Kızlar panikatak yaşayan var mı?

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Kızlar iyi akşamlar panik atak ve obsesyon illeti ile baya uzun zamandır boğuşuyorum. Bu ara çok fazla tutuyo, bu durumlarda siz napıyorsunuz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

9 ay tedavi gordum simdi iyi sayilirim
Sadece soğuk aldığım zaman panik atak yaşıyorum nefes darlığı oluyor ... acillik olurum . Yine birgün soğuk almisim nefes alamıyorum titredigimi hissettim en yakin acilin kapısına gidip kurtarın nefes alamıyorum ölüyorum dediğimi hatırlıyorum kapıya yığıldım .. bi ara gözumu açtım doktorun kucağındayim sakinleştirici ve hava verdiler esim gelene kadar hemşire elimden tuttu . Doktor kimle geldin kimi arayalim dedikce surekli evliyim kocam var diyip durdum ...
Tek hasta olduğum zaman ölüm korkusu yaşıyorum oda nefes darlığı olamasa onun disinda rahatım ...

Yillardir var. Bazen çok sık oluyor bazen nadiren. Ben önce kalbimde sıkıntı var sanmistim. Banada ölüyirum gibi geliyordu. Doktora gorunup hicbir sorunumun olmadigini ogrendigimde yasadigimin psikolojik oldugunu anladim.
Psikolojik oldugunu anlamak işleri kolaylastiriyor ve sakin kalmanizi sagliyor. Derin derin nefes alip baska seylerle ilgilenip atağa odaklanmazsan daha cabuk geciyor ama panik atak basladiginda daha da panik yaparsan daha kotu olur başa cikamazsin kendini hastanelerde bulmaya baslarsin. Ben tedavi olmak icin ilac vs kullanmadim cogunluklakontrol altina alabiliyorum.

9 ay tedavi gordum simdi iyi sayilirim
Sadece soğuk aldığım zaman panik atak yaşıyorum nefes darlığı oluyor ... acillik olurum . Yine birgün soğuk almisim nefes alamıyorum titredigimi hissettim en yakin acilin kapısına gidip kurtarın nefes alamıyorum ölüyorum dediğimi hatırlıyorum kapıya yığıldım .. bi ara gözumu açtım doktorun kucağındayim sakinleştirici ve hava verdiler esim gelene kadar hemşire elimden tuttu . Doktor kimle geldin kimi arayalim dedikce surekli evliyim kocam var diyip durdum ...
Tek hasta olduğum zaman ölüm korkusu yaşıyorum oda nefes darlığı olamasa onun disinda rahatım ...
Tedavi olarak sadece ilaç mı psikoterapide alıo musunuz? Ben sadece ilaç ile devam ediorum ama pek fayda etmio gibi. Obsesyonum da had safhada saçma saçma şeyleri kafama takıorum, düşünsel obsesyonum var. Panikatak gelince bende ki korku delirme korkusu ya aklımı kaybedersem kontrolümü yitirirsem. Kitap veya başka türlü tavsiyesi olucak arkadaşlar var mı acaba?

Yillardir var. Bazen çok sık oluyor bazen nadiren. Ben önce kalbimde sıkıntı var sanmistim. Banada ölüyirum gibi geliyordu. Doktora gorunup hicbir sorunumun olmadigini ogrendigimde yasadigimin psikolojik oldugunu anladim.
Psikolojik oldugunu anlamak işleri kolaylastiriyor ve sakin kalmanizi sagliyor. Derin derin nefes alip baska seylerle ilgilenip atağa odaklanmazsan daha cabuk geciyor ama panik atak basladiginda daha da panik yaparsan daha kotu olur başa cikamazsin kendini hastanelerde bulmaya baslarsin.
Evet de işte elde olmuo ki, ne pis bi hastalıkmış yıllardır boğuşuyorum.

Panik atak degil biraz daha kucugunu yasiyorum. 6 aylik bir tedavi surem oldu ama asamadim. Bende onunla yasamaya karar verdim insallah ilerlemez.

