Kızlar sizce hangi doğum şekli daha iyi normalmi yoksa sezaryanmi !

SeviLSevvaL

ŞevvaL'in annesi
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
125
43
38
39
Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyor :( Sezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?

Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyor :( Sezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
canim oncelikle hemsire oldugumu belirteyim.belki daha guvenilir olur senin icin verdigim bilgiler.oncelikle yarim insan olursun ne demek ya ozaman her ameliyat geciren yarim.insan oluyo varmi boyle bisey!!ben dogum yapali 3 ay oldu canim normal dogum cok istedim hernekadar korkuyo olsamda.8 saat normal dogum sancisi cektim sonra acilma yeterli olmadigi icin (ki 1 cm daha yeterliydi ama olmadi)sezeryana alindim.inanilmaz zor bi olay normal dogum ama o sanciyi keske cekmeseydim demedim hic.hatta iyiki cekmisim bida tadamiycam o duyguyu diyorum:-)cok sukur kizimda bende saglikliyiz onemli olan bu.hatta okadar sancidan sonra keske dogsaydida sezeryan sonrasi sikintiyi cekmeseydim.ama oda 1 hafta 10 gun sonra gecti bitti agrida.bebegin ve senin sagligini.etkiliycek bi durum yoksa tabiki normal ama bi sikinti varsa zaten sana birakmaz sezeryana alirlar.ama keyfi sezeryan isteme sonra toparlanmasi daha zor yarim insan oldugundan degil...nacizhane tavsiyem..

Son düzenleme:
canim oncelikle hemsire oldugumu belirteyim.belki daha guvenilir olur senin icin verdigim bilgiler.oncelikle yarim insan olursun ne demek ya ozaman her ameliyat geciren yarim.insan oluyo varmi boyle bisey!!ben dogum yapali 3 ay oldu canim normal dogum cok istedim hernekadar korkuyo olsamda.8 saat normal dogum sancisi cektim sonra acilma yeterli olmadigi icin (ki 1 cm daha yeterliydi ama olmadi)sezeryana alindim.inanilmaz zor bi olay normal dogum ama o sanciyi keske cekmeseydim demedim hic.hatta iyiki cekmisim bida tadamiycam o duyguyu diyorum:-)cok sukur kizimda bende saglikliyiz onemli olan bu.hatta okadar sancidan sonra keske dogsaydida sezeryan sonrasi sikintiyi cekmeseydim.ama oda 1 hafta 10 gun sonra gecti bitti agrida.bebegin ve senin sagligini.etkiliycek bi durum yoksa tabiki normal ama bi sikinti varsa zaten sana birakmaz sezeryana alirlar.ama keyfi sezeryan isteme sonra toparlanmasi daha zor yarim insan oldugundan degil...nacizhane tavsiyem..
Cok tsk ederim bilgin icin yarari olucak ;) birazda olsa rahatladim

Kesinlikle sezeryan derim ben normal dogumda o kadar ikinmadan dolayi basur bile olabiliyosun ileriki yaslarda ben spinal sezeryan oldum acilmam hic olmadi plesanta hemen yaslanmisti.Hem normal dogum yapanlarda yaslilikta rahim sarkmasi olabiliyomus. İyi arastir alllah yardimcin olsun allah bebisini biran once kucagina almayi nasip etsin ama bi yandan da bunlari dusunecek cok vaktin var hamileligiin tadini cikar simdilik derim bunlari son haftalatinda gidisatina gore karar ver

Kesinlikle sezeryan derim ben normal dogumda o kadar ikinmadan dolayi basur bile olabiliyosun ileriki yaslarda ben spinal sezeryan oldum acilmam hic olmadi plesanta hemen yaslanmisti.Hem normal dogum yapanlarda yaslilikta rahim sarkmasi olabiliyomus. İyi arastir alllah yardimcin olsun allah bebisini biran once kucagina almayi nasip etsin ama bi yandan da bunlari dusunecek cok vaktin var hamileligiin tadini cikar simdilik derim bunlari son haftalatinda gidisatina gore karar ver

Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyor :KK43: Sezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
15 yıldır gittiğim, çok güvendiğim, aklıma takılan her türlü soruyu sorabildiğim bir jinekoloğum var. Bu soruyu bir süre önce sordum ona. Normal doğumun anne için, sezaryenin bebek için daha rahat olduğunu söyledi. Sezaryenle doğan bebekler daha sağlıklı, daha zeki olurlarmış. Bunlarla ilgili birkaç makale de verdi bana daha net anlayabilmem için. Kendini düşünüyorsan normal doğum yaparsın, bebeğini düşünüyorsan sezaryen dedi. Tercih belli benim için.

