Aynen valla canm yalanda da olsa bi anne hep evladini ustun tutmasi gerekiyor kaynanam mesela duysa kıyameti başima kopartr ben haklı olsam da olmasam da .. Ama ailem yapmadı brk kıyameti deseydi kızım böyle bir sorun var sık dişini gelirsin bi kac gun burda kalirsin kendini toparlarsinsenin gücün yetmez senin ailen arkanda olmadıkça..ailen biraz dişini göstermedikçe bunlar tependen inmez..sahipsiz görmüşler seni..şimdi git diyorlar ya ailen bi gözdağı verdiklerinde nasıl tırsıyorlar görsen gıkları çıkmıyo..ben yaşadım..hani kabadayılık,hani erkeklik nerede kalıyor o zaman
Keşke ilk basta deseydim olay bu kadar buyumezdi ben asla ailesini sorun yapmadim ben sinirden o kelimeleri kullandm ve şimdiki iii kulandim kendi yerimi biliyorum ailesinin yerini biliyorum ve ailemin bana ne kadar deqer verdiqini gormuş oldumevlenince aileyi silmesini istemeniz, onları istemiyorum demeniz zaten yanlış.
nihayetinde eşiniz de köprüyü geçene kadar idare etmiş, sonra kardeşlerini almış yanına.
kavga gürültü yerine konuşarak anlaşmaya çalışın.
olmadı 4 erkek bir ev tutuversinler.
Benim ailem okuttturmuyordu o bana okuma sözu verdigi icin kabul ettim benim ailem başimi kapatirip evde koca beklememden yanaydi esim geldi dedi sana karişmam kapan acil diye yemek kimseye yapmak zorunda degilsin bana bile ailem asla gelmeyecek bize iki gunlugune gelir misafirlige gider ben asla dediginden cıkmayacam benim cok kiskanc oldugumu biliyordu omur boyu sabir gostereckti .. Benim ailem beni fazlalik olarak göruyordu .Keşke koca derdine düşeceğiniz yere okuyup ayaklarınızın üstünde dursaydınız
Vallahi durum daha kötu 3 +1 de oturuoz cok zor kirada bide ben kendime zaman harcayamiyirum bi gun hastalansam eşim kiyametleri kopartr yemek yapmaasam zateen dun sirt aqrim vardi kardesine yemek vermeyip uyudugum icin sorun bu kadar buyudu kuran tek bi kereZor durum bence. 4 erkek başında. Ayri bir telden. Yemek temizlik çamaşır ütü valla işin hiç bitmez pert olursun.
Ustunden kac saat gecmiş 12 saat yemin dşundukce sinir oluyorum .. Nasl bi duygu anlatamamAh be güzelim, bu şartları evlendikten sonrada olsa da kabul etmeyecektin...
Neden Allah ın vermiş olduğu bu cana eziyet ,ailen kabul etmezse etmesin ...
Her zaman söylüyorum canlarım okuyalım meslek sahibi olalım .
Böyle olsaydı hiç Eyvallah un olmazdı...
Şimdi sakin ol ve net olarak yazki yardımcı olabilelim..
Arkadaşım bu 3 erkek çalışıyorsa niye beraber bir eve çıkmıyorlar? Ne kadar kalmaya niyetleri var?Ustunden kac saat gecmiş 12 saat yemin dşundukce sinir oluyorum .. Nasl bi duygu anlatamam
sana şunu diyim brak guzel sözu yemin kayınlarım bana inat diye küllük yerine cay tabagina sigarasinin kullerini dokuyor kac defa koltugun uzerine cay döktuler ben o kadar sakarım ben bile yapmiyorum normaldir abi diyorum yarn temiziyorum bakiyorum yastiklarim hepsi yerde hepsi bi yerde uzanmis bende mecburiyetten yere oturuyorum pancereler acik niye ben kombiyi kapatıyorum pencereler acikken gelip kombiyi acıp atletle dolaşiyor ben cok rahtsiz oluyorum. ben kendimi cok kapatiyorum onlar etek giyiyorumeşorfman giysem bile uzun hirka giyerim . resmen evden gitmem yabanci hissetmem icin sanki bir caba harciyorlar yada ben mi cok dygusal alınganlik yapiyorumMerhaba canim;
Oncelikle zor bir durumda oldugun asikar yazdiklarinda. 4 erkegin sorumlulugunu ustlenmekte her bayanin (gunumuzde) yapabilecegi birsey degil. Cok ozur dileyerek soylemek istiyorumki kimse evinde esek beslemiyor. Bakmadigin yada bakmaktan yana duydugun sikayeti belirttiginde biletini kestim git baba evine diyorsa sizin o evde bulunma amacinizi size ozetlemis gibi oluyor. Yemek utu camasir hizmet.vb... herkesin kirlisini sepete attigi. Yedigi tabagi masadan kaldirdigi, eline saglik yenge cok guzel olmus cumlesiyle taclandirdigi, yatagini toplamasa bile yorganini katladigi vb tarzda yardimlari dokunan, kendilerine bakmak isinin gorev degil, bir lutuf olabilecegini bilen zihniyetteki insanlara seve seve bakilir.esten duyulan allah razi olsun cokta yoruluyorsun canim hakkini nasil oderiz cumleleriyle biten yaklasimlarda eklenirse belki insan yorgunlugunu bile anlamaz. Hayal kurdum farkindayim. Kayinlara bakma islemi bir muddet sonra sorun olusturunca bu eksiklikler geldi aklima..o evde bulunma amacini esine sorup ogrenmelisin.onun gozundeki amac tabiki. Huzurlu olmadigin her alan senin milyonlarca hucreni oldurmekten oteye geçmeyecek. Rabbim sana dogru hayirli kararlar almayi nasip eder ins.
