Zahmet olacak. Gerekmesi için daha ne olması gerekiyor? Adam iki tarafa da yeter mi diye düşündüğünüze göre hiç çalışmaya niyetiniz olduğunuz sanmıyorum. Resmen adam hem bana hem ailesine bakabilir mi diyorsunuz.

Çok sabit fikirlisin. Evet bazı durumlarda erkek de işi bırakıp karısına bakabiliyor bakacak başka kimse yoksa. O adama birinin bakması gerekiyor sonuçta, hasta adamın önüne yemini suyunu koyup gidip çalışamazlar.

Öyle erkekler pek fazla yok ama. Kadin hastayken bile çalişir, gelip bide evde ev işi yemek yapar. Şimdi yeme bizi kudra, toplum nasil işlediğini ikimizde biliyoruz.

Hasta adamin emeklisi var. Kadin part time bile çalişsa yetebilir. Ha evlat olarak geçici süre tabiki yardim edersin. Maddi manevi. Ancak yillar süren bir bağlilik kesinlikle olmamali. Bu ilişkileri sadece yipratir. O evlat kendi hayatini kurmakta zorlanir.

Ve bu benim fikrim evet. Niye senin bu kadar zoruna gidiyor anlamiyorum. Daha öncede bu konuda fikir ayriliğina düştük. Olabilir. Ben sabit fikirliysem, sende öyle.

Babasının emekli maaşı var ama o da borca gidiyor onlara kalmıyor Nişanlımın kardeşi de destek olacak Nişanlımın da maddi geliri iyi sayılır ama biz de kiraya çıkacağız bizi anca geçindirir kimseye muhtaç etmez bir meblağ büyük şehirde yaşayacağız.Malum hayat pahalı onu da düşünüyorum

Alıntı
maaaş iyi sayılır diyebilmeniz için 15 bin olması lazım. siz çalışıyormususnuz

Back
X