- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Kızlar ben eşimin annemlerde kalmamasını artık sorun etmiyor üstüne gitmiyorum daha doğrusu sorun yaşamak istemiyorum.Ya demişsiniz ya görümcede sorun yok diye evet olmayabilir benim sormaya çalıştığım eşim bizde kalmıyor ben neden yedi sülalesinde kalayım pardon.kıza defalarca dememe rağmen neden ısrarla davet edileyim ben bunu çözemiyorum
Evet aslında basit ama bunu dememiştim her defasında açıklama yapıyorum bak canım şundan kalamıyorum diye.İlk fırsatta yani muhtemelen bayramda gidince bunu söyleyeyimKalmayacagimi bile bile her seferinde ısrar etmeye ugrasiyorsun lütfen bir daha teklif dahi etme de
Anladım.Peki eşiniz sizin ailenizde hiç kalmıyor mu? Yani 1 gece bile?yok canım aileme izin vermeyecek olsalar olay boşanmaya kadar gider Allah korusunda tabi.eşim ailesinin yanına gittiğinde benide götürüyor ama zorla değil.tabi ben gelmiyorum desem benimle konuşmaz olay çıkar diye mecburen gidiyorum yani ama iki en fazla üç gün kalıyorum
Yok canım hiç kalmıyor bir gece bile kalmıyor.Diyorum enazından bi gece yemeğe gidelim oda canı isterseAnladım.Peki eşiniz sizin ailenizde hiç kalmıyor mu? Yani 1 gece bile?
Benim ailem baskıcı insanlar değiller anlayışlılar ama üzülüyorlar tabi bu duruma.Evet malesef eşimde problem ağzını açıp bişey demiyor.kv kalmadığım zamanlarda oldu tabi ama pek etkili olmadı.baktım eşimle aram bozuluyor yine ben fedakarlık yapayım dedimHaddini aşan insanlara haddini bildirememekten kaynaklanıyor bu sorunlar.
Damat olarak benim annemde bile kalması ayıpsa sen kimsin, asıl sende kalmamız ya da eşimin
kalması ayıp kardeşim ister alın ister darıl. Darılmak istemiyorsanız da o saçma bakışınızı değiştirin bir zahmet
derim.
Ama bence en çok eşine kızmalısın.
Onlar ayıp orada kalma diyorlar da o nasıl ailesine saçma saçma konuşmayın diyemiyor.
Ve sen kv de bir gün bile kalmayarak tepki göstermeliydin, ayıp demeliydin.
Böyle saçmalık mı olur?
Senin ailen bu saçmalığı anlayabiliyor mu cidden?
Benim ailem baskıcı insanlar değiller anlayışlılar ama üzülüyorlar tabi bu duruma.Evet malesef eşimde problem ağzını açıp bişey demiyor.kv kalmadığım zamanlarda oldu tabi ama pek etkili olmadı.baktım eşimle aram bozuluyor yine ben fedakarlık yapayım dedim
Sanki kaldığımız da ne yapacaz ayıp olsun, hem bişey yapsak bile karı kocayız kime ne.Ahhh bide onlar anlasalarben olsam böyle bir durumda eşimin ailesinin evine de gitmezdim, ayıp derdim, çünkü hiçbir farkı yok eşlerin birbrlerinin ailesinde kalmalarının, eşinizin kalması ayıpsa sizinki de ayıptır.
Sanki kaldığımız da ne yapacaz ayıp olsun, hem bişey yapsak bile karı kocayız kime ne.Ahhh bide onlar anlasalar
O zaman sizde gitmeyin onun ailesine.Bırakın bozulursa bozulsun,küsersede küssün.Böyle şey mi olur canım.Siz hep gideceksiniz onun ailesine kalmaya,o sizin ailenize yemeğe bile canı isterse gidecek.Siz tavır almadığınız sürece bu iş böyle uzar gider.Sizde hiç gitmeyin ki o da anlasın hatasını.Yok canım hiç kalmıyor bir gece bile kalmıyor.Diyorum enazından bi gece yemeğe gidelim oda canı isterse
İnanın eğitimci yanımı da kullanarak güzellikle dedim anlamadılar kavga ile söyledim anlamadılar. oyüzden ben vazgeçtim ama ne hikmetse onlar vazgeçmiyorlar.Bakalım eşim bir gün ikna olup güzellikle gelip kaldımı yazarım burayaFedakarlık yaptığın müddetçe mutlu olamazsın.
Çünkü kimse ayy bu gelinimiz de ne hoş insan, bizim manyak düşüncelerimize
rağmen ılımlı ve fedakar demez.
Kavga ile söyle demiyorum.
Mantıksız bakışınızı anlayıp kabulleniyorum eşim sayenizde annemde kalmıyor.
Ama kusura bakmayın ben de sizde kalmıyorum o halde. Bitti gitti.
