Kızlar ovulasyon testi için yardımcı olur musun lütfen🤍

Ben hep tam koyulaşana kadar ilişkiyi sürdürüp bırakıyordum. Sanırım o gün ve ondan sonrası daha önemliymiş değil mi?
Soluklaşana kadar test yapmaya devam edin. Bazen ikisi eşit çıkıyor ertesi gün daha da koyu çıkıyor sonra soluklaşmaya başlıyor o yüzden risk almamak lazım. Sizin de ya yarın çatlar ya da yarın daha da koyulaşır akşam yada ertesi gün çatlar. Takibi bırakmayın o yüzden☺️ soluklaştıgı gün de fırsat olursa ilişki olsun. Ama olmazsa da üzülmeyin bi önceki günki ilişki de gayet yeterli olur. Tavsiyem bu ovülasyon dönemi bittikten sonra sürekli belirti arayıp test yapmayın hem stres çok etkiliyor hem sizin psikolojinize yazık oluyor. En azından bir gün regl gecikmesi bekleyin derim ben. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin en kısa zamanda 🤍

Soluklaşana kadar test yapmaya devam edin. Bazen ikisi eşit çıkıyor ertesi gün daha da koyu çıkıyor sonra soluklaşmaya başlıyor o yüzden risk almamak lazım. Sizin de ya yarın çatlar ya da yarın daha da koyulaşır akşam yada ertesi gün çatlar. Takibi bırakmayın o yüzden☺️ soluklaştıgı gün de fırsat olursa ilişki olsun. Ama olmazsa da üzülmeyin bi önceki günki ilişki de gayet yeterli olur. Tavsiyem bu ovülasyon dönemi bittikten sonra sürekli belirti arayıp test yapmayın hem stres çok etkiliyor hem sizin psikolojinize yazık oluyor. En azından bir gün regl gecikmesi bekleyin derim ben. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin en kısa zamanda 🤍
Çok teşekkür ederim. Benim normal de yumurtlama 9 veya 10. Günün de oluyordu bu sefer 13. Gün bugün koyulaştı ve belki de daha da koyulaşacak bu şekilde gebelik görürsem geç döllenmemi oluyor acaba🤍

Çok teşekkür ederim. Benim normal de yumurtlama 9 veya 10. Günün de oluyordu bu sefer 13. Gün bugün koyulaştı ve belki de daha da koyulaşacak bu şekilde gebelik görürsem geç döllenmemi oluyor acaba🤍
Ortalama yumurtlama olması gereken reglin ilk gününden say 12.16.günler arası zaten ama bu kadından kadına değişiyor gayet ortalama bir yumurtlama döngün var geç döllenme regle yakın günlerde olur. Mesela ben düzenli regli olmuyorum geçen ay reglim 5 gün geçti yumurtlama oldu, bu ay bende 14. Günde yumurtlama gördüm tam ortalama yani inşallah da tutturmuşuzdur güzel haberlerle inşallah canm🤗

Aslında geç döllenme değil çünkü normalde ovülasyonu 14. Gün olarak sayıyorlar ondan daha geç olunca geç döllenme oluyormuş. Mesela benim 12. Gün pik görmüştüm muhtemelen akşamına da çatlama oldu erken döllenme dedi doktorum

Evet çok teşekkür ederim
Ovülasyon markası olarak innovita yı tavsiye ederim ben onu kullanmıştım internetten sipariş verebilirsiniz. 30 adet geliyor. Adetiniz bittikten sonra başlıyorsunuz testlere. İlk aldığınızda adet bitiminin ilk günü başlayın. Gebelik testi gibi yapıyorsunuz ama ilk idrarla değil gün içinde 2. İdrarla veya daha sonra yapın. Her gün ortalama aynı saatlerde yapmaya devam edin. Şimdi testin bi tarafında C harfi (control) bi tarafında T harfi (test) var. C tarafında her zaman çizgi çıkması gerekiyor çıkmazsa test bozuktur muhtemelen. Siz T harfi tarafındaki çizgiye bakacaksınız. Önce soluk çıkar gün geçtikçe koyulaşır. T harfi C harfi kadar koyu olduğu zaman (yada daha koyu) yumurtluyorsunuz demektir. Mutlaka ilişki olsun. O koyuluk bazen bir yada iki gün süreç kişiden kişiye değişiyor. Sonra tekrar soluklaşmaya başlar. Soluklaşma da yumurtanız çatladı yada çatlamak üzere demek. İşte bu süreçte ilişki olması gerekiyor. Genelde çatladıktan 14 gün sonra regl oluruz. Ona göre hesabınızı yapabilirsiniz. Ama her gün mutlaka testi yapın ki kaçırmayın ovülasyon döneminizi. Bir de testi yapmadan iki üç saat çok su içmeyin çünkü su seyreltiyor idrarı yanlış sonuç alabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir🤍

Evet çok teşekkür ederim
Ben kendi testlerimi bulamadım ama internetten bulup örnek olsun diye yükledim sizin için. Mesela bu fotoda en altın üstündeki yumurtlama en alttaki de soluklaşmış yani çatlama olmuş. Mesela bu testi yapan kişininson 3 günü değerlendirmesi gerekir. Tabii ki her zaman böyle bi fırsatımız olmuyor ama özellikle koyu çıkan günü değerlendirmeni tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_1507.webp
    IMG_1507.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 65
Çok teşekkür ederim. 2 aydır 10. Günde pik görüp ilişkiyi durdurmuştum. Bu ay 13. De gördüm bunda herhangi bir sorun yoktur değil mi öyle umuyorum ama..
Her zaman aynı günde yumurtlama olmazki sorun yok yani silikleştiğinde çatlamış olacak o günde önemli

