• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK'da ve facebookta beğeni alınganlığı...

ben burda diyelim ki aramızda bi fikir anlaşmazlığı oldu, benden alıntı yaptı cevap verdi ben polemik olmasın diye beğeni yapıyorum bunun anlamı tamam söylediğin gördüm ama cevap vermeyeceğim yani yorumunu beğendimden değil, ya da benim açtığım bir konuya cevap yazdı, nezaken konuma yazdığın için teşekkür ederim beğenisi yapıyorum son çıkıp bir üye diyor ki neden beğendin:KK53:
benzer şey sosyal medyada, duvarımda paylaştığım bişeye karşıt görüşte olsada bi yorum yapmış, benim sayfama yazıdığı için bir nevi misafirperverlik yapıyorum, özelden bir mesaj geliyor, neden beğendin:KK53:
bi de tam tersi versiyonları var tabii, durumumu beğen neden beğenmedin, bak bi resim payşatım neden beğenmedin, yorumda yaz falan, bayılcam:confused:
nedir bu beğeni düşkünlüğümüz ve alınganlığımız?:KK51:
ben yapmam şahsen.

eskiden konu açtığımda her mesajı beğeniyordum. ama zamanında bana yanlış şeyler yapnış kişide geliyor konuma gelde beğen şimdi. artık yok beğenmiyorum

Son düzenleme:
Bana su ana kadar hic kimse hic bir yerde niye begendin demedi. Tam tersine begenilmek hosa gider. Begeni almak ya da.
Abartilmadigi surece boyle seyleri normal buluyorum. Hele de facebook'ta mesela sevdikleri insanin begenisini hic almayan insanin alinmasini, bozulmasini anlayabiliyorum. Eskiden tuhaf gelirdi, ama kendim de dahil o kadar kiside rastladim ki bu duyguya, artik olagan karsiliyorum. Bunu olgunlukla, cocuklukla, mantikla, mantiksizlikla bagdastirmiyorum. Insan psikolojisi baska birsey, karmakarisik. Benim hoslanmadigim sey bunu abartip "niye begenmedin, hadi yorum yap" gibi insanlari baskilayan ya da bunaltan laflar. Bunlari biraz cocuksu bulurum. Su an facebok'ta bir yakin arkadasim bana tavir aldi, paylasimlarini son zamanlarda begenmiyorum diye artik hic bir seyimi begenmiyor. :D Takmiyorum, bu abartili geliyor bana cunku.

Bir de su var, sanal alemde begeni'ler, gercek anlamda begenmekten farkli anlamlar tasiyorlar. Begendigi icin begenmek disinda tesekkur etmek, fikre katilmak, sohbeti sonlandirmak gibi bir suru anlami var.
Bir de benim uydurdugum bir "iade-i-begeni" deyimi var ki, iade-i-ziyaret gibi bir sey. Senin birseyini begenen kisinin birseyini begenmen lazim baskisi. Habire karsilikli begenilesmek. Sanal alemde buna da inaniyorum. :)

Bir de ben hic oyle gorusune katilmadigim kisiyi ya da konuma sadece bir seyler yazdi diye begenmem kimseyi. Gerci bir cok kez konuma yazilan mesajlari ben de nezaketen begenirim, ama oyle otomatikmen begenmem. Hoslanmadigim biri yazsa begenmem. Ya da sirf laf olsun, igneleme olsun diye yazilani da begenmem.
Forumda daha once tartismis oldugum, hele ki karsi taraf seviyeyi dusurduyse, kisinin hic bir seyini begenmem. Fikrine katilsam da begeni vermem. Bazen belli kisilerin yorumunu bile okumam, sadece o yazmis diye es gecerim. Kinci degilim, ama boyle bir huyum var kk'da.
O kadar hosgorulu degilim. :)

