Kızlarrrrr.....Turşu yapıyorum... yardım ve fikirlerinize ihtiyacm varrrr

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar ilk defa turşu yapıyorum kışlık...

(Kıvırcık biber kornişon acur göçmen biberi )
Malzemelerimi dün akşam kavanozlara bırakıp tuzlu suya bıraltım kavanoz diplerine nohut bıraktım mayalanması için....

1 ay filan böylebekledikten sonra karıştırılıp sirlçkeli karışıma katılması gerekmiş fakat tam olaral nasıl bilmiyorum bilgisş olan paylaşabilirmi ?????

Sirkesi tuzu suyu ayni anda koyulur ki? Siz farkli mi yapiyorsunuz acaba?

Sanırım farklı yapıyoruz

Önce tuzku su ardından limonu sirkesi

Yani öğrendiğim gördüğüm kadarıyla çewremde sorfuğum herkesde aynı şeyi söylüyor fakat net te böyle bir tarife rastlamadığım içşn sormak istedim samırım yöre ile alakalı

Bu şekilde yapınca daha uzun süre dayanıyormuş ve kışlık turşu zaten şimdi kurup 3.5. Ay sonra yiyebilmek için hemen sirkeli suya basıldığında uzun süre dayanmıyormuş

Bilen yok sanırım benim yardım istediğim tarifii

Sanırım farklı yapıyoruz

Önce tuzku su ardından limonu sirkesi

Yani öğrendiğim gördüğüm kadarıyla çewremde sorfuğum herkesde aynı şeyi söylüyor fakat net te böyle bir tarife rastlamadığım içşn sormak istedim samırım yöre ile alakalı
Biz tuzunu sirkesi suyu ayni anda koyuyoruz kapatiyoruz 1 aya hazir oluyor. Sirkeyi sonradan eklerseniz erir gibi geldi bana bir de sirke kotu kokar.

Canim sirkesi tuzu limontuzu hepsi ayni anda konulur.istersen inetnetten tariflere bir bak.
Bibaer tursusunda bir tatli kasigida toz seker konulur.
Agzini sikica kapat serin yerde sakla.

Bu şekilde yapınca daha uzun süre dayanıyormuş ve kışlık turşu zaten şimdi kurup 3.5. Ay sonra yiyebilmek için hemen sirkeli suya basıldığında uzun süre dayanmıyormuş

Bilen yok sanırım benim yardım istediğim tarifii
Gecen seneden kalan tursum var acmayinca kolay kolay bozulmaz tursu.

Arkadaşlar yeni nesil

Eskiden önce salamura yapılır kışın da sirkeye çekilirdi turşu

Yani önce çoooooook tuzlu suya konulur aylarca kıtır kıtır durur

Sonra yıkanır ve sirkeli sarımsaklı suya konup az bekletilirdi

İç Anadolu bu şekilde yapardı da artık herkes kolay olan öbürünü yapıyor

Hatta karadenizliler yazsın turşu kavurması da salamura fasülyeden yapılıyor bildiğim kadarı ile

Arkadaşlar yeni nesil

Eskiden önce salamura yapılır kışın da sirkeye çekilirdi turşu

Yani önce çoooooook tuzlu suya konulur aylarca kıtır kıtır durur

Sonra yıkanır ve sirkeli sarımsaklı suya konup az bekletilirdi

İç Anadolu bu şekilde yapardı da artık herkes kolay olan öbürünü yapıyor

Hatta karadenizliler yazsın turşu kavurması da salamura fasülyeden yapılıyor bildiğim kadarı ile

Ewet işte aradığım cvp

Ben ailem den ayrı bir şehirde yaşıyorum tarif hep telfon ile oldu oyüzden içim raat etmiyor bir türlü

Sankim benim suyum çok tuzlu gibi değil di yani aşırı değildi. Şimdi kapakları açsam hafif hafif tuz döksem mi yoksa ilk seferin kısmeti deyip beklesem mi

Ve son olarakkk

Karıştırmak istendiğinde bir kaç ay sonra sirkeli suya yatırmak iöin tam olarak ne yapmalıo_O

Ewet işte aradığım cvp

Ben ailem den ayrı bir şehirde yaşıyorum tarif hep telfon ile oldu oyüzden içim raat etmiyor bir türlü

Sankim benim suyum çok tuzlu gibi değil di yani aşırı değildi. Şimdi kapakları açsam hafif hafif tuz döksem mi yoksa ilk seferin kısmeti deyip beklesem mi

Ve son olarakkk

Karıştırmak istendiğinde bir kaç ay sonra sirkeli suya yatırmak iöin tam olarak ne yapmalıo_O

Tuzuna bakacaksın çok tuzlu ise bir gece suda bekleyeceksin değilse yıkayıp kavanoza dizeceksin yani neye kuracaksan ona
Sarımsak aralara atılır sirke bizimkiler maydanoz da koyar biraz da öyle bekler oldu bitti

Sirkden keskin ise su da konulur serin yere koy salamurayı

al sana turşu sirke limon tuzu kaya tuzu biz salçanın suyuyla yapıyoruz çok güzel oluyor

2016-09-04 08.41.51.webp

Ayy kızlar... konu taşınmadan şöyle kıtır kıtır çok tuzlu olmayan turşu yapan Marifetli hanımlar.tam tarifinizi yazıverin de bizler de yapıverelim.Ohhh bi güzel yiyelim.benim turşularım yumuşuyor malesef

Back
X