• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

Hadi konu sahibi duruma aşk için katlanıyor,aşık olmuş.
Ama büyük kızın durumu hakikaten zor, anladım canım.
Hem babasından annesinin ilişkisini saklıyor. Hem annesinin yeni çevresinden kendi varlığı saklanıyor. Herkes kendine yeni bir hayat kurabilsin diye, o minicik bedeniyle ne fedakarlıklar yapıyor.

Ama işte benim anlamadığım şu.
Bu kadar muhafazakar çevreye sahipse bu beyefendi ve bu çevreye uygun bir hayat sürüyorsa, hala evli olan bir kadınla ilişki kuracak kadar radikal olması tutarsız değil mi.

bu konunun hiçbir tarafını iler tutar bulamadığımdan olan hiçbirşeyi anlamlandıramadığımdan cevap veremiyorum canım anladığım tek şey 2 (umarım 2 kalır) küçük masum çocuk milletin elinde -en kötüsü de bunlardan biri anneleri -oyuncak olmuş işte o

Bu kizin umudu kalmamis ki.... ne yapsin?

yok artık ne demek umudu kalmamış?
tamam ben bu konunun sahibinin de verilen örnekteki annenin de çocukları ile ilgil, tutumlarını kesinlikle tasvip etmiyorum
ama bir genç kız şayet 20 yaşındaysa aklı ermiştir çoktan ve annesi onu sildiği için kötü yola düşmesi gerekmez.
anne ona tekmeyi vurmuş da olsa o hikayenin sonu farklı bitebilirdi. Ne yazıkki kız kendisi için en kötüsünü seçmiş, şu an yaşadıklarını da ailesine mi bağlamış?
evet buradaki genç kız konu sahibi anne için çarpıcı bir örnek olabilir ama bir genç kızın tercihi açısından için hiç de iyi bir örnek değil bence:96:

Son düzenleme:
Bir arkadaşımın boşanma davası da 7 sene sürmüştü, malesef mahkemeler anlaşamayan çiftleri boşamamak için her gayreti gösteriyor.
Keşke evlenmek de böyle zorlaştırılsa, 2 sene de falan evlenebilse mesela insanlar en erken.
Boşanmak kadar evlenmek de ciddiye alınsa, zırt diye kıyılamasa o nikah..

Neyse ben sizi boşanmanızdan veya nikahsız birliktelik yaşadığınız dönemden ötürü yargılamam ve buna zaten kimsenin bir hakkı olmadığını düşünüyorum.
Meydana getirdiğiniz çocuğa sahip çıkmışsınız eşiniz ve siz, önemli olan budur.

Ama ben şu anki eşinizin değer yargılarını pek anlayamadım.
Zaten onu sakla, bunu sakla zor bir hayatınız var.
Büyük kızınızı kendi dost çevresinden gizleyerek, bir anlamda sizin dul olmanızı gizleyerek zor olan hayatınızı daha da zorlaştırıyor.
Bu şartlar altında da büyük kızınızı gerçekten kabullendiği yorumunuza katılmıyorum ben.

Ayrıca madem ki bu adam resmi olarak hala evli gözüken biriyle ilişki yaşayacak ve çocuk yapacak kadar radikal..
Çevre bunu yadırgamıyor, en azından eşiniz bu ilişkiyi yaşarken çevresini düşünmüyor.
E o zaman o kadının daha evvel evlenmiş ve çocuklu olmasını nasıl olup da kaldıramıyor bu çevre?
Anne ile kızın kuracağı iletişim engellemeye gelince mi devreye giriyor bu çevre denilen şey?

Evet benimde anlam veremediğim bu, o çevre bu ilişkiyi yadırgamıyor ama kadının resmi evliliğinden olan kızını yadırgıyor. Ne yani bu kadar utanılacak bir evliliğin meyvesi mi bu çocuk neden saklansın, neden böyle bir sorumluluk yüklensin ona yazık günah...

tamam ben bu konunun sahibinin de verilen örnekteki annenin de çocukları ile ilgil, tutumlarını kesinlikle tasvip etmiyorum
ama bir genç kız şayet 20 yaşındaysa aklı ermiştir çoktan ve annesi onu sildiği için kötü yola düşmesi gerekmez.
anne ona tekmeyi vurmuş da olsa o hikayenin sonu farklı bitebilirdi. Ne yazıkki kız kendisi için en kötüsünü seçmiş, şu an yaşadıklarını da ailesine mi bağlamış?
evet buradaki genç kız konu sahibi anne için çarpıcı bir örnek olabilir ama bir genç kızın tercihi açısından için hiç de iyi bir örnek değil bence:96:

