• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlik soyadi

Benimki de istemedi..
"Babanın kızıydın şimdi benim karımsın " :D
çok takılmadım ben uzun oluyor diye. .
ama kocanız da ters davranmış. .

Bunun seçimi ya da söz konusu olması bile çok ama çok saçma.
Senin tercihindir bu . Nasıl ki saçını kestirirken ,kaşını aldırırken özgür iraden ile sen karar veriyorsan..! Hoş onda bile bazı erkeklere o kadar taviz veriliyor ki...

Ben kullanıyorum. Eşime evlenmeden önce sormadım dahi ne dersin ? ne düşünürsün diye.
Onu ilgilendirecek birşey değildi bu sonuçta.

Babana tek gidersin lafı da blöf. O zaman sen de yatağa tek girersin de!
Herkes haddini bilsin .

neden bılmıyorum ama erkekelre bu durum agır gelıyor
benım soyadım yabancı
zaten adım turkcelestırıldı mecburen bırde soyadımıda kaybedersem soyumu sopumu kaybetmek ıstemedım

eğer erkek karar verecek olsa buna erkeğe sorarlar işlem yaparken.ne saçma zihniyet.
ben kendi soyadımıda kullanmak istediğimi söyledim,eşim istersen tabi ki kullanabilirsin dedi.bu kadar basit bir olay.
ama genel anlamda erkekler bunu mesele yapıyorlar.ben hiç anlamış değilim.

neymiş efendim babanın ziyaretine tek gidersinmiş.iki soyadı kullanmak karakterine ters,ama iyi günde kötü günde diye evlendiğin kadını zor gününde yalnız bırakmak çok karakterli bir davranış.aman ne karakter.
blöf yapıyor.inanma.zaten bu cümleyi kurabilecek bir erkekle de evlenirken bir kez daha düşün.

Bende kullanıyorum babamın soyadı. gayet de memnunum. Benim memnun olduğum kadar eşim memnun değil ama. Her defasında laf çarpar bana. Nikah başvurusunda eşinizden imza alınıyor. Yani onayı gerekiyor.

Bu derece ileri gitmişse eşiniz ben olsam soyadımı iptal ettirirdim ama babama ziyarete eşimi götürmezdim. Benim varlığıma vesile, soyadını taşımak istediğim babamı görmeye hakkın yok derdim.
Böyle bir şey yok ya. Ben de kendi soyadımı kullanıyorum eşime de sormadım bile, Nikaha başvuru yaparken de dilekçe verdim kimse eşimden imza filan almadı, alınması da Saçma ötesi.

Konu sahibi, nişanlının yaptığı çok iğrenç bişey resmen seni tehdit ediyor ve saygısızlık o yaptığı.

hiç öyle kızlık soyadımı da kullanayım diye diretmedim..
bayıla bayıla aldım kocamın soyadını.
ne çok yakışıyor adımın yanına :nazar:
ben o adamı seviyorum ve onun soyadını taşıyor olmak beni mutlu ve onure ediyor.
kızlık soyadımı kullanmıyorum diye kendi ailemin kızı olmaktan vazgeçmedim ya..

Böyle bir şey yok ya. Ben de kendi soyadımı kullanıyorum eşime de sormadım bile, Nikaha başvuru yaparken de dilekçe verdim kimse eşimden imza filan almadı, alınması da Saçma ötesi.

Konu sahibi, nişanlının yaptığı çok iğrenç bişey resmen seni tehdit ediyor ve saygısızlık o yaptığı.
evet aynen öyle.eşten imza falan alınmıyor.hatta sorulmuyor bile.
hatta ilk başta biz işlemleri yaparken ben memura kendi soyadımı da kullanmak istediğimi söyledim.tamam bir dilekçe imzalatıcam size dedi.diğer işlemler halloldu.tamam dedi işlemler bu kadar.dedim ki soyadı için dilekçe imzalatacaktınız.
çok esprili memurumuz gülerek eşime baktı 'unutsun diye lafa tuttum ama unutmadı ' dedi.aman ne komik.erkek zihniyeti işte.kendi üzerine düşen vazife sanki.eşim de dedi ki unutturulacak bir şey değil.bizim öyle bir problemimiz yok.evet kullanacak demişti.

ben evlenmeden kızlık soyadimi kullanmak istiyordum eşim buna hiç mi hiç izin vermedi çok seviyordum kızlık soyadimi. istemedi çalışan biriydim her yerde git koca soyadimi taşimak istiyorum istiyorsun.. maaş kartlarimda ve bütün kartlarimda hep kızlık soyadim geçiyor degiştirmedim off bi daha mi degiştircem amannn.. eşim de degiştirelim diyoo. bende üşeniyorum hiç de..
kızlık soyadimi kullanmiyorum zamanla alıştım artık koca soyadina...

Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim

Bu nasıl bir özgüven eksikliğidir, kullanmanı istemiyor olması çok da anormal değil olabilir, ama seni böyle bir şeyle tehdit etmesi çirkin.
Ben olsaydım sırf öyle dedi diye vazgeçmez bekarlık soy adımı bir güzel kullanır, ziyarete de tek başıma giderdimmmmm...gelmezse gelmesin kendini bulunmaz kumaş vaz geçilmez çok kıymettar padişah torunu falan sanıyor galiba....
tabii benimki bir tavsiye ama kesinlikle böyle yapardım.
Eşime kızlık soy adımı kullanacağım dedim kullan tabii evli olduğun belli olsun dedi. Güzellikle kullanma dese kullanmayada bilirdim ama bu şekilde tehdit edilseydim inadına kullanırdım.

Nedense erkekler luzumsuz bir sekilde dert ediyor bunu hep.
Benimde istedigim heves ettigim bircok sey vardi evlenmeden once, hem maddi hem manevi. Mesela bir evlenme teklifini bile fazla gordu bana. Uc kurusluk bir tektas almayi bile fazla buldu. Hepsine 'he' dedim, 'tamam' dedim. O yuzden onun soyismini kendi soyismimden sonra gelecek sekilde kullanmak istedigimi soyledigimde biraz tepki gosterince bunlari hatirlatip 'bazen insanin her istegi ve hayali olamiyormus, senin bu isteginide ben gerceklestirmeyecegim' dedim. Bisii demedi, icerledi ama ben cokta umursamadim.

Bazen kendi prensiplerinden vazgecmemek iyidir. Sinirlarini belirtmis olursun.

Benim nişanlımda istemedi. Ama sonra ne düşündü bilmem karışmadı. Nikah başvurusu yaparken dilekçe verdim hem kendi soyadımı hemde eşiminkini kullanacağım nasipse...

Alıp almamanız pek bir şey farkettirmez de erkekler neden bunu gurur yapar onu anlamam. Sonuçta hala resmi soyadımız onların ki olacak.

Bunun seçimi ya da söz konusu olması bile çok ama çok saçma.
Senin tercihindir bu . Nasıl ki saçını kestirirken ,kaşını aldırırken özgür iraden ile sen karar veriyorsan..! Hoş onda bile bazı erkeklere o kadar taviz veriliyor ki...

Ben kullanıyorum. Eşime evlenmeden önce sormadım dahi ne dersin ? ne düşünürsün diye.
Onu ilgilendirecek birşey değildi bu sonuçta.

Babana tek gidersin lafı da blöf. O zaman sen de yatağa tek girersin de!
Herkes haddini bilsin .
Sormayın. Bir yakınım eşi ve annesi istemiyor kesmesini diye bacaklarına kadar uzamış saçla geziyor. bu sıcakta nasıl yıkayıp tarıyorsun diyorum napim istemiyorlar diyor. neden bu kadar müdahele edilir ki

bizim soyisimler birbirine çok yakın sadece ilk iki harfleri farklı gerisi aynıydı çok saçma olacağından alamadım yoksa bende çok almak istiyordum eşimde istemeyen taraftandı ama sökmezdi. şimdiden bu kadar karıştırma tehtidle sana isteğini yaptırtmaya çalışıyor

Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim
"Giderim canım, sorun değil. Sen de sizinkileri ziyaretleri karınsız gidersin. Kocam insanlarız, kendi evlerimizin yolunu bulamayacağız allasen..." deseydin

Sormayın. Bir yakınım eşi ve annesi istemiyor kesmesini diye bacaklarına kadar uzamış saçla geziyor. bu sıcakta nasıl yıkayıp tarıyorsun diyorum napim istemiyorlar diyor. neden bu kadar müdahele edilir ki
Bazıları seviyorlar o müdaheleyi...hikaye hep.

Hayır o eziyete yaşıksa bari, 2 metre kadına bile poposunun altında saç yakışmaz.

Kalp kirmaya birbirini üzmeye degmeyecek bi mesele bence.
Fakat esinizin tutumu yanlis ona önce herseyi karsilik bekleyerekmi yapicagini sorun. Yani her seferinde sen bunu yaparsan bende bunumu yapicam dicek cocuk gibi..
Ben nisanliyken sakasina diyordum iki soyisim kullanayim hatta ikimiz bir kullanalim diye:) sadece olmaz öyle sey dedi uzatmadi. Saten birde yurtdisinda yasiyoruz burda cok yaygin bayanlarin iki soyisim kullanmasi ama bir kac kez evrak islerinde falan sorun ciktigini duydum, esiyle soyisimleri birebir örtüsmüyor diye. Gelen postalari geri gidenler bile olmus örnek sirf kapida "cetin" yaziyor ama posta "yilmaz cetin" ismine diye..

ben erkek olsam özellikle kullanmasını isterim esimin. ağaç kavuğundan çıkmadık ya, kimin kim olduğu belli olsun

3 yıl oldu evleneli ve eşimden imza alındı benim. Eşime onayın var mı diye sordu evrakları alan memur. İmza istedi o da attı mecburen.

bu duruma verdigi tepki, soyledikleri, karakteriyle alakali epey sinyal veriyor, farkinda misin? bugun kizlik soyadini bu sekilde olay haline getiren, yarin baska bsyi zorlanmadan bulur olay cikarmak icin..

Back
X