- Konu Sahibi braindamage
Bu iş olmaz. Dünyalar ayrı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman neden konuda belirttiniz? Bu ayrıntı önemsizsiz ise neden bize önemsiz bir ayrıntıyı yazdınız. Yprum yazan arkadaş çok güzel bir Noktaya değinmiş.Siz düşünedurun, ben kendimi biliyorum. Benim için önemli değil yeter ki kendini okumadığı dönemde bir şekilde geliştirmiş boş durmamış olsun. Nice mühendisler var şuan diplomasıyla boş oturan, okumak artık çok mühim bir olay değil çıtayı yükseltmiyor yani
Esimle 14 lu yaslarimda internetten tanıştım aramizda ulkeler vardi 10 sene birliktelikten sonra da evlendik. Insanlarin birbirini anlamasi cok önemli bence. Her an hicbirimiz mesajlar atamayiz. Ya da ilginizi her an birbirinizin uzerinde tutamayabilirsiniz. Ofke probleminiz var bence olmayacak yere sinirlenmissiniz. Araniz limoniyken ve gittiginiz yerleri sosyal medyada paylaşıp duruyorken bende olsam orali olmazdim. Bana haber vermeyip gönlüne gore iyinbir sekilde yasadigini düşünürdüm. Sabirli olmak gerek. Kendi halinize birakmis hakli olarak siz buna da tavirlisiniz. Kim kimi surekli sakinlestirmeye calisir ki...Merhaba kızlar,
İnternetten tanıştığım bir bey var ve yaklaşık bir aydır birlikteyiz.(internetten olması bana hala garip gelse de). Tabi ilk zamanlar tanıma süreci derken baya bir sancılı geçti, öncesinde farklı bir forum sitesindeydik (iki ay kadar) orda insanlarla olan diyaloğu ve muhabbeti sayesinde tanışmadan bile aa ne kadar iyi birine benziyor demiştim içimden.
Tanıştıktan sonra sosyal medyadan ekleştik falan derken telefon alıp yazışmalardan sonra kendimizi arkadaşlıktan farklı bir boyuta taşıdık. Ayrı şehirlerdeyiz bu yüzden bir aylık bir süreçte görüşebilme imkanımız hiç olmadı. Kendisi küçük bir yerde büyümüş, eğitimi bana göre düşük seviyede(bunların benim için zerre önemi yok çünkü onun kalbindeki iyi niyeti herşeyin önünde duruyor). Ben ise hem eğitim, hem büyüdüğüm yer gereğince onun gözünde sanırım kendisinden farklı şekilde görünüyorum.
Kendisi zaman zaman mesajlara geç cevap verdi, bazen vermedi ben dellendim ama çok az sayıda bu olaylar. Ben de tezcanlıyım sanırım sürekli bir atışma pozisyonuna giriyorum. Çok güzel iltifatlar ediyor, bana hitabı falan çok iyi ama ben onun gibi olamadım hiç. İlk başlarda önemli değil ne zaman kendini rahat hissedersen o zaman diyordu ama son zamanlarda sanırım bunlara takılmış ki hiç güzel konuşmuyorsun, çok soğuksun bu yüzden sana yaklaşmıyorum ben de diyor. Yapım bu dersen de böyle devam eder falan dedi.
En son da ben tatile gittim ve bu vatandaşın beni daha çok merak etmesi gerekirken merak eşiğini düşürdü ya da öyle hissettirdi, beni sosyal medyadan takip ediyormuş zaten orda paylaşıyormuşum falan geziyorsun zaten ne diyeyim ki ne dememi bekliyorsun gibi sitemkar konuşmalar yapınca en son ben de tamam artık hiçbirşey deme dedim. Ve bir gündür de hiçbirşey demiyor. Ben de telefon numarası hariç bütün sosyal medyadan kaldırdım onuYaptığım ergence evet ama bir anlık sinir ile oldu. Yazıştığımız zaman sürekli birbirimizi yanlış anlıyoruz ama sesli konuşunca herşeyi unutuyoruz, neden tartıştığımızı bile unutuyoruz ki genelde o tartışmıyor sürekli beni sakinleştirme çabasında alttan alma çabasında. Ve şuan da ne olduğumuz belli değil, böyle durumlarda aradan biraz zaman geçince yazıyor sen biraz sakinleş diye kendi haline bıraktım diyor ama bu sefer ben sabredemiyorum.
Sizden isteğim bana bu yazdıklarım neticesinde bir yorum yapmanız, çünkü iş stresinden doğru düzgün hiçbirşeyi yorumlayamaz hale geliyorum saçma düşüncelere bürünüyorum. Uzun oldu şimdiden kusurabakmayın..