SAHİPSİZLİK ÇOK KÖTÜ..HELEKİ BU 20 YASINDA BİR KIZSA DAHADA KÖTÜ..
kimsesi yok hayatta dayanabileceği..ne yaşadığını bilemeyiz..
basında ailesi olan çocuklar bile gün gelip yanlışa düşebiliyor
bunun kendi tercihi olduğunu düşünmüyorum..
yada farklı bir psikolojiyle kendince ailesinden intikam alıyor..
ama kendine zarar veriyor farkında bile değil

şu tip kötü durumda olan insanlar için ne çabuk ön yargıya varılıyor değil mi..
oysa hiç düşünmüyoruz..o kız 20!yaşında annesiz babasız ve kimsesiz ne yapabilirdi..
ya da kim ister kendini bir başkasına kullandırtmak ?
annesi onu sildiği için kötü yola düştüğünü sanmıyorum ben..
evsiz..yersiz yurtsuz hatta belkide işsiz kaldığı için bu yola düşmüştür muhtemelen..
kız en kötüsünü seçmiş demişssiniz..eminim karşısında çok daha iyi koşullar olsaydı o yolu seçmezdi..
bu bir seçim meselesi değil..tercihte değil..mecburiyet.. bence çok güzel bir örnek..
anneler anne olmazsa çocukları böyle sahiplenirler..
ama bir anne gibi mi sahiplenirler!!
meçhul..

oysa hiç düşünmüyoruz..o kız 20!yaşında annesiz babasız ve kimsesiz ne yapabilirdi..
evsiz..yersiz yurtsuz hatta belkide işsiz kaldığı için bu yola düşmüştür muhtemelen..
kız en kötüsünü seçmiş demişssiniz..eminim karşısında çok daha iyi koşullar olsaydı o yolu seçmezdi..
bu bir seçim meselesi değil..tercihte değil..mecburiyet.. bence çok güzel bir örnek..
meçhul..

öncelikle şunu söyleyeyim, benimki ön yargı değil bakın yukarıdaki örnekte yazanlardan fazla bir yargıya varmadım.
o kız da şöyleymiş, böyleymiş, içinde varmış tarzında şeyler demedim.
bu konunun altında verilen örneğe de kızın annesi ile ilişkisi açısından bakarak yorum yapabilirm haksız mıyım? kız evsiz işsiz yurtsuz neden kalmış?annesinden yediği darbe yüzünden değil mi?değilse ben yanlış düşünüyorsam, bu örneğin bu konu altında ne işi var?
ben o kızın 20 yaşında annesiz babası kimsesiz, kötü yola düşmekten başka yapabileceği alternatifi de olduğuna inandığımdan o yorumu yaptım.
tabi benim sunacağım alternatifler belki daha zorlu olurdu.
söylediğiniz 'daha iyi koşullar' a ulaşmak genelde daha çok emek ister, daha çok zorlanırsınız
kimisi de bu zorluklara katlanmamayı, farklı yolları seçer
kimisi de sonuçlarını düşünmeden farklı yolları seçer
o kız en basitinden bir iş sahibi oluncaya kadar babasının yanında kalabilirdi, bu onun için büyük bir zorluk olurdu belki bilemiyorum durumunu ama en azından eline bir iş alırdı
şu anda yaşadıklarına daha iyi bir alternatif olabilirdi en azından.
şimdi o kız gelip buraya konu açsaydı akıl danışsaydı annemden darbe yedim, babamı da terkedip kendi başıma hayat kuracağım deseydi siz ne akıl verirdiniz?
ben babanın yanında otur,sabret çalış çabala,ekonomik özgürlüğünü edindikten sonra kendi yolunu çiz derdim.
bakın ben bu yorumu anlatılandan anladığım durum üzerine yaptım, şu koşullarda kızın mecburiyetini kendi eliyle yarattığını düşünüyorum tabi bu örnek için
.

Son düzenleme:
Yaptıklarınızı Doğru Bulmuyorum..
Bunun Ceremesini Çocuklarınız Çekecek..

Olay Zaten Arapsaçına Dönmüş..

