Sivilceli Ciltler Kızlar sivilce izlerimdem 12 günde kurtuldum diyebilirim :)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
benim çok fazla sivilcem çıkmıyo artık roaccutane tedavisi gördüğüm için.fakat regli dönemlerimde 2-3 tane çıkıyo.çıktığı günden itibaren sürekli sürüyorum iz kalmasın diye patlatmamaya çalışıyorum zaten çok köklü sivilce olmadıkları için iz kalmıyo.ama stresli fln olduğumda dayanamayıp sıkıyorum o zaman iz kalıyo.evde oldukça sürüyorum kremi izlerin geçmesini hızlandırıyo:7:

kızlar 2 gündür final haftasından dolayı giremiyordum.

gelişmelere devam ediyorum.

ilacın başından beri en etkili olduğu bölge olan alnımda 20 gündür tek sivilce çıkmadı ve tertemiz. yanaklarımda hafiften soyulmalar başladı şuan. ben soyuyorum soydukça renkler açılıyor :)

tekrar diyorum. doktora gitmeden kullanmayın. doktorunuz cildinizi incelesin öyle kullanın

imax diyede bir krem var onu da devlet ödüyor hem iyileştiriyor uzun vade de hemde sürer sürmez pudra gibi kapatıyor sivilceyi ama pudra gibi sivilceleri daha kötü duruma getirmiyor.

İlaç tedavisi görüyorum hiç sivilce kalmadı yüzümde çok şükür sadece izler var... doktor randevuma daha 2 ay var. zannedersem o zaman izler için krem verecek ohooo. yüzümde izler fazla olduğu için fondöten sürmeden dışarı çıkmak istemiyorum bikaç tanesi de kızarık bu kremi bir düşüneyim ben,çok sağol :40::40:

bu sabah başladım hadi bakalım sonucu bildiricem

çok sevindim canım. inşallah umduğun etkiyi yakalarsın ilaçta ama unutma istikrar ve sabır işin kilit noktaları. ben sabırla kullanmaya devam ediyorum. her geçen gün daha iyi olduğumu hissediyorum. sen de tecrübeni paylaşırsan aynı dertten yananlara çare olursun :)

Kızlar bir sürü ilaç isimleri havada uçuşuyor, birbiriyle alakası olmayan pomadları kıyaslıyorsunuz. Sizleri aydınlatmak adına bikaç şey yazmak istiyorum. Ama bu yazdıklarıma istinaden karar verip ilaç kullanmayın. Mutlaka dermatoga gidin.
İmex'in etken maddesi tetrasiklindir. Yani geniş spektrumlu bir antibiyotik. Aktif sivilciler için iyi gelir. Ancak sivilce izlerine bir yararı olmaz. Kapatma özelliği var ama ben bu ilacı sevmiyorum. Yüzümü bembeyaz hayalet gibi yapıyor. İşe yaramaz demiyorum ama, içi dolu sivilcelere mutlaka iyileştirici etkisi vardır.
Eritretin etken maddesi ise tretinoin ve eritromisindir. Tretinoin cildi soyucu, yenileyici etksi vardır. Yaz aylarında kullanılması tehlikelidir. Yanıklara bile sebep olabilir. Kışın kullanılırken bile mutlaka güneş koruyucu ile kullanılmalıdır. Cilt hassassa iki günde bir kullanılması tavsiye edilir. Bu madde Tretin ve Acnelyse ilaçlarınında etken maddesidir aynı zamanda. Yani içindeki miktarları farklı ama aynı ilaçlardır. Ben Tretin kullanıyordum yaz geldiği için bıraktım. Acnelysenin içeriği Tretinin iki katıdır. Kendimi riske atmamak için Tretin kullandım ben. Bunu kullandığınızda cildinizde çok hafif soyulmalar meydana gelir. Ama cildi gerçekten pürüssüzleştiriyor. Yinede mucize beklememek gerekir. Geçmişteki sivilcelerden kalmış çukurları geçirmez. Eritretinde buna ek olarak eritromisin var. O da bildiğimiz geniş spektrumlu bir antibiyotik.
Geleli madecassole. Bu ilaç benim favorimdir. Bildiğim en iyi hücre yenileyici pomad. Yıllardır eksik etmediğim, bittiğinde mutlaka stok ettiğim bir ilaçtır kendileri. Etken maddesi Centella asiatica. Bu maddenin enteresanda bir hikayesi vardır. Tam hatırlamıyorum ama bir yerde aslanlar kavgadan sonra yaralarını bir ağaca sürterlermiş ve çok hızlı iyileşirmiş. Bilim adamları bu ağacı araştırmış ve bu maddeyi bulmuşlar. Yani bildiğiniz yara merhemi bu aslında. Ama yenileyici özelliği sayesinde yüze çok iyi geliyor. Bir arkadaş bu ilaçla Bepanteni birlikte kullandığını yazmış. Bunun hiçbir anlamı yok çünkü Bepantende Madecassolde hücre yenileyici ilaçlardır. Yalnız bu ilaçtanda mucize beklemeyin. Bunların hiçbiri yüzdeki sivilcelerden kalma çukurları tamamen geçiremez. Sadece görünümünde bir azalma olabilir.

