kızlar yardım edin

bilemiyorumki

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
112
7
118
Artvin
kızlar benim 2 senelik ilişkim var, başından da biliyordum ama erkek arkadaşım biraz inançsız. yani ailesi öyle değil ama o hep araştırmış okumuş falan filan bazı çıkarımlarda bulunmuş kendince falan. benim kuran okumama namaz kılmama bir şey demez ama içim rahat değil pek bilmiyorum takıntı yaptım bunu. ama öyle de güzel seviyor ki anlatamam, insani ilişkileri çok iyidir, mantıklıdır, saygılıdır şefkatlidir. yani ne bileyim ya of. bir şeyler deyin :(

Zorlanırmısın? Bilmiyorum ve asla büyük konuşmak istemem ama ben zorlanırdım galiba. Ne bileyim. Cuma namazına ya da bayram namazına fln da mı gitmez?

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Zorlanırmısın? Bilmiyorum ve asla büyük konuşmak istemem ama ben zorlanırdım galiba. Ne bileyim. Cuma namazına ya da bayram namazına fln da mı gitmez?

cuma ya gitmez de babasıyla falan gidiyor bayram namazına da. allah seni başımdan eksik etmesin der, ne bileyim. ya kendime yakın birini bulsam içi bu kadar dolu olmaz biliyo musun nası anlatsam. çok sadıktır karşısındakini çok düşünür nası anlatsam

cuma ya gitmez de babasıyla falan gidiyor bayram namazına da. allah seni başımdan eksik etmesin der, ne bileyim. ya kendime yakın birini bulsam içi bu kadar dolu olmaz biliyo musun nası anlatsam. çok sadıktır karşısındakini çok düşünür nası anlatsam

Anladım galiba. Aslında inanmıyor değil ama dinle pek ilgilenmiyor yani pek bişey yapmıyor galiba. Ama Allah seni başımdan eksik etmesin demesi de güzel. Yani bi erkek bunu diyorsa bence iyi birşey...

Rahatsız olduğun bişey mi var? Aklına tam olarak ne takılıyor?

kızlar benim 2 senelik ilişkim var, başından da biliyordum ama erkek arkadaşım biraz inançsız. yani ailesi öyle değil ama o hep araştırmış okumuş falan filan bazı çıkarımlarda bulunmuş kendince falan. benim kuran okumama namaz kılmama bir şey demez ama içim rahat değil pek bilmiyorum takıntı yaptım bunu. ama öyle de güzel seviyor ki anlatamam, insani ilişkileri çok iyidir, mantıklıdır, saygılıdır şefkatlidir. yani ne bileyim ya of. bir şeyler deyin :(

yanlış anlamayın ama ben genelde bu tür konularda bir noktayı anlamıyorum..
bir ilişkiye başlarken bunu biliyorsak ve bize göre kabul edilebilir bir şey değilse, o ilişkiye neden başlarız?

2 yılın sonunda ayrılmak kolay mıdır?
elbette değildir....

ee ama 2 yıl olana kadar neden bunu düşünmemişizdir?

yanlış anlamayın beni.. ama zaman yararınıza değil zararınıza işliyor...

bir karar vermek mecburiyetindesiniz..

sizin için din konusu önemliyse, içinize sinmiyorsa.. uzatmanın iki taraf içinde anlamı yok..
ama ben böyle idare ederim ; inançlı görünüp namaz kılmamasından, kuran okumamasındansa; hiç değilse inanmıyorum diyor geçiyor... diyorsanız buyurun devam edin...

bana sorarsanız ben en başında inanmayan birisiyle ilişkiye başlamazdım..
ben eşimle namaz kılmak, kuran okumak da isterim..
hayat bu kimin önce gideceği belli olmaz.. ben ölürsem eşimin arkamdan açıp bir kuran okumasını isterim..

yani kişiye bağlı böyle şeyler..

Anladım galiba. Aslında inanmıyor değil ama dinle pek ilgilenmiyor yani pek bişey yapmıyor galiba. Ama Allah seni başımdan eksik etmesin demesi de güzel. Yani bi erkek bunu diyorsa bence iyi birşey...

