Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

Eski kocanız küçük kızınızı öğrendiği anda büyük kızınızın velayetini alır.Çünki kanun önünde siz resmi olarak evliyken zina suçu işlemiş oluyorsunuz;bunuda küçük kızının yaşından dolayı ispatlar.Benim sana önerim kızın 18 olana kadar babasıyla kalsın ozaman sende 7 yıl daha sakla küçük kızını sonra velayete falan gerek kalmadan alırsın kızını yada çocuklarınıda alıp tası tarağı topla başka bir yerde mutlu bir hayat kur.Olmuşla ölmüşe çare yok çoçuklarını düşün öncelikle günün dolunca da nikahını kıyki o günün dolmasını beklediğini kanıtlayasın yoksa nikahsız yaşamaya devam edersen günüde doldu hala nikah yapmamış bunun niyeti zaten kötüymüş derler.Allah kolaylık versin

Başkasıyla evliyken mi beraber oluyo ee kimse kusura bakmasın ama bende olsam çocuğumu alırım, bir de benimle evliyken başkasından çocuk yapıyo Allah aşkına siz kendiniz kardeşinizden kızınızdan düşünün yargılamak için söylemiyorum AMA BÖYLE BİR DURUM VARSA kim yeğeninin çocucuğunun bu anneyle kalmasını ister.
Bir de anlamadıım üç sene ayrı yaşayınca zaten evlilik düşüyo konu sahibi 5 senedir boşanamadık yazmışta dikkatimi çekti

Bir de aklıma takılıyor, bu ünlüler nasıl evleniyor? bu yasal süre sadece sıradan insanları mı bağlıyor? Ali Taran nasıl evlendi 20 gün içinde ne kadar karışık işler ya :44:

Kadın boşanma tarihinin kesinleşmesinden başlayarak 300 gün evlenme yasağı vardır.Ancak bu kesin evlenme engeli değildir.Amaç doğacak yada doğmuş bir çoçuğun soybağını belirlemektir.Yani bir soybağı meselesidir.Tabi kadın boşandığı kocasıyla yenıden evlenmek isterse yada bir sağlık kurumu tarafından hamile olmadığını kanıtlarsa iddet müddeti göz önünde bulundurulmaz.Erkek için neden mi iddet müddeti yoktur? Erkekler doğuramz..

Aslında nili arkadaşımız yerden göğe kadar doğru söylüyor..Yani Resmi nikah yok iken birlikte yaşanmışlık ne kadar doğru tartışma konusu bile olamaz..Ve eğer gerçekten kızını düşünse idi böyle bişey yapamazdı gibi geliyor..Yargılamıyorum ama madem başlık açıldı yorum yapıyoruz doğru yapalım..Yarın öbür gün kızı büyüdüğünde bence bunun hesabını soracaktır ve eski eşi bunu öğrendiğinde mahkemede delil olarak sunacaktır ve büyük ihtimalle de mahkeme haklı bulacaktır velayet babada kalır..

ortada ayıp bişey yok arkadaşlar sadece çaresizliğimi paylaştım yorum yapmak zorunda değilsiniz ayıplayıp bi çare önermicekseniz..

Yorum yapmak zorunda değiliz tabiki ama eğer bu konu hk. paylaşmak istediğimiz fikirlerimiz varsa yazmak da hakkımız diye düşünüyorum.

Çaresizliğiniz için gerçekten üzgünüm ama yapabileceğiniz birşey yok malesef, ya eski eşinizle konuşup anlaşmanız gerekiyor, yoksa anladığm kadarıyla şu an halen velayet sizde, bu durumda bile alamıyorsanız eski eşinizle konuşup anlaşmaya bakın eğer anlaşılacak gibiyse.
Tabiki bu birlikteliğe başlarken durumunuz neydi bilemiyorum ama, ne olursa olsun doğru olmayan bi durum olduğu ortada.Bunu onaylamamızı beklemeyin...