öncelikle şunu söyleyeyim, benimki ön yargı değil bakın yukarıdaki örnekte yazanlardan fazla bir yargıya varmadım.
bu konunun altında verilen örneğe de kızın annesi ile ilişkisi açısından bakarak yorum yapabilirm haksız mıyım? kız evsiz işsiz yurtsuz neden kalmış?annesinden yediği darbe yüzünden değil mi?değilse ben yanlış düşünüyorsam, bu örneğin bu konu altında ne işi var?
ben o kızın 20 yaşında annesiz babası kimsesiz, kötü yola düşmekten başka yapabileceği alternatifi de olduğuna inandığımdan o yorumu yaptım.
söylediğiniz 'daha iyi koşullar' a ulaşmak genelde daha çok emek ister, daha çok zorlanırsınız
o kız en basitinden bir iş sahibi oluncaya kadar babasının yanında kalabilirdi, bu onun için büyük bir zorluk olurdu belki bilemiyorum durumunu ama en azından eline bir iş alırdı
şimdi o kız gelip buraya konu açsaydı akıl danışsaydı annemden darbe yedim, babamı da terkedip kendi başıma hayat kuracağım deseydi siz ne akıl verirdiniz?
ben babanın yanında otur,sabret çalış çabala,ekonomik özgürlüğünü edindikten sonra kendi yolunu çiz derdim.
bakın ben bu yorumu anlatılandan anladığım durum üzerine yaptım, şu koşullarda kızın mecburiyetini kendi eliyle yarattığını düşünüyorum tabi bu örnek için
.

Bu kız böyleymiş içinde varmış dediniz demedim..
ama genel olarak toplumumuzda bu tip kadınlara bir yardım eli uzatılmıyorda bunu yapsaydı,şunu yapsaydı madem diyerek bir darbe daha vuruluyor..tabiki şu an bu örneği konuşuyoruz..
bu örnekteki kızcağız aslında annesinin yanına gidene kadar böyle biri değilmiş okuduğumuz kadarıyla..
neden annesinin yanına gitti onu da bilemiyoruz..belki de babasıyla tartıştı..annesinden başka bir "tercihi","seçeneği","iyi bir koşulu" kalmadı..ama annesinin sorumsuzluğu!da kızı bu raddeye getirdi..
zaten böyle bir anne çocuğuna iyi bir şeyler öğretmemiş ki biz kızı suçluyalım? hepimizin yaptıkları az çok aileden gördüğüklerimiz yada aileden kaynaklı değil mi?

işte bütün bunlar bu kıza ağır gelmiş olmalı ki kendini sokağa atmış..ne olursa olsun artık diyip koyuvermiş..
eğer bu kız buraya böyle bir konu açsaydı..BABANI NEDEN TERKETTİN? diye sorardım..
eğer makul bir cevabı varsa..geçmişini bırak hiç bir şey için geç değil..derdim..

çok az kişi vardır eminim bu şekilde annesinden böyle bir darbe yiyen..
düşünsenize anneniz bir başka erkek için evliliğim bozulmasın diye sizi "kardeşim" diye tanıtıyor..
o insanın o psikolojisini düşünebiliyormusunuz? peki ya ruhu ne durumdadır ki o bedenine sahip çıkabilsin?

çevremde hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama empati yaptığımda bile içim acıyor..
emin olun o an gelecek çizme telaşına düşebilicek biri olucanı sanmıyorum..

bende bu örnek için konuştum işte..örnekte kızın elinden tutucak kimsenin olmadığı apaçık..
yani kız bu mecburiyeti elleriyle yaratmamış bana kalırsa..hayat koşulları..ve annelik nedir bilmiyen bir insan bu hale getirmiş onu..

Bu kız böyleymiş içinde varmış dediniz demedim..
ama genel olarak toplumumuzda bu tip kadınlara bir yardım eli uzatılmıyorda bunu yapsaydı,şunu yapsaydı madem diyerek bir darbe daha vuruluyor..tabiki şu an bu örneği konuşuyoruz..
bu örnekteki kızcağız aslında annesinin yanına gidene kadar böyle biri değilmiş okuduğumuz kadarıyla..
neden annesinin yanına gitti onu da bilemiyoruz..belki de babasıyla tartıştı..annesinden başka bir "tercihi","seçeneği","iyi bir koşulu" kalmadı..ama annesinin sorumsuzluğu!da kızı bu raddeye getirdi..
zaten böyle bir anne çocuğuna iyi bir şeyler öğretmemiş ki biz kızı suçluyalım? hepimizin yaptıkları az çok aileden gördüğüklerimiz yada aileden kaynaklı değil mi?

işte bütün bunlar bu kıza ağır gelmiş olmalı ki kendini sokağa atmış..ne olursa olsun artık diyip koyuvermiş..
eğer bu kız buraya böyle bir konu açsaydı..BABANI NEDEN TERKETTİN? diye sorardım..
eğer makul bir cevabı varsa..geçmişini bırak hiç bir şey için geç değil..derdim..

