Bebek Beslenmesi Kızlar yardım bebeğinde laktoz intoleransı olan arkadaşlar var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kakada hiç kan gördünüz mü? Mukuslu kaka eğer herhangi bir enfeksiyon yoksa alerjiyi gösterebilir çoğu zaman. Kullandığınız ar mama yarıhidrolize bir mamadır. Dolayısıyla biraz rahatlamanızın nedenidir. Kandaki lenf oranının referans değerini de yazarmısınız? 8-80 arası normal kabul edilir genelde. Eğer referans değerleri buysa normal bir değer sizinki.

Bizimki 7.790 çıktı
Sadece 1 kere o şekilde kakası oldu o zamanda başka doktor smilağın alerji mamasını önermişti

Bizimki 7.790 çıktı
Sadece 1 kere o şekilde kakası oldu o zamanda başka doktor smilağın alerji mamasını önermişti
Siz bu kan tahlilini yaptırırken muhtemelen bebeğiniz viral bir enfeksiyon geçiriyormuş yada geçirmiş. Anladığım kadarıyla wbc değerinin yüksek olmasıda enfeksiyon kaynaklı oluyor. Muhtemelen süt ve süt ürünleri hassasiyeti var bebeğinizde. Umarım doktorunuz tam hidrolize bir mama verecektir. (Pregomin,neocate gibi) Eğer vermezse de mutlaka denemek istediğinizi söyleyin bence. Aslında kanda en çok süt ve süt ürünleri yada yumurta alerjisine bakılır ilk önce ama sizin doktorunuz bunları istememiş nedense. Ek gıdaya yoğurtla başlamak doktorların en yanlış tavsiyesi bence. Ek gıdaya patatesle başlamak en mantıklısı.

Bebeğim 11 aylık Allaha şükür çok daha iyi şimdi. Ek gıda dönemine geçince ve iyi bir doktorla ilerleyince herşey yoluna giriyor emin olun. Bu süreçte facebooktan alerji ile yaşam platformuna katılırsanız çok iyi olur. Ben o platformdan çok şey öğrendim. Bebeğinizin kakasını da paylaşıp çok daha bilgili annelerden fikir alabilirsiniz.

Bizimki 7.790 çıktı
Size önerilen mamalar alerji mamaları değil ne yazık ki. Doktorun rapor verdiği neocate ve pregomin mamalarından birini kullanmalısınız. Muhtemelen doktorunuz reflü için ilaç ve bu mamalardan yazacaktır.

Size önerilen mamalar alerji mamaları değil ne yazık ki. Doktorun rapor verdiği neocate ve pregomin mamalarından birini kullanmalısınız. Muhtemelen doktorunuz reflü için ilaç ve bu mamalardan yazacaktır.
Evet bnde yeni gördüm orayı reflü için kullandığımız ilaçlarımız var

İnşallah sizinle tanıştığıma çok memnun oldum bide size doktorunuz 2 yaşına kadar devam eder demiş miydi acaba
Bende çok memnun oldum. Hayır öyle bir genelleme yapmak hiç doğru olmaz. Önemli olan mukuslu kakanın nedenini bulup tedavi etmek. 9. Ayda da 12. Ayda da alerjisi geçen çok bebek var. Eğer sadece süte tepki veriyorsa çok kısa zamanda ek gıda ile toparlayabilir.

malesef tek süte karşı değil
süte karşı alerjimiz çıktı
ama gaita indirgen madde negatif çıktı
ve gaitada ph 5 çıktı
p.tesi doktorumuza göstericez
sizin bu tahliller nasıldı acaba

malesef tek süte karşı değil
süte karşı alerjimiz çıktı
ama gaita indirgen madde negatif çıktı
ve gaitada ph 5 çıktı
p.tesi doktorumuza göstericez
sizin bu tahliller nasıldı acaba
Son durum nedir merak ettim sizi. Alerji maması yazdı mı doktor? Kandan mı bakıldı süt alerjisi? Ph genelde besin sindirimi için bakılır.

Kızlar bebeğim şuan 7 buçuk aylık ve hiç bir ek gıdaya başlayamadık yemek yiyince kilo kaybı bile oldu doktorumuz çölyak ve laktoz intolerans dan şüphelendi yaşayan arkadaşlar nasıl bi süreç bebeğiniz nasıl yemeğe alıştı lütfen yardımcı olur musunuz?

Öncelikle ben bir diyetisyen adayıyım ve tanı tam kesinleşmediği için uygun diyeti belirleyemiyorum ama çölyak hastalığı varsa yani bebeğe ek gıda olarak buğday,arpa,çavdar,yulaf ve türevlerinden yedirmiş olmanız gerekiyor bu bileşimdeki besinler ince bağırsaktaki emici villus dediğimiz (parmağımsı çıkıntıları) düzleştirir ve emilim bozukluğu olur bunun sonucundada kilo alamama veya artık artan enerji ihtiyacını vücut besini emip karşılayamadığı için kilo kaybı olabilir.Ömür boyu buğday,arpa,çavdar,yulaf ve bunların türevlerinden uzak durmalı bunların un tozu uçup,gelip yemeğe bulaşsa bile tedavi tekrar başa sarar çok dikkatli olunması lazım.
Laktoz intoleransı ise primer ve sekonder diye ayrılır.Primer olsaydı anne sütü verdiğinizde bebekte karın ağrısı,huzursuzluk,ishal vb belirtiler olurdu.Büyük ihtimalle sekonder laktoz intoleransı var ve bundada tanı konulursa
3 aşamalı diye uygulanır
1.aşama laktozsuz diyet : mama olarak Nutrilon LF,AL110,İnfasoy,Nutrisoya,Infasoy,Farley's soya,Milupa SOM,Pregomin,Caprilon,Nutramigen,Portagen vb laktozsuz mamalardır.
2.Aşama yarı laktozlu diyette:Süt yerine kademeli artırılarak yoğurt verilebilir bebek tolere ederse,meyve suyu vb verilebilir yanına,Laktozu azaltılmış mamalar :Humana HN,Almiron,HN25,Camelpo dur.
3.Aşama tam laktozlu diyet

Back
X