kızlar yardım edin lütfeen (elti) :(

tweety87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
366
1
46
İçel Mersin
selam canlar.. Okadar sinirliyim okadar sinirliyimki anlatamam.. biz bir süredir eşimle birlikte kayınvalidemlerde yaşıyorduk karşı komşumdan dolayı olayı hepiniz az çok hatırlarsınız karşı komşum eşime asılıyordu ve onlar taşınana kadar kayınvalidemde yaşama kararı almıştık.. Her neyse bu akşam oturuyorduk iki kaynım ve eşleri geldiler sorunlu olduğum eltim her zamanki gibi yine benim moralimi bozmayı başardı ve resmen birbirimize giriyorduk kayınvalidem araya girdi. Allahım nedir benim bu kadından çektiğim evliliğimden soğutacak beni. Neymiş efendim biz iyice postayı sermişiz , kayınvalidemlerden gitmek bilmemişiz ne zaman gelseler ordaymışız e be kadın zaten orda yaşıyoruz heraldeki her geldiğinizde orda olacağız . Bende bizim burda kalmamız seni neden bukadar rahatsız ediyorki? varsa bir rahatsızlığın biz gidene kadar gelme biz burdayız diye haftada 1 uğradığın eve hergün uğrar oldun ne yaptım ki ben sana bu şekilde davranıyorsun dedim .. Açtı ağzını bana demediğini bırakmadı. Biz nasıl bebek düşünüyormuşuz ilk torunu onlar verecekmiş biz bekleyecekmişiz neden düğünümde bana daha çok altın takılmış neden benim annem yeni evlenen eltime bilezik göndermişte ben takmışım neden bize yeni ev alınmış içi döşenmiş, neden bizim arabamız onlarınkinden daha iyiymiş ortakmışız koltuklarımıza kadar aynı olmak zorundaymış . Bende dedim ki bizim bebek düşünüp düşünmememiz seni zerre kadar ilgilendirmez kaldı ki bu eşimle benim bileceğim iş benden iki yıl önce evlendin yapsaydın çocuğunu ben evlenincemi gözün açıldı kaldı ki sadece eşim düşünüyor ben henüz anne olmaya hazır değiilim bunu açıklamasınıda sana yapacak değilim, kayınbabam ne sana ne bana nede diğer eltimize hak geçirmedi sana ne kadar altın yaptıysa banada okadar altın yaptı benim kendi ailemde çok taktı çevremizde çok oradan da çok takıldı bunun derdi sana mı kaldı , annemin eltime dönderdiği bileziğe karışmak senin hiç mi hiç haddin değil, sen evlendiğinde kayınbabanın elinde olan ev baştan aşşağı senin istediğin şekilde değiştirilmedi mi evin içindeki herşeyi attın ev sıfır gibi oldu madem istemiyordun bunu bana değil kayınbabama söyliycektin biz ne yapacaktık sokaktamı kalsaydık ev alınmasaydıda, araba konusundada unutmaki senin eşin benim eşime dedi bu arabayı alalım sana diye benim eşimde abi hak geçmesin dediğinde eşin demedimi aman abim kardeşlik arasında hak mı olur ben istiyorum senin bu arabaya binmeni diye demedimi dedim şimdi sen neyin hesabını kimden soruyosun dedim eşi girdi devreye o şirkette sabahtan akşama kadar çalışan benim bunların hesabını tutmak sanamı kaldı diye kavga ettiler.. kızlar napcam ben bu kadınla aklımı oynatmak üzereyim yaa.. yeni eltimde şok oldu resmen kayınvalidemin rengi falan gitti anlamıyorum bu kadının derdi ne ya :( eşimde beni oradan aldı evimize geldik .. Kaynım arayıp defalarca hem benden hem eşimde özür diledi.. Bu kadının sayesinde bütün konularım elti üzerine oldu :( Akıl verin bana :( mecbur kayınvalidemlerde bir araya geliyoruz..

