arkadaşıma tamamen katılıyorum..demin başka bi topikte de yazdım HSG ile ilgili..bende daha yeni çektirdim..1 hafta oldu..çektirmesi gerekipte korkudan çektiremeyen arkadaşlar ERTELEMEYİNNNNN..bende çok korkuyodum..inanın çektirceğim gece hiç uyumadım..1-2 saat sabaha karşı dalmışım..gece de oturdum ağladım korkudan canımdan can gitcek diye..ne mi oldu..hiçbir acı hissetmedim..anestezisiz çektirdim..işlemin başı normal jinekolojik muayene gibi (ben öyle hissettim aletleri)..bi fark yoktu benim için..ilaç verilirken dr bana şimdi ilaç vericem biraz ağrı olabilir dedi..bende biliyodum zaten bunu biliyorum dr bey tamam dedim ilacı verdi..o anda sadece adet sancısı gibi karında hafif bişey oldu..adet sancısından fazlası değildi benim için..kaldı ki benim rahim ağzımda yara var..düşünün o kısma alet geliyor ve ilaçlı su veriliyor..hiç bi yanma acı vb hissetmedim..
erteleyen arkadaşlar gidin bian önce çektirin filminizi..anestezi vb kararı verip de özel hastaneleri zengin etmeyin..herşey paraya döküldü..demin bi arkadaşın yorumunu okudum bu topikte..dr u anestezili ol demiş özellikle..bu nasıl bi mantık yaaa..senin çekceğin acıdan dr a neymiş..gözünüzü korkutmayın..en güzel örneği benim..beni örnek alın..sağ tüpüm tıkalı imiş,işlem sırasında açıldı..eğer erteleseydim nolcaktı sağ tüpü kapalı kapalı hamile kalmak için aylarca klomen içicektim..şimdi noldu...sağ tüpümde sol tüpümde açık (bunu biliyorum en azından artık içim rahat) ve daha kolay hamile kalabilcem..
acıdan korkan arkadaşlar..hayatta çok daha büyük acılar var..bu işlem 3 dk sürüyor..trafik kazasında kolu kopan,bacağı kopan,kendi kendine iğne vuran,serum takan vb binlerce insan var..3 dk yaaaa..3 dk cık ufacık sancıya dayanamıycak mısınız?yapmayın ne anestezisi..hamile kalıp karnında bebeği ölen arkadaşım var benim..suni sancı ile 8 saat ameliyathanede kaldı o acıyı çekti..suni sancı ile bebeği düşürttü dr..daha neler yaşıycaz kimbilir..bu acı hafif bile bizler için..hayat bu yaaa..dayanıklı metanetli olun..
benden bu kadar..