Bin lira az bir para değil ama aileniz sizin eğitiminiz için cabalamasa, zorluklarda bulunmasa bugün onun yarısını bile kazanamıyor olacaktıniz,bu da bir gerçek.
Ayrıca bunda borç bitince o ev sizin üstünüze mi olacak? Yoksa yıllar yıllar yıllar sonra, Allah gecinden versin ama miras zamanı geldiğinde hiç katkıda bulunmayan kardeşlerinizle size eşit mi bölünecek?
Eğer evin tek varisi sizdeniz bunu gelecekteki çocuklarınıza, emeklilik zamanıniza bir yatırımmis gibi düşünmesini sağlayın. Sonuçta ev-tapu çok önemli seyler. Ve kıymeti asla bitmez.
Amaaa siz bunca fedakarlıkla payı öderken tapuda adınız yazmayacaksa, miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerle eşit haklara sahip olacaksan ben de ödenmesini istemezdim. Bugün siz ödüyorsunuz,herkes biliyor. Ama aradan 20 sene geçtikten sonra inanın kimse hatırlamaz bile bu günleri. Ayrıca Türk aile kültüründe miras kavgalarının önemli bir yeri vardır :) paranizla rezil olmak istemiyorsanız biraz da diğer kardesleriniz ödesin.
Ayrıca parayı gizlemek falan çok yanlış şeyler. Ve riskli.
En basitinden yurt dışına gitmeye karar verseniz konsolosluk sizden 3 aylık banka dökümünü ister.
Bir şekilde öğrenilir, yalancı konumuna dusersiniz.
Hiç gerek yok
,
*ha ben ne yapardım? Gergin, kendimi kötü hissetmemi sağlayacak, param hakkında söz sahibi olacak insanla evlenmeden esaslı bir düşünürdüm