Ben olsam o kadinla asla muhattap olup polemige girmem.Siz karsilik vererek hata yapmissiniz.Bu sekilde surekli birbirinizi yer durursunuz.Siz dogru durun birakin o ne yaparsa yapsin bakin sizden ozur de dilemis affedin buyukluk sizde kalsin.Bazi insanlarla yapilan tartismalar cok cirkinlesiyor boyle insanlardan uzak durmanizi tavsiye ediyorum.

Ben olsam o kadinla asla muhattap olup polemige girmem.Siz karsilik vererek hata yapmissiniz.Bu sekilde surekli birbirinizi yer durursunuz.Siz dogru durun birakin o ne yaparsa yapsin bakin sizden ozur de dilemis affedin buyukluk sizde kalsin.Bazi insanlarla yapilan tartismalar cok cirkinlesiyor boyle insanlardan uzak durmanizi tavsiye ediyorum.

haklısınız.. ancak ben eltimin her davranışını görmezden geldim sustum onun seviyesine düşmeyim dedim ancak bugün patladım artık.. çok doldum..

herkes yanlışın kimde olduğunun farkında zaten bu yüzden canınızı sıkmayın demekten başka birşey diyemıyorum...

eşi bile arayıp özür dilemiş sizden..

siz o kadını değiştiremezsiniz ne yaparsanız yapın boşa düşünmeyin o yüzden ne yapmalıyım diye..

hiç muhattap bile olmayın bence.bırakın kendisi söylenip söylenip dursun.sizden bi karşılık alamayınca sinirden deliricek emin olun.ama siz karşılık verirseniz onun ekmeğine yağ sürmüş olursunuz sizi sinir etmiş olmak ona büyük mutluluk olur.sizde o gelince kayınvalide kayınbabanıza dahada sıcak olun annecim babacım falan.eşinizle daha tatlı mutlu konuşun.ne bileyim hava atın üstü kapalı.o yokmuş gibi davranın hiç bi lafına katılmayın çatlasın dursun

o kadın insan mı yaa?! dile getirdiği şeyler ne kadar ayıp. görgüsüzün, fesatın önde gideni demek ki. işi gücü yok kafasında sürekli bunları kuruyorsa sorunlu, karaktersiz bir insandır başka birşey değil. ben bu kayınvalide, görümce, elti gibi eş yoluyla akraba olunan insanlarla iyi geçinmek, seviyeli olmak taraftarıyım kendi adıma. ama karşınızdaki kendini hiç geliştirememiş bir zavallıysa, kötü bir insansa siz istediğiniz kadar iyi olun farketmez, ancak üzülürsünüz. en iyisi hiç muhatap olmamak. koca koca insanlar arasında küslük de hoş birşey değil ama mesafeli olmak sizin elinizde. öyle aptal saptal şeylerle üstünüze geldiğinde hiç onun seviyesine inmeyin bence. siz açıklama yaptıkça dikkate alındığını düşünür mutlu olur. çünkü böylesi insanlar ancak başkalarının huzurunu kaçırmaktan zevk alırlar, sinirlenmeyin acıyın ona. sakince ve kibarca, yüzünüzde alaycı bir gülümsemeyle tersleyin. inanın doğrucu davut gibi yaptığınız açıklamalardan daha etkili olacaktır. ben kendimi böyle koruyorum öyle insanlardan. yüzlerindeki şaşkınlığı görmek çok zevkli oluyor doğrusu :47:

inşallah düzelir (eltinizle aranız değil, moraliniz yani) :61:

Son düzenleme:
Ooo eltiniz ne kadar dolmuş size karşı. Farklı şekillerde size "seni çok kıskanıyorum. hiç çekemiyorum" demiş.

Kendimi sizin yerinize koydum da böyle bir durumda sakin kalmakta zor be.. Ancak ne demişler;

Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum sanar. Fazla muhattab olmayın.

