- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Şaka mı yapıyorsun Allah aşkına canım.Evlilikten anladığınız bu mu.Eş ne diye azarlasın.Çocuk mu var karşısında.Beğenmemek ne demek.Hizmetçisi aşçısı yok onun.Yüz bulmaman için yüzüne iyisin demezlermiş.Kendini bunlarla avutma canım.Yüz bulsan ne olur.Eşim yaptığım birşeyi beğenip ellerine sağlık dediğinde,bugün güzel olmuşsun dediğinde,bunu ne iyi yapmışsın dediğinde,teşekkür ettiğinde neyin yüzünü bulacağız.Bu İNSANLIKTIR.MEDENİYETTİR.Azarlamak ne.Yanlış olan birşey varsa,burda sana kırıldım,bu yaptığın hoş değil,şurda yanlışsın demesi gerekirken kim kimi azarlıyor.Hele ki şu nasıl bir zihniyet,eşin seni dövüyorsa damarına mı basıyorsun.Allah yardımcınız olsun,Allah sizi bu zihniyetten kurtarsın.Yani damarına absarsan dayağı hak edersin öyle mi?.Siz kocalarınızı sahibiniz,komutanınız,padişahınız filan mı sanıyorsunuz.Eş,adı üstünde EŞ.iKİNİZDE EŞ VE EŞİTSİNİZ.eVLİLİK BİRBİRİNE SAYGIYI GEREKTİRİR.
Tabiiii dediklerinzde haklisiniz damarina mi basiyorsun denildignde yani soyle soyluyeyim kisa,giyme diyor sende giyorsan damarina basiyorsun yani oyle demk istedim es adi ustunde es degildir sen nerde yasiyorsun bilmiyorum ámá herkes snn dsndgn gibi dusunemez benim gibide syldklrimi dogru veya haksiz olabilirim goznde bnm bir arkdsm var 5 tane cocugu vár we kocasi sapik kac kere telefnla tutmus bnde daynmadm sordum ne bu neden ayrilmiyorsun dediki esimo baska bir kadinla ytkta grsem esimi birakmm bn bu lafi dydgmda kala kalmistim amq sonralardan anldm ne dmk istedgni inan nazlideniz bzde eslerden ayrlmk kolay degil bu laflarimi dogru veya yanlis bunlar bzde olan seyler[/QUOTE]
Kelimeleri tam yazmadığın,harfleri yutarak yazdığın için anladığım kadarıyla cevap vereceğim.Kısa etek giymesini istemiyor ve kadın giyiyor diye dayak atılmaz.Hangi sebeple olursa olsun dayak atılmaz.Sen nerde yaşıyorsun diyorsun da,bu soruyu benim sormam gerek.Hangi çağdayız.Hangi devirdeyiz.Artık insanalrın kendilerini eğitmeleri lazım.Hakkını aramak kendini ezdirmemek suç değildir.Bizde böyle,bizde şöyle diye birşey yok evlilikte.Senden öncekilerin saçma adetlerini,düşünce yapılaırnı sen değiştir kendi hayatında.Bir tane örnek vermişsin ama sapık kocadan 5 tane çocuk yapan kadının cehalet içindeki düşünceleri kendini bağlar.O yüzden eğitim şart.Kız çocuklarının eğitilip iş güç sahibi olması şart.