Ben kendi testlerimi bulamadım ama internetten bulup örnek olsun diye yükledim sizin için. Mesela bu fotoda en altın üstündeki yumurtlama en alttaki de soluklaşmış yani çatlama olmuş. Mesela bu testi yapan kişininson 3 günü değerlendirmesi gerekir. Tabii ki her zaman böyle bi fırsatımız olmuyor ama özellikle koyu çıkan günü değerlendirmeni tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim mantığını anladım, bu yumurtlama günü değişir mi ki ya regl arası her iki günde bir veya üç günde bir yapmak yeterli olmaz mı acaba uygulamada da tahmini yazıyor önü arkasını değerlendir sen zaten sperm 5 güne kadar canlı kalabiliyor diyorlar

Çok teşekkür ederim mantığını anladım, bu yumurtlama günü değişir mi ki ya regl arası her iki günde bir veya üç günde bir yapmak yeterli olmaz mı acaba uygulamada da tahmini yazıyor önü arkasını değerlendir sen zaten sperm 5 güne kadar canlı kalabiliyor diyorlar
Yani teorik olarak öyle ama ona çok güvenmemek lazım diye düşünüyorum. Her gün test yapmak istemezseniz bile en azından tahmini zaman aralığında yapın öyle emin olursunuz. Yumurtlama günü değişebilir, benim mesela döngüm 24-28 gün arası değişirdi ona göre yumurtlama günümde değişiyordu. Tabi 2-3 günde bir ilişki olabilir sadece ovülasyon testleri daha garanti diye düşünüyorum. Tabii ki siz nasıl rahat ederseniz öyle yapın bu süreçte psikoloji stres de çok önemli.

Kizlar bende yeni basladim ilk gun biraz koyu cikti sonraki gunler boyle silik neden boyle oldu yumurtlama oldumu sizce

Eklentiler

• 20260221_013649.webp
    20260221_013649.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 54
  • 20260220_023523.webp
    20260220_023523.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 38
  • 20260218_005955.webp
    20260218_005955.webp
    68,9 KB · Görüntüleme: 34
Kizlar bende yeni basladim ilk gun biraz koyu cikti sonraki gunler boyle silik neden boyle oldu yumurtlama oldumu sizce
Adetten hemen sonra
IMG_9978.webp
bugün de böyle sizce???

Eklentiler

• IMG_9981.webp
    IMG_9981.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 46
üstteki dün altta ki bugün ben çarşamba gecesinden ilişkiye başladım. Sizce erken mi? Ve de ilişkiye devam etmelimiyim daha
Bugünü de değerlendirin bence. Yarın soluklaşır diye düşünüyorum. Akşam bi daha yapın test bi bakın soluklaşıyor mu yoksa daha mı koyulaşıyor diye.

Bugünü de değerlendirin bence. Yarın soluklaşır diye düşünüyorum. Akşam bi daha yapın test bi bakın soluklaşıyor mu yoksa daha mı koyulaşıyor diye.
canım üstteki dün alltaki bugün dünü değerlendiremedik. Sence kesin değerlendirilmesi mi gerekiyordu? Bugün değerlendirilmelimi?

Eklentiler

• IMG_0019.webp
    IMG_0019.webp
    97,9 KB · Görüntüleme: 60
Teşekkür ederim ☺️ evet sperm kalitesi önerilmiyor diyorlar o yüzden gün aşırı öneriliyor ama benim işim garanti olsun diyorsan burda çoğu kişinin uyguladıgı üç gün kuralı var zaten olacağı varsa oluyor sakın stres yapma
Zaten sperm 72 saat canlı

Bugün ya da yarın pik olur gibi görünüyor. Pik önceki gün pik ve ertesi günü mutlaka değerlendirin. Yani silik çizgiyi görünce bir gün daha değerlendirin. Ben de adet sonrası gün aşırı koyulaşmaya başladığı gün, pik günü ve ertesi gün silikleştiği gün geceleri değerlendirdim, yataktan hiç kalkmadım ayaklarımı yukarı kaldırıp yarım saat kadar bekledim. Sonrasında da hiç ilişki yaşamadık beklemeye geçtim ve 10 gün sonra pozitif haberini aldım
Peki size bir şey soracağım mesela iki gün koyu pembe olduğunda ertesi gün silikleşiyor ama o gün ilişki olmuyor yine sonraki günler olduğunda herhangi bir problem olur mu acaba yani o iki gün koyulaştığında oldu ve diğer gün silikleşmeye başladı o zaman da ilişki olmadı ya tek korkum aslında o gün de diyorlar ki yumurta çatlıyor ama diğer gün silikleştiğinde o gün olması gerekiyor diyorlar aklım çok karıştı

Peki size bir şey soracağım mesela iki gün koyu pembe olduğunda ertesi gün silikleşiyor ama o gün ilişki olmuyor yine sonraki günler olduğunda herhangi bir problem olur mu acaba yani o iki gün koyulaştığında oldu ve diğer gün silikleşmeye başladı o zaman da ilişki olmadı ya tek korkum aslında o gün de diyorlar ki yumurta çatlıyor ama diğer gün silikleştiğinde o gün olması gerekiyor diyorlar aklım çok karıştı
Evet o gün yumurta çatlıyor ilişki olursa ihtimali çok daha fazla artırıyor ama diyelim ki olmadı sadece koyulaştıgı günler oldu sperm vücutta 3-5 güne kadar canlı kalabiliyor yani yine de tutma ihtimali yüksek zaten

Back
X