Benim de eşime sol tarafta varikosel var denildi. Sperm sayısı düşük ileri hareket sıfır. Doktor ameliyat önerdi ama korkuyorum var olan sperm sıfıra inerse diye. Şişli Memorialdan randevu aldım gidip orayla görüşeceğiz bu değerlerle tup bebek olur mu diyeVarikoselden dolayı DNA hasarı oluyorsa eğer vitaminlerle düşürülebilir mi?
Yani faydası olur mu? Yoksa ameliyat mı zorunludur acaba?
A life dayız onlar vitamin verdiler.
2 senedir bize ameliyat riskli dediler yapmak istemediler. Hala da öyle diyorlar. Belki o zaman olsak düzelmişti.. ama belki de düzelmeyecekti bunu bilemicez.
Ama hasar ondansa eğer yol oraya gitmiyor mu.
O kadar kötüyüm ki artık patlamak üzereyim, stres beni mahvetti bambaşka biri oldum.
Şimdi ne yapacağım bilmiyorum.
Biz de aynı şekilde olmadık kime gitsek hayır dedi. Sayınız nasıl?Benim de eşime sol tarafta varikosel var denildi. Sperm sayısı düşük ileri hareket sıfır. Doktor ameliyat önerdi ama korkuyorum var olan sperm sıfıra inerse diye. Şişli Memorialdan randevu aldım gidip orayla görüşeceğiz bu değerlerle tup bebek olur mu diye
DNA hasarını da bilmiyorum var mı yok mu
Sayi da çok düşük, 22 milyon falanBiz de aynı şekilde olmadık kime gitsek hayır dedi. Sayınız nasıl?
İleri hareketli yüzde 2 bizim de.
picsi +piezzo denediniz mi? bizim iki opuda da olmayınca doktora sperm dna hasarı baktırmak istediğimizi söyledik. doktorumuz gerek yok, çıksa da çıkmasa da 3. opuda aynı tedaviyi uygulayacağız tüm tuşlara basacağız dedi ve picsi + piezzo yaptı. picsi en önemlisi. bütün yumurtaladım 5. güne gitte bu imkansızdı bizim gözümüzdeVarikoselden dolayı DNA hasarı oluyorsa eğer vitaminlerle düşürülebilir mi?
2 senedir bize ameliyat riskli dediler yapmak istemediler. Hala da öyle diyorlar. Belki o zaman olsak düzelmişti.. ama belki de düzelmeyecekti bunu bilemicez.
O kadar kötüyüm ki artık patlamak üzereyim, stres beni mahvetti bambaşka biri oldum.
Hayır diyen de olmadı açıkçası. Bi de merkezde bunlar yok.picsi +piezzo denediniz mi? bizim iki opuda da olmayınca doktora sperm dna hasarı baktırmak istediğimizi söyledik. doktorumuz gerek yok, çıksa da çıkmasa da 3. opuda aynı tedaviyi uygulayacağız tüm tuşlara basacağız dedi ve picsi + piezzo yaptı. picsi en önemlisi. bütün yumurtaladım 5. güne gitte bu imkansızdı bizim gözümüzde
Bizim sayımız çok düşük yani 2-3 milyon maksimum gördük. Ondan dediler..Aslında ameliyat olup sonrasında çocuk sahibi olanlar var bu ameliyatın bu kadar riskli olduğunu bilmiyordum. Aslinda ilerlemis varikoselde tek yöntem ameliyat deniyor Eşimin sperm hareketi %5 sayısı ve morfolojisi normal varikosel olabilir mi acaba bu yüzdeyle hamile kalinmaz mi
Farklı doktorlardan da görüş aldınız mı tek doktorla kalmayın biz 4 senedir ugrasiyoruz o kadar doktor gördük son gittigimiz doktor soyledi hareketin düşük oldugunu allah iyi doktorlarla karsilastirsinBizim sayımız çok düşük yani 2-3 milyon maksimum gördük. Ondan dediler..
Bi de bende de sorunlar olduğu için doğal yolla gebelik zaten olmayacak
Evet çok görüştük..Farklı doktorlardan da görüş aldınız mı tek doktorla kalmayın biz 4 senedir ugrasiyoruz o kadar doktor gördük son gittigimiz doktor soyledi hareketin düşük oldugunu allah iyi doktorlarla karsilastirsin
icsi klasik yöntem. picsi de sperm örneği alındıktan sonra spermler hyaluron kaplı bir maddeye bırakılıyor. dna hasarı olmayan ya da az olan spermler yapışırken, diğerleri yapışamıyor bu maddeye.Hayır diyen de olmadı açıkçası. Bi de merkezde bunlar yok.
Icsi var bu o dediğiniz mi oluyo?
Piezzo elektrik verme sanırım onu duymuştum.
Bizim de 2 milyondu ameliyat oldu hiç değişmedi. Sonra ankarada ünlü bir ürolog ona gittik sperm dna hasarı baktı bir süre beslenme dikkat ettik vitamin kullandı. Sayı değişmedi ama hasar azaldı sonrasında tüp bebek ile çocuk sahibi olduk.Varikoselden dolayı DNA hasarı oluyorsa eğer vitaminlerle düşürülebilir mi?
Yaa. Doktor Ahmet Hakan ya da Kaan aydos mu biz ikisine de gittik. Ahmet Hakan ameliyat etmedi aslında en başta. Biraz deneyin dedi.Bizim de 2 milyondu ameliyat oldu hiç değişmedi. Sonra ankarada ünlü bir ürolog ona gittik sperm dna hasarı baktı bir süre beslenme dikkat ettik vitamin kullandı. Sayı değişmedi ama hasar azaldı sonrasında tüp bebek ile çocuk sahibi olduk.
16 temmuzda gideceğiz, doktor ne dediyse buraya yazarim mutlakaSayı kötü değil ki. İleri hareket sorun. İnşallah güzel şeyler derler. Ne zaman gideceksiniz merak ettim bana da bilgi verir misiniz
Kaan aydosa gittik canım 6 sene oldu ne kullandık hatırlamıyorum. Ameliyatı a life hastanesinde oldu ama düzelmedi dediğim gibi sonrasında Kaan aydosa gittik . 9 ay sonra tüp bebek yaptıkYaa. Doktor Ahmet Hakan ya da Kaan aydos mu biz ikisine de gittik. Ahmet Hakan ameliyat etmedi aslında en başta. Biraz deneyin dedi.
Biz de yeni öğrendik hasarı. Neler kullanmıştınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?