- 4 Kasım 2018
- 26.771
- 110.278
- 598
- Konu Sahibi isimsiz965
-
Bu kadar korkuyosa yazık günah yanınızda yatsın bi süre nolcak onun ağlamasından daha önemli değil bence alışması. Zaten yaşı büyük alışsa bile bi şekilde daha kolay halledilir diye düşünüyorum. Ama mutlaka birinden destek alın bu kadar korkması normal gelmedi banaZaten hep gece lambası ile yatar.. Ama şuan gece lambası söyle dursun normal ışıkta bile yatmıyor hatta ben lavabodayken kapının önünde ağlıyor anne cik diye
Çocuklar böyle dönemlerden geçer bu çok normal, yanında uyuyun bence, güvende hissetsin kendisini. Alışır yanında yatmama diye tedirgin olup onu korkusuyla başbaşa bırakmayın ilerde psikolojisini etkileyebilir. Sizinle uyumaya alışsa bile ne kadar süre bu devam edebilir ki, bir süre sonra zaten siz istesenizde o sizinle uyumak istemeyecek. Bence yanında uzanın ve ona sarılın, güvende ve huzurlu hissederek uyusun.Merhaba hanımlar ne olursunuz bana bi akıl verin.. 5 yaşında oglum var bu sene kendi odasında yatmaya başladı. Ilk zamanlar çok iyiydi arkasına iyi geceler der yatardi.
Yaklaşık 10 gün önce bi rüya gördü o gün çok korkmuştu. Şimdi 10 gün tek yatıramıyorum uyutup gidiyorum bu seferde gece defalarca çığlık cigliga agliyor.
Hatta bu gece ben yanındayım bekliyorum uyu dememe rağmen yanında otururken bile yatmadı illa yanimda yat diyor. Ne olur akıl verin bide küçük kızım olduğu için bağırması ile oda uyanıyor ve çok zor oluyor artık
Beraber uyuyun iki cocugunuzla?
Bende korkudan mahvolurdum o yaslarda ve annem asla yanimda yatmaz ya da yatagina gelmeme izin vermezdi, aklim cikardi sinerdim yorganin altina kan ter icinde kalirdim korkudan.
Benimde iki cocugum var, oglum korkuyorsa kesinlikle yanimda yatiriyorum, zaten bikac gune yatisiyor ve yatagina donmek istiyor.
Öncelikle bir pedagoga götürün.
Çok üzüldüm minige
Ben olsam bu süreçte kesinlikle yanımda, yada en azından babayla yatirirdim, kural falan bakmadan.
İnşallah biran önce geçer.
Inşaallah8 yaşına kadar çocuklar da bu tarz korkularını olduğunu düşünüyorum dönemden..
Benim de oğlum yaşadı o yaşlardan itibaren.. önce tam olarak neden korktuğunu anlayin.. teselli vermeyin.. faydası olmuyor. İçinde bulunduğu durumu tanımlayın. Anlaşıldığını hisssetsin..
Ben oğlum her istediğinde yanına yattım.. bir dönem sonra azalarak geçti.
HaklisinizYaninda yatin bence.
Alisir diye dusunmeyin.
Nasil korkuyordur. Cocugum korksun mu yoksa alisacak korkusumu olsun bende dersen, aliskanligi tercih ederim
Yanında yatacağım artıkBu kadar korkuyosa yazık günah yanınızda yatsın bi süre nolcak onun ağlamasından daha önemli değil bence alışması. Zaten yaşı büyük alışsa bile bi şekilde daha kolay halledilir diye düşünüyorum. Ama mutlaka birinden destek alın bu kadar korkması normal gelmedi bana
HaklisinizÇocuklar böyle dönemlerden geçer bu çok normal, yanında uyuyun bence, güvende hissetsin kendisini. Alışır yanında yatmama diye tedirgin olup onu korkusuyla başbaşa bırakmayın ilerde psikolojisini etkileyebilir. Sizinle uyumaya alışsa bile ne kadar süre bu devam edebilir ki, bir süre sonra zaten siz istesenizde o sizinle uyumak istemeyecek. Bence yanında uzanın ve ona sarılın, güvende ve huzurlu hissederek uyusun.
kuzenimin basina geldi, 8 yasinsa oglu evde butun isiklar acik uyumak istiyor geceleri korkuyordu, gitmedikleri pedagog kalmadi, oynadigi mi izledigimi ne bi karakterden etkilenmis gece gelip onu bogacagini mi ne dusunuyomus ne kadar zaman sonra cikti ortaya. 12 yasinda yeni yeni basladi normallesmeye...
biz 8 aylikken ayirdik 2,5 yasinda ateslendiginde filan kendi odamizda yatirmak istiyorum illaki odasini istiyor.Benim oğlum da 5 yaşında. 2 yaşından beri tek başına odasında yatıyor. Odasını ayırmakta geç kalmışsın. Zamanla alışacaktır ama ne kadar erken ayırsan o kadar kolay olurdu. Ben hiç sıkıntı yaşamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?