Kızlar sizce hangi doğum şekli daha iyi normalmi yoksa sezaryanmi !

Normal dogum istiyorum ama bugun duyduklarim cok korkuttu beni normal dogumda canli canli kesip bebegi aliyorlarmis hic bir uyusturma yapmiyormis ben bu konuda bilgisiz oldugum icin pek arastirmadimda korkmiyim diye cok korktum bugun kizlar anlatti bana :KK43:
EPİDURAL SEÇENEĞİ DE VAR AĞRIDAN KORKUYORSAN
NERDE OTURUYORSUN

GİDEBİLİRSEN SAFA HASTANESİNE GİT
ORDAKİ DOKTOR HARİKA
BEN DE ONA GİDİYORUM HALA
BELDEN İĞNE VURUP BELDEN AŞAĞISINI UYUŞTURUYORLAR.
BELDEN AŞAĞINI HİSSETMİYOSUN...
Safa yamiii asla gitmem oranin en iyisi Hayrettin beymis oda bana zamaninda tedavisiz cocugun olmaz dedi daha 1 yillik evli bile degildim psikolojimi bozdu sonra hamile kaldim taktiri ilahi dedi tabikide Allah bilir ama psikolojimi cok bozdu sonra orda baska dr gittim alttan muhane ede ede beni maffettiler cok kanamam oldu kanamali bile alttan baktilar cocuklarim ikizmis pislik dr soylemedi bana alttan kurcaliya kurcaliya bebegin birini tam hastaneden ciktim parkin orda ic camasirima dustu geri donduk hastaneye bana piskin piskin bebegin ikizmis biri dusmus digeride duruyor dedi ama hala alttan kurcaliyor bilgisizdim saf gibi alttan baktirdim bir hafta sonrada diger bebegim karnimda öldü.. Beni maffettilerr ve bunlarda yetmezmis gibi yarin gel kurtaj ol dedi bende o ara ilkeye gittim gulcan hnmdan randvu aldim beklerken asiri kanamam oldu eve gitseydim kanamadan ölurmusum bebekte beni zehirliycekmis hemen kurtaj oldum ve safa hastanesi cok kazık.. Gecen sene ultrasyona girmek icin 150 tl verdim sigortali aynisini gulcan bakti kalbi durmusmu durmamismi diye herseyi cok pahali bu hamileligimdede ilke hastanesine gidiyorum Renginar hanima gidiyorum gayet memnunum hatta dusuk tehlikem vardi sagolsun Renginar hnm sayesinde bebegim simdi massallah iyi gidiyor ve asla alttan bakmadi alttan bakilmazmis bakildiginda rahim bebegi atiyormus dr dedi asla safaya gitmem bence sende ilkeye gel cok guzel

Mecburi durumları es geçerek bikaç cümlede ben kurmak istiyorum Allah aşkına arkadaşlar nasıl olurda sezeryanın normal doğumdan daha iyi olduğunu söylersiniz aklım almıyor. Adı üstünde normal bi kere bu doğanın kanunu herşeyden önce bütün memeli canlılar bu şekilde doğum yapıyorlar. İnanın bana hiç bi şekilde korkulacak bişey yok. Benim doğum belirtilerim kanamayla başladı sabaha karşı eşimi uyandırdım sancılarım başladı ve resmen mutluluktan evin içinde tepindik geliyor diye. o an acıdan ziyade 9 aylık hasretin biteceğini düşünüyorsunuz. Hele de o sancılardan sonra bebek doğunca nükemmel bi rahatlama hissi anlatılmaz. Ha bi de daha bikaç gün önce içinizde kıpır kıpır eden elleri ayakları gördüğünüzde emin olun herşeyi unutuyorsunuz herşeyden önemlisi bebeğinizin ilk nefesine şahit oluyorsunuz bundan daha özel bi an olabilir mi. MECBURİ SEZERYAN YAPMIŞ ARKADAŞLARA ASLA LAFIM YOK. AMA LÜTFEN BİLE İSTEYE GİDİP BIÇAK ALTINA YATMAYIN..

