Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle bir şeye izin vermem ya. O kadar her şeyi kendine dert eden insan da sevmem zaten. Yanımda telefonla dertlenip evde surat falan aşacak yani ihtimal yok. Neyse ki eşim de benim gibi düşünüyor ve kimsenin derdi umrunda değil.
İzin vermemeyi ben de denedim fakat bunu başaramadım. Umarım çok çok mutlu olursunuz eşinizle sizin adınıza çok sevindim 😍

Kocişkomun var da, sizin de vardır eminim de. Sebep sonuç ilişkisi kuramayacak karar kullanabildiğinizi düşünmüyorum. Umarım sizin de "kocişkonuzun" bir beyni vardır da bu tip saçmaladığınız durumlarda akıl danışmak için kuzenlerinizi yeğenlerinizi darlamazsınız.
Allah yardım etsin aşko 😘

Siz beni daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Eşiniz benim gibi üzülse tepkiniz nasıl olurdu?
Yani şu varki: AİLE hangi tarafta olursa olsun tek başına kaldırılacak bir yük değil ki!
Baba figürü tamam bir evlat oldu ancak onunda bir ailesi var.
Evin Babası kendi anne babası ve akrabanın sorunları ile üst üste uğraşınca, E bu sefer kendi ailesindeki yükü evdeki kadın taşıyor.
Bizdeki tam tersi bir durum.
Ben eşimi haklı buluyorum, dünya tatlısı ailesine karşı biraz mesafelidir, ancak bu kez ben dayanamıyorum.

Diğer kardeşler veya yakınlarda devreye girmeli, tek başına kurtarıcı olunmuyor maalesef. Sonra giden ondan gidiyor.

Bunlar takılacak şeyler değil, ailesi sonuçta oğlunu arayıp dert anlatabilir her anne ,Baba aynı değildir. Bazıları sıkıntı olsa bile üzmemek adına anlatmaz , bunlarda bu şekilde kaç yaşında insanlar böyle gelmiş böyle gider değişmezler. Sonuçta sizin yanınızda değiller size iftara atmiyolar her ay para beklemiyorlar. Onlarida öyle kabul etmen lazım bide dertleri tlfnda eşin dinliyor sanada anlatip senide meşgul etmiyorlar. Bende 13 yıllık evliyim hoş görmek lazım , bunlar için tartışma eşinle. Onlarda oğulları uzakta diye üzülüyolardir, biz kayinaileyle aynı sehirdeyiz eşim hastaneye götürür ilgilenir ben karışmam annes babası tabiki sırtını dönecek değil evlat olarak ilgilenmeli
Haklısınız elbet ama mesajlarda belirttim, eşimin anne baba kardeşleriyle değil sorunum geniş aileden gelen sorunlarla. Yoksa ben de kök ailesi için eşimi üzmek istemem. Diğer dertlerim yok bin şükür buna da.

Teyzenizi, kuzeninizi, dıdısının dıdısını da arar mısınız yoksa bu tavrınız sadece kök ailenize mi özel?
Benim bahsettigim kök aile ama istisna var biz de esimin ailesi yabanci ve burda da kislik evleri var bu evle ilgili bi sorun vs olunca esimi ararlar , klima gelecek nasil yapicaz vs diye ona bi sey demiyorum tek tanidiklari burda biziz diye . Ama onun disinda sülale surekli ararsa ben de rahatsiz olurum banane herkesin sorunundan . Onemli olan kök ailem benim icin

Yani şu varki: AİLE hangi tarafta olursa olsun tek başına kaldırılacak bir yük değil ki!
Baba figürü tamam bir evlat oldu ancak onunda bir ailesi var.
Evin Babası kendi anne babası ve akrabanın sorunları ile üst üste uğraşınca, E bu sefer kendi ailesindeki yükü evdeki kadın taşıyor.
Bizdeki tam tersi bir durum.
Ben eşimi haklı buluyorum, dünya tatlısı ailesine karşı biraz mesafelidir, ancak bu kez ben dayanamıyorum.

Diğer kardeşler veya yakınlarda devreye girmeli, tek başına kurtarıcı olunmuyor maalesef. Sonra giden ondan gidiyor.
Tam olarak bu mesajı eşime okutacağım. Çok güzel ifade ettiniz. Olan bana oluyor.

Benim bahsettigim kök aile ama istisna var biz de esimin ailesi yabanci ve burda da kislik evleri var bu evle ilgili bi sorun vs olunca esimi ararlar , klima gelecek nasil yapicaz vs diye ona bi sey demiyorum tek tanidiklari burda biziz diye . Ama onun disinda sülale surekli ararsa ben de rahatsiz olurum banane herkesin sorunundan . Onemli olan kök ailem benim icin
İnanın ev sorunları olsa buna okeyim. Bahsettiğim şey tam olarak bütün sülalenin bunu yapması ve buna cüret etmesi.

Yansıyor işte söylediğiniz gibi olsa işyerinde çözüp gelse yine ses etmeyeceğim. Ki son tartışmamızdan sonra sana harfini dahi duyurmayacağım ama sen de tepki alma diye söyledi. Fakat yine bir şey oldu, yine bizim kısıtlı vaktimiz mahvoldu.Ben de gayet arar hal hatır sorarım böyle olduğu takdirde fakat beni de soğutuyorlar. Bu şekilde dahil olmak istemiyorum sorunlara
İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.

Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.

İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.

Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.
Bunu yapabileceği bir işi olduğu için bu tarz konuştum. Yoksa tek akıllı siz değilsiniz idrak yeteneğim var.

