Klişe olcak ama başlık: Eltim

isimsizcisim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
693
694
78
Şimdi sevgili arkadaşlarım, bir şey danışmak istiyorum..
çok arızalı bir eltim var benim.. Eşimgil iki erkek kardeş.. kayınvalidem kayınbabam dünya iyisi insanlar.. kızları olmadığı için bize tabiri caizse taparlar.. Lakin eltim inanılmaz geçimsiz bi kız.. Allahtan korkusu kuldan utanması olmayan bir tip..
Şöyleki; ağıza alınmayacak hakaretleri yüzlerine karşı toğluluğun içinde kaç kez kayınvalidemlere söylemiştir..
ve bende el kızı olmama rağmen samimiyetime inanın, hiçbir kusurları yokken...
kaaaaç kez pılını pırtısını toplamıştır boşancam diye..
buraya kadar normal, her ailede olur böyle huzursuzluklar değil mi..
Amma ve lakin heer defasında hiçbirşey olmamış gibi bu arkadaş gerisin geri gelir..
annecim babacım olur bu insanlara karşı..
artık ''arsız'' olarak nitelendiriyoruz..
ama öylesine yaka silktirdiki, artık öylesine insanları korkuttuki,
eşimin ailesi ''aman onlar iyi olsunda biz gitmesekte olur, aman onlar iyi olsunda tek hiçbişey istemiyoruz, aman onlar iyi olsunda gelmeselerde olur vs vs vs ''
aman o yapamaz, aman o bilemez, ay o verirmi bişeyini falan modundalar..
İnanılmaz üstüne titreniyo yani, bildiğiniz gibi değil..
Misal bir akşam yemeğinde, hepimiz sofradayken, kayınvalidem sürekli '' x kızım şundan yedinmi, x kızım şununda tadına bak, kızım çayını dolduruyumu, yok yok ben kalktım kalkma sen doldururum ben'' şeklinde..
anlam veremiyorum ya, kıskanmak değil bu dünyada ikimiz kalsak yine onu kıskanmam ben, eşimin ailesini anlayamıyorum yani, öyle diyelim.. Vay arkadaş demek kötü olmak lazım diyorum :KK53:
Ha bana kötüler mi , Asslaaaa..
Daha öte git dememişlerdir, haklarını yiyemem.. bir dediğim ikiletilmez..
neysem, yine o akşam yemeği işte; yedi bu hanım kızımız 'eline sağlık' dedi ve gitti kanepeye oturdu..
Ben enayimiyim dedim içimden, kalktım bende oturdum..
kayınvalidem yazaık sofrayı kaldırdı bulaşıkları yerleştirdi, çayı hazırladı, getirdi çayımızı tuttu vs vs
geride üzüldüm yani.. bi yanımda vicdan sızlattı..
annemle telde konuşurken konusu geçti, nasıllar iyilermi diye sordu annem.. anlattım böle böle diye..
Kızdı annem bana, gavura darılıp oruç yiyosun , sana naaptılarda sen insanlara öyle davranıyosun falan dedi..
Şimmdi cidden düşünüyorum fesatlıkmı yapıyorum diye..
aslına bakarsanız bir yanım ''yapanda bir yapmayanda bir kızım, kız neler etti senin gördüğün değeri görüyo'' diyor..
diğer yanım ''boşver Allah bilsin, senlik bişey yokki, sana nekadar iyiler, otur oturduğun yerde, kendini bozma'' diyor :KK51:
burda beni hiiiçççç tanımayan bilmeyen objektif hatunlara danışayım dedim..

