• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar vermek zorundamı yım siz verdiniz mi

Yahu devlet maaşı ben,sigortayı işveren ödeyecek dedi ya... resmen kandırmaya bakıyorlar inanıp kaptırmayın paranızı
Aynen de böyle
Kısa çalışma ödeneği İŞKUR dan verilen için biz çalışanlarımız için başvuru yaptık. Çalışanların İban isteniyor zaten, 1.5 ay geçmesine rağmen paralar yatmadı. Henüz sıra mı gelmedi bilmiyoruz. İşkur tamamdır işlem çalışanların İban yatacak dedi.

Ama devlet zaten işverene yardım ediyor diyenlere de inanmayın. Biz hiç öyle bir yardım görmedik. Sigortaları ödeniyor mecbur, her türlü kdv, damga vergisi ıvır zıvır vergiler ödeniyor. Üstüne bir de biz eczaneden parayla maske alıp onlara verecekmişiz. Bu konu netleşince onu da yapacağız mecbur.

Tabiki paranızı vermeyin ama niye başta sırf alınsın diye tamam yarısını veririz diyorsunuz ki? Haklı da olsa haksız da olsa sonra para elinize geçince çark etmek hiç etik değil.

Is yeriniz size maas odemiyorsa bu sekilde devam edin ,Sigorta odenmiyor bu dönemde ,kisa calisma odenegi icin basvurulduktan sonra vermeyin sakin ,o para sizin issizlik maasiniz ,
Bir daha isterlerse iskura sordum ,size yanlis soylemisler diyin ,

Sakın verme paranı sigortayı işveren ödemek zorunda. Ödemezse kendi ceza yer sana bişey olmaz. Paranı kaptırma sakın

İşyeriniz size yanlış bilgi verip, sizi yanlış yönlendiriyor.,
Bizim kurucularımız da kısa süreli çalışma ödeneğine başvurdu ve ödenek çoğumuza çıktı,
ödemelerimiz banka hesaplarımıza yattı.
E-devlet üzerinden iban no tanımladık.
Kısa süreli çalışma ödeneği çıkmayan-gerekli şartları taşımayan arkadaşlar için de ücretsiz izin ödeneğine başvuruldu.
Ücretsiz izin ödeneği henüz sonuçlanmadı.
Bununla birlikte hiç birimize SSK'nızı siz ödeyin demedi kurucularımız.

Daha neler, arayın 170i sorun ne derlerse ona göre hareket edin.

Kızlar slm.

Nakdi ücret alıcam ücretsiz izne ayrılanlar için olan dan iş yerim başvur muş ama bana başvurduk ama siğortanı sen öde yani bize ver biz öderiz diyorlar zaten bin lira yarısını bize ver diyorlar tek bana değil diğer arkadaşlarımdan da istiyorlar

Sorarım size bu süreç de siğorta yı kim ödüyor devletimiz ödemiyor mu bu parayı vermek zorundamı yım
Cimere şikayet et.

Çok üzülüyorum gerçekten nice insanımızın gencimizin yeni mezunumuzun bu halde olmazına oldurulmasına..
Sesimizi duymayanlara, kulaklarını tıkayan büyüklerimize..
Konunuz hakkında bilgi sahibi değilim ancak keşke bunu teklif edemeyecekleri bir sistemimiz olsaydı.
Umarım sorunuzun cevabını bilen arkadaşlar vardır

Benim eşimin de işyeri var sigortayı devlet karşılamıyor. Kimseden de parasını istemedi tabiki öyle saçma şey mi olur. Üstelik siz baştan ben vermeyeceğim deseydiniz başvurmayıp ne yapacaktı ki işten de çıkaramaz nihayetinde o da yasak. Tamam siz baştan veririm demişsiniz de patronun baştaki talebi zaten kanunsuz ve saçma

Kısa çalışmada da ücretsiz izinde de genel sağlık sigortasını devlet yatırır, işvereniniz para cukkalama peşinde. Alo 170i aradım devlet ödüyormuş diyin

İkcıyım, yeni bir sistem oldugu için yeni yeni öğreniyoruz ve anladığım kadarı ile mesela sizi 30 gün ücretsiz izine çıkardıysa 30 güm için başvuru yapıyor işveren ve sigortanızı ödemiyor.eksik gün bildirimi yapıyor sgkya.
İşveren sgk ödemiyor yani. Öderse çalışmış olarak görünürsünüz ve cezaya girer.
Sonuçta devlet çalışmayana veriyor ücreti.

Sakın inanmayın.

Back
X