valla işin zor Allah kolaylık versin .......tam anlamasamda seni buna iten geçerli sebeplerin var belliki ama zamanla bu iş içinden çıkılmaz hale gelebilir benim bile kafam karıştı:37:

ikinci eşim ve ailesi tabiki biliyo ama arkadaş çevresinden falan saklıyoruz. Zamanla tabiki duyulucak ama şimdilik öle gerekiyo. Küçük kızımıda eski eşim hala evlendiğimi bilmediği için ve dengesiz biri olduğu için saklıyorum..:( herşey karmakarışık ama büyük kızıma bazı şeyleri yansıtmıyorum tabikide

burda dengesiz aşağıda dengeli demişsiniz sonunda ne çıkacak bakalım

Pardon konunun sonu gelmiş bile ve hiç de iyi gelmemiş yazık

biraz karışık canım biraz da akşam oldu ya:)))

şimdi mesy ile eşi boşanmak isterler, dava sürerken mahkeme kızlarını mesy'ye vermiştir ama bir sebepten kızları babada kalmaktadır.

Bu sırada dava 5 yıl sürdüğü için mesy de aşık olduğu için dayanamaz ve ilk eşinden boşanmadan ikinci eşim dediği başka bir adamla yaşamaya başlar. Ve daha nikahlanmadan ondan da bir çocuğu olur şu an 6 aylık olan bir kız.

Resmi nikahın yapılmasına daha dört ay vardır çünkü yasal süre olan 300 gün dolmamıştır.

Mesy ilk kızını yanına alacaktır ama ilk eşi bu olayları bilmediği için ona nasıl açıklayacağını düşünmektedir. Ayrıca evleneceği adamın ailesi harici çevresi de durumu bilmiyor.

çok güldüm buna 70lerdeki türk fimleri dış sesleri gibi olmuş tam

bu konuya yorum yazacağım ama sabah şimdi iyice sindirmem lazım konuyu

iste buna deli oluyorum malesef pek cok erkek boyle ayrilinca kendileri istediklerini yapabilir ama kadin evlenirse hatta hayatinda biri bile olsa hemen demeye baslarlar cocugu goremezsin :50: esin seni kabul etmis cocugunla yani sen bole kovalamacalarla ancak kendini yipratirsin :19:keske eski esinle problemini halletseydin oncden daha evlendigini bile bilmiyor galiba biraz hizli olmus 2. evliligin _[/QUO

defalarca eski eşimi arayıp söylemeyiş düşündüm ama kızımı göstermez diye korktuğum için vazgeçtim

KIZINIZ ZATEN SİZDEYMİŞ BİR ERKEĞİN PEŞİNDEN GİTMEK İÇİN ONU BIRAKMASAYDINIZ GÖSTERİR Mİ GÖSTERMEZ Mİ DİYE DÜŞÜNMEK ZORUNDA KALMAYACAKTINIZ

eşim beni dul ve çocuklu olduğum için asla kusurlu görmüyo zaten ama şu anki çevresi bunu anlıcak kapasitede diil burdan uzaklaştığımızda inşallah herşey düzelicak. Eşim beni rencide edicak hiç bi şey yapmaz kendinden çok düşünür beni ama herşeyin yeri ve zamanı var bişeyler daha çok yeni

ya işte şimdi anlaşıldı eşinizin çok önemli?? çevresi bunu anlayabilecek kaldırabilecek kapasitede değil ama bir erkeğe değişilen yeni bir aile bebek erkek için uzaklaştırılan 11 yaşındaki çocuk bunu anlayabilecek dahası saklayabilecek kapasitede değil mi yazık çok yazık size değil o iki küçücük çocuğa

hani kızınızı görememekten korkuyosunuz ya bence de göremeyeceksiniz eğer eski eşiniz anlattığınız kadar kötü biriyse tüm bunları öğrenince ben böyle kadının çocuğunu istemem diyebilir ha sizi çevresi için kızınızdan ayıran her nasılsa yeni eşiniz ?? Olan adam da sanmayın ki bunca zamandan sonra kızınızı kabul eder nasılsa çocuk da yapılmış eliniz mahkum o nikahın yapılacağından bile şüpheliyim ben tüm bunların üzerine ortada kalan o çocuk bakalım sizi görmek ister mi umarım istemez

inanın bunu umarım

kimseyi karalamak istemem ama dava açılmadan önce başladı gibime geliyo şimdiki birlikteliğiniz eşinizde sizden oyüzden boşanmıyo boşanmayı uzatıyo galiba ya bide nikahsız nasıl güvenip çocuk yapabiliyosunuz insan kendi zaafları hevesleri için aşık oldum deyip çocuğunu bırakabilir mi hem velayet bana verildi demişsin hemde çocuğu babasına yollamışsın babasının dengesiz olduğuda muamma sizde var bi dengesizlik adam vermesede haklı kim çocuğunun başka bi nikahsız birliktelikle oturmasını ister dikkatinizi çekerim bu bide kız çocuğu