Zaten her şey ortada.. Umarım hatasını anlar ve kendine çeki düzen verir. Ailenin huzurunu da bozmaz böylece.

hiç muhattap bile olmayın bence.bırakın kendisi söylenip söylenip dursun.sizden bi karşılık alamayınca sinirden deliricek emin olun.ama siz karşılık verirseniz onun ekmeğine yağ sürmüş olursunuz sizi sinir etmiş olmak ona büyük mutluluk olur.sizde o gelince kayınvalide kayınbabanıza dahada sıcak olun annecim babacım falan.eşinizle daha tatlı mutlu konuşun.ne bileyim hava atın üstü kapalı.o yokmuş gibi davranın hiç bi lafına katılmayın çatlasın dursun

Ben normalde hiç ama hiç muhattap olmam canım o mutfaktaysa mutfaktan giderim o salona geldiyse ben balkona geçerim falan ama yok kadın sataşmadan duramıyor. Ben zaten hep sıcakkanlı bir insanım oda bunu çekemiyor sanırım çünkü kendisi soğuk suratsız .

o kadın insan mı yaa?! dile getirdiği şeyler ne kadar ayıp. görgüsüzün, fesatın önde gideni demek ki. işi gücü yok kafasında sürekli bunları kuruyorsa sorunlu, karaktersiz bir insandır başka birşey değil. ben bu kayınvalide, görümce, elti gibi eş yoluyla akraba olunan insanlarla iyi geçinmek, seviyeli olmak taraftarıyım kendi adıma. ama karşınızdaki kendini hiç geliştirememiş bir zavallıysa, kötü bir insansa siz istediğiniz kadar iyi olun farketmez, ancak üzülürsünüz. en iyisi hiç muhatap olmamak. koca koca insanlar arasında küslük de hoş birşey değil ama mesafeli olmak sizin elinizde. öyle aptal saptal şeylerle üstünüze geldiğinde hiç onun seviyesine inmeyin bence. siz açıklama yaptıkça dikkate alındığını düşünür mutlu olur. çünkü böylesi insanlar ancak başkalarının huzurunu kaçırmaktan zevk alırlar, sinirlenmeyin acıyın ona. sakince ve kibarca, yüzünüzde alaycı bir gülümsemeyle tersleyin. inanın doğrucu davut gibi yaptığınız açıklamalardan daha etkili olacaktır. ben kendimi böyle koruyorum öyle insanlardan. yüzlerindeki şaşkınlığı görmek çok zevkli oluyor doğrusu :47:

inşallah düzelir (eltinizle aranız değil, moraliniz yani) :61:

sağol canım yorumun için.. evet o bir insan ne yazıkki.. üstelik benim eltiiim :( :( ben hiç muhattap olmuyorum normalde ama evlendiğimden beri burnumdan geldi artık okadar dolmuşum ki gözüm resmen görmedi bende açtım ağzımı .. Aile büyüklerinin yanında özellikle kayınbabamın yanında bu yaşanandan dolayı çok utandım çok . Adam ilk defa beni böyle gördü.. ben onu hiç takmam normalde duymamazlktan falan gelirim ve yüzündeki o şaşkınlığı görmek gerçekten zevkli oluyor :) ancak bugün kendime engel olamadım..

Ooo eltiniz ne kadar dolmuş size karşı. Farklı şekillerde size "seni çok kıskanıyorum. hiç çekemiyorum" demiş.

Kendimi sizin yerinize koydum da böyle bir durumda sakin kalmakta zor be.. Ancak ne demişler;

Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum sanar. Fazla muhattab olmayın.

Zaten her şey ortada.. Umarım hatasını anlar ve kendine çeki düzen verir. Ailenin huzurunu da bozmaz böylece.

İnşallah anlar hatasını bu şekilde ben kayınvalidemlere gittiğimde çok huzursuz oluyorum çünkü bizim yüzümüzden insanların huzuru kaçacak diye.. yazık yeni eltim korktu resmen ya hiç bukadar hararetli bi tartışmanın içine girmemişti bu zamana kadar .. oda aradı az önce abla iyimisin ben seni çok merak ettim nasıl bir kadınmış ben çok korktum diye.. düşünün yani.. ben bu zamana kadar hep sustumda işte bugün patlama noktasına gelmişim artık..