Ben uzak mesafe ilişkilerini zor yürür buluyorum istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca sosyal medyada mimik vs görünmediği için iletişim arada tıkanabiliyor.... Yanyana gelip tam olarak uzun zaman geçirmeden net bilgi sahibi olmanız çok zor.... Yaşanmışlık ve anılar gerekli ilişki ilişki olsun.... Vede dikkat edin.... Ben pek mümkün ve sağlıklı bulmuyorum. Olacağı varsa olur diye düşünüp öyle davranın. Umarım istediğiniz gibi olurMerhaba kızlar,
İnternetten tanıştığım bir bey var ve yaklaşık bir aydır birlikteyiz.(internetten olması bana hala garip gelse de). Tabi ilk zamanlar tanıma süreci derken baya bir sancılı geçti, öncesinde farklı bir forum sitesindeydik (iki ay kadar) orda insanlarla olan diyaloğu ve muhabbeti sayesinde tanışmadan bile aa ne kadar iyi birine benziyor demiştim içimden.
Tanıştıktan sonra sosyal medyadan ekleştik falan derken telefon alıp yazışmalardan sonra kendimizi arkadaşlıktan farklı bir boyuta taşıdık. Ayrı şehirlerdeyiz bu yüzden bir aylık bir süreçte görüşebilme imkanımız hiç olmadı. Kendisi küçük bir yerde büyümüş, eğitimi bana göre düşük seviyede(bunların benim için zerre önemi yok çünkü onun kalbindeki iyi niyeti herşeyin önünde duruyor). Ben ise hem eğitim, hem büyüdüğüm yer gereğince onun gözünde sanırım kendisinden farklı şekilde görünüyorum.
Kendisi zaman zaman mesajlara geç cevap verdi, bazen vermedi ben dellendim ama çok az sayıda bu olaylar. Ben de tezcanlıyım sanırım sürekli bir atışma pozisyonuna giriyorum. Çok güzel iltifatlar ediyor, bana hitabı falan çok iyi ama ben onun gibi olamadım hiç. İlk başlarda önemli değil ne zaman kendini rahat hissedersen o zaman diyordu ama son zamanlarda sanırım bunlara takılmış ki hiç güzel konuşmuyorsun, çok soğuksun bu yüzden sana yaklaşmıyorum ben de diyor. Yapım bu dersen de böyle devam eder falan dedi.
En son da ben tatile gittim ve bu vatandaşın beni daha çok merak etmesi gerekirken merak eşiğini düşürdü ya da öyle hissettirdi, beni sosyal medyadan takip ediyormuş zaten orda paylaşıyormuşum falan geziyorsun zaten ne diyeyim ki ne dememi bekliyorsun gibi sitemkar konuşmalar yapınca en son ben de tamam artık hiçbirşey deme dedim. Ve bir gündür de hiçbirşey demiyor. Ben de telefon numarası hariç bütün sosyal medyadan kaldırdım onuYaptığım ergence evet ama bir anlık sinir ile oldu. Yazıştığımız zaman sürekli birbirimizi yanlış anlıyoruz ama sesli konuşunca herşeyi unutuyoruz, neden tartıştığımızı bile unutuyoruz ki genelde o tartışmıyor sürekli beni sakinleştirme çabasında alttan alma çabasında. Ve şuan da ne olduğumuz belli değil, böyle durumlarda aradan biraz zaman geçince yazıyor sen biraz sakinleş diye kendi haline bıraktım diyor ama bu sefer ben sabredemiyorum.
Sizden isteğim bana bu yazdıklarım neticesinde bir yorum yapmanız, çünkü iş stresinden doğru düzgün hiçbirşeyi yorumlayamaz hale geliyorum saçma düşüncelere bürünüyorum. Uzun oldu şimdiden kusurabakmayın..