Valla canım bende duymadım Malatyalı olanlar var mı burda.Hoş bende Malatyalıyım ama bizde de böyle saçmalıklar yok.bunu diyeceksiniz işte, benim ailemde kalmamızın ayıp olduğunu düşünüyorsanız sizin evinizde kalmam neden ayıp değil, ayıpsa ikisi de ayıp diyeceksiniz, yoksa ömür boyu böyle gider bu.
ayrıca hayatımda hiç böyle saçmalık duymadım, hiçbir yörede duymadım yani.
İnanın eğitimci yanımı da kullanarak güzellikle dedim anlamadılar kavga ile söyledim anlamadılar. oyüzden ben vazgeçtim ama ne hikmetse onlar vazgeçmiyorlar.Bakalım eşim bir gün ikna olup güzellikle gelip kaldımı yazarım buraya
Sabır sabır bir yere kadar bu durumu değiştirmeye çalışmıyor olmam durumu kabullendiğim anlamına gelmiyor.Ailem içten içe çok üzülüyorlar.Üstelik biliyorum istediğim kadar kalayım fedakarlık yapayım hep daha fazlasını isteyecekler. O zaman da ben ben olmaktan çıkarım.Öyleki cahile dert anlatmak küçük bir çocuğa anlatmaktan çok daha beter.Sınıf öğr. olduğum için biliyorum en zor şeyleri bile kavratabiliyorum ama bunlara gelince hiç bir yöntem işe yaramıyorİşte kavga ile de anlamadılar mı vazgeçen sen olamayacaktın.
Bak onlar saçma duruşlarını bir kenara bırakmamışlar, sen gayet haklı olduğun bir konu için
savaşmaktan vazgeçmişsin resmen.
Böyle mutluysan sorun yok ama konu açtığına göre bu seni mutsuz eden bir durum demek.
Bence eşinin hatrının da bir önemi yok çünkü senin hatrının onda bir değeri yok.
ailen ne kadar anlayışlı olsa da senin huzurun için susuyorlar.
Kendi içlerinde bir yaradır bu konu eminim.. Yazık değil mi eşin seni bununla baş başa bırakıyor?
Kadınların gereksiz yere kendinden vermesinden nefret eden biriyim.
Hatır uğruna savaşmaktan vazgeçemeyeceğim doğrularım var.
Sevdiğim bir filmden bir söz.
Mücadelemiz dünyayı değiştirmek için değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek içindir.
Sabır sabır bir yere kadar bu durumu değiştirmeye çalışmıyor olmam durumu kabullendiğim anlamına gelmiyor.Ailem içten içe çok üzülüyorlar.Üstelik biliyorum istediğim kadar kalayım fedakarlık yapayım hep daha fazlasını isteyecekler. O zaman da ben ben olmaktan çıkarım.Öyleki cahile dert anlatmak küçük bir çocuğa anlatmaktan çok daha beter.Sınıf öğr. olduğum için biliyorum en zor şeyleri bile kavratabiliyorum ama bunlara gelince hiç bir yöntem işe yaramıyor
Amin canım çok teşekkür ederimAllah yardımcın olsun.
Umarım her biri hatasını anlar, en başta eşin..
Valla canım bende duymadım Malatyalı olanlar var mı burda.Hoş bende Malatyalıyım ama bizde de böyle saçmalıklar yok.
Şu şekilde yaklaş çocuğunuz varmı bilmiyorum yarın bır gun kız evladınız olsa evlense ve baba evıne kalmaya gelmezse damat me hısseder bunu empoze edin derimMerhaba kızlar
Daha öncede konu açmıştım kısaca yine hatırlatayım:biz eşimle farklı bir memlekette görev yapıyoruz ikimizin ailesi de aynı şehirde olduğundan tüm tatillerimiz problemli geçiyor.Allahtan eşim memur olduğu için benim gibi iki ay tatili yok,yoksa kısmını hayal bile edemiyorum.Eşimin ailesi hiçbir şekilde eşimin annemlerde kalmasını istemiyorlar(ayıpmış!) eşimde zamanla kabullendi bu durumu, ne desem fayda etmiyor.Bu nedenle bende gittiğimizde kv de bir iki geceden fazla kalmıyorum.Asıl konuya gelecek olursam bir görümcem var yaşıt sayılırız evli.Ya her gidişimizde bizde kalın diye söylüyor. Hayır nezaketen değil, bayağı ısrar ediyor.Eee haliyle annemde kalmaya müsaade etmedikleri için bende kabul etmiyorum. fakat ben annemlere geçince beyefendi koşa koşa kardeşine gidip orda kalıyor.Ya inanın her defasında aynı şey,üstelik ben güzellikle söylemiştim kendisine, kusura bakma bu bu sebeplerle sizde kalamam diye. yani durumu bilmiyor değil.sizce gerçekten iyi niyetinden mi davet ediyor yoksa biraz yüzsüzlüğünden mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?