kızlar örneğin pazardan aldıklarınızı aynı poşetiylemi budolabına kaldırıyorsunuz

• Konu Sahibi Konu Sahibi tiona
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.077
498
47
merhaba arkadaşlar bende 9 yıllık ev hanımıyım merak ettim pazardan aldıklarınızı yada kasaptan vs aynı poşetiylemi koyuyorsunuz buzdolabına
cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Pazardan aldığım sebzeleri tupperware saklama kaplarıma koyuyorum, daha uzun süre dayanıyor. Kasaptan aldığım etleri de küçük parçalara bölerek buzdolabı poşetlerine koyuyorum, buzlukta saklıyorum. Meyveleri de buzdolabının sebzelik kısmına koyuyorum...

canımsaol cevabın için bende buzdolabı poşetine koyuyorum sebzeleri etler için osaklama kabını nereden bulabilirim

pardon sebzeleri sakladığn kapları...

Tupperware tinimini serisi benim kullandığım...Bir keresinde kuru ıspanak almıştım pazardan, olduğu gibi koydum kaba, günler sonra hiç fire vermeden taptaze kalmıştı, çok şaşırmıştım. Tavsiye ederim, internette tinimini diye aratırsanız resimlerini de görebilirsiniz, büyük ve küçük boyları var...

saol canım
şu pazarcılar poşetleri kirli elleriyle tutuyolar ya ondan koymuyorum saklama poşetine koyuyorum
gerçi bazılarınız bu kadar dikkat etmeye gerek yok da diyebilir haklı olarak elimde değil işte

Yok bence en doğrusunu yapıyorsun, o poşet bizlere gelene kadar kimbilir nerelerden geçiyor. Ben dikkat edilmesi taraftarıyım, aşırı titiz biri değilim ama göz göre göre de o poşetleri buzdolabıma koymam. En iyisi kaplara veya illa poşet olacaksa buzdolabı poşetine koymak. En azından ilk kez bizler kullanmış oluyoruz o poşetleri...

bende öyle düşünüyorum canımsaol benim buzdolabım hiç kirlenmez koku falanda olmaz

Koyu renkli poşetler sağlık açısından iyi değilmiş.
Yiyeceklerin teması da hiç iyi değildir.
Temiz de olsa koyu renk poşet içinde saklamamak gerek diye düşünüyorum. Hatta poşet kullanılmasa daha iyi sanırım.

saklama poşetine konulmadığındada bir günde pörsüyo sebzelerde meyvelerde

Bende sebzelerim için tupperware kullanıyorum. Haklısın hele o siyah poşetler yok mu tam bir felaket. En çok kanserojen maddeyi içeren siyah olanlarmış. Gerçi siyah yada şeffaf farketmez hiç birinde bekletmemek lazım gıdaları. Meyvelerimi ben buzdolabına koymuyorum hiç. Yazın karpuzu bile kesik değilse dışarıda tutarım. Buzdolabına girince soğukla beraber tadını alamıyormuşum gibi hissediyorum. Mutfak masamda büyük meyve sepetlerime koyuyorum. Eti ise buzluk için kalın saklama poşetlerinden kullanıyorum. Kıymayıda o poşetlere koyup iyice kağıt gibi yayıyorum. Eskiden öylece koyardım. Çözülmesi uzun sürüyordu. Bahsettiğim gibi inceceik kağıt gibi yayınca yemek yapmadan hemen önce çıkartınca daha kolay eriyor.

saol canım
şu pazarcılar poşetleri kirli elleriyle tutuyolar ya ondan koymuyorum saklama poşetine koyuyorum
gerçi bazılarınız bu kadar dikkat etmeye gerek yok da diyebilir haklı olarak elimde değil işte

bence herkesin dikkat etmesi gerekir önemli bir konu bende kesinlikle marketten aldığım poşetle koymam meyveleri yıkayıp sebze-meyve gözüne koyarım kıyma ve etleri kullanabileceğim buzdolabı poşetlerine ayırırım

Tupperware tinimini serisi benim kullandığım...Bir keresinde kuru ıspanak almıştım pazardan, olduğu gibi koydum kaba, günler sonra hiç fire vermeden taptaze kalmıştı, çok şaşırmıştım. Tavsiye ederim, internette tinimini diye aratırsanız resimlerini de görebilirsiniz, büyük ve küçük boyları var...

tinimini serisinden bende aldım çok pahalı eşim kızdı hatta bu kadar para verilirmi diye maydonoz dere otu vs yapraklı sebzelerimi rahat 20 gün saklıyorum içinde pazar alışverişimide yapınca bigüzel yerleştiriyorum hepsini içine bozulmadan saklıyorum keşke daha önce alsaydım

pazardan aldıgım marul maydanoz gibi yesıl olan sebzeleri havlu kagıdına sarıp şeffaf beyaz posetlerım var önceden toptan almıstım posetcıden onlara koyuyorum
meyveleride posetlerınden cıkartıp buzdolabın sebze kısmına yerleştiriyorum
yumusak meyveleri bi kaba alıp uzerine strecfilmliyorum
kasaptan aldıgım et yada sakadatıda eger hemen tuketmeyeceksem ,tüketebilecegım mıktarlarda parcalayıp buzdolap posetlerıne yerlestırıp derindondurucu kısmına koyuyorum..

koyu renkli pazar posetlerinide mutfak tezgahüstü , wc ve banyo cöp torbası yaparak degerdırıyorum acıkcası..

aslaaaaaaaaaa dışardan alışveriş yaptığımz poşetleri kullanmıyoruz kullananlarıda kınıyorum nasıl mideleri kaldırıyor anlmıorum :19:
çevremde bu tarz insanlardan çok var üstüne üstlük bide temizlikten ve titizlikten bahsederler ama temizliğin tesinden anlmıolar yazıkkkk :53:

bende tupperware kullanıyorum.eskiden ne güzelmiş değilmi kese kağıdı,file...şimdi poşetler gerçekten çok sağlıksız

Her birini ayrı ayrı poşete koyarım o şekilde saklarım haftalarca da dayanır

Bende sebzelerim için tupperware kullanıyorum. Haklısın hele o siyah poşetler yok mu tam bir felaket. En çok kanserojen maddeyi içeren siyah olanlarmış. Gerçi siyah yada şeffaf farketmez hiç birinde bekletmemek lazım gıdaları. Meyvelerimi ben buzdolabına koymuyorum hiç. Yazın karpuzu bile kesik değilse dışarıda tutarım. Buzdolabına girince soğukla beraber tadını alamıyormuşum gibi hissediyorum. Mutfak masamda büyük meyve sepetlerime koyuyorum. Eti ise buzluk için kalın saklama poşetlerinden kullanıyorum. Kıymayıda o poşetlere koyup iyice kağıt gibi yayıyorum. Eskiden öylece koyardım. Çözülmesi uzun sürüyordu. Bahsettiğim gibi inceceik kağıt gibi yayınca yemek yapmadan hemen önce çıkartınca daha kolay eriyor.

ayyy aklını sevim çok saol cnım ya bu kıymayı yaymak hıcde aklıma gelmemıstı ıyı fıkır oldu sabahtan aksama kadr çözülmesini beklemk sinir edıodu benı.

Back
X