Evet ilk haftadan itibaren biz bunun konuşmasını yapmıştık, gelirsin görüşürüz daha rahat olur diye ama hiç fırsat olmadı. Virüstü tatildi derken zaman bulamadık, ama o şekilde daha net karar alacağımızdan ben de adım gibi eminim teşekkürler :)Ben uzak mesafe ilişkilerini zor yürür buluyorum istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca sosyal medyada mimik vs görünmediği için iletişim arada tıkanabiliyor.... Yanyana gelip tam olarak uzun zaman geçirmeden net bilgi sahibi olmanız çok zor.... Yaşanmışlık ve anılar gerekli ilişki ilişki olsun.... Vede dikkat edin.... Ben pek mümkün ve sağlıklı bulmuyorum. Olacağı varsa olur diye düşünüp öyle davranın. Umarım istediğiniz gibi olur![]()
Çoğu yorumlarınızda nokta atışı yaptığınızı düşünüyorum, benden çekiniyor evet tatilde gittiğimde yazmaması bile trip gibi ama her seferinde canım arkadaşınlasın rahatsız etmek istemiyorum diye söyledi hep. Ve aslında yazmadı değil yazdı, akşamları konuştuk ben sanırım normal zamandaki gibi bir konuşma bekledim o da imkansız aslında. Sadece beni gün içinde geziyorum diye rahat bıraktı açıkçası.Ben normalde tez canli insanlarla anlasmakta zorlanırım sebebi de her sey her istedigimiz anda olmaz, yazdığınız bir mesaja adam işte ve yogun anindaysa 1 saat sonra da görüp cevap yazabilir. Ama sohbet esnasında hem sizin yazdiginizi görüyor (mavi tik) ve 1 saat sonra dönüş yapıyorsa o zaman ilgisiz ve size deger vermiyor derdim (yogun olmadığından eminseniz).
Bir de ben adamin kendini sizden asagida gördüğünü düşünüyorum. Biraz ezik mi desem, kadinlarla uzun süreli düzgün iliskisi olmadigi icin cekingen mi desem... Yani aranızdaki iletisimi nasil yöneteceğini bilmiyor gibi geldi bana. Elbette devamli kapris yapan, trip atan birini kimse uzun sure cekmez ama bu adamda baska bir sey var.
Bir de iltifata ya da canim/askim hitaplarina ayni sekilde hitap ederek cevap verememek bir sorun olmamali. Bu sogukluk değil. Mesela ben de icimden gelmedigi sürece birine canım bile demem. Karsimdaki diyor diye içimden gelmeyen bir seyi neden söyleyeyim ki? Adamın da bu yönde beklentisi var sanki?
Kisaca bu kisi sizin karşınızda kendini zaten ezik görüyor hem egitim olarak hem de güçlü bir karakter olarak. Kendi basina tatile gidebilen güçlü bir kadin imaji, egosunu incitmistir. Yazmamasi da onun trip atma sekli aslinda.
Bir de ben de farkli forumlarda bir çok kisinin yorumunu begenirim ama inanin özel mesaja geçince birkac mesaj sonrasi erkekler ana konudan kopup daha yakin arkadaslik pesine düşüyorlar. Ben isle.ilgili girdiğim forumlarda yasadim.bunu hatta biri özellikle dedi siz kadinlar erkeklere arkadas gözüyle bakabilirsiniz ama biz erkekler cogunlukla farklı gozle bakariz diye. Ben bunu diyen kişiyle iletisimi kestim.haddini astigi için.
Yani cok da forumdaki yorumlara kanmayin.
Anlattığınız kisiyle ilgili.olarak uyumlu değilsiniz ve gercekten bir kadinla nasil iletisim kuracağını bilmeyen biri gibi geldi bana. Yüz yüze tanışma cabasi olmaması da cok önemsemediğini gösterir (bulusma talebi olup da pandemi sebebiyle olmaz muhabbeti geçtiyse bilemem).