Rahatsız olduğun bişey mi var? Aklına tam olarak ne takılıyor?

böyle bilimsel yaklaşıyor, beni kısıtlamaz ki ailesi de benim ailem gibidir. ben bu aralar çok sorgulamaya başlar oldum din konusunu, açık açık dedim ben duamı da ederim kuran da okurum namaz da kılarım e onlara bişey demem ki diyor. dediğiniz gibi dinle pek ilgilenmiyor. şimdi ben de aslında aman aman ibadetlerini yerine getiren biri değilim maalesef. yani ayrılırsam o kadar güven, kalp kırıklığı ne olacak? ayrılamam ki. canımın içi koyuna koyuna ölücez göçüp gidicez işte diyor. her koyun kendi bacağından asılacak bu da var yani. ama dinle alakası olamayan bi kişiyle olursam da işlerim yolda gitmez Allah cezalandırı vs gibi çok şey geçiyor aklımdan. akranlarımdan dindar birini bulabilr miyim zaten bilmiyorum.

yanlış anlamayın ama ben genelde bu tür konularda bir noktayı anlamıyorum..
bir ilişkiye başlarken bunu biliyorsak ve bize göre kabul edilebilir bir şey değilse, o ilişkiye neden başlarız?

2 yılın sonunda ayrılmak kolay mıdır?
elbette değildir....

ee ama 2 yıl olana kadar neden bunu düşünmemişizdir?

yanlış anlamayın beni.. ama zaman yararınıza değil zararınıza işliyor...

bir karar vermek mecburiyetindesiniz..

sizin için din konusu önemliyse, içinize sinmiyorsa.. uzatmanın iki taraf içinde anlamı yok..
ama ben böyle idare ederim ; inançlı görünüp namaz kılmamasından, kuran okumamasındansa; hiç değilse inanmıyorum diyor geçiyor... diyorsanız buyurun devam edin...

bana sorarsanız ben en başında inanmayan birisiyle ilişkiye başlamazdım..
ben eşimle namaz kılmak, kuran okumak da isterim..
hayat bu kimin önce gideceği belli olmaz.. ben ölürsem eşimin arkamdan açıp bir kuran okumasını isterim..

yani kişiye bağlı böyle şeyler..

öyle direkt inanmıyorum demiyor da nası anlatsam ya.

Allah seni başımdan eksik etmesin diyen anlaştığın biri ki 2 yıldır birliktesin senin namazına Kuranına karışmıyo saygı gösteriyo ama sen onu yargılıyosun ne kadar doğru bu o sana baskı yapsa okuma etme diye anlarım da o sana karışmıyosa sen neden böle yapıyosun amacı çözemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Allah seni başımdan eksik etmesin diyen anlaştığın biri ki 2 yıldır birliktesin senin namazına Kuranına karışmıyo saygı gösteriyo ama sen onu yargılıyosun ne kadar doğru bu o sana baskı yapsa okuma etme diye anlarım da o sana karışmıyosa sen neden böle yapıyosun amacı çözemedim

canım ben bu aralar çok fazla her şeyi takmaya başladım. obsesif olmaya başladım sanırım haklısın ben de öyle düşünüyorum hani ben sünniyim deyip de hiç iibadet etmeyen vs. ama taktığım şey Allah cezalandırır mı acaba vs diye. yani dinlerde önemli olan kalpleri hoş tutmak, hoşgörü değil midir. öyle güzel hayaller kuruyor ki sevgiyi öğretti zaten bana. dooğru karışmaz da zaten bana. dün konuştuk daha karışmam ki ne diyeyim onlara dedi. dün akşam şunu yazmış : "sen öyle güzel inanıyosun niye problem olsun hem mutlu oluyorum sen dua et diyorum kalbin tertemiz yoldaşım" yazmış.

canım ben bu aralar çok fazla her şeyi takmaya başladım. obsesif olmaya başladım sanırım haklısın ben de öyle düşünüyorum hani ben sünniyim deyip de hiç iibadet etmeyen vs. ama taktığım şey Allah cezalandırır mı acaba vs diye. yani dinlerde önemli olan kalpleri hoş tutmak, hoşgörü değil midir. öyle güzel hayaller kuruyor ki sevgiyi öğretti zaten bana. dooğru karışmaz da zaten bana. dün konuştuk daha karışmam ki ne diyeyim onlara dedi. dün akşam şunu yazmış : "sen öyle güzel inanıyosun niye problem olsun hem mutlu oluyorum sen dua et diyorum kalbin tertemiz yoldaşım" yazmış.