Asıl en önemli tavsiyeme gelince. Kafanıza göre ilaç kullanmayın. Geri dönüşü olan hatalar yapabilirsiniz. Cildimiz bizim için değerli olmalı. Mutlaka bir dermatoga gidin. Bu ilaçlardan birini illa kullanacağım diyorsanızda önce dermatoloğa gidin, cildinize uygunmu sorun. Ben farmakoloji dersi aldım, zamanında ilaç firmasındada çalıştım, bu ilaçları çok araştırdım cildim problemli olduğu için. Ama yinede dermatologa giderim, önce danışırım. Çünkü bilmediğim mutlaka bir sürü şey var, yanlıış birşey yapıp cildime zarar verebilirim. Dermatolog senelerce bunun eğitimini almış. Gidip danışabileceğiniz bir sürü dermatolog varken neden riske atasınız kendinizi?

Kızlar bir sürü ilaç isimleri havada uçuşuyor, birbiriyle alakası olmayan pomadları kıyaslıyorsunuz. Sizleri aydınlatmak adına bikaç şey yazmak istiyorum. Ama bu yazdıklarıma istinaden karar verip ilaç kullanmayın. Mutlaka dermatoga gidin.
İmex'in etken maddesi tetrasiklindir. Yani geniş spektrumlu bir antibiyotik. Aktif sivilciler için iyi gelir. Ancak sivilce izlerine bir yararı olmaz. Kapatma özelliği var ama ben bu ilacı sevmiyorum. Yüzümü bembeyaz hayalet gibi yapıyor. İşe yaramaz demiyorum ama, içi dolu sivilcelere mutlaka iyileştirici etkisi vardır.
Eritretin etken maddesi ise tretinoin ve eritromisindir. Tretinoin cildi soyucu, yenileyici etksi vardır. Yaz aylarında kullanılması tehlikelidir. Yanıklara bile sebep olabilir. Kışın kullanılırken bile mutlaka güneş koruyucu ile kullanılmalıdır. Cilt hassassa iki günde bir kullanılması tavsiye edilir. Bu madde Tretin ve Acnelyse ilaçlarınında etken maddesidir aynı zamanda. Yani içindeki miktarları farklı ama aynı ilaçlardır. Ben Tretin kullanıyordum yaz geldiği için bıraktım. Acnelysenin içeriği Tretinin iki katıdır. Kendimi riske atmamak için Tretin kullandım ben. Bunu kullandığınızda cildinizde çok hafif soyulmalar meydana gelir. Ama cildi gerçekten pürüssüzleştiriyor. Yinede mucize beklememek gerekir. Geçmişteki sivilcelerden kalmış çukurları geçirmez. Eritretinde buna ek olarak eritromisin var. O da bildiğimiz geniş spektrumlu bir antibiyotik.
Geleli madecassole. Bu ilaç benim favorimdir. Bildiğim en iyi hücre yenileyici pomad. Yıllardır eksik etmediğim, bittiğinde mutlaka stok ettiğim bir ilaçtır kendileri. Etken maddesi Centella asiatica. Bu maddenin enteresanda bir hikayesi vardır. Tam hatırlamıyorum ama bir yerde aslanlar kavgadan sonra yaralarını bir ağaca sürterlermiş ve çok hızlı iyileşirmiş. Bilim adamları bu ağacı araştırmış ve bu maddeyi bulmuşlar. Yani bildiğiniz yara merhemi bu aslında. Ama yenileyici özelliği sayesinde yüze çok iyi geliyor. Bir arkadaş bu ilaçla Bepanteni birlikte kullandığını yazmış. Bunun hiçbir anlamı yok çünkü Bepantende Madecassolde hücre yenileyici ilaçlardır. Yalnız bu ilaçtanda mucize beklemeyin. Bunların hiçbiri yüzdeki sivilcelerden kalma çukurları tamamen geçiremez. Sadece görünümünde bir azalma olabilir.

Asıl en önemli tavsiyeme gelince. Kafanıza göre ilaç kullanmayın. Geri dönüşü olan hatalar yapabilirsiniz. Cildimiz bizim için değerli olmalı. Mutlaka bir dermatoga gidin. Bu ilaçlardan birini illa kullanacağım diyorsanızda önce dermatoloğa gidin, cildinize uygunmu sorun. Ben farmakoloji dersi aldım, zamanında ilaç firmasındada çalıştım, bu ilaçları çok araştırdım cildim problemli olduğu için. Ama yinede dermatologa giderim, önce danışırım. Çünkü bilmediğim mutlaka bir sürü şey var, yanlıış birşey yapıp cildime zarar verebilirim. Dermatolog senelerce bunun eğitimini almış. Gidip danışabileceğiniz bir sürü dermatolog varken neden riske atasınız kendinizi?