Aslında şöyle ki, yaşlarımız büyük ve normal şartlar altında iki kez tartıştık ve bunların ikisi de yazışma şeklinde. Sesli konuşunca unutuyoruz tartışmaları çünkü onun yazısıyla konuşması farklı ve sanırım yazmayı sevmiyor pek. Çünkü konuşurken kendini daha iyi ifade ediyor ve hiç sorun yaşamadık, yüz yüze görüştükten sonra eğer net bir şekilde olur dersek daha Farklı bir boyuta gider çünkü bu iki büyük tartışma gerçekten saçma sebeplerden çıktı, bu da sanırım birbirimizi daha iyi tanımadığımız için bazı şeyleri yanlış anladık, görüşürsek güvenimiz daha net oturur veya oturmaz ve net bir karar verebiliriz diye düşünüyorum.Balık baştan kokar diye bir atasözü var ya tam böyle durumlar için söylenmiş
siz yüzyüze gorusseniz bile sonra yine uzak kalacaginiz icin yine bu tartismalar baslayacak daha 1 aylik flort doneminde bu kadar atışma tartışma çok fazla degilmi hizlandirilmis paket gibi 1 senelik tartışmalar 1 aya sığdırılmış
Yapamayacaksiniz belli sanki daha fazla bağlanmadan hiç uzatmayın kendi iyiliginiz için birde karşı taraftan beklentiniz varsa sizinde birşeyler yapmanız lazım sadece bu ilişki için demiyorum bundan sonrası içinde geçerli
Öfke derken aslında çok fazla tartışma olmadı iki kez tartıştık büyük şekilde onda da sağolsun benim öfkelenmeme pek fırsat vermedi alttan alıp sonra konuşalım kafanı topla yoksa birbirimizi kıracagız diye konuyu kapattı anında. Tatil konusunda haklısınız biraz bazı şeylerde hata yaptım, ama tatilde başıma birkaç talihsiz olay geldiği için birilerine anlatma ihtiyacı duymuştum ve gün içinde konuşmadığımız için içimde kaldı. Başka da kimseye anlatamadım onun haricinde. Ben de internetten ilişkinin başlamasına karşı değilim ama bazen garip geliyor hala daha henüz görüşmediğimiz için sanırım. Ama birbirimizi genelde tamamlıyoruz, ben onun kalbinin saflığına iyi niyetine bakarak çok ısınmıştım bana karşı çok farklı zaten belli ediyor, birbirimizi de anlıyoruz aslında ama daha tanıma aşamasında olduğumuz için sanırım bu ufak tefek pürüzlerle daha iyi anlıyoruz gibi geliyor. İlkinde tartışınca sonucunda daha çok bağlanmıştık bakalım bunda nasıl olacak, teşekkür ederim.Esimle 14 lu yaslarimda internetten tanıştım aramizda ulkeler vardi 10 sene birliktelikten sonra da evlendik. Insanlarin birbirini anlamasi cok önemli bence. Her an hicbirimiz mesajlar atamayiz. Ya da ilginizi her an birbirinizin uzerinde tutamayabilirsiniz. Ofke probleminiz var bence olmayacak yere sinirlenmissiniz. Araniz limoniyken ve gittiginiz yerleri sosyal medyada paylaşıp duruyorken bende olsam orali olmazdim. Bana haber vermeyip gönlüne gore iyinbir sekilde yasadigini düşünürdüm. Sabirli olmak gerek. Kendi halinize birakmis hakli olarak siz buna da tavirlisiniz. Kim kimi surekli sakinlestirmeye calisir ki...
Belirtiyorum çünkü yorumlarda gelip de eğitimi farklı olmaz diye yorum yapmayın diye. Yani önden bazı yorumlara yön vermek istedim ama yine de bazıları yine kendi anlamak istediği gibi anlamış..O zaman neden konuda belirttiniz? Bu ayrıntı önemsizsiz ise neden bize önemsiz bir ayrıntıyı yazdınız. Yprum yazan arkadaş çok güzel bir Noktaya değinmiş.
Aslında yazarken çok net yaşamamışım sanırım eğitim olarak çok büyük fark yok bence, o benden biraz alt sadece ama kendisine sanırım bunu da sorun ettiği için ben öyle yazmıştım. Ayrıca bazı konularda kendini o kadar geliştirmiş ki ben hayretle izliyorum onu zaman zaman ve belirtiyorum da. Denklik derken aslında denk olmadığımız çok büyük konu yok, ama dışarıdan ona öyle görünüyor olabilir sadece ben biraz daha ona göre baskın bir karakterim o da şuana kadar kötü olmadı çünkü benim baskınlığımı biraz o törpüledi kendi davranışları ile iyi niyeti ile. O da biraz fazla saf düşünen bir insan çok iyi niyetli, ben de biraz onun o niyetini törpüledim sanırım çünkü kendini kullandırma derecesinde iyi niyetliydi.Ben sadece egitim kismina yorum yapmak istiyorum.
Meslegi nedir, ne degildir bilmiyoruz tabi ki, ancak egitim her sart ve kosulda onemlidir.
Bir insanin egitim alamamis, o gunun sartlarinda egitim almaya imkani olmamis vs. gibi durumlari tabii ki olabilir.
Ancak Davulun Dengi Dengine calma konusu cok dogrudur, burada bir cok kadin da bunu onaylayacaktir, en buyuk sebeplerinden bir tanesi de, evliliklerinde yasamis olduklari yillarin verdigi tecrubelerdir.
Buyuklerine kulak verip, onlarin tavsiyelerinden faydalanmalisin derim.
Hakkinda hayirlisi olsun.
Bugun bazi seyler iyi gidebilir, ancak yarin ne olacagi belli olmaz ve hic ummadigin bir noktada o egitim farki senin onune cikar gelir.