çok az kişi vardır eminim bu şekilde annesinden böyle bir darbe yiyen..
düşünsenize anneniz bir başka erkek için evliliğim bozulmasın diye sizi "kardeşim" diye tanıtıyor..
o insanın o psikolojisini düşünebiliyormusunuz? peki ya ruhu ne durumdadır ki o bedenine sahip çıkabilsin?

çevremde hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama empati yaptığımda bile içim acıyor..
emin olun o an gelecek çizme telaşına düşebilicek biri olucanı sanmıyorum..

bende bu örnek için konuştum işte..örnekte kızın elinden tutucak kimsenin olmadığı apaçık..
yani kız bu mecburiyeti elleriyle yaratmamış bana kalırsa..hayat koşulları..ve annelik nedir bilmiyen bir insan bu hale getirmiş onu..

burada anlatılan kızın durumuna ben de üzüldüm, şu an kızla konuşuyor olsaydım ben de ona şöyle yapsaydın böyle yapsaydın demek yerine, bundan sonrası için konuşurdum.
ben de farkındayım ölmüşle bitmişe çare olmadığının
kızı suçluyor da değilim, bu kızın bu duruma gelmesine ailesi sebep olmuş olabilir,
yanlışa da düşse bu da bir seçimdir ve belli ki ailesi yanlışla doğruyu ayırma bilincini bu kızcağıza verememiş
ancak yine annenin rolüne gelecek olursak(konuyla bağlantılı kısım) bu anne öncelikle kızına bunları yaşatmamalıydı ve ona yanlışla doğruyu ayırma bilincini vermeye çalışmalıydı
ama bu demek değil ki biz yanlızca ailemizden öğrendiklerimizle varız, nice çocuklar var annesi babası olmayan ama iradesine hakim attığı adımın bilincinde.
bu kızın bu kadar güçlü bir duruşu olmasa da en azından şu anda yaptığı yanlışı farkedip dönmesi beklenirdi.
7 sene az bir süre değil ve kız içinde bulunduğu durumu anladığım kadarıyla koruyor.
şu haldeyken bu mecburiyeti 'yalnızca' aileye yüklemek de yanlış fikrimce
ha başta demedim dediklerinizi zaten söylediniz diye iddiada bulunmadım, önyargılı bir tutum içerisinde olsaydım varıbilinecek yargılara örnek verdim
son olarak da bahsedilen kızın bulunmadığı ortamda bundan sonra yapılacaklardan ziyede en başta ne yapılması gerektiğinden bahsetmek en doğrusu değil mi sizce de?
burada bu yazıları okuyan bir çok genç kız vardır, allah kimsenin başına vermesin ama birgün birisi böyle bir şeyle karşılaşsa en baştan ne yapması gerektiğini bilmesi, düşünmesi bilinçli olması iş işten geçtikten sonra yapacaklarını bilmesinden daha önemli şu noktada.

Son düzenleme:
burada anlatılan kızın durumuna ben de üzüldüm, şu an kızla konuşuyor olsaydım ben de ona şöyle yapsaydın böyle yapsaydın demek yerine, bundan sonrası için konuşurdum.
kızı suçluyor da değilim, bu kızın bu duruma gelmesine ailesi sebep olmuş olabilir,
yanlışa da düşse bu da bir seçimdir ve belli ki ailesi yanlışla doğruyu ayırma bilincini bu kızcağıza verememiş
ancak yine annenin rolüne gelecek olursak(konuyla bağlantılı kısım) bu anne öncelikle kızına bunları yaşatmamalıydı ve ona yanlışla doğruyu ayırma bilincini vermeye çalışmalıydı
ama bu demek değil ki biz yanlızca ailemizden öğrendiklerimizle varız, nice çocuklar var annesi babası olmayan ama iradesine hakim attığı adımın bilincinde.
bu kızın bu kadar güçlü bir duruşu olmasa da en azından şu anda yaptığı yanlışı farkedip dönmesi beklenirdi.
7 sene az bir süre değil ve kız içinde bulunduğu durumu anladığım kadarıyla koruyor.
şu haldeyken bu mecburiyeti 'yalnızca' aileye yüklemek de yanlış fikrimce
ha başta demedim dediklerinizi zaten söylediniz diye iddiada bulunmadım, önyargılı bir tutum içerisinde olsaydım varıbilinecek yargılara örnek verdim