Panik atak degil biraz daha kucugunu yasiyorum. 6 aylik bir tedavi surem oldu ama asamadim. Bende onunla yasamaya karar verdim insallah ilerlemez.
İnşallah ilerlemez, cidden başa çıkmak çok zor oluo, hayat boyu böyle mi sürecek Allahım düşmanımın başına vermesin

Evet de işte elde olmuo ki, ne pis bi hastalıkmış yıllardır boğuşuyorum.

Oluyor. O hislerin gercek olmadigini ve beyninin oyunu oldugunu, birazdan gececegini düşün. Olmadi kapiya balkona çık. Sevdigi biriyle muhabbet et, kafani dagit. :) Ataklari yogun yasadigim donemlerde eşimle acik havaya cikip biraz sohbet ediyorduk mesela, baska seyler dusunmeye calisiyordum. Tedavi gormedim, ilaç almadim ama bayadir yogun ataklar pek olmuyor.
Arada bir geliyor ve cabucak geciyor. Sen inanmazsan tedavi bile olsan tekrar gelir eni bulur. Bu basa cikilmayacak birsey degil.

Oluyor. O hislerin gercek olmadigini ve beyninin oyunu oldugunu, birazdan gececegini düşün. Olmadi kapiya balkona çık. Sevdigi biriyle muhabbet et, kafani dagit. :) Ataklari yogun yasadigim donemlerde eşimle acik havaya cikip biraz sohbet ediyorduk mesela, baska seyler dusunmeye calisiyordum. Bayadir yogun ataklar pek olmuyor.
Arada bir geliyor ve cabucak geciyor.
Çok geçmiş olsun sizede, bazen oluyor ki kafamı oyalamaya yapmaya çalıştıklarımda fayda etmiyor. O an oyalasamda tekrar hemen geri gelior, okadar yıprandım ve yoruldum ki

İnşallah ilerlemez, cidden başa çıkmak çok zor oluo, hayat boyu böyle mi sürecek Allahım düşmanımın başına vermesin
Amin canim insallah duzeliriz cok kotu birsey insanlar anlamiyorda seni abartiyorsun diyorlar ama oyle biseyki cidden kimsenin basina gelmesin.

Çok geçmiş olsun sizede, bazen oluyor ki kafamı oyalamaya yapmaya çalıştıklarımda fayda etmiyor. O an oyalasamda tekrar hemen geri gelior, okadar yıprandım ve yoruldum ki

Yukardaki mesajima da ekledim. Ilac ve tedavi gormedim ama etkileri hafifledi. Panik atagin yasattigi seyler gercek degil. Panik ataktan kimse ölmedi buna iyice inanin. Beyninin oyunu bu ve sen bunu kontrol edebilirsin senin beynin, senin vucudun. Gercekten inatci bir illet ama sen daha inatçı ol.

Yukardaki mesajima da ekledim. Ilac ve tedavi gormedim ama etkileri hafifledi. Panik atagin yasattigi seyler gercek degil. Panik ataktan kimse ölmedi buna iyice inanin. Beyninin oyunu bu ve sen bunu kontrol edebilirsin senin beynin, senin vucudun. Gercekten inatci bir illet ama sen daha inatçı ol.
Ölüm korkusu değilde bende aklımı yitirme korkusu oluyor, ya kontrolümü kaybedersem ya aklımı kaybedip saçma saçma şeyler yaparsam off bi sürü şey.

Ölüm korkusu değilde bende aklımı yitirme korkusu oluyor, ya kontrolümü kaybedersem ya aklımı kaybedip saçma saçma şeyler yaparsam off bi sürü şey.

Aklini da kaybetmeyeceksin. :D
Bende panik atagi hafif gecirmiyordum benimki ölüm korkusu daha cok. Hastaliga tam hakim olmadigin donemler gecenin 3unde mide kanamasi geciriyor ve ölüyorum gibi ipe sapa gelmez seyler dusunup ortaligi ayaga filan kaldiriyordum. :D Ben başa ciktiysam sizde yapabilirsiniz ama inanmak işte içten inanabilmek çok onemli. Siz daha guclusunuz ve kontrol edebilirsiniz, sixin vucudunuz bunlari hep tekrarlayin.