Ben en çok şu ilk ben doğurcam olayına kopuyorum bi'kaç kişinin elti konusunda da gördüm bu nasıl bi'kafa:52:
Senin kocan, senin ailen, senin yuvan kimene? O ilk evlendi diye 10 yıl doğurmak istemese onu mu bekliycekmişsin:37:

İnsanın zorla doğurası gelir valla:9::9: Zaten şuan eminim hamile kalmaya çalışıyodur çünkü onların mantığa göre ilk torun başkadır gelinin de kıymeti artar falan fistan:37:

Kaynın biliyomuş durumu, eşin de tamam, kayınvalide de o yüzden tıka kulağına boşver :)

Siz evinize bir toplu igne dahi alsanız artık gözüne batar eltinizin işiniz ortak ya bizim paramızda alındı diye işte bu yüzden ortak işleri sevmiyorum,işinizi ayırma şanşınız yokmu.Çocuk olayına gelince ister evliliginin 2.ayında yaparsın isterse 2.senesinde buna sadece eşin ve sen karar verirsin gerisini hiç ilgilendirmez.

Ben en çok şu ilk ben doğurcam olayına kopuyorum bi'kaç kişinin elti konusunda da gördüm bu nasıl bi'kafa:52:

aynen:52: ailemde yaşadım ben bunu. amcamın 4 gelini var. herşeyleri sırayla. biri ev değiştirir. hooppp diğerleri de..
Biri doğurur hoopppp diğerleri de.. yıllardır birbirleriyle yarışa yarışa bitiremediler. şimdi çocuklar evlencek yaşa geldi.
hepsinde bir düğün dernek telaşı. benim kızımı mühendis istedi. benim oğlum bilmem kimin kızına talip. biz nişanı şurada yaptık.
düğün burada olacak... ooohh ömür törpüsü.. aklım almıyor valla.

Valla ben olsam suratina umursamaz gulucugu cakardim yazik canim icin yara olmus bu kadar dertlenme der gecerdim. Oda ona yeter. Hakikaten nasil bi fesatliksa ici dolmus. Boylelerinin elinde berekette yoktur. Fitne fesat olan yerde huzur olmaz. Allah kocasina sabir versin.

susmuşsun olmamışş onun gıbı kızmışsın olmamış bence naap bılıyomusunnn ınadına gıcık davrann gayet mutlu hatta o yokmus gıbı takıl ortamı gerenın sen olmadıgı ıyıce anlaşılır... kısasa kısas sen kaaleye almadıkca o ıyıce patlar.. cunku baksanıza sızın orada kalmadınızdan girmiş kıme nekadar altın takıldıgından cıkmış... yanı garezı bastan varmış.. bu tıp ınsanlara ıyı olsanda aynı pıllı bebek gıbı bıyere kadar ıdare eder.. cunku yapısı bu :) sen ona karsılık vereceksen bıle su yazdıgın yazıdakı gıbı bıle ayrıntıya gırmeden herzaman oldugun gıbı hanımefendı bısekılde kısa kısa cevap ver o çirkefliğiyle kalsın.. ve bukadarda sorun halıne getırmee.. sen kocanla mis gibi gecın eltıymıs cartmıs curtmus boyle gereksız seylerı kafana takıpta kendını bosuna mutsuz etme... kocanın yanındakı hayatın ıcındekı heranın degerını bıl herkeze ederi kadar muamele yap bence.. elticiğinde istedıgı sanırım senın boyle moralını bozmak alttamı kalıcan papuçmu bırakıcan sakııın... hayata ınat senı kıskananlara ınat heppp gul :ssz:

Senin kocan, senin ailen, senin yuvan kimene? O ilk evlendi diye 10 yıl doğurmak istemese onu mu bekliycekmişsin:37:

İnsanın zorla doğurası gelir valla:9::9: Zaten şuan eminim hamile kalmaya çalışıyodur çünkü onların mantığa göre ilk torun başkadır gelinin de kıymeti artar falan fistan:37:

Kaynın biliyomuş durumu, eşin de tamam, kayınvalide de o yüzden tıka kulağına boşver :)

aynen canım ya çocuk yapmak için yarışa girmiş durumda dün kayınvalidemlerde test yaptı hatta ama malesef negatif çıktı.. inşallah hamile kalırda bize sarmaz artık çoluğuyla çocuğuyla uğraşır..

Back
X