Sanirim sezaryana karar verdim cunki normal dogumu yapamam galiba arastirdim evet daha erken ama bi korku saldi :) yorum icin ayrica tskler

15 yıldır gittiğim, çok güvendiğim, aklıma takılan her türlü soruyu sorabildiğim bir jinekoloğum var. Bu soruyu bir süre önce sordum ona. Normal doğumun anne için, sezaryenin bebek için daha rahat olduğunu söyledi. Sezaryenle doğan bebekler daha sağlıklı, daha zeki olurlarmış. Bunlarla ilgili birkaç makale de verdi bana daha net anlayabilmem için. Kendini düşünüyorsan normal doğum yaparsın, bebeğini düşünüyorsan sezaryen dedi. Tercih belli benim için.
Hmm evet gayet mantikli geldi banada cok tskler benimde tercihimm tabiki bebisimmmm sagol beni bilgilendirdigin icin ;)

ben normal dogum yaptim,oglum 1,5 yasina geldi inanin hergun sukrediyorum Allah bana normal dogum nasip ettigi icin..adi ustunde doganin insan ve diger memelilere uygun gordugu dogum bicimi..bidefa anne cok kolay iyilesiyor ve cocuk dunyaya gelme surecine hazirlikli oluyor o sancilarla..dogum animi hatirladikca gozlerim dolar,o duygu kadina bahsedilmis cok yuce guzel bisey..
sezeryan gercek bir ameliyat,benim esim doktor,dogumumda da basimdaydi..ne kendi doktorum ne esim sezeryani desteklemediler,ancak acil bi durum olursa b plani gibi dusunuldu ve ben suni sanciyla dogum yaptim..dogumdan sonra 4 ay boyunca sanciyi hic unutamicam saniyordum ama simdi inanin zerre hatirlamiyorum..
yine dogum yapmak nasip olursa Allah`tan yine evladimi saglikla normal dogumla dunyaya getirmeyi isterim..

Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyor :KK43: Sezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
Güzel bir soru olmuş :) Ben de gel gitlerdeyim sizin gibi.Normal doğumu destekliyorum ama o korku nasıl atılacak onu da bilemiyorum.Allah yardımcımız olsun.

anne için normal, bebek için sezaryen diye bir yutturmacayı doktorlar dillerine dolamışlar. işlerine öyle geldiği için.
sezaryen doğum şekli değildir bir ameliyattır. vajinal yolla gerçekleşemeyecek doğumlarda annenin ve bebeğin hayatını kurtarır, sağlığını korur. evet iyi ki böyle bir yol var. mecbuırsak, normal doğuramadım diye üzülecek halimiz de yok.

sezaryenle alınan bebekler daha zeki falan da olmazlar. münazara konusu gibi iki düşünceyi de destekleyen argümanlar kullanılabilir makalelerde. aksine normal doğumda doğum kanalından geçen çocuğun hayata tutunmak için alacağı ilk nefes için vereceği mücadelenin bebekte yarattığı olumlu etki üzerine de bir sürü makale var. 80'li yıllarda tüm dünyada mama propogandası vardı. şimdi ise anne sütü. sizce hangisi?

kabuslar görecek kadar korkuyorsanız vajinal doğumdan tamam, ameliyat olun.
benim sözüm keyfi olarak sezaryen olmak isteyenlere.
çatı muayenesi olumluysa, suyunuz iyiyse, bebek dönmüşse, aşağı inmişse yeterli açıklık varsa normal doğum mükemmel bir şey.

suni sancıyla doğum yaptım, ki suni sancıyı bile istemiyordum keşke tamamen müdahalesiz doğurabilseydim ama suyum geldiği için mecbur kaldı doktorum.
şimdi çoğumuz özel hastanelerde ebe eşliğinde prensesler gibi doğuma hazırlanıyoruz.annelerimizi düşündükçe ne kadar şanslıyız.
ona rağmen bana kahramanmışım gibi bakan pek çok insan vardı doğumdan sonra.
her şey yolunda giderse korkmayın, korkmayın, korkmayın.
bebeğinize kavuşmanın en güzel yolu normal doğum inanın.