Kızı ailesi bu duruma itmiş.. Sonuna kadar ailesi SUÇLU bu konuda..
Amma velakin bundan sonrası dediğinde hemfikirim seninle..kolay para kazanmak kimsenin işine gelmemeli tabi..
neyse daha fazlası beni alakadar etmez..
Kalın sağlıcakla..

Kızı ailesi bu duruma itmiş.. Sonuna kadar ailesi SUÇLU bu konuda..
Amma velakin bundan sonrası dediğinde hemfikirim seninle..kolay para kazanmak kimsenin işine gelmemeli tabi..
neyse daha fazlası beni alakadar etmez..
Kalın sağlıcakla..

anlıyorum sizi...
benim de bu konudaki fikrim şudur ki akıl sahibi yerinde olan bir insanın seçimlerinden (ki dış zorlama ve tehditle oluşan mecburiyetler hariç) herhangi bir başka insan (ailesi dahi olsa) %100 sorumlu tutulamaz.

ortaya çıkan sonuçta annenin etkisi çok büyük(babanın rolünü halen daha bilmiyoruz),ama umarım zamanında yapılan yanlış tercih bir an önce , iyice kronikleşmeden düzeltilir.

konu sahibesi kusura bakmasın, konu içerisinde konu oluştu ama umarım burada tartışılanlar onun için de faydalı olur
.

Son düzenleme:
kimisi de sonuçlarını düşünmeden farklı yolları seçer
.

O kızın neler çektiğini hangi yönlere savrulduğunu anlamadan bilmeden hala sırf dediğinizin arkasında durmak için körü körü bir savunma içine girdiğinizi düşünüyorum. 20 yaşında bir kız için yorum yapıyorsunuz ki o kız bu topiğin sadece örnek olarak sunulan kısmında ve hayatından bir kaç satır yazıldı. Biz onun hayatını bilmiyoruz buraya gelip konu da açmadığına göre sadece bir kaç satırla örnek olarak verilmiş bir kişi için bu kadar yorum yapmanız tuhaf. Dediğinizi gibi gelip hayatını biraz anlatsaydı akıl danışan olsaydı sizde fikirlerini paylaşırdınız. Bakalım babası sahip çıkdı mı acaba? Ben hiç bir kadının öyle bir hayatı tercih edeceğine asla inanmıyorum. Zorluklara katlanmayıp kolay seçtikleri yol bu mudur sizce? aksine bir kadın için en zor olan böyle kayıp bir hayatı yaşamak. Hepsini geçtim annesi onu istemediği için değersiz olduğunu hissetmiş bunalıma girmiş hayatından umudunu kesmiş bir insana doğru yol deseniz ne demeseniz ne önce o psikolojiden kurtarmak lazım...

O kızın neler çektiğini hangi yönlere savrulduğunu anlamadan bilmeden hala sırf dediğinizin arkasında durmak için körü körü bir savunma içine girdiğinizi düşünüyorum. 20 yaşında bir kız için yorum yapıyorsunuz ki o kız bu topiğin sadece örnek olarak sunulan kısmında ve hayatından bir kaç satır yazıldı. Biz onun hayatını bilmiyoruz buraya gelip konu da açmadığına göre sadece bir kaç satırla örnek olarak verilmiş bir kişi için bu kadar yorum yapmanız tuhaf. Dediğinizi gibi gelip hayatını biraz anlatsaydı akıl danışan olsaydı sizde fikirlerini paylaşırdınız. Bakalım babası sahip çıkdı mı acaba? Ben hiç bir kadının öyle bir hayatı tercih edeceğine asla inanmıyorum. Zorluklara katlanmayıp kolay seçtikleri yol bu mudur sizce? aksine bir kadın için en zor olan böyle kayıp bir hayatı yaşamak. Hepsini geçtim annesi onu istemediği için değersiz olduğunu hissetmiş bunalıma girmiş hayatından umudunu kesmiş bir insana doğru yol deseniz ne demeseniz ne önce o psikolojiden kurtarmak lazım...

