- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Keske oyle olsa ben de ayni fikirdeyim. Olan oldu artik sorun etmeyi birakacak baska caresi yok.Bence direkt kendi soyadımızla devam etmeliyiz, neden ben evlenince soyum mu değişiyor? Benim soy yine aynı.. Eğer öyle bir hakkımız olsaydı kendi soyadımla devam ederdim ama 2 soyadı kullanmak bana değişik geliyor, hele de erkek arkadaşımla soyadlarımızın son 2 hecesi aynı olduğu için tekerleme gibi oluyor ikisi yan yana..
Uzulme uzulme. Ailesine soylememis gerek yok onlara soylememe diyor. Konustuk normale dondu yarin aksam bizde kal yeni yili birlikte gecirelim diyor. Babamdan izin isterim dedim ben de. Cocuklari onun soyadindan olacakmis benimki formalitedenmis. Ha sunu bileydin dedim :) Gecti ofkesi bir kac gun daha mirin kirin yapar normale doner. Iyi konusuyor simdi.acaba ailesimi tepki verdi diycem ama bi konuyuda aileye soylemeye luzum yokki nikah gunumuzu aldik su.gun su saat bitti gitti.inan cok uzuldum
:)))oh nihayet dogrusuda buydu zaten.umarim cok guzel bi gun gecirirsiniz yarin cnm :) simdiden mutlu yillaarrrrUzulme uzulme. Ailesine soylememis gerek yok onlara soylememe diyor. Konustuk normale dondu yarin aksam bizde kal yeni yili birlikte gecirelim diyor. Babamdan izin isterim dedim ben de. Cocuklari onun soyadindan olacakmis benimki formalitedenmis. Ha sunu bileydin dedim :) Gecti ofkesi bir kac gun daha mirin kirin yapar normale doner. Iyi konusuyor simdi.
Sagol tatlim benim. Topige baksana gelinligimi aldim resmini koydum. Mutlu seneler :):)))oh nihayet dogrusuda buydu zaten.umarim cok guzel bi gun gecirirsiniz yarin cnm :) simdiden mutlu yillaarrrr
aa gercektenmi hemen bakiyorum :) dikilsinde bende ekleyim resmi :))Sagol tatlim benim. Topige baksana gelinligimi aldim resmini koydum. Mutlu seneler :)
Sagol tatlim benim. Topige baksana gelinligimi aldim resmini koydum. Mutlu seneler :)
Cok tesekkur ederim. Ben de oyle yapiyorum inanin. Seviyorum da ailesini son olan ev meselesine ragmen. Sagolun tavsiyeleriniz icin:)Gelinligin cok guzelmis.
Cok sanslisin bu arada.
Nisanlin senin isteklerini cok onemsiyor, ve ailesinin deyil senin isteklerine gore yapiyor bir cok seyi.
Kiymetini iyi bil.
Ailesine de mumkun mertebe iyi davran, mesafeyi korumakla birlikte.
Umarim omrunuzce mutlu mesut, hirgursuz yasarsiniz.
Cok tesekkur ederim. Ben de oyle yapiyorum inanin. Seviyorum da ailesini son olan ev meselesine ragmen. Sagolun tavsiyeleriniz icin:)
Simdilik bana karsi terbiyesizlikleri yok sonradan nasil davranirlar bilemiyorum. Ben de onlara karsi bu zamana kadar hicbir saygisizlik yapmadim. 6 bucuk yildir nisanlimin hayatindayim cok gidip gelmedim ama beni biliyorlardi. Nisanlandigimizdan beri de nisanlim geldikce gittim evlerine. Ama haftada bir falan k.valideme telefon aciyorum. Insallah asilamayacak bir sorun cikmaz. Cok sagolun.Olur oyle seyler.
Sen dikkatli ol, bastan mesafeli ve saygili ol.
Gorgussuz terbiyesiz insanlar deyillerse insallah sorun olmaz fazla.
Simdilik bana karsi terbiyesizlikleri yok sonradan nasil davranirlar bilemiyorum. Ben de onlara karsi bu zamana kadar hicbir saygisizlik yapmadim. 6 bucuk yildir nisanlimin hayatindayim cok gidip gelmedim ama beni biliyorlardi. Nisanlandigimizdan beri de nisanlim geldikce gittim evlerine. Ama haftada bir falan k.valideme telefon aciyorum. Insallah asilamayacak bir sorun cikmaz. Cok sagolun.
Aile olunuyorsa eğer tek soyadı taşınması taraftarıyım ben. Hiç düşünmedim bile eski soyadımı kullanmayı. Ailenin birliğini temsil eden şey taşıdığımız soyadıdır. Ben kendi ailemi reddedip eşimin ailesine transfer olmak ya da geçmişimi yok saymak olarak düşünmüyorum bunu. Yeni bir aile kurmak, ve bu yeni ailenin birliğini sağlamak olarak görüyorum. Yarın öbür gün çocuklarınız olduğunda onlarla aynı soyadı taşımayacaksınız. Bu açıdan bile oldukça tuhaf görünüyor benim gözüme.Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?