kızlar şu merakımı bi giderin özellikle evli arkadaşlar

nişanımda kayınvalidem mini set (kolye küpe), kayınpederim bilezik taktı.. düğünde ise bir set bir de bilezik taktılar.. her yörenin, her ailenin adetine göre değişir bu.. ama sana tavsiyem nişanda gidersen kuyumcuya kesinlikle bilezik al. set ölü yatırım. takılmıyo da zaten :)

bana nişanda bi set yuzukler bırde 2 bılezık takıldı...
düğünde 3 bılezık daha takıldı...
walla bız hıcbırsey demedık ztn..
ama sadece nısanda set bızde zorunludur..
hanı gıdılecek gezılecek yerlerde o set takılır..
bılezık falan demedı hıc aılem..
allah razı olsun kayınwalıdem elınden gelenın herseyın en ıyısını yapmaya calıstı..

Artik bunun uygunu, muygunu yok canım.
Durumu kötü olan bir ailyede şu kadar isterim demek acımasızlıkdir.

Benim ailem şahsen, gönlünüzden ne koparsa demişti.
O sira eşim yeni işe girdi, vallah ben kendim abartirmadim.
Sonuçta borç alsa, bunun sıkıntısını zadece o degil, bende göreceğim mantığıyla hareket ettim.
Zaten ailesi oğluna deyer veriyorsa, üstüne düşen görevi yaparlar, yoksa evleneceğin kişi yapmalı.
Yada evleneceğin kişininde, ailesininde durumu kötü ise, cidden bu acımasızlıkdır.
Bu takı tavasi her iki tarafida cok gerginlik yaşatıyor, bu yüzden her iki tarafda düşünceli olursa, güzel olur

allah mutlulunuzu daim etsin inş:) onlar kaç gram bilezik alcaklarsa kuyumcu o modelleri çıkartır sende onlar arasından seçersin sayısını zaten onlar belirler alır sen begendigini al hatta söyliye biliyorsan takı seti alcaklarına bilezik alsınlar boşa para veriliyor onlara bozdurmaya kalksan yarı yarıya düşüyor hemde çok kullanılmıyor bilezik aldır setin yerine ben setimi bozdurmaya kalktım geçen sene sıkısınca 3000 lik sete 1700 verdiler bozdurmadım bende kıyamadım..

valla nişan değil söz oldu bizde;kayınvalidem 1 bilezik taktı.düğünde de 3 tane daha taktı.ne set ne başka bişey hiç bişey takmadılar.daha doğrusu sormadılar bile.biz de istemedik zaten durumları çok iyi olsa takarlardı diye düşünüyorum.zaten kayınvalidem biraz cimridir

heryerin her yörenin adeti farklıdır
biz ne dersek sana uymaz sen ailene annene sormalısın
bizde mesela bırak beğendirmeyi kuyumcuya bile gitmedim
kendileri beğenip almışlar zaten öyle çok şey takılmaz setim yok mesela
nişanda 3 bilezik 15 çeyreğim olmuştu hepsinide erkek tarafından gelen misafirler takmıştı
düğündede 5 bilezik 40 çeyrek hem eşimin akrabalrı hem benim akrabalarım tarafından takıılmıştı
eşimin görümlük hediyeside bir çift küpe
şimdi sadece o küpem ve annemin hediyesi künyem var onun haricinde hiç altınım kalmadı
haa birde alyansım

bizde şunları isteriz demedik annem ayıp sipariş verir gibi söylenmez dedi
durumları da çok iyi olmadığından şunlar alındı;
nişanda küçük takı seti tektaşlı,3 bilezik kelepçe tarzı kendim beğenip almıştım sonradan pişman oldum yatırımlık olmadığı için
düğünde ise yeni alyans,beyaz altın set,2 burma bilezik aldık şimdi ki aklım olsa set almazdım 2 bilezik daha alırdım

Ne alirlar ne aldirirsin bilmem arkadasim ama nacizane tavsiyem eger takmayi sevmiyorsan sakin set aldirma onun yerine besi bir yerde yaptir hemen hemen ayni para zaten ama bisey olurda bozdurmaya kalkarsan set olu yatirim bence.
Ben boyle dusunuyorum.

Simdi baktim da bicok arkadas ayni seyi soylemis :))) aklin yolu bir :))

Son düzenleme:
canım bizde de şu alınır bu alınır denmez.biz takı alışverişine eşim ben ve kayınvalidem çıktık.ben onların imkanlarını zorlamayacak şekilde davrandım onlarda benim gönlümü hoş edecek şekilde.ama eğer ki kayınvalidenin seni yönlendireceğini düşünürsen yanında sen de anneni veya teyzeni götürebilirsin.ama karşı tarafın imkanlarını göz ardı edip imkanszı istememek lazım.

canım bizimkiler isteme aşamasında konuşuldu

20 gramlık 6 bilezik yapılcak denildi
eşim biriktirdiği paradan 2 tanesini naşnada kendi yaptı 4 tanesinide babası yaptı 4 ü düğünde takıldı

niaşn alışverişine çıktıgımızda ilk kuyumcuya gittik
2 tane 20 gramlık bilezik aldık ben dedimki diğerleride bu modelden olabilirmi takım olsun istiorum dedim:)) altının kodunu not aldı kaynanam:)
neyse bi kol saati aldık alyanslarımızı aldık sonna eşim dediki istediğin başka bişey varmı bende küpe beğendim bi tane küpe aldık:)

düğünde ise kalan 4 bilezik zaten nişan süresince alınmıştı ne alındıgını biliodum kodu vardı ellerinde:)
sonna bide düğün alışverişinde setimi aldırdım bu kadar:)

ama nişanlşı kıza benim bildiğim kol saati küpe yada bileklik yada kolye istediği bi takıda takmak için hediye alınır:)

bizde eşime alyansını aldık kol saati alcaktık ben takmam dedi ki kol saatini hiç sevmez o yüzden almadık:))))

of keşke beni gene evlilik yıldönümümüzde götürüp gene alsalar :))))))

herkesin kendine göre adeti var cnm.....