Benim de kafama takılan soru bu. Avasküler Nekroz yani kalça kemiğinde ufak çapta bir sorun var. Normal doğum çok istiyorum ama sezeryan olursa da yeter ki bebeğim sağlıklı olsun...

Canimm öncelikle bebisin hayirli olsun.bende 9 ay önce bi prenses dünyaya getirdim çok şükürler olsun.ama sana tavsiyem kesinlikle sezeryan ben 3 gün sanci çektim fakat 3gunun sonunda 4 cm acildi ve kasilna durunca bebisim kanalda sıkıstı kaldi ve sezeryana girmek zorunda kaldim ve inan su an çok çok rahatim dikiş konusunda da normL doqumdada oluyor dikiş en rahati ve en güzeli sezaryan :-)

İlk oğlumu suyum çok azaldiigi için mecburen ve ertesi günü için acilen sezeryanla dünyaya getirdim .. Rahatmi? Rahat ... agrin oluyormu? normal doğuma göre çok çok çok az.. önerir miyim? HAYİR eğer herhangi bi sağlık problemi yoksa normal dogur o ağrıları cekeceksin ama sonunda küçük mucizeni kucağına aldığında hepsini unutup iyiki boyle oldu diyeceksin ......

Herkesin bilgisi tecrubesi okadar cok ki insanin kafasinin karismamasi imkansiz dün doktorumla konuştum 4 ay sonra konuşuruz daha cok erken dedi.. Biliyorum erken ama eger ki bir sıkıntı cikmazsa inş buna ben karar vericekmişim oyuzden hem benim hemde bebegim icin en sagliklisini istiyorum Rabbim hepimizin icin en hayirlisini versin. Tüm bayan arkadaşlar tecrubelerini ve fikirlerini yazarlarsa cok mutlu olurum cunki eminimki benim gibi hem bilmiyen hemde tecrubesiz anne adaylarina bir yol göstermis olursunuz şimdiden tşkler hanımlar :)

Sezeryan dogum yapan biri olarak bi risk yoksa kesinlikle normal derim.ne bebegimi rahat kucagima aldim sezeryan sonrasi nr de eski sagligima kavustum dahasi kotu oldum.sezeryan sonrasi tum duzenm bozuldu adetten kesildim ve sonuc olarak 24 yasinda menopoza girdim :(

Sezeryan dogum yapan biri olarak bi risk yoksa kesinlikle normal derim.ne bebegimi rahat kucagima aldim sezeryan sonrasi nr de eski sagligima kavustum dahasi kotu oldum.sezeryan sonrasi tum duzenm bozuldu adetten kesildim ve sonuc olarak 24 yasinda menopoza girdim :(
Cok gecmis olsun :( ne diyecegimi bilemedim bebisini sagsaglim kucagina almissin tek tesellin onun o guzel yuzu olsun cnm uzme kendini olurmu

Cok gecmis olsun :KK43: ne diyecegimi bilemedim bebisini sagsaglim kucagina almissin tek tesellin onun o guzel yuzu olsun cnm uzme kendini olurmu
Tesekkur ederim elbet tek tesellim o.ilk dogumumdu ama hayallerimi caldi o doktor.kizim yalnz kaldi.kardes hasretyle yanip tutusuyor.ben gencecik yasta ates basmalariyla menopozla kaldim.her sezeryanli benm gibi olmuyor elbet.kotu bir doktora denk geldim.

Ben iki yavrumu da normal doğumla doğurdum ve çok şükür hiç de dikişim olmadı. İlk çocuğum da 2. gün tamamen hiç bişeyim kalmamıştı. İkinci çocuğum da işi doğum yaptığım ertesi gün mecbur kalktım evladımi iltihap nedeniyle başka yere sevk ettiler ve bende mecbur çıkışımi verdim ve ikinci gün sabahtan akşama kadar araba sürerek ordan oraya yani biri görse ondan önceki gün doğum yaptığıma inanmazdi. Ben kesinlikle bir sorun çıkmazsa bütün kadınlara normal doğum tavsiye ederim. Rahmin hem hızlıca temizleniyor hemde kendini daha hızlı toparlar. Yani arastirabilirsiniz normal doğum yapan biri 6 haftadan sonra cinsel ilişkiye girebilir bizim burda doktorlar böyle bilgi veriyor ama sezeryanla olan 8 hafta beklesin diyor. Çünkü ameliyat olanlar daha çabuk iltihap tutma mikrop kapma riskleri var. Normal Doğum en sağlıklı olanı.

Back
X