Ne güzel işte bak sana sevgilimin patronunu anlatayım 2 çocuk babası çok güzel bi eşi var hanım hanımcık işinde gücünde adam namazını kılar orucunu tutar çok inançlı ama gel gör ki karısını kendi yarısı yaşında kızla aldattı basıldı karısı boşadı vs hiç öle inanan iyi olur diye düşünme inanmayan ama kalbi tertemiz hoş görülü saygılı insanlarda var evlendiğinde saygı sevgi hoşgörü ayakta tutacak evliliğini bu arada yalnış anlaşılmasın inananlar böle inanmayan böle diye bi ayrım yapmıyorum haddime değil sadece farklı bakman lazım biraz

Ne güzel işte bak sana sevgilimin patronunu anlatayım 2 çocuk babası çok güzel bi eşi var hanım hanımcık işinde gücünde adam namazını kılar orucunu tutar çok inançlı ama gel gör ki karısını kendi yarısı yaşında kızla aldattı basıldı karısı boşadı vs hiç öle inanan iyi olur diye düşünme inanmayan ama kalbi tertemiz hoş görülü saygılı insanlarda var evlendiğinde saygı sevgi hoşgörü ayakta tutacak evliliğini bu arada yalnış anlaşılmasın inananlar böle inanmayan böle diye bi ayrım yapmıyorum haddime değil sadece farklı bakman lazım biraz

aynen aynen bu pencereden bakıyorum ben de, aynı düşünüyorum böyle. ama işte takıntı yaptığımdan başıma bişey gelir mi falan hep kötü düşünceler geliyor aklıma yani. hep evlilik hayalleri kurar sıcacık yuvamızda mütevazi yaşıcaz der. böyle biri yani. kalkıp da sen çok dinle ilgili değilsin ayrılmak istiyorum denir mi böyle insana :5:

cnm sana çok iş düşüyor ona anlat ... dinimizi anlat... cunku gorevımız bızım... Allahı tanımak ve tanıtmak... sakın boşverme

Kesinlikle bunu dert etmemelisin. Sana karışmıyorsa zaten daha ne istiyorsun ki. Sevgilini şu an çok iyi anlayabiliyorum. Geçen sene öyle bi süreçten geçtim. saçma sapan şeyleri insan okudukca uzaklaşıyor soğuyor tamamen inançsız hale geliyor. Onun inançsız olması vicdansız olması anlamına gelmez en önemlisi bunu unutma. O kendi ile ilgili bi sorgulama savaşı yaşıyor. Ben kolay atlattım. Fakat çok çektim yobaz insanlardan. Herkesin görüşü farklıdır aslında onun inançsız olması o kadar ufak bi durum ki. Belki kimi bu yazdığımı okuyanlar sert karşılayabilir beni ama ben çok doğal buluyorum. Bazı insanlara ateist yada deist kavramı çok korkunç geliyor bunuda biliyorum. İki sürecide doruklarında yaşadım çünkü. Fakat bu seni asla etkilememeli. Ha şunu da söyleyim inançsızlığı onda tamamen kalıplaşmışsa bunu asla çeviremezsin bi inancını tamamen yitiren insan bidaha asla dönemez. ama bunda kesinlikle kötü bişi yok çünkü eminim ki o sana çok saygı gösteriyodur. Senden de bunu beklediğine eminim. Kendini hiç depresyona sokma canım..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kesinlikle bunu dert etmemelisin. Sana karışmıyorsa zaten daha ne istiyorsun ki. Sevgilini şu an çok iyi anlayabiliyorum. Geçen sene öyle bi süreçten geçtim. saçma sapan şeyleri insan okudukca uzaklaşıyor soğuyor tamamen inançsız hale geliyor. Onun inançsız olması vicdansız olması anlamına gelmez en önemlisi bunu unutma. O kendi ile ilgili bi sorgulama savaşı yaşıyor. Ben kolay atlattım. Fakat çok çektim yobaz insanlardan. Herkesin görüşü farklıdır aslında onun inançsız olması o kadar ufak bi durum ki. Belki kimi bu yazdığımı okuyanlar sert karşılayabilir beni ama ben çok doğal buluyorum. Bazı insanlara ateist yada deist kavramı çok korkunç geliyor bunuda biliyorum. İki sürecide doruklarında yaşadım çünkü. Fakat bu seni asla etkilememeli. Ha şunu da söyleyim inançsızlığı onda tamamen kalıplaşmışsa bunu asla çeviremezsin bi inancını tamamen yitiren insan bidaha asla dönemez. ama bunda kesinlikle kötü bişi yok çünkü eminim ki o sana çok saygı gösteriyodur. Senden de bunu beklediğine eminim. Kendini hiç depresyona sokma canım..