Öyle olur genelde naz kapris kötülük yapan yaranır insanlara.

birde ikinizin geçinememesi normal ne demişler

kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez

hep bir çekememezlik olur aranızda o akıllı davranmış milleti parmağında oynatıyormuş

senin ondan bu rahatsızlığın.

ona gosterdikleri sevgi degil bence gitmesinden korktuklari icin yuvalari bozulmasin diye oyle davraniyolar.sana gosterdikleri sevgi gercek bence. cunku biz ne kadar iyi olursak onlar oyle iyi olur. yerinde olsam hicc elti dusunmem kv kp me gayet guzel davranirim herzaman oldugu gibi. o insanla kendini ayni kefeye koyma bile ne yaparsa yapsin. sorsan onun degeri bile yoktur emin ol

çok arızalı bir eltim var benim.. Eşimgil iki erkek kardeş.. kayınvalidem kayınbabam dünya iyisi insanlar.. kızları olmadığı için bize tabiri caizse taparlar.. Lakin eltim inanılmaz geçimsiz bi kız.. Allahtan korkusu kuldan utanması olmayan bir tip..
Şöyleki; ağıza alınmayacak hakaretleri yüzlerine karşı toğluluğun içinde kaç kez kayınvalidemlere söylemiştir..
Amma ve lakin heer defasında hiçbirşey olmamış gibi bu arkadaş gerisin geri gelir..
eşimin ailesi ''aman onlar iyi olsunda biz gitmesekte olur, aman onlar iyi olsunda tek hiçbişey istemiyoruz, aman onlar iyi olsunda gelmeselerde olur vs vs vs ''
Misal bir akşam yemeğinde, hepimiz sofradayken, kayınvalidem sürekli '' x kızım şundan yedinmi, x kızım şununda tadına bak, kızım çayını dolduruyumu, yok yok ben kalktım kalkma sen doldururum ben'' şeklinde..
anlam veremiyorum ya, kıskanmak değil bu dünyada ikimiz kalsak yine onu kıskanmam ben, eşimin ailesini anlayamıyorum yani, öyle diyelim.. Vay arkadaş demek kötü olmak lazım diyorum :KK53:
neysem, yine o akşam yemeği işte; yedi bu hanım kızımız 'eline sağlık' dedi ve gitti kanepeye oturdu..
kayınvalidem yazaık sofrayı kaldırdı bulaşıkları yerleştirdi, çayı hazırladı, getirdi çayımızı tuttu vs vs
annemle telde konuşurken konusu geçti, nasıllar iyilermi diye sordu annem.. anlattım böle böle diye..
Kızdı annem bana, gavura darılıp oruç yiyosun , sana naaptılarda sen insanlara öyle davranıyosun falan dedi..
aslına bakarsanız bir yanım ''yapanda bir yapmayanda bir kızım, kız neler etti senin gördüğün değeri görüyo'' diyor..
diğer yanım ''boşver Allah bilsin, senlik bişey yokki, sana nekadar iyiler, otur oturduğun yerde, kendini bozma'' diyor :KK51:
sende oturmakla yanlış yapmışsın hadi gel ben yıkıyım sen durala ben şunu yapıyım kaldırıverelim diyebilirdin inatlaşmak saçma tabiki de hakkınızı koruyun ezdirmeyin ama bırakın kötü o olsun ..o kötü olduğu için kv ve kp yüzüne gülüyor arıza çıkarmasın diye ama sizi gerçekten seviyorlar anlattığınıza göre..siz de öyle davranırsanız sizin de yüzünüze gülerler ama sevmezler :KK59:

Ayıp etmişsin. Pireye kızıp yorgan yakmışsın. Kv iyi bir insanmış. Sen yardimci ol. Eşinin annesi sonucta. Anne.

annemde aynen öyle dedi:KK51:
bir anlık gıcıklığıma yenildim diyelim..
neden bilmiyorum, ama hiç haketmeyen bi insana öyle davranmaları zoruma gidiyor..

bence geline uyupda sofrayı kaldırmaya yardım etmemen cok ayıp... :KK43: kayınvalideniz zaten birinden çekio bide senden vurgun yemesın.. annen kızmakla haklı .