çok güzel yazmışsın canım eline sağlık. :) benim söylemek istediklerim ama yazmaya erindiğim şeylere tercüman olmuşsun.

arkadaşlar doğum önce biraz kendimi bıraktım bebeğimde kendini idare etmeye başladı köklü bi bakıma girmek istiyorum dermokil ürünlerini çok tavsiye ediyolar kullanan arkadaslar fikirlerini söylerse sevinirim ..

benimde sırtımda çıkmaya başladı ve ne yaptıysam geçmedi mermer gibi olan sırtım harita metot defterine döndü acaba kullansam iyi gelirmiki :44::44:

benimde sırtımda çıkmaya başladı ve ne yaptıysam geçmedi mermer gibi olan sırtım harita metot defterine döndü acaba kullansam iyi gelirmiki :44::44:

Son düzenleme:

çok mutluyum. nasıl bir duygu olduğunu inanın anlatamam. ben buraya 1 ay önce falan üye olmuştum. izlerime derman olur diye ama pek bir şey bulamadım açıkçası. neyse bundan 1.5 hafta önce bir cilt doktoruna gittim.durumu aynen anlattım. fazla sivilcem çıkmıyor ama izler yüzünden makyaj yapmaktan , pudra tazelemekten bıktım dedim artık kurtulmak istiyorum dedim. ağzıma ne geldiyse söyledim doktor da sabırla dinledi. sonra cildimi inceledi biraz (mavi bir ışıkla) ve hiç düşünmeden madecassol krem yazdı. bunu 6 ay boyunca düzenli kullanacaksın dedi ama bir gün bile aksatmadan. bende bu ayın 12 sinde kullanmaya başladım. bugün ayın 22 si ve aldığım sonuç muhteşem. benim zaten fazla sivilcem yoktu hatta hiç yok şuan. ama yanak bölgem ve alnımda kırmızı lekeler vardı. şuan alnım tertemiz oldu renklerin hepsi açıldı. bunu bu sabah fark ettim. :))) yanağımda şuan pek bir değişme yok ama alnımdaki gelişme beni memnun etti. yanağımdaki sivilce izleri en az 8-9 aylık. alnımdakiler biraz daha tazeydi. eminim doktorun önerdiği sürede kullanırsam onlarda geçecek. ayrıca alnımdaki o oluşan pütür %90 oranında gitti. bence sizde hemen bir cilt doktoruna gidin cildinizi inceletin ve doktor önerirse kullanın zaten çok pahalı bir şey değil ama krem gerçekten muhteşem :)

süper o zaman çook sevindim işinize yaradığına peki roaccutane hapını kullandınız mı daha önce?

dün gece itibari ile kullanmaya başladım sabah baktığımda sivilcelerin sanki küçülmüş olduğunu gördüm umarım bana da iyi gelir :10::10::10:

tam olarak nasıl kullanıldığını anlatırsanız sevinirim..hassas bir cildim var ve sivilce izleri güneşin de etkisiyle lekeye dönüşüyor..söylediğiniz ilacı kullanmak istiyorum.günde kaç kere, ne zaman ve tüm yüzemi uygulanıyor??

süper o zaman çook sevindim işinize yaradığına peki roaccutane hapını kullandınız mı daha önce?

teşekkürler .hayır o haptan hiç kullanmadım çünkü aşırı sivilce sorunu yaşamadım ben tek sorunum çıkan sivilcenin iz bırakmasıydı. ondan da kurtuldum gibi zaten :)

dün gece itibari ile kullanmaya başladım sabah baktığımda sivilcelerin sanki küçülmüş olduğunu gördüm umarım bana da iyi gelir :10::10::10:

çok sevindim canım :) unutma bu işte kilit nokta sabır ve düzenli olmak . ben alnımda 1.5 hafta kadar sonra sonuç aldım. sen de devam et.

tam olarak nasıl kullanıldığını anlatırsanız sevinirim..hassas bir cildim var ve sivilce izleri güneşin de etkisiyle lekeye dönüşüyor..söylediğiniz ilacı kullanmak istiyorum.günde kaç kere, ne zaman ve tüm yüzemi uygulanıyor??

bana doktorun önerdiği şekilde kullanıyorum. eğer evdeyse günde 2 kere uyguluyorum o gün. sabah kalktığımda yüzümü yıkadıktan sonra ve akşam yatarken. eğer o gün dışarı çıkacaksam sabahtan hiçbir şey sürmüyorum eve 6-7 gibi gelirsem sürüyorum sonra yatarken tekrar sürüyorum. eğer eve çok geç gelirsem sadece yatarken uyguluyorum. yani biraz sana kalmış kullanması. ama günde bir kere kesin uygula. kesin olabilmesi içinde en uygun zaman yatarken oluyor zaten :)

günaydın kızlar :16::16: her gece düzenli kullanıyorum merhemi umarım iyileşme olur sanki biraz biraz sivilceler küçülmeye sırtım temizlenmeye başladı gibi hemen mucize beklemiyorum zaten de en azından geçsin istiyorum her gün kullanımda bi sakınca yoktur umarım :44::44:

Back
X