Evet çok haklısınız, belki de görüşünce taraflardan biri ısınamayacak ikimiz de birbirimizin hakkına girmiş olacağız teşekkür ederimHenuz bire bir gorusme olmadi sanirim. Sanal olarakta olsa gorusmek, konusmak iyi geliyor olabilir ama onemli olan bir araya geldiginizde ayni seyleri hissedip hissedemeyecegin. Suan onu sadece tanimak icin odaklan bence. Sevgili gibi yaklasirsan, oyleymis gibi davranirsan hayal kirikligina ugrama olasiligini da arttirmis olacaksin.
Bu konuyu hiç açmasaydınız kimse eğitim düzeyinizi bilemeyeceği için yorum da yapmayacaktı haliyle. Ama ilk yazan sizsiniz. Demek ki o kadar da rahat değilsiniz bu konuda. Ayrıca iki üniversite okuyan arkafaşım işsiz demeniz ne kadar komik. Üniversite insana iş sağlamalı evet ama ufkunu da açmalı. Fakat siz sadece iş alanına odaklanmışsınız. Yani maddiyat sizin için önemli o zaman. İki üniversite bitiren arkadaşınızın ufkunun genişliği pek de önem teşkil etmiyor demek ki.Belirtiyorum çünkü yorumlarda gelip de eğitimi farklı olmaz diye yorum yapmayın diye. Yani önden bazı yorumlara yön vermek istedim ama yine de bazıları yine kendi anlamak istediği gibi anlamış..
Bu konuyu açmamın sebebi karşımdaki kişinin bu konuya takmış olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmanızdı aslında. Ama anlamamışsınız.Bu konuyu hiç açmasaydınız kimse eğitim düzeyinizi bilemeyeceği için yorum da yapmayacaktı haliyle. Ama ilk yazan sizsiniz. Demek ki o kadar da rahat değilsiniz bu konuda
Öncelikle yaşınız kaç acaba? Lütfen yanlış anlamayın - eğer yaşınız küçük ise deneyimsizliğine verebilirim bu durumu ama eğer yaşınız küçük değilse kusura bakmayın ama internetten ilişki diye bir şey olamaz. Olursa bile gerçek değildir.
Bakın, ben de eşimle internet platformunda tanıştım fakat biraz mesajlaştıktan ve bir kaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra hemen buluştuk ve birbirimizi 'gerçekten' tanımaya çalıştık. Şu an evli ve mutluyuz.
Demem o ki, internette sadece mesajlaştığınız, telefonla görüştüğünüz birisinden çok bir şey beklemeyin. Hayal kırıklığına uğramanız çok muhtemel.
1 aydır nette görüştüğünüz insanın kalbindeki iyi niyetinden nasıl emin olabiliyorsunuz? İnsan yazı dilinde istediği kişiliğe bürünebilir.Merhaba kızlar,
, eğitimi bana göre düşük seviyede(bunların benim için zerre önemi yok çünkü onun kalbindeki iyi niyeti herşeyin önünde duruyor).
1 aydır beraberiz evet ama, ben daha öncesinde başkaları ile konuşmalarını ve muhabbetlerini biliyorum. Kendimle alakalı değil yani iyi niyetini görmüş olmam. Konuşmasından bile belli oluyor esasında. Biz devam ederiz etmeyiz mühim değil ama onun niyetinden eminim açıkçası hiç tanımadığı insanlara yaptığı iyiliklere defalarca şahit oldum.1 aydır nette görüştüğünüz insanın kalbindeki iyi niyetinden nasıl emin olabiliyorsunuz? İnsan yazı dilinde istediği kişiliğe bürünebilir.
Bu arada istisnalar olabilir ama eğitim önemlidir.
Mantıklı davranıyorsunuz ki doğrusu da bu. Görüntülü konuşuyor musunuz?Yaşım küçük değil söylemeyeyim ama, internetten ilişki evet olmaz doğru diyorsunuz bir ay oldu zaten yarısında da ben tatildeydim. Fırsat olmadı hiç buluşmaya. Kendisi de farklı bir şehirde, aynı şehirde olsak çoktan görüşmüştük. Şimdi bir de virüs durumu var onun işyerinde de katı önlemler alındı. Bu yüzden ısrar edemiyorum illa gel diye, kendisi söyledi geleceğini benim ne zaman müsait olduğumu falan sordu ama sonra bu tartışma üzerine bilemiyorum. Ancak gel desem eminim geleceğinden, sadece virüsten dolayı ve ben tatilde virüsün yoğun olduğu bölgeden geldiğim için üstelemek istemiyorum..