Mecburi durumları es geçerek bikaç cümlede ben kurmak istiyorum Allah aşkına arkadaşlar nasıl olurda sezeryanın normal doğumdan daha iyi olduğunu söylersiniz aklım almıyor. Adı üstünde normal bi kere bu doğanın kanunu herşeyden önce bütün memeli canlılar bu şekilde doğum yapıyorlar. İnanın bana hiç bi şekilde korkulacak bişey yok. Benim doğum belirtilerim kanamayla başladı sabaha karşı eşimi uyandırdım sancılarım başladı ve resmen mutluluktan evin içinde tepindik geliyor diye. o an acıdan ziyade 9 aylık hasretin biteceğini düşünüyorsunuz. Hele de o sancılardan sonra bebek doğunca nükemmel bi rahatlama hissi anlatılmaz. Ha bi de daha bikaç gün önce içinizde kıpır kıpır eden elleri ayakları gördüğünüzde emin olun herşeyi unutuyorsunuz herşeyden önemlisi bebeğinizin ilk nefesine şahit oluyorsunuz bundan daha özel bi an olabilir mi. MECBURİ SEZERYAN YAPMIŞ ARKADAŞLARA ASLA LAFIM YOK. AMA LÜTFEN BİLE İSTEYE GİDİP BIÇAK ALTINA YATMAYIN..
Annemle birlikte okuduk bak gordunmu diyor annemde sizin gibi dusunuyor ben zaten normal istiyorum herkes korkutuyor beni dayanamazsin falan ama boyle yazilari okudukca hem heycanlaniyorum hemde icim cok rahatliyorrr sagolun :)

Annemle birlikte okuduk bak gordunmu diyor annemde sizin gibi dusunuyor ben zaten normal istiyorum herkes korkutuyor beni dayanamazsin falan ama boyle yazilari okudukca hem heycanlaniyorum hemde icim cok rahatliyorrr sagolun :)
Canım benim ben sürekli normal doğum hikayeleri okuyarak hazırladım kendimi ve ben o kadar zayıf ve minyon tipliyim ki normal doğumun asla cüsseyle alakası yok. Yine mecburi sezeryan yapanları tenzih ediyorum bikaç püf noktası var normal doğumun onları bildikten sonra Allahın izniyle yarım saat bile sürmüyor doğum. Doğumhaneye girmemle çıkmam 20 dk sürdü benim.

Canım benim ben sürekli normal doğum hikayeleri okuyarak hazırladım kendimi ve ben o kadar zayıf ve minyon tipliyim ki normal doğumun asla cüsseyle alakası yok. Yine mecburi sezeryan yapanları tenzih ediyorum bikaç püf noktası var normal doğumun onları bildikten sonra Allahın izniyle yarım saat bile sürmüyor doğum. Doğumhaneye girmemle çıkmam 20 dk sürdü benim.
Bende zayif minyonum puf noktarilari neler acaba ne uyguladiysan aynisini uygularim yeterki rahat bi normal dogum yapim cok korkuttular beni

Bende zayif minyonum puf noktarilari neler acaba ne uyguladiysan aynisini uygularim yeterki rahat bi normal dogum yapim cok korkuttular beni
Kesinlikle bol bol hareket ve yürüyüş tabii hamileliğinle ilgili bi sıkıntı yoksa. Ben bi video bulmuştum hamilelik egzersizleri vardı şimdi bulamadım bulunca linkini atarım sana. sancım başladığı andan itibaren bırak yatmayı hiç oturmadım bile ben sancılarım sıklaşana kadar ev içinde yürüdüm. Hastanedede odamın içinde yavaş yavaş hareket ettim. Ve herşeyden önemlisi doğumu korkunç bişey olarak değil yavruna kavuşacağın harika bi olay olarak düşün :) tabii bak bu yürüyüşler egzersizler falan sıkıntılı olmayan hamilelikler için geçerli umarım bi sıkıntı yoktur.. Bi de hurmanın doğumu çok kolaylaştırdığını duymuştum ama kendim denemedim hurma sevmediğim için. Rahim açılmasını kolaylaştırıyormuş. Eğer yiyebilirsen doğuma kadar hergün bikaç tane ye. Bu arada bebişinin cinsiyetini çok merak ettim canım :) inşallah sağlıcakla alırsın kucağına

SeviLSevvaL SeviLSevvaL bi de ben son 20 gün kala uyumadan önce normal doğum hikayesi okur öyle uyurdum, eğer korkutacak tarzda bi hikayeyse hemen kapatırdım :D canım bi de böyle anlatıyorum ama o an bende korktum bağırdım ağladım yapamıcam ben diye doğumhanede karşımda saat vardı hemşire saate iyi bak sadece 20 dk sonra herşey çok güzel olacak dedi. Bi gün bende detayları unutmadan doğum hikayemi yazıp bebeğim için saklamak istiyorum eğer benim ufaklıktan fırsat bulup yazarsam özelden atarım sana :))

Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyor :KK43: Sezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
Normal olursa en fazla bir gün çekiyorsun sezeryan olursan da bir Ömür kv 4 defa sezeryan yapmış 50 yaşında hala sızlıyor diyor ben normal yaptım iki tane Rabb'ime şükür çok iyiyim :) herşey yolunda giderse normal düşün derim epidural diye birşey var artık sancıyı bırak Gül'e Gül'e doğuruyorsun :) ben Amerikadayım ve burada doğum hane katında sadece Doğan bebeklerin ağlama sesi oluyo annelerin gıkı çıkmıyo :)