Öyle olur genelde naz kapris kötülük yapan yaranır insanlara.

birde ikinizin geçinememesi normal ne demişler

kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez

hep bir çekememezlik olur aranızda o akıllı davranmış milleti parmağında oynatıyormuş

senin ondan bu rahatsızlığın.

aynen öyle yapıyor,
eşi dahil herkes gitti gidecek diye gözünün içine bakıyor yani,
böyle evlilik olur mu ?
nezamana kadar ona mükemmel davranıcaz ki ?

Ayıp etmişsin. Pireye kızıp yorgan yakmışsın. Kv iyi bir insanmış. Sen yardimci ol. Eşinin annesi sonucta. Anne.

anneye ayıp olmuş cidden ama oda artık kendini kullandırmak istememiş eltisine

herkes kendine yakışanı yapar kalkıp yardım etseydi konu sahibesi birşey kaybetmezdi.

belki o elti olacakta utanırdı.

Ayip olmus. Sahsen haklisin da bur bakima. Kayinvalidenler fazla pispislamislar eltini korkularindan. Sen de gicik olmussun. Ama gene de yanlis hareket etmek sana yakismaz. Herkes kendinden sorumlu. Benim eltim de seninki gibiydi, bosandilar.

sende oturmakla yanlış yapmışsın hadi gel ben yıkıyım sen durala ben şunu yapıyım kaldırıverelim diyebilirdin inatlaşmak saçma tabiki de hakkınızı koruyun ezdirmeyin ama bırakın kötü o olsun ..o kötü olduğu için kv ve kp yüzüne gülüyor arıza çıkarmasın diye ama sizi gerçekten seviyorlar anlattığınıza göre..siz de öyle davranırsanız sizin de yüzünüze gülerler ama sevmezler :KK59:

onamı diycem gel ben yıkayım sen durula falan :KK57:
konuşmazki o kmseyle, işi varsa belki..
ama onun dışında ''annenler nasıl'' desen bile dönüp yüzüne bakmaz, tv ye bakarak iyi der :KK51:

Herkes herkesin ne olduğunu gayet iyi bilir merak etme. Ona iyi davranıyolarsa arıza çıkarmasın diyedir, oğlunun hatırına idare etmek içindir.
Sana bir kötülükleri yokmuş bence haklının hakkını iade et ve olması gerektiği gibi davran.
Eltinin şeytanına çanak tutma.

onamı diycem gel ben yıkayım sen durula falan :KK57:
konuşmazki o kmseyle, işi varsa belki..
ama onun dışında ''annenler nasıl'' desen bile dönüp yüzüne bakmaz, tv ye bakarak iyi der :KK51:
aman yarabbim ne biçim bir insanmış:63: boşver sen kendinden ödün verme çizgini bozma da terbiyesiz ya ben bile sinir oldum:KK11:

Yapan da yapmayan da sadece bir iki harekette bir.Peki ya Allah katında? Peki ya o insanların kalplerinde? Senin eşinin gözünde? Bunlarda da yapanla yapmayan bir mi? Bunlar hiç önemli değil mi? Mühim olan sadece kızım şundan yedin mi demiş olmak mı?

bi görseniz kaynvalidemlerin bize davranışlarını,
resssmen rahat batıyo arkadaşa,
anlamak güç..
o değil, durduk yere benide kışkırtıyo..
bende yapmam ozaman diyorum, benide çizgimden çıkarıyo :KK51:

yani kısaca sen kendine yakışanı yap eltine uyma insanlar sana nasıl iyiyse öyle davranmaya devam et.

hani kv deler sana kötü davranıp onu el üstünde taşısalardı durum değişirdi ama seni de çok sevip iyi davranıyorlarmış.

bu devirde iyi oldun mu yaranamassın kimseye gorumce evine gecerken temizlk yapmaktan parmaklarm kanadı eltisi ugramadı bile ama gel gör ki toz kondurmaz ona temizliğe gider yan yatanda bir k... yırtanda bir bu devirde.Ben artık tecrübelrmdn yola cıkarak kimseye iyilik yapmıyorum kimin ne halini varsa gorsun.Elti tam sopalık ama kv ye üzüldüm.

Back
X