• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

geceeeee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
125
-84
13
Kızlar selam. Şimdi bir akıl almak istiyorum. Bazı yaşanmışlıklar da var çok detaya girmiyorum uzatmamak adına, gerektiği yerde güncellerim.
Benim eşim idare edebilen köprü olabilen biri fakat eşimin ailesi sürekli her derdini sorununu duyuran sürekli telefonda dert anlatan insanlar. Bana çok absürt ve saçma geliyor belki diğer konularımdan bilen vardır biz çok mahrum bir yerde yaşıyoruz görev icabı, yeri geliyor 2 ay market bile görmüyorum. Kendi derdimiz bize yetiyor kısaca. Bunu bildikleri halde bunu yapmaları aşırı sinirimi bozuyor. Fakat kimse senin bir derdin var mı demiyor? Ben zaten mesafe koydum konuşmuyorum denk gelmedikçe ama eşimin sürekli ev içinde bu sorunları dinlemesi, başka zamanlarda bu sorunlara çözüm bulmaya çalışması yani vaktini ve enerjisini buna harcaması beni çıldırtıyor. Sorunun eşimde olduğunu söyleyenler olacaktır evet sorun eşimde. Birkaç alakasız kişinin önünü bu şekilde kestim fakat artık kesemeyeceğim kişiler bunu yapınca, eşimin bu şekilde dertlenmesini istemediğim için, ona bir şey söylediğimde silip atmamı mı istiyorsun senin ailen böyle değil diye benimkiler de böyle olmak zorunda mı? Ben de farkındayım ama sorun anlatan insanları görmezden mı gelmeliyim şeklinde dönüt veriyor. Yaşayan var mı?

abartıyorsun diyenler olursa da sebepleri ile birlikte dinlemek isterim. evliliğimdeki bu sorunu çözmek adına fikir danışmak amaçlı yazıyorum. yapıcı veya kırıcı yorumlarınızı bekliyorum

Ay insanlar ailesiyle ya da arkadaşıyla ya da istediğiyle istediği kadar dertleşir ya... Ona kalsa siz de bir nickle hiç bilmediğiniz insanlara eş ailesi dedikodusu yapıyo sayılırsınız burda. Takacak daha makul şeyler bulun.

Sorunlar derken nasıl sorunlar? Maddi, manevi, sağlık.. Ve sorunlar kimlerden geliyor?
Sağlık sorunları yok çok şükür. Maddi ve manevi sorunlar oluyor, geniş aile içinde bir sorun yaşanıyor eşim sürekli buna dahil ediliyor sen ara sen çöz, sen konuş vs gibi. Dara düşünce ilk aranan eşim. Maddi sorunlarda çok yardımcı olmaya çalıştı öncesinde fakat onu bıraktırabildim.Bahsettiğim baba kardeş vs de değil sadece, teyze dayı yeğen kuzen dıdısının dıdısı...

Ay insanlar ailesiyle ya da arkadaşıyla ya da istediğiyle istediği kadar dertleşir ya... Ona kalsa siz de bir nickle hiç bilmediğiniz insanlara eş ailesi dedikodusu yapıyo sayılırsınız burda. Takacak daha makul şeyler bulun.
Size anlattığım şeyleri kafaya takıp ailenize yansıtıyorsanız, haklısınız ben de burda akıl almayayım. Kusursuz bir hayatım yok, zaten kimsenin olamaz da, iki ayda bir market görebildiğim bir mahrumiyetten bahsediyorum. İnsanın tek arkadaşı eşi olunca canı sıkılıyor.

Sağlık sorunları yok çok şükür. Maddi ve manevi sorunlar oluyor, geniş aile içinde bir sorun yaşanıyor eşim sürekli buna dahil ediliyor sen ara sen çöz, sen konuş vs gibi. Dara düşünce ilk aranan eşim. Maddi sorunlarda çok yardımcı olmaya çalıştı öncesinde fakat onu bıraktırabildim.Bahsettiğim baba kardeş vs de değil sadece, teyze dayı yeğen kuzen dıdısının dıdısı...
Ben sizi haksız bulmadım. Ben de eşimle ailelerimiz dışında kimsenin hayatı sorunları vs. İlgilenmem. Huzurumu kaçıramam. Ama sanırım eşinizin aile yapısı bu şekilde olmuş hep. Çokta değişeceğini sanmıyorum açıkçası...

Ben sizi haksız bulmadım. Ben de eşimle ailelerimiz dışında kimsenin hayatı sorunları vs. İlgilenmem. Huzurumu kaçıramam. Ama sanırım eşinizin aile yapısı bu şekilde olmuş hep. Çokta değişeceğini sanmıyorum açıkçası...

Evet değişmiyor dediğiniz gibi. Ben de bunu kendime epey sıkıntı ediyorum. Bu yüzden diğer taraftan bazı şeylerin önünü kesebilmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

Çok alakasız birileriyse bu dert anlatanlar insanın enerjisini sömürür burda haklısınız lakin anne,baba kardeş ise tabi ki anlatacaklar,fikir alacaklar, insan yeri geliyor zor zamaninda birinden duyacak "şöyle yaparız, bu da geçer, şu şekilde hallederiz vs"sözleriyle içini rahatlatabiliyor. İnsani ihtiyaçlar bunlar. Birakin insanlar evlatlariyla kardeşleriyle 2 çift laf edebilsin dertlessin bu kadar baskiliyici olmayın.

eşin ailesini sevmemekten kaynaklı bir durum bu. onları hiç sevmiyorsunuz. dolayısıyla ne yapsalar gözünüze batıyor. telefonda konuşmaları bile sizi kızdırmak için yeterli. dediğim gibi ana neden onları sevmiyor oluşunuz. sevseydiniz bunlar size batmayacaktı.