sana şunu diyim brak guzel sözu yemin kayınlarım bana inat diye küllük yerine cay tabagina sigarasinin kullerini dokuyor kac defa koltugun uzerine cay döktuler ben o kadar sakarım ben bile yapmiyorum normaldir abi diyorum yarn temiziyorum bakiyorum yastiklarim hepsi yerde hepsi bi yerde uzanmis bende mecburiyetten yere oturuyorum pancereler acik niye ben kombiyi kapatıyorum pencereler acikken gelip kombiyi acıp atletle dolaşiyor ben cok rahtsiz oluyorum. ben kendimi cok kapatiyorum onlar etek giyiyorumeşorfman giysem bile uzun hirka giyerim . resmen evden gitmem yabanci hissetmem icin sanki bir caba harciyorlar yada ben mi cok dygusal alınganlik yapiyorum
Ya onlar ya ben baska yolu yok . ben bıktm valla kndimden bktım kendimee eziyet etmekten bıktm yine ailemle konusacam onagöre esmle konuşacam esim hala aileme bakamiosan cık git derse ailme beni istemezse kadin siginama evine gececem"Aileni ara biletini kessinler " ifadesi bütün evliliğinin özeti aslında. Eşinin nasıl bir karakteri olduğu net anlaşılıyor .
Öyle bir anne kimsenin biletini almasına ihtiyacının olmadığını söyleyip kendiniz alacaktınız. Giderken de avukata gidip celp yollatırdın.
Ailenin seni önemsizleştirmesi çok üzücü olmuş. Eşin iyice üste çıkmıştır.
Daha once ailen konusunda dertleşmişsen , buna sığınarak " ara aileni" hadsizliğinde bulunmuştur .
Bakmak zorunda değilsin. Yaşamak zorunda değilsin bu hayatı..
Bakım evlerinde yatılı bakıvı olsan şuan ki hayatından tek farkı zoraki olmaması ve koca eksikliği! olacak.. Maaşını da alıp mis gibi yaşarsın.
Çekme bu hayatı. Yaptıkları bu haksızlıklarıyla boğulsunlar. Koca 4 erkek ! bir kadına yükleniyor. Bu 4 erkekten bir sözde hayat arkadaşı.
Şimdi sen bunları anlattın, peki ne yapmayı düşünüyorsun?
Ailemden destek bekledin gelmedi, tm mı diyeceksin ?
Dedigim gibi ailem cok baskıcı aileydi zorla kapatma gibi seyler soylendi okuldan kac kere cikartip agladigim icin amcam gilli araya soktum ogretmenleri araya soktum Zorla liseyi bitirdim bana okuyacan dedi benaim asla erken evlilik aklimda yoktu ailem cok yuk oluyormuşum gibi bi kurus vermezlerdi bayramda bile elbise almazdm artk cunku biliyordum yuk oldugumu dillee getiriyorlardi insanlar normal gunde alirdi ben bayram da aglaya aglaya elbise alıyordumalınganlık filan yapmıyorsun orası senin evin rahatça giyinemiyorsun uzanamıyorsun hep bir iş hep kalabalık insan kafayı yer.
hatanın büyüğü ailende sana niye sahip çıkmıyorlar.
keşke bir işin güvencen olmadan evlenmeseydin.
Ailem kabul etmiyor javul etseydi bir saat bile kalmazdim buraya siginma evlerine bakacamO ne nan öylekayınsa kagınlığını bilsin. Kendini bilen gelinin yanında 1haftadan fazla kalmaz. Hem yemeklerini aşlarını pişir hmde o kaba etsinler hı hı oldu ailende öyle demeseymiş yüz vermişler bunlara iice... Sen bırak yalnız yaşasın 3erkek biri çamaşırları assın diğeri yemek yapsın diğeri toz alsın bakalım nasılmış
Dedigim gibi ailem cok baskıcı aileydi zorla kapatma gibi seyler soylendi okuldan kac kere cikartip agladigim icin amcam gilli araya soktum ogretmenleri araya soktum Zorla liseyi bitirdim bana okuyacan dedi benaim asla erken evlilik aklimda yoktu ailem cok yuk oluyormuşum gibi bi kurus vermezlerdi bayramda bile elbise almazdm artk cunku biliyordum yuk oldugumu dillee getiriyorlardi insanlar normal gunde alirdi ben bayram da aglaya aglaya elbise alıyordum
Bir dakika.
Çok karisik yazmissiniz.
O zaman soru soracagim.
Esinizin ailesinin evinemi gelin gittiniz?
Yoksa onlar başka memlekette yaşıyor ve sizde kalmayami geldiler?
Benim en kizdigim nokta;
Eşiniz nasıl olurda sizin msjinizi kayniniza gösterir!!
Bu aranızda özel bir konuşma.
Bu yüzden asla onu affetmezdim.
Evlenmeden verdiği sözleri tutmamasida belliki sizi kandirmis.
Ailenin arkanda olmadığını bildiği için bu kadar rahatça eziyor seni.
Ailen sana kizsin yada kizmasin topla bavulunu git annenlere.
Ağla sizla bütün çektiklerini annene anlat.
Bir anne evladının bu şekilde acı bi hayat yasamasina musade edemez.
Dedigim gibi ailem cok baskıcı aileydi zorla kapatma gibi seyler soylendi okuldan kac kere cikartip agladigim icin amcam gilli araya soktum ogretmenleri araya soktum Zorla liseyi bitirdim bana okuyacan dedi benaim asla erken evlilik aklimda yoktu ailem cok yuk oluyormuşum gibi bi kurus vermezlerdi bayramda bile elbise almazdm artk cunku biliyordum yuk oldugumu dillee getiriyorlardi insanlar normal gunde alirdi ben bayram da aglaya aglaya elbise alıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?