- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
hayır yanlış anladınız kızlık soyadımızı kullanmak doğruymuş
peygamber efendimiz kızlara soyadınızı terketmeyinki hangi aileden geldiğiniz belli olsun demiş:)
Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Yok eski kafalı değildir. Yakın zamanda öyle olmadığını daha iyi anladım. Bu konuda saçmalıyor sadece.ne kadar eski kafalı bir adam.
işiniz zor.
kafa eskiyse sadece bu konuda değil her konuda böyle düşünür.
Ben de öyle hissettim Cutecum, surata rağmen vazgeçmedim soyadımdan. Normale dönecek nasılsa yapılacak bir şey yok :)Benım soyadım yabancı
adım ıse sonradan turkcelestırıldı
esımın soyadını aldıgımda tamamen kokenımı kaybedecegımı dusunmustum
o suratlar tabıkı bıtecek
ama ben erkeklerı anlamıyorum soyadını kullanmak ıstedıgını aıle bırlıgı olmadıgını dusunurler ama ıs karıyı anasından babasından korumaa gelınce bu maco erkekler bırden yumusacık erkege donusuyorlar
İKİ SOYADIM DA UZUN OLDUĞU İÇİN BEN KULLANMIYORUM AMA ANLAMADIĞIM NOKTA HER ŞEY BİR SOYİSİM İLE DEĞİŞECEK Mİ YANİ SEN SOYADIN TAMAMEN DEĞİŞTİ DİYE ONUN TAPULU EŞYASI MI OLACAKSIN YA DA HER İKİ SOYADINI DA KULLANINCA GECE YATIYA BABANIN EVİNE Mİ GİDECEKSİN? bunu müstakbel eşinize sorabilirsiniz....Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Mantıklı bir açıklama yapamıyor ki zaten. Öyle istiyormuş. Aidiyet duygusu mu ne hissediyor bilmiyorum tek bildiğim saçmalıyor.İKİ SOYADIM DA UZUN OLDUĞU İÇİN BEN KULLANMIYORUM AMA ANLAMADIĞIM NOKTA HER ŞEY BİR SOYİSİM İLE DEĞİŞECEK Mİ YANİ SEN SOYADIN TAMAMEN DEĞİŞTİ DİYE ONUN TAPULU EŞYASI MI OLACAKSIN YA DA HER İKİ SOYADINI DA KULLANINCA GECE YATIYA BABANIN EVİNE Mİ GİDECEKSİN? bunu müstakbel eşinize sorabilirsiniz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?