şayet eşiniz size ayıracağı enerjiyi ve zamanı, onlara ayırıyorsa, sizden çalıp onlara harcıyorsa bu noktada haklısınız tabii ki. önce sizle ilgilenmesi lazım. sizi erteliyorsa, sizi dinlemiyorsa, o stresi size yansıtıyorsa eşiniz haksız.

Size anlattığım şeyleri kafaya takıp ailenize yansıtıyorsanız, haklısınız ben de burda akıl almayayım. Kusursuz bir hayatım yok, zaten kimsenin olamaz da, iki ayda bir market görebildiğim bir mahrumiyetten bahsediyorum. İnsanın tek arkadaşı eşi olunca canı sıkılıyor.
Kimsenin derdini kimse küçümseyemez. Ailelerimizin hayatlarından derdinden sevincinden de haberdar olmak zorundayız. Sizle evlendi diye ailesiyle ilişkisini sizin istediğiniz gibi şekillendiremez. Kendini zorda darda hissetse dert dinleyemeyecek durumda olduğunu ifade edebilecek bir beyni vardır herhalde kocişkonuzun?

yapıcı veya kırıcı yorumlarınızı bekliyorum
Kırıcı yorum yapın mı? Yapanı kovuyorsunuz ama.
Birkaç alakasız kişinin önünü bu şekilde kestim fakat artık kesemeyeceğim kişiler bunu yapınca, eşimin bu şekilde dertlenmesini istemediğim için, ona bir şey söylediğimde silip atmamı mı istiyorsun senin ailen böyle değil diye benimkiler de böyle olmak zorunda mı? Ben de farkındayım ama sorun anlatan insanları görmezden mı gelmeliyim şeklinde dönüt veriyor.
Bence eşiniz gayet cevabını vermiş. Size ne ailesiyle ne konuştuğundan? Bana yansıtma ben duymak bilmek istemiyorum diyebilirsiniz ama bence can kulağıyla dinliyorsunuz her konuşmayı. İstediğiniz yorumu yapmayan herkesi kovacak mısınız?

Abartiyosunuz cok. Bi sorunum oldugunda tabi ki ailemi arayabilirim , abimiz annemi babami ablami cok normal. Sizinle evlendi diye ailesini mi silmesi gerekir. Hakli evet esiniz herkesin aile dinamigi farklidir arayip ic dokuyolarsa cok normal bu

Çok alakasız birileriyse bu dert anlatanlar insanın enerjisini sömürür burda haklısınız lakin anne,baba kardeş ise tabi ki anlatacaklar,fikir alacaklar, insan yeri geliyor zor zamaninda birinden duyacak "şöyle yaparız, bu da geçer, şu şekilde hallederiz vs"sözleriyle içini rahatlatabiliyor. İnsani ihtiyaçlar bunlar. Birakin insanlar evlatlariyla kardeşleriyle 2 çift laf edebilsin dertlessin bu kadar baskiliyici olmayın
Aksine baskıcı olmamaya çalıştım. Eltim dahi sorunlarını anlatıp eşime danışan birisiydi. Benim derdim gerçekten bana yetiyorken, dıdısının dıdısı kişilerin sorunları beni çok bunaltıyor. Konuşsun, güzel şeyler paylaşılabilsin istiyorum. Memlekete gidince bile oturup bunları konuşup çözelim denilen bir durum var ortada. Fikir almak değil konu sadece. Yeri geliyor annemin babamla olan sorunlarını dinleyemiyorum. Fazla geliyor kaldıramıyorum

eşin ailesini sevmemekten kaynaklı bir durum bu. onları hiç sevmiyorsunuz. dolayısıyla ne yapsalar gözünüze batıyor. telefonda konuşmaları bile sizi kızdırmak için yeterli. dediğim gibi ana neden onları sevmiyor oluşunuz. sevseydiniz bunlar size batmayacaktı.

şayet eşiniz size ayıracağı enerjiyi ve zamanı, onlara ayırıyorsa, sizden çalıp onlara harcıyorsa bu noktada haklısınız tabii ki. önce sizle ilgilenmesi lazım. sizi erteliyorsa, sizi dinlemiyorsa, o stresi size yansıtıyorsa eşiniz haksız.
Seviyordum, soğudum.
Eşim benimle de ilgilenir bütün enerjisini vaktini tabi ki bana ayıramaz fakat sürekli her gün her gün evimizin içinde başkalarının sorunlarının dolanıyor olması can sıkıcı bu kadar bunalırken.

Kırıcı yorum yapın mı? Yapanı kovuyorsunuz ama.

Bence eşiniz gayet cevabını vermiş. Size ne ailesiyle ne konuştuğundan? Bana yansıtma ben duymak bilmek istemiyorum diyebilirsiniz ama bence can kulağıyla dinliyorsunuz her konuşmayı. İstediğiniz yorumu yapmayan herkesi kovacak mısınız?
Sebepleri ile birlikte dinlemek isterim şeklinde belirttim konumda da kırıcı yorumları. Kimse sizin gibi duvara bardak dayamıyor merak etmeyin. Yorumlarda da derdimi gayet anlattım. Mantıklı bir yorumunuz yoksa tekrar ediyorum "yapıcı veya kırıcı", siz de konumdan ayrılabilirsiniz hanımefendi. Gerçek hayatta yüz yüze baktığınız insanlara patır patır söyleyemeyeceğiniz lafları sanalda saydıramazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X