Valla ayıp kısmını bende çözmüş değilim taviz vermesem de çözemiyorum, aramız bozuluyor.Ben öğretmen olmama ve iki ay tatilimin olmasına rağmen gidemiyorum rahat vermiyorlar diye.Küçük bir ilçedeyiz bunalıyorum,sıkılıyorum ama gitsem daha kötü şeyler oluyorEşinizin yaptığı çok ayıp ayrımcılık yapıyor resmen.Onun anne babasıysa sizinde anne babanız onlarda kalmanızın nesi ayıpmış? Siz sonuçta evlisiniz.Bence taviz vermeyin ben olsam sizin yerinizde hiç gitmezdim.Benim anneme babama gelmezse eşim ben niye onun ailesine gideyim.Görümcenizi de iyi niyetli bulmadım.
Güzelim görümceme dedimki canım bak sizinkiler izin vermiyor eşim annemde kalmadığı için bende sizde kalmak istemiyorum.ama kız her defasında ısrarla çağırıyor bide bana defalarca artık bizim soy ismimizi taşıyorsun demiş bir kız sence hala kızmamalı mıyım?ben de görümceye kızılmasını çok anlayamadım.
Davet ediyormuş etsin.
hah işte doğru tespit evet ne yazık ki pısırık bir kocam var.Ailesine diyemez sesi çıkmazO zaman eşinizin pısırıklı o kusura bakmayın da
annesine size ne diyemiyor mu?
ya da siz ana-baba iseniz masal3487 nin de ana -babası var diyemiyor mu?
Bu konuda kimseye ağzını dahi açtırmaması lazım.
yanı bence o kalmanızı ıstıyor ben hala bısey bulamadımGüzelim görümceme dedimki canım bak sizinkiler izin vermiyor eşim annemde kalmadığı için bende sizde kalmak istemiyorum.ama kız her defasında ısrarla çağırıyor bide bana defalarca artık bizim soy ismimizi taşıyorsun demiş bir kız sence hala kızmamalı mıyım?
Güzelim görümceme dedimki canım bak sizinkiler izin vermiyor eşim annemde kalmadığı için bende sizde kalmak istemiyorum.ama kız her defasında ısrarla çağırıyor bide bana defalarca artık bizim soy ismimizi taşıyorsun demiş bir kız sence hala kızmamalı mıyım?
Ya yok inan lafta davet etmiyor yüzsüzlüğünden sinir etmek için.Tabiki kalıyor şekerim ama onada bir kılıf uydurmuşlar enişte beyin ailesi başka memlekette diye kalıyormuş.
görümce,ölesim gelir görünceO zaman sen de şöyle de "görümce, ölesim gelir görünce".
tabi siz derdinizi böyle açıkça anlatınca üzerine geliyor gibi olmuş.
bir de sonraki mesjlarınızdan anladığım kadarıyla tatilinizin kalanını da kendi ailenizde doyasıya geçiremiyormuşsunuz.
o zaman suç sizde oluyor. Eşinizle konuşmuşsunuz olmamış, ailesiyle konuşmuşsunuz olmamış, sizin de bu durumda elinizi çekmeniz gerekir.
Eşiniz ne yapıyor bayramda, biriki saat durup geri mi geliyor, siz de bir iki saat durup ben anneme gidiyorum deyin.
Küslük gibi değil de nabza göre şerbet olayı.
görümceme Allah öyle bir koca vermişki adam kendi ailesini bırakıp karısının memleketinde ev alıp yerleşmiş.Adam kadının gözünün içine bakıyor yaniHahahaha ne kadar ne kadar komikler. Ayıpsa ona da ayıp. Adamın ailesini gidip kalmıyorlar diye bu eksiği ayıp olmasına karşın senin ailende mi gideriyorlar.
Ben olsam görümcenin eşini doldururum ve kocama bunu koz olarak kullanırım..
