- Emoji Skoru
- 161
- Puanlar
- 18
Ya yok ben de sorun olduğunu düşündüm bende ama yok diyor doktor bence hakli da. Herkesin ayni oranda gecmiyormus idrarina lh hormonu. Ya da 1-2 saatte pik olup ani düşebiliyormus ki uykuda olma ihtimali de yuksrk. Öyle diyor yapay zeka. Ben de kopkoyu bir pik goremedim 3 aydir yapıyorum. Amh dahil bakıldı ki yaş 27 ve erken menopoz öyküsü de yok ailemde çok şükür. Amh prolaktin iste adetin 3. Gün bakilan tüm degerlere bakti usg de temiz dedi. Teste de hiç mi hiç gerek yok dedi. Gün aşırı degerlendir 1 sene sure tani dedi. Ben tezcanli olunca her yapıyorum hala test. Hatta yumurtlama oluyor mu diye bakmak amacli en koyu test siliklestikten yani ovulasyon olarak düşünülen gunden 1 hafta sonra serum progesteron baktircam. 5 üstü ise sağlıklı yumurtlama olmuş anlami tasiyirmus. Daha az ise önünde yaşayacağın adet döngüsü östrojen hormonunun yukselip alcalmasi ile görülen (yani aslinda bir nevi doğum kontrol hapi kullanirken hapi kestiğin 7 gunde yasadigin cekilme kanamasina benzer) bir kanamaymis. Yani ovulasyon olan döngü ile olmayan döngü arasında progesteron farki hayli fazlaymis. Okuyup araştırdığım benim anladığım bunlar.canım reglin 2-3. gününde bakılan LH hormonun nasıl. Bazı pkos durumlarında LH sürekli yüksek olabiliyormuş ve test de sürekli koyu çıkıyor. ben ilk kullandığımda benim de biraz böyleydi. pko görüntüm yoğundu o zaman. sonra azaldı, lh testinde de silikleşti ovülasyon olmadığım zamanlar. ama benim de sorunum şu, daha hiç tam pik yakalayamadım bu testlerde. heralde LH dalgalı oluyor ve surge çok kısa sürüyor bende diye düşünüyorum Bir sürü kişi kullanıp sonuç alıyor, heralde sıkıntı bende![]()