kızlar oturduğunuz yerde kapıcı varmı fikir verin lütfen

Aidatı niye elden topluyorsun ki? Sitenin bir banka hesabı olsa ve para orada toplansa? Hem daha resmi olur ve ilerde başın ağrımaz. Öyle insanlar var ki, gün gelir üstüne kalacak oyunlar yaparlar.
Siteniz kaç blok, tek bina ve tek bina görevliniz mi var?
Amma ahiret soruları sordum di mi? :52:
Oturduğum sitenin denetçiliğini yaptım da o yüzden konu ilgimi çekti. 30 küsur blokluk dev site :53: İşin hukuk kısmı dahil baya bir şeylerle uğraşmışlığım var.
Bizim sitede işini yapmayan görevli olunca yönetimden yazılı uyarı alırdı. Sonra ben her iki tarafa bir kağıtlar imzalatırdım. Sonra SGK ve diğer kurallar çerçevesinde oluruna olmazına bakardık. Sana en büyük tavsiyem, her şeyi ince eleyip sık dokuyup yazılı kuralıyla yapman ve mutlaka her şeyi kağıt üstünde ve imzalı tutman. Sonra gereksiz tazminat ödemeyin.

istediğini sorabilirsin sıkıntı yok banka hesabını da düşündüm ama bu şekilde aksama daha çok olur diye vazgeçtim.benden önceki yönetimi bilemem ama benim herşeyim imzalı.40 daireyiz 2 blok

Son düzenleme:
Kac daire yani görevini yapmıyorsa cıkarın o zaman.Bız ayın 1 ıne kadar aidat vermeyelim anında panoda ısım yazıyorlar:)Ve apt görevlisi aidatı hatırlatıyor.Hatta zamanında ödemeyene faiz ıslıyecek diyor..Gecen gun apt görevlısı geldı aidat dedı ben 25 inde veriyorum:)evet bılıyorum ama dedi,bende neyse simdi verebılırım dedim.Çok iyi olur ayın 21 ınde ödememız varda dedı önemlı değil dedım.Yanı dusun gununden önce bıle topluyorlar,dısıplın sart...Aidat ödemeyenlere dava acabılırsınınız yönetımınde yasası var..

canım şuan aidatta sıkıntımız yok topluyorum aksama da yok şükür şuan sıkıntı bina görevlisi.

kızlar sizce bu adamın düzeliceği varmıdır ben pek inanmıyorum düzeliceğine akşam ihtarını vericem yada yardımcım verme diyor direk çıkaralım cumartesi konuşalım diyor napıcamı şaşırdım ben

canım şuan aidatta sıkıntımız yok topluyorum aksama da yok şükür şuan sıkıntı bina görevlisi.

O zaman adamı karşına alıp ciddi bir konuşma yap. Haklarını biliyoruz ama bizim de işveren olarak haklarımız var falan de. Gelen şikayetleri bir bir anlat. O da derdi neyse anlatsın. Belki site içinde senin bilmediğin şeylerle adamı bunaltıyorlardır. Karısının aklıyla hareket ediyorsa da işin daha zor tabii. Bazı insan şükretmek nedir bilmiyor, iş ayrımı meslek ayrımı yapıp bunu kompleks haline getiriyor. Halbuki hepimiz insan gibi yaşayalım diye eşşek gibi çalışıyoruz.
Sonuçta bütün işyerlerinde olduğu gibi, çalışıyorsan işini yapacaksın kardeşim. Sen ona görev tanımını verdikten ve o da kabul ettikten sonra savsaklamak gibi bir hakkı yok. Öyle bir hayat yok. Bence için rahat olsun kimsenin ekmeğiyle oynamıyorsun. Hatta belki de daha çok hak eden birine ekmek kapısı açmış olacaksın.

kızlar sizce bu adamın düzeliceği varmıdır ben pek inanmıyorum düzeliceğine akşam ihtarını vericem yada yardımcım verme diyor direk çıkaralım cumartesi konuşalım diyor napıcamı şaşırdım ben

Çoluğunun çocuğunun rızkını düşünüyorsa o ihtardan sonra düzelir, düzelmeye çalışır. Yok başka bir derdi varsa, hani atıyorum tazminatını alıp çıkmak gibi, o zaman ümitsiz vaka.

canım bunun bir arkadaşı var oda bina görevlisi iş konusunda onun yolunda gidiyor sürekli onu örnek alıyor adam çalışmayan akşama kadar gezen birisiymiş tanıyanlar öle diyor.hatta kamera sistemi kurdurdum binaya daha devreye geçmedi.bende dedimki bütçe kısıtlaması yapıyoruz bu zamana kadar elektrik suyunu bina karşıladı artık kendin karşıla dedim ben bi eşimle konuşayım dedi.ertesi gün geldi ben bu ayı ödemem bundan sonrakini öderim arka lambaları yakmam falan filan resmen benimle pazarlığa girişti.

canım bunun bir arkadaşı var oda bina görevlisi iş konusunda onun yolunda gidiyor sürekli onu örnek alıyor adam çalışmayan akşama kadar gezen birisiymiş tanıyanlar öle diyor.hatta kamera sistemi kurdurdum binaya daha devreye geçmedi.bende dedimki bütçe kısıtlaması yapıyoruz bu zamana kadar elektrik suyunu bina karşıladı artık kendin karşıla dedim ben bi eşimle konuşayım dedi.ertesi gün geldi ben bu ayı ödemem bundan sonrakini öderim arka lambaları yakmam falan filan resmen benimle pazarlığa girişti.