Son düzenleme:
daha senin cocugunu bile kabul edemeyip gogsunu gere gere insan icine cikarmayan adamla evlenmen dogru degilmis bence...
sen kizimi kabul etti diyorsun ama etseydi kimseden de saklamazdi...
ne kadar uzucu bir durum...

başlık yanlış olmuş bazı şeyleri kendisi için saklmak zorunda.

ilk çocuğunu o kadar düşünseydi dengesiz diye nitelendirdiği eski kocasına yollamazdı.

ikinci çocuğunu o kadar düşünseydi "sırf elalem ne der diye nikah yapacağım" demezdi.

teşekkür ederim. resmi nikah bana kalsa hiç kıymıcam ama eşim ve ailem için yapıcam bunu. yıllarca attığım imzayı geri almaya çalıştım kabus gibi bi evlilik yaşadım ve nikahlıydım şimdi ise değer görüyo ve seviliyorum çok şükür mutluyum ama nikahsızım bi imzadan ibaret değil evlilik o da elalem için herşey başkaları için malesef

nato mermer nato kafa....yorumsuz kalacaktım da zira şu ilk yazılan cümle zekavetinizi sorgulamama vesile oldu...

Yok artıkkkk !!! oha çüş...

teşekkür ederim. resmi nikah bana kalsa hiç kıymıcam ama eşim ve ailem için yapıcam bunu. yıllarca attığım imzayı geri almaya çalıştım kabus gibi bi evlilik yaşadım ve nikahlıydım şimdi ise değer görüyo ve seviliyorum çok şükür mutluyum ama nikahsızım bi imzadan ibaret değil evlilik o da elalem için herşey başkaları için malesef

Pess yani bırakın şu ünlü saçmalıklarını, nikah imzaymış alt tarafı, onların sülalerine yetecek servetleri var öyle konuşurlar uygularlar. Ne hikmetse en karşı olanı bile çocuğu olduktan sonra hatta doğmadan önce soluğu evlenme dairesinde alır. Nikah bir kadının ve çocuklarının teminatıdır. Aile kurumunu korur. Nikahsız çocuk sahibi olmak bir kadının alabileceği en büyük risk. Adam ben evlenmekten vazgeçtim dese nolacak hiç düşündünüz mü? bu ne vurdumduymazlıkdır Allah aşkına, iki kız evladı yetiştiriyorsunuz lütfen onları bu zihniyetinizle yetiştirmeyin.

Akıl var mantık var...evlilik nasıl bir imzadan ibaret olmaz dersiniz cidden anlam veremiyorum, hani şöyle durumumu daha iyi izah etmek için kulaklarımdan ateş fışkırıyor dersem yeridir.. !

Ya bir imza için memleketimizde nelerin dönüp bittiginden habersiz bir o kadar da cahil birimisiniz siz ?

Bu eşinizin ideal eş konumundan çıkmayacağı, gün gelip şeytana uymayacağı garantisini size kim verdi ? nice erkekler var 40 senelik sadık olduğu karısına bir yosma yüzünden rest çekip gittiğini gördügümüz..Hâlâ banane diyebiliyorsunuz öyle mi ?

Yok artık...!

Ben bazı hemcisnlerimin bizzatihi ''kendimi daha fazla nasıl zora sokabilirim'' mantığıyla haraket ettiklerini düşünmeye başladım..

olmuşla ölmüşe çare yok diyeceğim ama değinmeden de edemeyeceğim, siz daha bir imza çatısı altında eş bile olmayı başaramadığınız bu adamdan nasıl çocuk sahibi olmayı göze aldınız orasını hele hele hiiiiiç anlamış degilim ! bu nasıl cesaret..