Bende bu konuda fikirlerimi yazmak istedim.iki normal doğum yaptım..şimdi de üçüncü kuzumu bekliyorum...Eğer anlattıkları kadar dayanılmaz acılar çekilseydi inan hiçbir kadın bir taneden başka yapmazdı..hele ikinci doğumum toplam yarım saat sürdü ve hastanede kalmak istemediğimi söyleyip 4 saat sonra eve hastaneden ebe gelmesi şartıyla beni yolladılar.eve gitmem içinde hiç bir engel yoktu.herşey yolundaydı.(ilk bebeğim daha 1 yaşındaydi ve bensiz uyumuyordu). Bu arada bu karar verme konusunu ben bir türlü anlayamadım..Yurtdışındayım ve böyle bir şeyi size kesinlikle sormazlar.doktorlara göre olması gereken normaldir.ancak hayati bir tehlike varsa sezeryan yapılır. bir akrabam ilk bebeğini sezeryanla doğurdu.sonrasında çektiği acılardan illallah etti kadın.ikinci doğumunda resmen yalvardi doktorlara normal doğum yaptırın dayanırım ben demişti. Bence sen bunları sana söyleyenlere kulak asma.. seni motive edecekleri yerde korkutmaya çalışan kişilerinde mantığını anlayamadim doğrusu..Korkutmak için harcadıkları nefesi sana dua ederek harcasalar ya.

Hanimlar Allah razi olsun sizden moralimi cok duzelttiniz rahatliyorum boyle yorumlarinizi okurken :) sagolun

Kadın bedeni normal doğum yapabilecek şekilde yaratılmıstır."Normal" olani budur.Sezaryen bir doğum şekli değildir müdahale şeklidir.Ha bizim ülkemizde doktorların işine geldiği için bi bahaneyle sezaryane yönlediriyorlar o ayri.
Hangi şekilde olursa olsun sağlıklı bir doğum geçirmenizi dilerim:)

Kadın bedeni normal doğum yapabilecek şekilde yaratılmıstır."Normal" olani budur.Sezaryen bir doğum şekli değildir müdahale şeklidir.Ha bizim ülkemizde doktorların işine geldiği için bi bahaneyle sezaryane yönlediriyorlar o ayri.
Hangi şekilde olursa olsun sağlıklı bir doğum geçirmenizi dilerim:)
Aminn sagolasin cumlemizinki guzel sorunsuz gecer ins ;)

Bende 5ay önce normal doğum yaptim.Bir daha ki dogumumu da kismetse yine normal düşünüyorum. Çok Rahat ve daha sağlıklı. hiç korkmayın ve daima normal doğum yapabileceğinize inanın.Allah herkese hayırlı dogumlar ve evlatlar nasip etsin.

Bende 5ay önce normal doğum yaptim.Bir daha ki dogumumu da kismetse yine normal düşünüyorum. Çok Rahat ve daha sağlıklı. hiç korkmayın ve daima normal doğum yapabileceğinize inanın.Allah herkese hayırlı dogumlar ve evlatlar nasip etsin.
Amin cnm cok sagol :)

15 yıldır gittiğim, çok güvendiğim, aklıma takılan her türlü soruyu sorabildiğim bir jinekoloğum var. Bu soruyu bir süre önce sordum ona. Normal doğumun anne için, sezaryenin bebek için daha rahat olduğunu söyledi. Sezaryenle doğan bebekler daha sağlıklı, daha zeki olurlarmış. Bunlarla ilgili birkaç makale de verdi bana daha net anlayabilmem için. Kendini düşünüyorsan normal doğum yaparsın, bebeğini düşünüyorsan sezaryen dedi. Tercih belli benim için.

Sezaryenle doğan bebeklerin daha sağlıklı ve zeki oldukları tamamen palavra!!!!
Bu tarz bi kategorileştirmeyi kınıyorum. Günümüzde çok sık yaşanıyor malesef normal doğum/sezeryan ile doğan bebekler veya anne sütü alan/mama yiyen bebeklerin
karşılaştırılmasını çokçok yanlış buluyorum. Henüz minnacık yawrularımızı sınıflandırmak çok gereksiz gerçekten hele bir hekimin bu tarz bir yaklaşımını şiddetle kınıyorum...
Ana konuya gelince anne ve bebek hazır ise normal doğum yani bebeğin annenin florasını alıp doğması en doğalıdır. Ama anne veya bebekte yaşam tehlikesi var ise kaçınılmaz olan ameliyat sezeryandır ki sağlıkla anne ve bebek kurtulsun.

En iyisi en güzeli normal doğum ama tabi herkes normal doğum yapamıyor...Ben sezeryanla doğum yaptım belden aşağısı uyuşturuldu 2. gün yürüyerek hastaneden çıktım kişiye göre değişiyor ben sezeryan dan memnunum...

Back
X