Eh o zaman bu adam ümitsiz vaka. Neyine güveniyorsa. O arkadaşı mı doyurcakmış işsiz ve aç kalırsa? Allah sana sabır versin.

Kapı görevlilerine yeni haklar verildi bu yüzden belki haklarını istiyordur.

Neden sabah kapıda beklemesini istiyorsunuz ? Böyle bir istek hiçbir yöneticiden duymadım.

geçen yıldı ,babamların apatman görevlisi de babama demişki,abi babam hastalanmış da kardeşimin evine gidip onu alıp gelebilir miyiz senin arabayla.babam da babası hasta olunca acımış tamam demiş. yarım saat mesafeymiş gitmişler.dışarısı da kış günü baya soğukmuş.adam yukarı çıkmış babasını getirecek güya.babam da bekliyormuş.yarım saat geçmiş.arabanın kliması da bozukmuş,arabada donmuş.en sonunda yukarı çıkmış,bi kadın açmış nerde gelmiyormu demiş babam.kadının cevabı:abi yemek yiyorduk da.babam da diyorki, sinirlendim habersiz çıkıp gelecektim de babasına acıdım soğukta nasıl gelcek diye.
adam bir tuhaf geçen de bayramda babamı aramış ,abi otogardayız da köyden geldik patates çuvalı var taşıyamıycaz gelip alabilirmisin bizi.babm da hala misafirim var gelemem de taksi tut gel parasını ben veririm diyor.adam da öyle yaptı.babama da kızıyorum hala diyoki neyse boşver.babam da yönetici de zor çıkarır işten,çalışmıyor da.

canım lutfen super annelere gelır mısın sana bı sorum var yazdım son sayfada .benım ıcın cok önemlı ve yarın çatlatma iğnesi olucam acıl cevaba ıhtıyacım var

Bizde aidatı kapıcı toplar,bankaya yatırır,makbuzu getirir.Yönetici,elden para toplamaz.
Kapıcı,sabah gazete bırakır.Günde 2 kez servise çıkar.
Bir de tabii apartmanın temizliğiyle ilgilenir,bahçeyi sular.
Diğer zamanlarda çoğunlukla evde olmaz.Biz de acil birşey olmadıkça rahatsız etmeyiz.

*** Kapıcı tabiri ,kapıcılığın eski anlamından gelir.
O zamanlar,apartman düzenine yeni geçiliyor.
Apartman dediğiniz 4,bilemediniz 6 katlı binalar.Site mite yok :)
Kapıcı,apartmandan çok,kapı görevlisi...
Yani bugünkü tanımıyla,güvenlik görevlisi olarak da çalışıyor.

Eski apartmanlarda,kapıcı dairesi,içeriden kapıyı görecek şekilde yapılmıştır.
Şimdiki gibi,her dairenin dış kapıda zili olmadığı için,kapı önündeki tek zil kapıcınınkiydi.
Eskiden kapıcılar,binaya giren çıkana "kime çıkıyorsunuz" derdi,binayı sahiplenirdi.

Kapı görevlilerine yeni haklar verildi bu yüzden belki haklarını istiyordur.

Neden sabah kapıda beklemesini istiyorsunuz ? Böyle bir istek hiçbir yöneticiden duymadım.

günde 7.5 saat çalışma süresi var sabah erken milletin çocuğu okula gidiyor sabah ekmek istiyorlar falan 7:30 mesaisi başlıyor 9:30 da ara dinlenmesi var 1:5 saat ben sabah servis yapılıcak diyorum yapmıyor çocuklar servise gidiyor biz işe gidiyoruz sabah bi çevreyi kontrol et diyorum elinde gazete servis yapmadığı gibi birde kafasını kaldırıp günaydın bile demiyor.

Son düzenleme:
sabah baktım yine aynı yarın dananın kuyruğu kopucak zaten galiba yollamak şart oldu gibi geliyor.bir laf vardırya poposu yere yakından korkucaksın diye valla çok doğruymuş

Son düzenleme:
Arkadaşım o zaman bu adamın çalışmaya niyeti yok bizde de günde 2 kere servise çıkarlar sabahları ve akşamları ekmek vb şeyler dagıtıyorlar sonrada işini bitince çöpleri toplar bizim aidatımız 50 tl apt görevlimiz topluyor verdikten sonra makbuz kesiyor ve deftere işliyor yönetici aidat toplamaz bizim giderimizde çok 2 tane apt görevlimiz(kapıcı) 1 bahçıvan 2 adet güvenlik görevlisi yakında görevli sayısı 4 ye çıkacak sitenin çift kapısı var 2 güvenlikte oraya alıncak yazın havuza görevli alınıyor şuan havuz kapalı havuzunda ayrı bir masrafı var asansör bakım parası temizlik parası elektrik faturası vs bu tür işler hep aidattan yapılıyor bizim sitemiz bayagı kalabalık ama apt görevlilerimiz saati saatine iş yapar dakiklerdir sizde ona göre önleminizi alın arkadaşım yeni birisini alabilirsiniz

Son düzenleme:
Back
X