Bana su ana kadar hic kimse hic bir yerde niye begendin demedi. Tam tersine begenilmek hosa gider. Begeni almak ya da.
Abartilmadigi surece boyle seyleri normal buluyorum. Hele de facebook'ta mesela sevdikleri insanin begenisini hic almayan insanin alinmasini, bozulmasini anlayabiliyorum. Eskiden tuhaf gelirdi, ama kendim de dahil o kadar kiside rastladim ki bu duyguya, artik olagan karsiliyorum. Bunu olgunlukla, cocuklukla, mantikla, mantiksizlikla bagdastirmiyorum. Insan psikolojisi baska birsey, karmakarisik. Benim hoslanmadigim sey bunu abartip "niye begenmedin, hadi yorum yap" gibi insanlari baskilayan ya da bunaltan laflar. Bunlari biraz cocuksu bulurum. Su an facebok'ta bir yakin arkadasim bana tavir aldi, paylasimlarini son zamanlarda begenmiyorum diye artik hic bir seyimi begenmiyor. :D Takmiyorum, bu abartili geliyor bana cunku.

Bir de su var, sanal alemde begeni'ler, gercek anlamda begenmekten farkli anlamlar tasiyorlar. Begendigi icin begenmek disinda tesekkur etmek, fikre katilmak, sohbeti sonlandirmak gibi bir suru anlami var.
Bir de benim uydurdugum bir "iade-i-begeni" deyimi var ki, iade-i-ziyaret gibi bir sey. Senin birseyini begenen kisinin birseyini begenmen lazim baskisi. Habire karsilikli begenilesmek. Sanal alemde buna da inaniyorum. :)

yok canım tepki gösterenler zaten beğenilenler değil, diğer üyeler alınganlık yapıyor, dediğin gibi ben kk da beğenmeyi çok çeşitli anlamlarda kullanıyorum, benden alıntı yaptı diyelim beğenmesem bile beğen tuşuna tıklıyorum eğer alıntı yapıp cevap vermeyeceksem benim için bir nevi nezaket gibi bişey, ama diğer üye beğendiğim yorumla beni bağdaştırmadığından neden beğendin diyor mesela

Bir de ben hic oyle gorusune katilmadigim kisiyi ya da konuma sadece bir seyler yazdi diye begenmem kimseyi. Gerci bir cok kez konuma yazilan mesajlari ben de nezaketen begenirim, ama oyle otomatikmen begenmem. Hoslanmadigim biri yazsa begenmem. Ya da sirf laf olsun, igneleme olsun diye yazilani da begenmem.
Forumda daha once tartismis oldugum, hele ki karsi taraf seviyeyi dusurduyse, kisinin hic bir seyini begenmem. Fikrine katilsam da begeni vermem. Bazen belli kisilerin yorumunu bile okumam, sadece o yazmis diye es gecerim. Kinci degilim, ama boyle bir huyum var kk'da.
O kadar hosgorulu degilim. :)

valla bilmiyorum belki de beğeni tuşunu sadece "gerçekten" beğendiğin şeyler için kullanmak lazım
o da zor oluyor karşıdaki bi tepki bekliyorsa diye düşünüp alıntıyla bişey yazmayacaksam beğeniyorum

gerçi bazen o kadar bildirim birikmiş oluyor ki, alıntıları kaçırdığımda çok oluyor

Neden beğendin ya da beğenmedin diye hesap mı sorulur yahu:confused: Valla insanlar bir hoş:KK75:

Sosyal medyada da burada da begeni bagimliligi denen bir olay var. Begeni asagi , begeni yukari... Begeniye gore yorum yapilip, begeniye gore bazi uyeler populer olduklarini saniyor. Tabi bu populerlik sadece sanalda gecerli. :KK51:

Bir de sey var. 2-3 ay sonra begenilerini geri ceken bos insanlar.... Iste onlar bol bol bos vakti olanlar. :KK53:

Iade-i ziyaret yaptim mi yaptim. Niye yaptim , belki olur da ne kadar bos oldugunu anlarlar diye.
:KK51:

Beni bu sekil vuracaklarini sananlara hodri meydan... :cool:Begenilerim orda ister 3 ay sonra geri ceksinler, ister 2 sene sonra farketmez cunku ben begeni bagimlisi degilim. :D

Son düzenleme:
Back
X