biz yeni adanadan kız aldık..adanada nişan yokmuş, kızın tatlısı derlermiş,sadece alyans takılır dediler...

ama biz karadenizliyiz, bizde geline nişanda anne baba birer bilezik takar,damatta tek taş(parası olan pırlanta :) olmayan atom :)

biz ayrıca günlük üçlü set taktık, düğündede 3 tane daha bilezik ve set alınacak,artı saati..

anneme birde kına gecesi için bir künye aldırttım.....

yani bizim adetimize göre geline 5 bilezik, bir set saat alınır fix ....ama bilezik gr belirtilmez....biz 20 gr yaptık

biz kafkas kökenliyiz sözde sadece kıza ince bir söz yüzüğü takılır istemede kızın babası verdikten sonra takılır

Nişanda alyans, tektaş(parası olan değerli olmayan değersiz taştan illa pırlanta kaidesi yok) , günlük kullanabileceği takı seti (hani zincire kolyeucu ince künye ufak küpeleri olan) birde saat takılır
erkeğe alyans ve saat

düğünde kıza taki seti kesin takılır diğeride herkes gücüne göre bilezik
Erkeğe künye

Eşim çanakkale taraflarından nişanda sadece alyansla bir yüzük
düğünde iki bilezik taktılar
bizden nişanda alyansın diğer eşini almamızı ve saat takmamızı istemişlerdi

Bizde nişanda set, alyans ve tektaş takılır geline, düğünde de bilezik, adedi ailenin maddi durumuna göre değişir, abime öyle yaptık.
Eşim tarafında da adetler aynıymış, bana nişanda eşim bir set almıştı, ayrıca tek taş ve alyans alındı, sonra düğünde kayınpederim kayınvalidem ve 3 bekar görümcem toplam 10 tane bilezik taktılar.

vayyy güle güle kullan hasırlar güzel oluyor.. banada nişanda 2 bilezik bir kelepçe bir saat bir altın ve alyans taktılar düğündede 6 bilezik taktılar biz bişey dememiştik onlarda sormamıştı zaten, sadece eşim nişanda saatle kelepçeyi bileziği bana beğendirmişti katalogdan

bizde isteme sirasinda kizin aylesi soyluyor bilerzik sayisini :)) burayi okuyunca yuzsuz gordum kendimizi :) ama adet boyle
geri kalanida set saat be$i bi yerde falan ..
ni$anda da iki taraf birbirine yuzuk almi$ti

taki setini ve saati ben seçtim
bilerzik adana burma en ba$ta belirtildigi gibi

ben sadece saati kullaniyorum o ayri konu , hepsinide e$im aldi
kv ve takimi çok deyip durmu$tu bilerzikden için sanki kendi aliyor, bende bizde adetler boyle dedim susmu$lardi, daha ni$anliydik o zaman

her yerin adeti farklı bunu annen ve kayınvaliden biliyordur zaten...

kayınvalidem olmadığı için eşim bunları benim anneme ve halama danıştı daha ziyade,ama şunu almalısınız,biz de şudur demedik hiç...

sormuş soruşturmuş çevresine de...

isteme olayında; tektaş
nişanda; iki bilezik ve set taktılar... ailem de eşime saat bana da bir bilezik taktı...
nikahta; künye ve yüzük taktılar...
düğünde; eşim 8 bilezik daha ve inci set sözü verdi...

kardeşimin ve kuzenimin nişanında da aynı uygulama yapıldı...

benim babam şanınıza ne yakışıosa onu takın dedi
onlarda tek bi gram takmadılar çeyrek bile...
eşimin yaptığı bilezikleri taktılar bana....şanları buymuş

ben güçlerini bildiğim için nişanda takılacak setler önüme serildiğinde hep en uygunlarına baktım öyle günlük olsun bunlar daha şıkmış falan diyerek kırmadım da çaktırmadım da kendimce. düğün için de nişanlıma sordum ne alınca hasır dedi 7 sıra mı ne düşünüyolar dedı ama kuyumcuya gittik dolu hasır çıkardılar aklım 13 sırada kaldı ama 5 ve 7 yi beğendim dedim bileğim ince ötekiler kaba durdu dedim.bence siz de eşinizden öğrenin ortalam fikri.olmaz derseniz de kuyumcuda ne istiyorsun denirse ne uygun görürseniz dersiniz onlar da çıkarttırır bi iki parça bir şey

Valla herkesin dediği gibi bu durum memleketlerin adetlerine vede ailelerin gücüne göre değişiyor.
Sen kuyumcuya gittiğinizde zaten kayınvalide yenge her kim varsa artık seni yönlendirir.
Saat beğen set beğen vs vs.
Biz Trabzonluyuz eşim Ankaralı mesela.
Söz nişan beraber oldu.
Kuyumcuda kayınvalidem küpe seç saat seç demişti.
Küpe, saat, alyans vede 2 burma bilezik alındı.
Düğündede 4 tane daha bilezik ve set takıldı.
Ama dediğim gibi bu memlekete göre değişir.
Sen panik yapma onlar neyin ne oldugunu biliyorlar.
Senin yanındaki kadınlar seni yönlendirir.
Allah tamamına erdirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…