canım benim o kadar iyi geldi ki yazdıkların. ya öyle ki kendi akranlarımdan dindar birini bulsam o da anca cuma ya gidem biri olacak yani ve nasıl onun ibadetinin bana yararı olmayacaksa ibadet yapmıyor oluşunun da zararı olmaz diye düşünüyorum. kaldı ki dedem de böyledir biraz, annanem namazını hiç bırakmamştır ama dedemin çok alakası yoktur.ama dedemi daha çok severiz çünkü candan içten sever hep. kalbi güzel anlatabiliyo muyum. evliliği sürdürecek olan da hoşgörü değil midir. onu o kadar çok seviyorum ki ben, öyle güzel kalbi var ki. ama Allah cezalandırır mı beni ondan korkuyorum, Allah var diyor ama işte dediğin gibi yobazlıklardan nefret ediyor ki ben de böyleyim zaten. of ya.

İşte tam da bahsettiğim bu! Demek ki deist düşünüyor. İnancımı yitirmiştim ben tamamen hiç inanmıyordum. Bunalımda gibiydim. Hele ki din din dedikçe çıldırdığım zamanlar oluyordu. Fakat sonra bu değişti canım. Allahın varlığını tekrar hissettim. Fakat din ile alakam hala yok diyebilirim. Ama şunu söyleyebilirim kul hakkına girmem, yalan inan ki hiç söyleyemem, yetim görsem başını okşarım, hayvanları çok severim. Tanımadığım bi insan vefat etse kaç gece onu düşünürüm ağlarım. Yani diyeceğim o ki vicdansız biri değilim. En önemlisi vicdan değil mi güzelim? Bana göre vicdan olmadıktan sonra din olsa ne yazar? Allaha inancı varsa tamamdır. Hele ki vicdanlı ve güZel sevebilen biri ise oh ne ala canım benim. Bundan güzel şey mi olur sana saygı gösteriyor en önemlisi ! :) ailen açısından sorun da olmaz. Aranızda kalsın onun inançsız olduğunu kimse bilmek zorunda değil ki... İnsanlar din için karılarını öldürüyor. Vicdanlı ve duyarlı olabilmek büyük ayrıcalık. O insandan kesinlikle korkma. Sev onu :) sana iyi gelebildiysem ne mutlu bana...

İşte tam da bahsettiğim bu! Demek ki deist düşünüyor. İnancımı yitirmiştim ben tamamen hiç inanmıyordum. Bunalımda gibiydim. Hele ki din din dedikçe çıldırdığım zamanlar oluyordu. Fakat sonra bu değişti canım. Allahın varlığını tekrar hissettim. Fakat din ile alakam hala yok diyebilirim. Ama şunu söyleyebilirim kul hakkına girmem, yalan inan ki hiç söyleyemem, yetim görsem başını okşarım, hayvanları çok severim. Tanımadığım bi insan vefat etse kaç gece onu düşünürüm ağlarım. Yani diyeceğim o ki vicdansız biri değilim. En önemlisi vicdan değil mi güzelim? Bana göre vicdan olmadıktan sonra din olsa ne yazar? Allaha inancı varsa tamamdır. Hele ki vicdanlı ve güZel sevebilen biri ise oh ne ala canım benim. Bundan güzel şey mi olur sana saygı gösteriyor en önemlisi ! :) ailen açısından sorun da olmaz. Aranızda kalsın onun inançsız olduğunu kimse bilmek zorunda değil ki... İnsanlar din için karılarını öldürüyor. Vicdanlı ve duyarlı olabilmek büyük ayrıcalık. O insandan kesinlikle korkma. Sev onu :) sana iyi gelebildiysem ne mutlu bana...