Ben tam anlayamadım olayı özür dilerim.Sizin ailenize gitmenize de mi izin vermiyorlar? Yani siz tek başınıza da mı gidemiyorsunuz kendi ailenizin yanına? Ya da eşiniz kendi ailesinin yanına gittiğinde sizide mi zorla götürüyor? Sen git ben kalmıyorum,evde kalcam dediğiniz zaman tepkileri ne olur?Valla ayıp kısmını bende çözmüş değilim taviz vermesem de çözemiyorum, aramız bozuluyor.Ben öğretmen olmama ve iki ay tatilimin olmasına rağmen gidemiyorum rahat vermiyorlar diye.Küçük bir ilçedeyiz bunalıyorum,sıkılıyorum ama gitsem daha kötü şeyler oluyor
o artık kocasının soyismini taşımıyor mu?Güzelim görümceme dedimki canım bak sizinkiler izin vermiyor eşim annemde kalmadığı için bende sizde kalmak istemiyorum.ama kız her defasında ısrarla çağırıyor bide bana defalarca artık bizim soy ismimizi taşıyorsun demiş bir kız sence hala kızmamalı mıyım?
anlamadım
sımdı sız esınızle tatılı yarımı gecırıyorsunuz?
ya da esınız aılenızdemı kalmıyor ?
ya da sızınde aılenızde kalmanıza mı musade etmıyorlar?
ılk soru hayır, diğeri eve sonuncuda hayır ise
gorumce sızı 1 gecelıgıne mısafır etmek ıstıyor olabılır sonra gene gıdersınız aılenıze anlamadım nerelı bunlar?[/QUO
aynı memleketteniz canım malatya ama adetler tamamen farklı
Valla fazlada eşim için beni düşünmese bile ben onu düşünüyorumEsinin ailesinde iki gun kalman bile fazla onlara. Neyi ayipmis yahu. Resti cek kalmiyorum sen benim ailemde kalana kadar de mecbur degilsin.
Iste bu yuzden o seni dusunmuyor. Nasilsa her halukarda sen fedakarlik yapiyorsun. Adam niye rahatini bozsun ki deli mi. bu sekilde kendini ezmis oluyosun lutfen haketmeyene hic bisey yapma bu kadar kolay cozumuValla fazlada eşim için beni düşünmese bile ben onu düşünüyorum
Sormayın ya mal gibi davranıyorlar ama kendi kızlarına gelince durum farklı.Öyle pısırık değilim şükür ağzım da iyi laf yapar ama çoğunlukla edepten susuyorum.Ama laf çakmasını da bilirimde ayy anlamıyorlar ona yanıyorumo artık kocasının soyismini taşımıyor mu?
hala bekar gibi bizim soyismimizi taşıyorsun ne demek
tapulu malları oldun sanki.
öyle dediğinde "tatlım sen artık bizden değilsin,kocanın tarafına bak sen de"...
biraz lafı gediğine koyun.
Iste bu yuzden o seni dusunmuyor. Nasilsa her halukarda sen fedakarlik yapiyorsun. Adam niye rahatini bozsun ki deli mi. bu sekilde kendini ezmis oluyosun lutfen haketmeyene hic bisey yapma bu kadar kolay cozumu[/QUOTE
Hak etsin etme
Canım bende artık sorun yapmıyorum hatta eşim dönünce bende annemlere geçiyorum.Ama iki üç gün sonra benim koca arar neden gitmiyorsun benim mi demem lazım falan tribine giriyor. Neyse bende hadi gideyim diyorum gidince de kb senin ikinci evin burası sen hep annendesin zorumuza gidiyor falanda filan işte offf yine ozamanlara döndüm canım sıkıldıbir arkadaşım(erkek) vardı böyle eşinin evinde kalamazdı, ailesinden ötürü değil de rahat hissetmezdi orada. Eşi de zamanla bu duruma alışmıştı. Aralarında bir problem yoktu, ya da biz öyle biliyorduk diyelim.
Takmayın zamanla alışırsınız dersem çok mu iyi niyetli olmuş olurum.
Sizin tatiliniz nasılsa uzunmuş kalan tüm zamanınızı kendi ailenizde geçirin. Gülün gezin aile ilişkilerinizi kuvvetlendirin. Hani dezavantajına değil avantajlarına odaklanın bence.
yok canım aileme izin vermeyecek olsalar olay boşanmaya kadar gider Allah korusunda tabi.eşim ailesinin yanına gittiğinde benide götürüyor ama zorla değil.tabi ben gelmiyorum desem benimle konuşmaz olay çıkar diye mecburen gidiyorum yani ama iki en fazla üç gün kalıyorumBen tam anlayamadım olayı özür dilerim.Sizin ailenize gitmenize de mi izin vermiyorlar? Yani siz tek başınıza da mı gidemiyorsunuz kendi ailenizin yanına? Ya da eşiniz kendi ailesinin yanına gittiğinde sizide mi zorla götürüyor? Sen git ben kalmıyorum,evde kalcam dediğiniz zaman tepkileri ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?