kizlarr 4 gün sonra ameliyat oluyorum öncesi sonrası nelere dikkat etmem gerekir

Ay canım aslında kolay geçiyo günler ağrı sancı yok ama psikolojik açıdan biraz güçlü olmalısın her gün bi başka şekle giriyorsun ben gün gün resimlerimi çektim bugün 29 . Gun deyim hala odemler var yan tarifinda sabır gerekiyo bolca

Bende ilk aylar hergun fotograf cekiyordum, artik biraktim, alistim zaten burnuma :)

Bence en önemlisi ameliyat sonrası ilk hafta. Silikonlardan ve alçıdan dolayı burnunuz domuz burnu gibi görünüyor burun ve dudak mesafesi çok aralık oluyor ben bunları çok takıntı yapmıştım siz yapmayın. Burnum böylemi kalacak nasıl dışarı çıkarım hayatım bitti bile diyordum psikolojiniz bozuluyor ama öyle olmadığını görüyorsunuz.
Yeme içme çok sıkıntı oluyor, ilk günlerde. Sıvı şeyler çorba falan tümetmeye bakın, doğru düzgün çiğneyemiyorsunuz bile zaten. Bol bol su için.
*mümkün olduğu sürece burnunuza ellemeyin bakmayın.
*bantlar ve alçılar çıkınca harika bir burun sizi bekliyor ama sonra hızlı bir şekilde şişiyor normalmiş
*ve bantlar alçılardan sonra sıcak duş almayın bence bu ödemleri daha çok arttırıyor
*ameliyat sonrası benim çok morluklarım oldu, beyaz tenliyim ve hassas cildim olduğundan morluklarım hala tam geçmiş değil bugğn 17. Günüm. Ameliyat sonrası buz uygulaması şişlikler içindir ayrıca biraz kanamayıda engeller onun dışında arnica krem kullandım bence hiçbir etkisi yok almayın

çikolata, nar suyu ne geldiyse hastahaneye hediye olarak yedim, sakin yeme! 2 kere kustum, zavalli hasta bakici yatak carsafimi degistirdi hep ,2.sinde nar suyundan sonra yatak kipkirmiziydi nolur degistirmeyin yatarim ben boyle zaten yine kusucam galiba, ugrasmayin nolur dedim dinlemedi, kendime zarari gectim hastahaneyi seferber ettim:(

Back
X