peki bayan ben körü körüne savundum
20 yaşındaki kız annesi ona böyle büyük bir darbe attığı için kötü yola düştü başka da çaresi yoktu.
buraya yazılan o bir paragraflık örneği bir çok 20 yaşında genç kız okuyor, bu durumda bu kadarcık verilen bilgiyle (hani hayatıyla ilgili hiiç birşey bilmiyoruz ya)diğer 20 yaşındaki genç kızlar da bu yolun kaçınılmaz olduğunu mu düşünmeli?
ben buradaki bir paragraflık örneğe kendi bakışaçımla baktım
bu kadar kısa ve detaysız paragraf yoruma çok açık.
ve ben hangi şartlar altında düşünüp yorumladığımı da yazdım bayan, siz buna mı körü körüne savunmak dediniz şimdi?
ya körü körüne lafının anlamını bilmiyorsunuz ya da konuda öznelliğe açık kısımları gözardı etmekte ısrarcısınız
ve evet benim için zorluk 'hayattan umudunu kesip kendini en değersiz hissettiği zamanda' hayata sıkı sıkı tutunup, belki de nefret ettiği babasına,annesine tahammül edip kendisini feraha çıkarıncaya kadar sabretmektir
.

Son düzenleme:
peki bayan ben körü körüne savundum
20 yaşındaki kız annesi ona böyle büyük bir darbe attığı için kötü yola düştü başka da çaresi yoktu.
buraya yazılan o bir paragraflık örneği bir çok 20 yaşında genç kız okuyor, bu durumda bu kadarcık verilen bilgiyle (hani hayatıyla ilgili hiiç birşey bilmiyoruz ya)diğer 20 yaşındaki genç kızlar da bu yolun kaçınılmaz olduğunu mu düşünmeli?
ben buradaki bir paragraflık örneğe kendi bakışaçımla baktım
bu kadar kısa ve detaysız paragraf yoruma çok açık.
ve ben hangi şartlar altında düşünüp yorumladığımı da yazdım bayan, siz buna mı körü körüne savunmak dediniz şimdi?
ya körü körüne lafının anlamını bilmiyorsunuz ya da konuda öznelliğe açık kısımları gözardı etmekte ısrarcısınız
ve evet benim için zorluk 'hayattan umudunu kesip kendini en değersiz hissettiği zamanda' hayata sıkı sıkı tutunup, belki de nefret ettiği babasına,annesine tahammül edip kendisini feraha çıkarıncaya kadar sabretmektir
.

Hiddetlenmenize hiç gerek yok. Zaten yaptığınız ilk yorumun okuyan genç kızlar varsa oradan alması gerekenleri almıştır zaten, ama başka bir topikte başkasının hayatı için bu kadar yorum yapmak heleki bir kaç satır bildiklerimizle bilmediklerimiz daha çokken orası işte körü körüne savunmaya kaçıyor biraz. Körü körüne derken bunu kastediyorum. Yanlış olan bir şeyi savunuyorsunuz demiyorum, söyledikleriniz yanlış demiyorum. Ama bilmedikleriniz daha çok olduğundan eksik yorum yapıyor olabilirsiniz. Ne güzel siz en zor zamanınızda sabırlı olmaktan yanasınız bu çok güzel herkes öyle olmaya çalışmalı. Ama hepimizin psikolojisi farklı siz öyle durumda sabırlı olur yıkılmazsınız ama bir başkası için yıkım olabilir. Şu da var ki hayat herkese adil davranmayabiliyor. Hem o batağa saplanan kişilerin çoğu ailesi tarafından sahip çıkılmayan bireyler değil mi? kendileri laylaylom seçmemişlerdir o yolu kolay olduğu için değildir. Böyle insanların hayatları için kolay yolu seçmiş mücadele etseymiş diye ahkam kesmek bana yanlış geliyor. Bu da benim bakış açım...