Gerçekten şaşırsam mı şaşırmasam mı bilemedim..Millet bir imza ile resmileştirdiği evliliğinde bile çocuk yapsam mı yapmasam mı diye kılı kırk yararken sizin bu böyle arap saçı bir durumda ki üstün körü cesaretinizi KUTSAMAMAK (!) elde değil..:nazar: iliştireyim de tam olsun..

Gel gelelim haksız ama sizin bu yaptıgınız durum karşısında haklı olan eski eşinize..aslında hâlâ eşiniz olan eşinize..

Adam haksızda olsa haklı abicim !! evliliğinizin neden bitme noktasına geldiğini elbette ben ve kk üyeleri bilmiyor ama şu mantıksız olayıda tahlil edebilecek kadar zekamız olsun bırakın da şu konuda size Neden ? diyebilme hakkına haiz olabilelim..

Biz öcü insanlar değiliz arkadaşım...öyle bakmayı bırak, bütün yanlışlarının önüne bir set çek ve bütün önceliğin EVLATLARIN Olsun.

:68:

Mesy kasıma kadar beklemekten başka çaren yok gibi
ama 2.kızın için erken olmuş
öyle yada böyle ilk eşin bebeği öğrenecek ve gıcıklığını yapacak
hazır velayet sendeyken kızını yanına al derim
sonrasında boşan ve nikahını kıy
artık o saatten sonra ex eşin yırtınsada bir şey yapamaz
şükür kıymet bilen bir eş ve durumunu yadırgamayan bir aile bulmuşsun
Allah yardımcın olsun

Mesy kasıma kadar beklemekten başka çaren yok gibi
ama 2.kızın için erken olmuş
öyle yada böyle ilk eşin bebeği öğrenecek ve gıcıklığını yapacak
hazır velayet sendeyken kızını yanına al derim
sonrasında boşan ve nikahını kıy
artık o saatten sonra ex eşin yırtınsada bir şey yapamaz
şükür kıymet bilen bir eş ve durumunu yadırgamayan bir aile bulmuşsun
Allah yardımcın olsun

ne eşi bebem ya ? kadının daha resmiyete dökülmüş bir evliliği yok..bu 2. imamdan olma nikahla yaşadıgı bir insan..teminatı yok eş demek için cilalı taş devrinde yaşamıyoruz ki..

Hem eski bu durumda haklı olur sebeb her ne olursa olsun..Baba adam yahu eşiyle aralarında ne olursa olsun.. Baba babadır..çocugun üzerinde söz söyleme hakkına sahiptir, neden yaptıkları ve yapacaklarını gıcıklık olarak nitelendirelim ki ?

kaldı ki üstelik daha neden ayrıldıklarını bile bilmiyoruz..

Valla kıymet sözcüğü bu durum için oldukça tartışılası bir durum..

Ben bu kadar optimist değilim af buyurun

Daha biriyle boşanmadan git başkasını bul.
Diğer kızını "dostun" için. Evet o bey eşiniz değil "dostunuz" için hiçe sayın.
Bana kırılın veya kırılmayayın gerçek bu.
Siz eşim diye çıkıp bağırın o adam dostunuz.
Birde kalk dostunla beraber olabilmek için git büyük kızını "dengesiz" babasına yolla.
Git birde çocuk yap :)
Oh ne ala memleket.
Bunu bir erkek yapsa şu anda diceğimiz şeyler "ahlaksız, terbiyesiz, pislik vs vs" olurdu.
Ve eminim ki hiç kimse o adamı haklı bulmazdı.
Ve ben sizide haklı bulmuyorum.
Elle tutulur hiç bir yanınız yok.
Bu durum öğrenilirse siz büyük kızınıza elveda edersiniz.
Birde zina suçunuz var onuda unutmayalım.
Ve şu anda rezil bir durumdasınız.
Nasıl bir aşktır ki ?
O dengesiz dediğiniz ve korktugunuz kocanıza çocugunuzu emanet ediyorsunuz.
Çok çelişkili konuşuyorsunuz hanımefendi.
Size aklım ermedi ;)

Kıymayın canım kıymayın.
Sonra dostunuzda sizi bırakıp gider.
2 çocukla kalırsınız. ;)
Hem çevreden çekiniyorsunuz hemde nikah kıymıcam diyorsunuz.
Vallahi çok tuhafsınız.

Back
X