• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızlarınızın ismini yazar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
çok teşekkür ederim, bu konu benim için çok önemliydi. Sözlüğü indirdim. "levn" ve "elvan" geçiyor ama tek başına "elvin" yazmıyor.
sen "levn" kökünden geldiğini belirtmişsin zaten. (levn: (a.i.c. elvan) 1. renk, boya; sıfat. (bkz. fam). 2. nevi, çeşit,
(bkz: gün). 3. beniz, yüzün rengi.)
elvin'in levn kökünden geldiğini nasıl anlıyoruz?
sakın yanlış anlama bilmediğim için soruyorum, çünkü kızımın ismnini kim duysa yabancı ismi nerden buldun diyip duruyorlar

levin renk demek elvan ise çoğulu olarak renkler demek ..
Sözlük 1: (Ar.) - Levnler, renkler, çok renkli, polikrom. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

Sözlük 5: Renkler,çeşitler.

mesela efnan da cennetteki türlü meyveler diye biliniyor fakat
Efnân, dal mânâsına gelen "fenen" kelimesinin çoğuludur. Şâir gükkvercini tanıtırken şöyle diyor:

Sabahleyin nağmelerle dalda yüksek sesle öten nice güvercin vardır ki,

Dostu ve geçmiş zamanı hatırlayıp özlediği için ağladı da benim hüznümü artırdı.

Efnân, "fenn" veya "fenen"in çoğuludur. "Fenn", nekkvi, çeşit demektir. İlmin çeşitlerikkne de gelenekte (örfte), "fen" dekknilir. "Fenen" de, ince ve yumukkşak dal, filiz ve fidan anlamına gekklir.

ayrıca acrin değil kökü ecir dir isim konulacaksa bu konulmalı
ECİR
Sözlük 1: (Ar.) Er. 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.

yardimlariniz icin cok tesekkür ederim....
isimlerin cogu güzel

arkadasim ve esi ayse, fatma gibi monoton olmayan bir isim istiyorlar
birde kulaga hos gelen almanlarinda telaffuz edebilecegi bir isim istiyorlar yani ç, ş, ğ, ı siz
hele birde bazi isimlerin almancasi garip oluyor misal: Berk-Berg= berg almanca dag demek...cocukla dalga gecme ihtimali oluyor

cok haklisin yurtdisinda yasayanlar cok secici olmali
mesela fransada yasayan birisi kolay kolay mert koyamaz cocugunun adi
mert=merde
oda affiniza siginiyorum b..k demekk

çok teşekkür ederim, bu konu benim için çok önemliydi. Sözlüğü indirdim. "levn" ve "elvan" geçiyor ama tek başına "elvin" yazmıyor.
sen "levn" kökünden geldiğini belirtmişsin zaten. (levn: (a.i.c. elvan) 1. renk, boya; sıfat. (bkz. fam). 2. nevi, çeşit,
(bkz: gün). 3. beniz, yüzün rengi.)
elvin'in levn kökünden geldiğini nasıl anlıyoruz?
sakın yanlış anlama bilmediğim için soruyorum, çünkü kızımın ismnini kim duysa yabancı ismi nerden buldun diyip duruyorlar
yok, yanlış anlamam ama arapça gibi bir dilin sözcük türetme kurallarını buradan nasıl anlatırım onu bilemedim.öncelikle, arapça sözcüklerde sabit üç harf vardır,bunlara asli harf denir. yanlarına değişik harfler getirilir, tabii bunun da kuralları, kalıpları var ve yeni sözcük elde edilir. örnek vereyim:
asli harflerimiz h,k,m olsun:
hakim
mahkum
tahkim
ahkam
hüküm
mahkeme... gibi sözcükler hep aynı kavramla ilgili değil mi?
ya da k,t,b köküne bakalım, tabii türkçede b harfi p'ye dönüşüyor:
kitap
katip
mektup
mektep...
levn sözcüğünden gidelim, elvan,elvin,levin,levni...
dediğim gibi, buradan anlatmak çok zor aslında.sonuçta evet,koyduğun isim,biz arap olmadığımıza göre yabancı isim. "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." buyurulmuş, anlamı güzel olduğuna göre içinize sinsin.

yok, yanlış anlamam ama arapça gibi bir dilin sözcük türetme kurallarını buradan nasıl anlatırım onu bilemedim.öncelikle, arapça sözcüklerde sabit üç harf vardır,bunlara asli harf denir. yanlarına değişik harfler getirilir, tabii bunun da kuralları, kalıpları var ve yeni sözcük elde edilir. örnek vereyim:
asli harflerimiz h,k,m olsun:
hakim
mahkum
tahkim
ahkam
hüküm
mahkeme... gibi sözcükler hep aynı kavramla ilgili değil mi?
ya da k,t,b köküne bakalım, tabii türkçede b harfi p'ye dönüşüyor:
kitap
katip
mektup
mektep...
levn sözcüğünden gidelim, elvan,elvin,levin,levni...
dediğim gibi, buradan anlatmak çok zor aslında.sonuçta evet,koyduğun isim,biz arap olmadığımıza göre yabancı isim. "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz." buyurulmuş, anlamı güzel olduğuna göre içinize sinsin.

çok güzel ifade etişsin, çok teşekkür ediyorum. nette elvin isimiyle ilgili
bi dünya uyduruk anlamlar var. kafam çok karışmıştı.
kökenden sözcük türetmeyi bilmediğimden, ve baktığım sözlüklerde de tek başına "elvin" geçmediği için
uyduruk bir isim olduğunu düşünmeye başlamıştım.
tekrardan teşekkür ederim, hatta facebookta bile "elvin" ismi tartışmaya açılmıştı:)

arkadaslaaaaaar cok yakin bir arkadasim hamile ve allah izin verirse kizi olacak...isim bulmakta zorluk cekiyor
aklima siz geldiniz :66:...bircogunuz anne yada anne adayi

buraya kizlarinizin isimlerini yazarmisiniz??? hem arkadasima hemde baska anne adaylarina yardimci olmus olursunuz

simdiden cooook tesekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim

30. haftamdayım allahın izniyle inşallah kızım olacak...

inşallah adıda ECE olacak...

ECE : kreliçe demek...

azra aleyna ismi..

azra ; 1. Bakire, kızoğlan kız. 2. Ayak değmemiş kum. 3. Delinmemiş inci. 4. Hz. Meryem'e verilen adlardan. 5. Medine şehrinin adlarından biri. 6. Masal kahramanı "Vamık"'ın sevgilisi

aleyna ; Allahın iyi kullarından olanlar,Esenlik ve güzelliklere sahip, esenlik içinde olan

prensesimin adı AYRİS...anlamı ay-ay bildğimiz.. ris- ışık saçan osmanlıca..ay ışı saçan manasında..

benim prensesimin adi da NURSENA.. nur ve sena isminin birlesmesiyle olusuyo.. NUR isminin anlamini hemen herkes biliyo.. SENA'da ovgu, ovmek demek.. ama bunlarin yaninda daha cok guzel anlamlarida var... nursena yi ozellikle bitisik yazdirdimkii tek isim gibi olsun diye.. yoksa biliyorum zamanla ikisinden biri kullanilmamaya basliyo :96:

Back
X