Doğuma Hazırlık Kızma isim bulamadım yardımcı olurmusunuz.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Allah hayirlisiyla kucaginiza almanizi nasip etsin. Kizimin adi Ayse Sare. Cok severek koyduk. Elif ve Azra isimleri de cok hosuma gidiyor. Yeni cikan farkli isimlerden hic hoslanmiyorum. Cok itici cok zorlama..
Cok fazla yorum yapildigi icin kafaniz karismis olabilir.
Bazi arkadaslar o isim cok konuluyor bu cok konuluyor diye yazmis, dogru. Fakat Zeyneb ismi cok konulmasina ragmen en cok tavsiye edilen isimlerdendir Peygamber Efendimiz tarafindan. En cok anlamina dikkat edin ve icinize en cok sineni koyun derim. Sectiginiz isimlerden de Elis guzel. Hayirlisi olsun..

Benmde kaynvalıdem duru ıstıyordu guzel ısım ama esım ıstemedı kaynvalıdem o kadar baskı yaptı ama esım bana bıraktı kararı ben aden koydum canım arapca cennet bahcesı demek bıde körfez ısmı,herkez de yenı duyulan bı ısım oldugu ıcın begenıyo ne kadar degısık falan dıye ,yası buyuk olanlar da anlamıyo on kere tekrarlıyoruz tabı

Aden ismi yüce kitabımız Kuranı Kerim’de Adn olarak geçer ve buradaki anlamı Allah tarafından lanetlenen Ad kavmidir (Hud Suresi 60, Necm Suresi 50).

Ben kizim olursa ismini Lila veya Arven koyacagim.

Arven nereden geliyor diyecek olursaniz, Yuzuklerin Efendisi filmindeki guzeller guzeli olumsuz elf prensesi'nin adi Arven'di. Karakteri Liv Tyler canlandiriyor. Onun kadar guzel bir kizim olur insallah..

Defne, Buğlem, Nehir isimlerini çok severdim. Kuzenim çocuklarına Defne ve Nehir koydu malesef. Buğlemden de ben vazgeçtim:KK45: Sare ismini 2 sene önce duymuştum işkur başvurularında, genç birini beklerken 45-50 bir bayanla karşılaşınca o isimden de soğumuştum. Sanırım benim şu an ki favorim Beril. Ayrıca kardeşimin adı, ben koydum :KK16:

Zamanın modası isimleri koyma derim, başka arkadaşlarında belirttiği gibi, yaşıtları hep aynı isimde oluyor o zaman, aleyna, Mina, Emre gibi. Bu arada Sare babaannem in ismi, 94 yaşında.
Tabiki yinede sen bilirsin, senin seçtiğin evladına laik gördüğün isim sadece seni ve eşini ilgilendirir.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Elis de güzel duru da iki isimde koyabilirsin ama ikiside güzel olunca benim için fazla geliyor ilerde çocuk içinde zor diye düşünüyorum benim de hoşuma giden meryem ikra elif Züleyha

Selin, sezin, simge, sedef
Berfin
Defne
Efsun
Lina

Allah hayirlisiyla kucaginiza almanizi nasip etsin. Kizimin adi Ayse Sare. Cok severek koyduk. Elif ve Azra isimleri de cok hosuma gidiyor. Yeni cikan farkli isimlerden hic hoslanmiyorum. Cok itici cok zorlama..
Cok fazla yorum yapildigi icin kafaniz karismis olabilir.
Bazi arkadaslar o isim cok konuluyor bu cok konuluyor diye yazmis, dogru. Fakat Zeyneb ismi cok konulmasina ragmen en cok tavsiye edilen isimlerdendir Peygamber Efendimiz tarafindan. En cok anlamina dikkat edin ve icinize en cok sineni koyun derim. Sectiginiz isimlerden de Elis guzel. Hayirlisi olsun..
Amin Sağol cnm ewt kafam karışıyor ama bi yandanda fikir oluyo hâlâ elis diyorum ama bakalım hayırlısı.

sizden ricam kızınıza sırf popüler diye modası bir süre sonra geçecek isimler koymamanız..sizinde söylediğiniz gibi hem söylemesi kolay herkesçe anlaşılabilen anlamı adında gizli olmayan açık ve net kulağa da hoş gelen isimler koymanızdır..ilerde çocuklarla alay edilebiliyor çocğun günahı ne... bunları da göz önünde bulundurun lütfen..benim tavsiyelerim cansu,selin,ipek,beste,ırmak,deniz...

Dini olarak yorum yapmak ıstemıyorum yasak oldugu ıcın fakat aden ısmı kotu bı ısım degıl,lanetlenen o kavmın adı ad kavmı ayrıca hacı,camı de ımam olan ınsana da sorduk onlarda kuranda gectıgını soyledıler oyle bır cennet bahcesı de var demekkı sızın bılmedıgınız onuda bır arastırın o zaman,ısmını de kulagına camıde hoca okudu sonucta oyle kotu bı anlamı olsa oda soylerdı.Lanetlenen ad kavmıyle aden ısmınn ne alakası var,o zaman sanem ısmı de put demek herkes koyuyo ama daha da bır suru ısım var buna benzer herkezde olan ama gunah olan.

Vay be ne fantastik isimler varmis. Ben yurtdisindayim ama yabancilarda bile burdakiler gibi fantastik isimler duymadim. Buglem ne demektir ya hic duymadim. Ecrin burda da cok var. Amcam kizinin ismini Rabia Lena koydu. Lena ne demekse artik karisi yabanci ondan oyle koydular sanirim. Kuzenim de Mira koymustu bi dizide varmis o isim pfff ne dandik.

Bence Esen guzel bir isim. Hem kize hem erkege ama kiza en cok.

@tatlilavinya Ad lanetlenen kavmın adı,Adn da cennettekı en guzel bahcelerden bırının adıdır.Camı de hocaya sorduk,ınternetten de yazın ıstersenız cennet bahcelerının ısımlerı dıye butun ıslamı sıtelerde yazıyor aynı sekılde bız de adn olarak koyamayacagımız ıcın aden olarak koyduk ,lanetlenen ad kavmıyle bır alakası yok ynı.bılgı verırken ıyıce arastırır ve kotulemezsenız ıyı olur.

kızlar çok acil yorum istiyorum sizden.kararsız kaldım.ECE NAZ MI ECEM NAZ MI?Farklı güzel bir isim de olabilir.Bebişim erken geldi dünyaya.

İki isim istiyorsanız illa Ece Elif fonetik olarak çok hoş geliyor kulağa.

Naz'ı muhakkak kullanacaksanız da Ece naz daha hoş.

aslında duru ismi hoşuma gitti güzel alternatif olarak '' Aden'' ismini önerebilirim sana aslında cennette bir bahçenin ismidir. söylemesi zor değildir aslında insanlar ismi zorlaştırır direk hızlıca aden diye söylemek gerekir bazıları aaaaaaaaaden diye a'yı gereksiz bir şekilde uzatıyor hatta bazıları adem mi falan die soruyordu bu benim yiğenimin ismidir onun dışında Nida ismide güzeldir.. gerçi anlamı haykırış manasına geliyor pek bir anlamı yok ama:) Birde meva ismini önerebilir bu ismide sevgilim cok sever kızım olsun koyucam dediği tek isimdir anlamı ise cennet bahçelerinden biri ismi dogurus cennetül meva olması lazım ;)

Back
X