Kızlar selam. Şimdi bir akıl almak istiyorum. Bazı yaşanmışlıklar da var çok detaya girmiyorum uzatmamak adına, gerektiği yerde güncellerim.
Benim eşim idare edebilen köprü olabilen biri fakat eşimin ailesi sürekli her derdini sorununu duyuran sürekli telefonda dert anlatan insanlar. Bana çok absürt ve saçma geliyor belki diğer konularımdan bilen vardır biz çok mahrum bir yerde yaşıyoruz görev icabı, yeri geliyor 2 ay market bile görmüyorum. Kendi derdimiz bize yetiyor kısaca. Bunu bildikleri halde bunu yapmaları aşırı sinirimi bozuyor. Fakat kimse senin bir derdin var mı demiyor? Ben zaten mesafe koydum konuşmuyorum denk gelmedikçe ama eşimin sürekli ev içinde bu sorunları dinlemesi, başka zamanlarda bu sorunlara çözüm bulmaya çalışması yani vaktini ve enerjisini buna harcaması beni çıldırtıyor. Sorunun eşimde olduğunu söyleyenler olacaktır evet sorun eşimde. Birkaç alakasız kişinin önünü bu şekilde kestim fakat artık kesemeyeceğim kişiler bunu yapınca, eşimin bu şekilde dertlenmesini istemediğim için, ona bir şey söylediğimde silip atmamı mı istiyorsun senin ailen böyle değil diye benimkiler de böyle olmak zorunda mı? Ben de farkındayım ama sorun anlatan insanları görmezden mı gelmeliyim şeklinde dönüt veriyor. Yaşayan var mı?

abartıyorsun diyenler olursa da sebepleri ile birlikte dinlemek isterim. evliliğimdeki bu sorunu çözmek adına fikir danışmak amaçlı yazıyorum. yapıcı veya kırıcı yorumlarınızı bekliyorum
Evlenince bu kadınlara ne oluyor anlamıyorum,ben mi çok rahatım.
Size yansıtmadığı sürece istediği kasar dinlesin ,size ne cidden.
Kadınlarımızda yok ailesiyle bayram yapamaz,yok onları dinlemeyemez,yok çekirdek ailem de çekirdek ailem.
Bu adamlar eş mi emir eri mi kusura bakmayın da.

Evlenince bu kadınlara ne oluyor anlamıyorum,ben mi çok rahatım.
Size yansıtmadığı sürece istediği kasar dinlesin ,size ne cidden.
Kadınlarımızda yok ailesiyle bayram yapamaz,yok onları dinlemeyemez,yok çekirdek ailem de çekirdek ailem.
Bu adamlar eş mi emir eri mi kusura bakmayın da.
Okuduğunuzu anlamanızı rica edeceğim. Zira önemli bir beceri.

"Geniş ailesinin" her gün her sorununu dinleyip çözüm bulmaya çalışması gayet de beni ilgilendirir.

Hayır ilgilendirmez.
Yetki sınırlarınız adamın akrabalık bağının derecesine göre genişleyip daralmıyor. Dinlemek istemiyorsanız bana anlatma diyebilirsiniz en fazla.

Hayır ilgilendirmez.
Yetki sınırlarınız adamın akrabalık bağının derecesine göre genişleyip daralmıyor. Dinlemek istemiyorsanız bana anlatma diyebilirsiniz en fazla.

Evet ama adam boş zamanlarında bununla kafa yoruyormuş. Konu sahibini de ilgilendiriyor yani. Beraber geçirecekleri kaliteli zamandan çalıyor.

Haklısınız. Ben olsam eşime söylerdim ya dinle ama bana yansıtma ya da tümden dinlemeyi kes diye. Sürekli dert anlatan insanlara da ayrı sinir olurum. Eşiniz ailenin kahramanı falan mı niye herkesin derdini o dinliyor ?

Eşiniz ailesinin sorunlarını dinleyebilir, çözüm üretmek isteyebilir ya da yalnızca manevi destek olmak isteyebilir. Maalesef eşinize ailenle konuşma, onların derdini dinleme deme şansınız yok. Fakat şunu söyleme hakkınız var; bu sorunlar bize yansımasın. Eğer kendi kendine dertleniyorsa ben şu an bunu çekmek istemiyorum lütfen bana yansıtma diyebilirsiniz. Daha önce dediniz mi? Nasıl bir geri dönüş oldu?

Haklısınız elbet ama mesajlarda belirttim, eşimin anne baba kardeşleriyle değil sorunum geniş aileden gelen sorunlarla. Yoksa ben de kök ailesi için eşimi üzmek istemem. Diğer dertlerim yok bin şükür buna da.
Evet çok fazla akraba arıyormuş ,sonradan okudum. Ne kadar sıklıkta ariyolar bilmiyorum ama gün aşırı arayıp dert anlatiyolarsa yanlış tabiki en fazla haftada bir 15 de bir konussalar yine normal. Ben şimdi kuzenimi arayacakken önce bı düşünürüm evde eşi varmıdır , eşiyle çocuğuyla geçireceği zamanda arayıp sohbet etmek istemem . Herşeyin azı karar çoğu zarar. Az ara tatlı ol.

Haklısınız. Ben olsam eşime söylerdim ya dinle ama bana yansıtma ya da tümden dinlemeyi kes diye. Sürekli dert anlatan insanlara da ayrı sinir olurum. Eşiniz ailenin kahramanı falan mı niye herkesin derdini o dinliyor ?
Ben de bunun bir tip kurtarıcı sendromu olduğunu düşünüyorum. Veya akıl danışılan kişi olma durumu hoşuna gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X