Hiddetlenmenize hiç gerek yok. Zaten yaptığınız ilk yorumun okuyan genç kızlar varsa oradan alması gerekenleri almıştır zaten, ama başka bir topikte başkasının hayatı için bu kadar yorum yapmak heleki bir kaç satır bildiklerimizle bilmediklerimiz daha çokken orası işte körü körüne savunmaya kaçıyor biraz. Körü körüne derken bunu kastediyorum. Yanlış olan bir şeyi savunuyorsunuz demiyorum, söyledikleriniz yanlış demiyorum. Ama bilmedikleriniz daha çok olduğundan eksik yorum yapıyor olabilirsiniz. Ne güzel siz en zor zamanınızda sabırlı olmaktan yanasınız bu çok güzel herkes öyle olmaya çalışmalı. Ama hepimizin psikolojisi farklı siz öyle durumda sabırlı olur yıkılmazsınız ama bir başkası için yıkım olabilir. Şu da var ki hayat herkese adil davranmayabiliyor. Hem o batağa saplanan kişilerin çoğu ailesi tarafından sahip çıkılmayan bireyler değil mi? kendileri laylaylom seçmemişlerdir o yolu kolay olduğu için değildir. Böyle insanların hayatları için kolay yolu seçmiş mücadele etseymiş diye ahkam kesmek bana yanlış geliyor. Bu da benim bakış açım...

hayır bayan yanlış anlamayın hiddetlenmedim size, yanlızca anlatabilmek için üzerine basa basa söylemek istedim ama sanırım yine anlatamadım.
bakın ben size konuyu hangi açıdan ele aldığımı anlattım, olayın aslını bilmiyorum siz de bilmiyorsunuz.
yoruma açık bir paragraf ve ben kızın şu şu şu koşullarda elinde şu gibi alternatifleri olabileceğinden bahsettim.
hiç bir şekilde dururmun aslını bildiğimi ya da buradaki başka herhangi birinden daha çok bildiğimi iddia ederek kız için en doğrusu budur diye yorum yapmadım.
şimdi ben bunları diğer mesajımda size hitaben yazmıştım ama kaçırmışsınız ya da ben yeterince ifade edemedim neyse.
peki ben bir örnek üzerine bu kadar açıklamalı yorum yapıyorum, halen daha bilmediğim şeyler üzerine atıp tutmuş oluyorum da benim taaa en başta konuya yorum yapmama neden olan arkadaşın yorumu çok mu derin bir yorum sizce? bunu o bayanı eleştirmek için söylemiyorum, sadece konuya giriş nedenim o yorum oldu bunu belirtiyorum.
şimdi bu durumdaki kızların umutları kalmamış mı yani, bu yola mı yönelmeliler?
ben bu yoruma karşılık verdim sonra konu aldı başını gitti.üşenmedim açıkladım görüşlerimi, şöyle şöyle olabilirdi dedim
'olmalıydı, yapmalıydı' diye net bir ifademi gösterir misiniz bana?
ben bimediklerimi göz önünde bulundurarak esnek ifadeler kullanırken birinin çıkıp, benim ifadedelerimi körü körüne savunma olarak alması beni şaşırttı.

Evlilik bir imzadan ibaret değil demişsiniz ; O imza değilmi ki atıldığında yüzümüzü kızartmayan ?
O imza değilmi ki atılmadığında yüzümüzü kızartan ?
O imza atılmadan birlikte yaşadığınız adama eşim diyemezsiniz,sizi şimdi yüzüstü bırakıp gitse,bu çocuk benden değil dese (inşallah bu yazdıklarım olmaz,varsayım sadece) ne yaparsınız işin bu kısmınıda düşündünüzmü hiç ?
O imza değilmi ki boşanma veya ölüm gibi hallerinde biz bayanlara hak hukuku sağlayan ?
O imza değilmi ki bizi toplumun gözünde iffetli kadın diye sınıflandıran ?(okuduğum yorumların yarısından fazlası nikahsız birliktelikten doğan çocuğa tepkili)
Herkes özgürdür imza atıp atmamaktan ama günün birinde pişman olursa başını vuracak taş bile bulamadığında çaresizim diye ağlamasın...!
Her imza atan mutsuz olacak ve sürünecek diye bir kaide yok !
Nikah kıydırmadan yaşarsanız,sadece çocuklarınıza aynı mantığı aşılamış olursunuz ki buna hakkınız yok...

meçhul..

glzkndl arkadaşım;
yorum yaptığınız arkadaş sizin yorumunuza ithafen bir şeyler yazmış..
benim yukarıda yaptığım ilk yorumumdu..
ona laf çarptırarak o sanki çok derin bi yorummuydu demişsiniz..
derin derken? çok mu mantıksız şeyler var içerisinde?
kim bu cümlelere katılmaz? lütfen kendinizi savunurken başkalarını ortaya atmayın..neyse.

