Kizlar size neler anlaticam

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Selam kızlar eşim yaklaşık 3 yıldır aynı yerde çalışıyor. Geçen hafta pazartesi salı belinden dolayı 2 gün rapor aldı. Çarşamba günü işe gittiğinde patronu odaya çağırıp ağır hasta misin falan diye sorup konuyu maaşına zam yapmicagima getirmiş. Esim bu adamın hergün 6 da kalkıp çocuklarını okula götürüyor servis bozuldu 1 aylığına dedi 2.5 sene oldu esimde o zaman bende senin çocuklarını tasimam demiş patronu da eleman alırım senin maasini asgari ücrete dusururum demiş. Eşime ışte ben senin düğününe geldim gibi şeyler söylemiş bayağı tartışmışlar eşim ben çıkmıyorum sen cikartirsan cikar işten demiş. 1 ay kal burda iş bulunca çıkarsın demiş esimde inat etmiş siz çıkaracaksınız demiş 3 kere odasına gir çık tamam bütün haklarını veri cem gidebilirsin demiş. Neyse eşim eve geldi ama elinde hiç bir belge yok ertesi gün oldu biz muhasabecileri falan ariyoruz internetten arastiyoruz ne yapabiliriz diye. Şirketin muhasebesinden telefon geldi patron sana telefon vermişti hediye onu getirsin öyle ihbar tazminatını yatiricam demiş. Bizde o telefon bozulmuştu satıp başka almıştık. Neyse deli gibi evden çıktık ve o telefon markasını 5 katlı bir çarşıda aradık zar zor bulduk 330 lira telefon parası verdik ordanda şirkete gittik telefonunu verdik şimdi paranı yatiriyorum dedi. Biz tazminat parasıyla 2 aylık kiramizi ve kredi kartlarimizi yatırdık. Yine elde kaldı 0 bugünde eşim sabah erken kalkıp şirketten defteri kalmış içinde şifre falan yazan onu almaya gitti. Kilitli dolaptaymis esimde dolabı kırmış kiripta aldım dedi. 1 saat sonra muhasebeci aradı patron gelsin yaptirsin yoksa polis cagiricam demiş neyse eşim gitmiş gerçektende polisler gelmiş senin calisaninla aranda yaptirsin demiş gitmiş. Eşim bu sefer dolap aramış 100 liraya da yeni dolap almış. Az öncede ben borclarimizn sifirlandigini zannederken hafta sonu arkadaşınla 150 lira harcadığını öğreniyorum. Ben 5 liranın hesabını yaparken böyle yapmasi çok canımı sıktı. Bir sürü laf söyledim yatak odasından bir sürü mesajlar attım oturma odasına geldim yok kızlar ben bu adama su an nasıl bir tavır göster meliyim düşünmekten cildiricam artık tamam morali bozuk olabilir ama biraz düşünmesi gerekmez miydi

Eşin çok tuhaf ya, patronda ayrı tuhaf. Aralarındaki diyolag saçmalık benim gözümde. Ben senin düğününe geldm falan Dolabı kırmak nedir mantıklı bi açıklaması var mı?
Bende anlayamadım gerçekten üstteki kilitli tarafi kırmış sadece anahtar olmadığı için bekleyememis benim sabırsız kocam 10 dakika

Bence çok fazla üstüne gitme
Zaten onun canı senden iki kat sıkkındır

"Öfke ile kalkan,zarar ile oturur"a bir örnek olmuş eşinizin yaşadığı.Tabiki işin iç yüzünü bilemeyiz,eşiniz de bunu yapmaya mecbur kalmıştır muhakkak.Rabbim yardımcınız olsun,hayırlı kapilar acsin tez zamanda inşallah.Bu arada haklisin zor zamanda herkes idare etmeli ama birbirinizi kırmayın ne olur.

Siz çalışıyor musunuz?

Patron cirkinlesmeden tazminati vermis. Esiniz ne diye gidip dolabi kiriyor cok gereksiz bir hareket.
Issizken 150 tl harcamak fazla is bulana kadar cok dikkat etmeniz gerek.
Bir defalik olmus bundan sonra hesaplari siz kontrol edin.

eşin çok atarlı, başta haklı buldum ama dolabı kırması onu haksız yapmış bence
hemen iş bakmaya başlasın bi süre kartlar da sende dursun bence

Az bekleseymis acsaylarmis dolabi. Kirmak falan ne oluyor. Sanki olaylar esinizin anlattigi gibi degil gibi.

O patronda tam agzini yirtmalikmis.
Herneyse gururuyla ayrilmis isten kocan diycem ama.
Diger bi konu; bu 150 tlyi nerye harcamis?
Ne diyor sorunca?

O patronda tam agzini yirtmalikmis.
Herneyse gururuyla ayrilmis isten kocan diycem ama.
Diger bi konu; bu 150 tlyi nerye harcamis?
Ne diyor sorunca?
İçkiye bana son dedi arkadasimlayim dedi üstüne bide evde devam etti sırf bu içki yüzünden bu yuvayi dagiticam

sakin olun ve bu issiz donemi iyi atlatmaya bakin..gerekirse siz de is arayin..hemen adamdan hesap sormaya baslamayin belliki kafasi dagilsin diye cikmis arkadaşıyla..onun tarafindan bakin biraz..

Şimdiki erkeklere çalışmak çok zor geliyor. Biraz alttan alsa orta yolu bulup patron belki zam yapacaktı. Hemen çıkart demeler falan çok kolay tabi. Ayranı yok içmeye...

İşçinin en doğal hakkı hastalanınca rapor alıp dinlenmek ama özel sektör patronlarının geneli işçi üzerinden ego tatmini yapmayı seviyor. Ağır hakaret, taciz, psikolojik şiddet olmadıkça şartlarına sabretmesi lazımdı.

Sigortalı çalışan mıydı işsizlik sigortası alabiliyor mu? Sen çalışamıyor musun?

haneye resmen tecavüz veya işyerine
Eşin gerçekten saçmalamış
Neden bu yola başvurmuş ki ?
Telefon alması,dolap alması patronu ile diyoloğu
İşsiz kalmışken arkadaşları ile 150 tl harcaması akıl kari değil !!

valla bu kadar olay çıkarması greksiz olmuş 4. yılımıza girdik eşim birkez zam aldı bu kadar olya çıkarmayı düşünmez bile ayrıca bi günde 150 tl harcamak nedir ya sen her zaman tutumlumusundr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…