Doğuma Hazırlık kızlarınızın ismini yazar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba,
arkadaşlar bende yeni hamileyim esasında cinsiyetimiz belli değil ama erkek olursa şu kız olursa şu diye konuşurken eylül ismi hoşumuza gitti ancak , ay olarak anlamı haricinde başka anlamı varmıdır ? netten baktım ama pek bilgiye ulaşamadım :(

sevgiler..

bende kizlarda ela, melike isimlerini cok severim. Ben Melike koymayi dusunuyorum.Ama Ecrin isminin anlamini yazmak istiyorum . aldigim bir bilgiye gore ecrinin anlami soyle
Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Insallah en guzeliyle olur kizinizin ismi..:))

merhaba arkadaşlar ben de kız annesi olacağım inşallah.biz ismine daha cinsiyetini öğrendiğimiz zaman karar vermiştik yani yaklaşık 2 ay önce ve çok alışmıştık bu isme.İREM istiyorduk ama daha dün İremin aslında allaha isyan etmek amacıyla yapılmış yerin adı olduğunu ve buranın helak edildiğini öğrendim içime sinmiyor şuan.tekrar isim arayışına girdim.ben baştan beri İREM in yanına Ela istiyordum ama eşim ısrarla istemiyor.onun istemediği bir ismi de koymak istemem.ECE dşünüyoruz şuan bir de İPEK kararsızlık çok zor.boşuna dememişler en kötü karar kararsızlıktan daha iyidir diye.

>MiRA< ismini çok beğeniyorum .) Kuranda pek anlamlı geçmiyor zaten kurandaki anlamı için değil bir kuyruklu yıldız ismi olduğu için beğeniyorum .)

Benim kızımın adı Ela Nur...ama sana bir isim önereyim SARE MİNA...kardeşim koyacak diye ben koymamıştım değişik ve anlamı güzel...

henüz evli deilim ama en çok tuğsem.masal.öykü.elizan,eslem isimleri hoşuma gidiyor .kısmet bakalım:ssz::ssz:

Back
X