konu sahibi olan arkadaşında üstüne çok gidilmiş zaten..ne yaşadığı belli değil dertleşmek istemiş
insanlar neler demiş..ben bile üzüldüm yani..insan ne kadar yanlış yaparsa yapsın bu kadar yargılanmamalı..

glzkndl arkadaşım;
yorum yaptığınız arkadaş sizin yorumunuza ithafen bir şeyler yazmış..
benim yukarıda yaptığım ilk yorumumdu..
ona laf çarptırarak o sanki çok derin bi yorummuydu demişsiniz..
derin derken? çok mu mantıksız şeyler var içerisinde?
kim bu cümlelere katılmaz? lütfen kendinizi savunurken başkalarını ortaya atmayın..neyse.

konu sahibi olan arkadaşında üstüne çok gidilmiş zaten..ne yaşadığı belli değil dertleşmek istemiş
insanlar neler demiş..ben bile üzüldüm yani..insan ne kadar yanlış yaparsa yapsın bu kadar yargılanmamalı..

muhattap bulmak için mi uğraşıyorsunuz?
benim kastettiğim yorum sizin yorumunuz değildi, neden üzerinize aldınız anlayamadım?
ayrıca derin olmadığını kastettiğim yorum mantıksız mı demek oluyor?bu nasıl bir çıkarım?pek iyi niyetli bir çıkarım değil sanırım.
derin değildi derken konuyla ilgili yeterince bilgiye sahip olmaktan bahsediyorum.
ama sizin benim yorumumda bir yeriniz yok, niye en azından ikinci kez okuma,anlama zahmetine girmeden hemen olaya dahil olma çabasına girdiniz?
ben sizinle olan görüş paylaşımımı bitirdiğimi sanıyordum.
kanuya tekrar dahil olup çok alakasız bir noktadan alakasız bir fikir çıkarmışsınız.
başkalarının yorumunu neden belirttiğimi yukarıda yazdım.
bende rica ediyorum LÜTFEN OKUYUP ANLAMADAN KENDİNİZİ ORTAYA ATMAYIN

muhattap bulmak için mi uğraşıyorsunuz?
benim kastettiğim yorum sizin yorumunuz değildi, neden üzerinize aldınız anlayamadım?
ayrıca derin olmadığını kastettiğim yorum mantıksız mı demek oluyor?bu nasıl bir çıkarım?pek iyi niyetli bir çıkarım değil sanırım.
derin değildi derken konuyla ilgili yeterince bilgiye sahip olmaktan bahsediyorum.
ama sizin benim yorumumda bir yeriniz yok, niye en azından ikinci kez okuma,anlama zahmetine girmeden hemen olaya dahil olma çabasına girdiniz?
ben sizinle olan görüş paylaşımımı bitirdiğimi sanıyordum.
kanuya tekrar dahil olup çok alakasız bir noktadan alakasız bir fikir çıkarmışsınız.
başkalarının yorumunu neden belirttiğimi yukarıda yazdım.
bende rica ediyorum LÜTFEN OKUYUP ANLAMADAN KENDİNİZİ ORTAYA ATMAYIN

hayır niye sinirli sinirli konuşuyosunuz?
peki yanlış anlamışım..bana değilmiş.
bir daha sizinlede muhattap olmam.

hayır niye sinirli sinirli konuşuyosunuz?
peki yanlış anlamışım..bana değilmiş.
bir daha sizinlede muhattap olmam.

kusura bakmayın ama sanırım cidden biraz sinirlendim.
sabahtan beridir bişiler açıklamaya , kendi görüşümü ifade etmyeye çalışıyorum ancak benim görüşlerimden kırkyıl düşünsem aklıma gelmeyecek çıkarımlar yapılıyor.
insan haliyle düşünüyor anlaşılmak bu kadar mı zor.
ya ben anlaşılamadım ya da düşüncelerim insanlara makul gelmediğinden farklı yorumlanıyor.
burada görüş bildirmek için varız ki ben esnek ifadelerle kendi görüşümü bildiriyorum ama insanlar benim görüşümü savunmamdan rahatsız oluyorlar???
benim neye yorum yaptığım ya da görüşümü nasıl savunduğum mu önemli, yoksa tartışıp bakışaçılarımızın paylaşılması mı, bu konuda şüpheliyim.
kusra bakmayın, bunların üzerine niyetinizi farklı algılamış olabilirim ancak ben her şeyi açıkca yazdığım için anlaşılamamak(haklı görülmek değil) garip geliyor.

Son düzenleme:
Back
X