canıımmm benimmm gözlerim doldurdun. hep hayal kurar, mahallemizdeki çocuklara poğaça yaparsın ben dağıtırım der, öyle güzel hayalleri var ki. ama bne şundan emin değilim. Allah var dedi ama ben direkt sorduğum için mi öyle dedi, yani Allah'a inanıyorsa benim için zaten sorun yok, ben burada tıkanıyorum biraz da yarın iyice konuşacağım artık ne yapayım :(

Canım lütfen... Şu an onu çok iyi anlıyorum. Böyle düşünmenin nedeni sadece psikolojik baskı! Şuna emin ol gerçekten inançsız bi insan kendini Asla zorunda bırakmaz. Yani demek istediğim sen sorduğun için var demedi o. O sadece şu an dini kabul etmiyor. Ama allahın varlığına gücüne inanıyor. Zaten bu tarz insanlar hep vicdanlı insanlardır. Vicdanlı insanlarda her zaman sorgular.. O da sorguluyo ve savaş veriyo. İnan senin problem etmen gereken bişi hiç yok. Diyorum ya onu en iyi ben anlarım şu an. Aynı durumdayım çünkü. Eğer bunu detaylı konuşup bi sonuca varmak istersen seni öyle güzel seven insanı çok kırabilirsin. Çünkü çok hassastır. Ve o senin inancını yargılamadan seni öyle sevebiliyorken 'sorgusuz sualsiz' sen ona onu sevdiğin halde neden böyle neden bu diye sorarsan çok incinir... Zamanla onun savaşı zaten sona erecektir. Ama dine dönmesini bekleme canım. Artık içinden asla gelmez. Önemli olan allaha olan inancı sana olan sevgisi ve vicdanı. Şu hayatta vicdanı çok zor bulursun. İnan bana. Lütfen. Sorun edilecek hiç bişi yok. Sen kendini kuran okuyarak namaz kılarak rahat hissediyosun o da öyle rahat hissediyor. Bu aman aman çok büyük çok korkunç bi dert asla değil... Onu üzersin bu şekilde sorgularsan :/

öyle direkt inanmıyorum demiyor da nası anlatsam ya.

Allah kendine inanmayan kullarını bile bu dünyada cezalandırmazken seni neden ibadetlerini yapmayan biriyle evlendi diye cezalandırsın.

Okumuş,araştırmış ama inancı biraz zayıflamış benimde tanıdığım bazı kişiler var belli yere kadar inanıyorlar ama bir yerden sonra boşluğa düşüyorlar. Genelde bir yakınını kaybeden kişilerde oluyor hayata küsüyorlar. Kimsenin içini bilemiyorsun. Kimsenin işlediği günah alnında yazmaz. yeryünzde Allahın yarattı onlarca kul var. Allah her kuluna rıskını bu dünyada veriyor. Cezayıda ,mükafatıda ona kavuşunca alacağız. Din çok ince bir mesele aslında. Çok fazla içine girince kendini kaybede bilirsin. Bazı şeylere inanmak için Allahın bizlere sunduğu mucizeleri görmek gerekir. ALlah kimsenin kalbine mühür vurmasın. Senin sevdiğin adam kendi kalbini mühürlediyse sen ne yaparsan yap inandıramazsın. Zaten inancı varmış sen de dinini savunursun ibadetini yaparsın bu evlenmenize engel bir konu değil bence zamanla düzelebilir. Ahiret inancı gözünde faklı demekki. tekrar kazanır.

Back
X