kızlar yardım,istenmeyen müstakbel damat :(

aklım almıyor bu tarz insanlık ayrımınlarını...
insana insan gibi davranması biliyorsa yemişim gerisini
ama gel görki cevedeki şooom agıslıları ve gel görkü anne babalarımızı

elalemin kızı şöyle
bah bah şu komşunun kızı evlendi 1 tanede cocugu var
sen dur daha evde
bah bah diğer komşunun kızı avukatla evlendi
sen daha bön bön bak etrafına

ah ah içi beni dışı kimi yakar bilinmez...:delphin:
onlarla yarışmak için geldik ya dünyaya
aaa bah bah diğeri 3 kocasına vardı
sen altta kalma 4 cüyle evlen:roflol::roflol:

bence zamana bırak derim
erkek arkadaşının durumuda düzelir hem o anda
benim sevdiceğimide annem istemiyor
ama şuanda konuştugumuzdan haberi yoh:jeyyar:
damdan düşer gibi yaptırcam ama bakalım kısmetzemuszemus

bence bi sakin ol ortalık durulsun.benim sevgilimdede alevilik var annesinden,benim annemde 5 vakit namaz kılar,ama sevgilim din konusunda daha hassastır.ne alaka dimi ama.

benim bi arkadaşımın sevgiliside aleviydi,çocuk ''seni yaratıp karşıma çıkaran Allaha tapıyorum,o beni mutlu etti bende onu benden razı edicem'' diyerek 5 vakit namaza başlamıştı.

yani ailenin ne olduğu önemli değil,önemli olan çocukla fikirlerinizin uyuşması,ha sen dindarsındır o ateist o ayrı konu,ama öyle bişey olmadığına göre ikna edebilirsiniz bence,ve sevgilin bi denesin şansını babana karşı,erkek erkeğe daha iyi anlaşırlar bence

Baban aleviye kız mı verilir diye kükriyor, sen sevgilim alevi değil diyorsun....
Ben anlamadım.. Sevgilin alevi değilse sorun ne???
Sakın kimse beni yanlış anlamasın ben böyle düşündüğüm için söylemiyorum, zaten ben sünniyim, eşim alevi çok da mutluyum.... Asla bu tür bir aayrımı önemli görmedim...
Baban önemsiyor diye böyle söylüyorum...
Aleviye kız mı verilir diye itiraz ediyorsa zaten alevi olmadığını söyle sorun kalmasın....
Ama sorun başka bişeyse de zaten baban kardeşine sıcak olmadığını ama çık istiyosan izin vereceğini söylemiş.. Şimdi birilerinin dolduruşuna gelmiş olsa bile daha sonra yumuşayacaktır, ikna olacaktır....

ailen istemiyorsa bence mutlaka senin göremediğin onların gördüğü sebepler vardır...
hangi anne-baba evladının mutsuz olmasını ister?
büyütmüş emek vermiş, yanlış bi tercihten dolayı hayatı kararsız istemez... bence aynı kişide diretme derim... şahsen ben benzer bi durum yaşadım geçmişte; biraz ağır aldım dersimi ama haklı olduklarını anladım uzun zaman sonra...

yok tatlım ne kadar tanıyorlar ki,üç yıllık sevgilimi benden iyi bilecekler,dediğim gibi ben eczacı olduğum için doktor,mühendis,avukat koca bulmamı istiyorlar,onların tek düşündüğü hava.doktor koca beni mutlu edecek sanki doktorluk vasfıyla :D hani şanımız yürüsün derler ya ele güne hava olsun işte,eczacı kızım avukat damadım var diyecek mesela,yoksa ben mutlu olmuşum olmamışım onu düşünen yok,evlilik zaten zor bi kurum,bi de sevmediğin bi insanla çekilir mi hiç kırk yıl aynı yastıkta.

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum,dediğiniz gibi yapacağım kızlar, sakince bekleyeceğim,nasıl olsa razı olacaklar alışacaklar bu fikre.tıpta okuyan kardeşim var onu doktora versinler de öyle tatmin etsinler egolarını ne yapayım.

canım demişsin ya madem sevgilin alevi değil sorun ne diye,sorun mevki sahibi olmaması işte,böyle olunc kırk yerinden kulp bulmaya çalışıyorlar,doktor olsaydı aleviliği göze çarpacakmıydı,hiç sanmıyorum ..

sevgilin alevi mi değilmi anlamadım....
Alevi ise ailen ayak diretecektir, benim ailem de hiç istememişti baştan, ama ben inatçı çıkınca kabul etmek zorunda kaldılar, şimdi eşimi çok seviyorlar....
Alevi olmayan birine sırf mesleğini beğenmiyor diye alevi diyecek hali yok babanın.... Benim eşim de maddi olarak da mevki olarak da çok iyi konumda ama alevilii sorun olmuştu ailem açısından....
Sanırım sen de tam olarak bilmiyorsun alevi olup olmadığını.... Önce bunu netleştir...
Alevi ise aileni onu sevdiğin birbirinizin inancına saygılı olduğunuz ve müdahele etmeyeceğiniz konusunda ikna et....
Alevi değil de mesleinden dolayı ise sorun b sefer de işinin ne kadar iyi olduğu, geleceğinin parlak olduğu, çalışkan ve azimli biri olduğu, seni maddi manevi rahat ettireceği konusunda ikna etmeye çalış...

Bazı ailelerde isterse başbakan olsun aleviye kız verilmez... Ailen eğer böyle düşüncedeyse ne yapsan aileni ikna edemezsin...
Ama sorun sadece iş ise kimin garantisi varki... Bugün çok iyi bankalarda yönetici olan bankacılar bile işten çıkarıldı 2001 krizinde yine 2009 da birsürü holdingin birsürü ortadüzey müdür pozisyonundaki yöneticisi işsiz kaldı...

yok tatlım ne kadar tanıyorlar ki,üç yıllık sevgilimi benden iyi bilecekler,dediğim gibi ben eczacı olduğum için doktor,mühendis,avukat koca bulmamı istiyorlar,onların tek düşündüğü hava.doktor koca beni mutlu edecek sanki doktorluk vasfıyla :D hani şanımız yürüsün derler ya ele güne hava olsun işte,eczacı kızım avukat damadım var diyecek mesela,yoksa ben mutlu olmuşum olmamışım onu düşünen yok,evlilik zaten zor bi kurum,bi de sevmediğin bi insanla çekilir mi hiç kırk yıl aynı yastıkta.

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum,dediğiniz gibi yapacağım kızlar, sakince bekleyeceğim,nasıl olsa razı olacaklar alışacaklar bu fikre.tıpta okuyan kardeşim var onu doktora versinler de öyle tatmin etsinler egolarını ne yapayım.

canım demişsin ya madem sevgilin alevi değil sorun ne diye,sorun mevki sahibi olmaması işte,böyle olunc kırk yerinden kulp bulmaya çalışıyorlar,doktor olsaydı aleviliği göze çarpacakmıydı,hiç sanmıyorum ..

mevki sahibi derken?
sevgilinin mesleği ne acaba merak ettim...sen eczacısın anladığım kadarıyla...
birde istersen 10 yıl sevgili ol; evlilik çok farklı bişi. çok ii tanıdığını düşünme derim.
ama konuşmaların gözümün önüne eski beni getirdi
Allah büyük hatalar yaptırmaz inşallah sana da..

Back
X