Gün icinde gerginliginizi artıran ,atağınızı tetikleyen sey nedir bunu belirleyin önce .Ve bu konunun sizin hayatınızda düşündüğünuz kadarda önemli olmadığını kavrayın .
Oglum kücükken heran başına birsey gelirdi ve sonunda panik atak oldum.Ona birsey oldugunda ben küt .:KK70:
Artık büyüdü bende daha sakinim ve iyiyim .Yıllardır olmuyor .

Aklini da kaybetmeyeceksin. :KK70:
Bende panik atagi hafif gecirmiyordum benimki ölüm korkusu daha cok. Hastaliga tam hakim olmadigin donemler gecenin 3unde mide kanamasi geciriyor ve ölüyorum gibi ipe sapa gelmez seyler dusunup ortaligi ayaga filan kaldiriyordum. :KK70: Ben başa ciktiysam sizde yapabilirsiniz ama inanmak işte içten inanabilmek çok onemli. Siz daha guclusunuz ve kontrol edebilirsiniz, sixin vucudunuz bunlari hep tekrarlayin.
Ne güzel şeyler söylüyosun moral oluyosun resmen, Allah razı olsun senden

Gün icinde gerginliginizi artıran ,atağınızı tetikleyen sey nedir bunu belirleyin önce .Ve bu konunun sizin hayatınızda düşündüğünuz kadarda önemli olmadığını kavrayın .
Oglum kücükken heran başına birsey gelirdi ve sonunda panik atak oldum.Ona birsey oldugunda ben küt .:KK70:
Artık büyüdü bende daha sakinim ve iyiyim .Yıllardır olmuyor .
Valla stresim hiç bitmio ki habire bi atraksiyon hayatım bu ara, yorgunluk bezginlik obsesyonlarım başlı başına tüketio beni. Terapi mi alsam napsam bilemiyorum işe yarar mı acaba diorum. 3 seans falan gittim pek bi faydasını göremedim, sabırlı olmam gerekti galiba

Valla stresim hiç bitmio ki habire bi atraksiyon hayatım bu ara, yorgunluk bezginlik obsesyonlarım başlı başına tüketio beni. Terapi mi alsam napsam bilemiyorum işe yarar mı acaba diorum. 3 seans falan gittim pek bi faydasını göremedim, sabırlı olmam gerekti galiba
Bence is sizde bitiyo .Hayatta en degerli sizsiniz .Olacakla ölecege care yok .Stres yapmayın herseyi oluruna bırakın .Yıllar o kadar hızlı geciyor ki .Simdiki aklımla o zaman stres yaptığım seyler o kadar sacmaymıs ki .Hayatınızı kolaya indirgeyin .Kendinizi zorlamayın .Olduğu kadar olmadığı kader .

Bence is sizde bitiyo .Hayatta en degerli sizsiniz .Olacakla ölecege care yok .Stres yapmayın herseyi oluruna bırakın .Yıllar o kadar hızlı geciyor ki .Simdiki aklımla o zaman stres yaptığım seyler o kadar sacmaymıs ki .Hayatınızı kolaya indirgeyin .Kendinizi zorlamayın .Olduğu kadar olmadığı kader .
Şu çocukluk dönemi ne çok şeye gebe değil mi çocukluğum çok büyük acılarla geçti, bu hastalıklar o günlerimden miras bana

Ben yaşamadım Inşallah yaşamam da.. Bi gün hastane acilinde karşılaştım.. Aman allahım panik atak yaşayan hastanın çığlıkları aklımdan çıkmıyor... Çok geçmiş olsun... Kendinizi teskin etmeye çalışın sadece.. Terapi almak sebebin kökenine inmek gerekli..

Ben yaşamadım Inşallah yaşamam da.. Bi gün hastane acilinde karşılaştım.. Aman allahım panik atak yaşayan hastanın çığlıkları aklımdan çıkmıyor... Çok geçmiş olsun... Kendinizi teskin etmeye çalışın sadece.. Terapi almak sebebin kökenine inmek gerekli..
Aynen bende öyle çığlık çığlığa kalmaktan korkuyorum. Kendimi kaybedipte rezil olurum die. Terapi evet kökenine inmek. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Back
X