Benim de ilk hamileliğim çok kararsız kaldım en sonunda red verdim,dilekçe yazdım. Hamileye aşı yapılmaması taraftarıyım keşke biraz daha erken davranıp hamilelikten önce yaptırsaydım diyorum kendi kendime. Aşı zamanı ise genellikle 20. hafta.Bebeğin hareketlerini hissediyor olmak gerekirmiş.çevremdekiler oldu fakat burda yazılanlar kafamı karıştırdı. İlk gebeliğim . Yardımcı olursanız çok sevinirim
Bebeğin hareketlerini hissediyorum fakat bende çok kararsız kaldım. Çevremde ki herkes yaptırdı bir sorun çıkmadı ama şuan karmaymış sanırımBenim de ilk hamileliğim çok kararsız kaldım en sonunda red verdim,dilekçe yazdım. Hamileye aşı yapılmaması taraftarıyım keşke biraz daha erken davranıp hamilelikten önce yaptırsaydım diyorum kendi kendime. Aşı zamanı ise genellikle 20. hafta.Bebeğin hareketlerini hissediyor olmak gerekirmiş.
Allah bağışlasın2 doz yaptırdım. bir sey de olmadı. oğlum gayet sağlıklı doğdu. gelişimi de iyi
Evet boğmaca da eklenmiş gene de siz bilirsiniz her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek. Aşıdan sonra sıkıntı yaşayan kişi sayısı da çok maalesef.Bebeğin hareketlerini hissediyorum fakat bende çok kararsız kaldım. Çevremde ki herkes yaptırdı bir sorun çıkmadı ama şuan karmaymış sanırım
Ne gibi sıkıntılar olmuş acaba?Evet boğmaca da eklenmiş gene de siz bilirsiniz her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek. Aşıdan sonra sıkıntı yaşayan kişi sayısı da çok maalesef.
Karma olduğu için mi acaba,eskiden vurulanlarda böyle bir sıkıntı görmedimBende çok kararsızım bazıları erken doğum yaşamış
40 yıllık kadın doğum doktorum kesinlikle yaptırmami istemedi. Kan uyuşmazlığım olduğu halde her ay combost test baktırdı kanda ve etkilenen bir durum olmadığı için uyuşmazlık aşısı bebek doğunca kan grubu farklı ise vururum hamile iken aşıya karşıyım dedi ki ben de o gorusteyim.Bebeğin hareketlerini hissediyorum fakat bende çok kararsız kaldım. Çevremde ki herkes yaptırdı bir sorun çıkmadı ama şuan karmaymış sanırım
Bir kullanıcı bu şekilde yorum yapmıştı. Genelde erken doğum oluyormuş. Plesentada sorunlar (yaşlanma vs.) suyun azalması,bebek hareketlerinde azalma gibi gibi.Ne gibi sıkıntılar olmuş acaba?
21.haftanın sonunda yaptırdım ben hatta tetanoz ve boğmaca birlikte yapılıyormuş artıkçevremdekiler oldu fakat burda yazılanlar kafamı karıştırdı. İlk gebeliğim . Yardımcı olursanız çok sevinirim
Şuan kaçımcı haftadasınız? Bir sıkıntı oluştu mu21.haftanın sonunda yaptırdım ben hatta tetanoz ve boğmaca birlikte yapılıyormuş artık
Evet açıkçası bende sizin gibiyim. Doktorum tepki göstereceğine eminim. Ama kafam çok karıştı.Ben kadın doğum doktorumla bu konuyu henüz konuşmadım. 16.haftada gittiğimde 20den sonra detaylı için perinatologa gitmemi ondan 4 hafta sonra tekrar muayeneye gelmemi söyledi. 22de perinatolog şeker yüklemesi ve tetanozu muhakkak yaptır dedi. Şeker yüklemesi için mırın kırın ettim. Kızarım vs dedi. Ben de he he dedim geçti açıkçası. Güvenmiyorum, sürü psikolojisine uymak istemiyorum. Covid döneminde gördük aşı yaptıran herkes şimdi bin pişman değil mi? Abdde makaleler yayımlandı kalp krizine sebep olduğuyla alakalı vs.. Her neyse kendi kadın doğumcumun tepkisinden yalan yok çekiniyorum tetanozu da şeker yüklemesini de yaptırmayacağımı söyleyince. Bilmiyorum çünkü saygı gösterir mi şart değil der mi yoksa doktorlar kendi söylediklerinin tersini yapan insanlara direkt cahilmiş gibi bakıyor çoğunluğu böyle gözlemlerime göre. Bu beni rahatsız ediyor açıkçası. Çünkü asıl ben araştırıyorum, körü körüne her denileni uygulamıyorum. İkisi de içimden gelmiyor endişelerim var. Yaptırmayacağım.
Ya bulamıyoruz şöyle doktorlar, bu dediğiniz doktor hangi şehirde bir acaba40 yıllık kadın doğum doktorum kesinlikle yaptırmami istemedi. Kan uyuşmazlığım olduğu halde her ay combost test baktırdı kanda ve etkilenen bir durum olmadığı için uyuşmazlık aşısı bebek doğunca kan grubu farklı ise vururum hamile iken aşıya karşıyım dedi ki ben de o gorusteyim.
Her şey güzel doğal akışında giderken müdahaleye gerek var mı?
SOn karari siz verecksnz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?