KOCALARINIZA ACIMAYIN.

Ev satilmasi nasil oluyor bilmiyorm.simdi benim oturdgm ev dubleks..alt kattada kiracim var.yani 1 daire bir dubleks var..bunlari devletmi satacak...ucuza bir de.

eşini şartlı boşanmaya ikna et ev senin ve çocuklarına kalsın. kendi gitsin kazansın yine. Boşanamazsan fink attığın kadında seni terk eder dersin. Hem delillerim var maddi manevi tazminatta açcağım dersin.Yıpranma payı da istersin.

Ev satilmasi nasil oluyor bilmiyorm.simdi benim oturdgm ev dubleks..alt kattada kiracim var.yani 1 daire bir dubleks var..bunlari devletmi satacak...ucuza bir de.
Evler 2002 den sonra alındıysa ortak mal rejimine tabiidir ve boşanma halinde ikinizin yüzde 50 ortak mulkudur
.Anlaşmalı bosanmada ya evleri birer birer paylasirsiniz ya da anlaşıp paylasamazsaniz ortak bolusum olması için mahkeme bunları satışa çıkarır. Satis rayiç fiyattan başlar eğer sizden başka almak isteyen çıkarsa fiyat ancak o şekilde yükselir. Satmadan nasıl boluseceksiniz zaten? Eğer iki taraftan birinin vergi dairesi vs devlete borcu varsa gelen paraya borcunuz kadarına el koyar. Borç yoksa parayı alırsınız. Bence burda mantıklı olan seçenek daireleri aranızda bolusmeniz ve mahkemeye bu bolusumu sözleşme şeklinde sunmaniz. Tabi bunlar avukat aracılığı ile yapılacak işlemler.

biz 1997 de evlendik.2005 de evimizi aldik.az once avukatimi aradim.mal paylasimi 1 yada 1 bucuk yil surermis.bu benim isime gelir.kizim unide okuyor.en azindan bir sure daha burdayim.o annesinin evinde.
Karsi tarafin avukati anlasip satalim paylasalim demis.yada yari fiyatini taraflarin hangisinin maddi imkani varsa verip satisi birbirlerine gerceklestirsin dedmis.bende avukatima sordum ben bir bucuk sene daha burda oturur o davayi da uzatirsam yine ayni kosullarda mi satisim oluyor.yada zararim oluyormu dedim.hayir dedi.yine o zmn yuzde 50 paylasiliyor.ya devlet bir bucuk sene sonra biz satiyoruz evde ucuza giderse dedim.hyr dedi...bilemiyorm gidip daha detayli konusacagim.

Eskiden ayni seyleri yazardım ama şu an farklı düşünüyorum
Her kız çocuğuna okumak ister misin diye sorulmuyor bile
Onları ayrı tutuyorum.
Konu sahibi lisede okurken görüşmeye başladıklarını yazdığı için yaptım o yorumu.
Başlamasına izin veren aile bitirmesine de izin verirdi diye düşünüyorum.

hayatım boyunca hep fedakardım ailem o şekilde yetiştirdi, paylaşarak sahip olduğum şeylerin bereketinin çoğalacağına çok inanırım. ama hayat bana şunu öğretti insanlara eğer yapabiliyorsan, fedakarlığını kendinden kısmadan kendini heba etmeden yapmak lazımmış. belki sonuna kadar yanında oluruz birinin hak ettiğine inanırız ama gün gelir fikrimizin değişmesine yol açar o birisi. değişim değişmeyen tek şey şu dünyada ama kalp nasıl yaratıldıysa öyle kalır.. allah herkesi böyle şer insanlardan korusun ...

Yanlış yoldasin canım...

Kendi giyimime çok dikkat ederim ama esiminkine asla....erkeklerde sadakat duygusu bizdeki kadar yok....neden giydirip süsleyip dışarıya göndereyim....

Yanlış yoldasin canım...

Kendi giyimime çok dikkat ederim ama esiminkine asla....erkeklerde sadakat duygusu bizdeki kadar yok....neden giydirip süsleyip dışarıya göndereyim....
Canim doğru söylüyorsun. Bende düşününce hak verdim zaten ozguveni yukseldi çünkü bide herkes iltifat edince kendisine.. ozguveni yükselince şımardı haliyle. Hani yapacaksa birsey herturlu yapar o konuda arkani dondugun an yapar onun icin kendimi parcalayamam malesef yapan kaybeder . Haksızmıyım

Kizlar sitenin rengi mavi gözüküyor sizde de mi öyle

Tabi kendi içinde varsa her türlü yapar....

ama giydirip süsleyip dışarıdaki kadınların gözune sokmamak lazım, karşıdaki kaynakli aldatanlarda var..

bir yerde okumuştum, karılarının tutumlu olması, temiz olması erkeklerin hiç umru değilmiş, tam tersi ona para harcatan,istekleri olan kadınları daha değerli buluyolarmış...
Bdv de bazen kadinlar yaziyor ama bulasigi yikamadim mutfagi toplamadim sabaha biraktim diye esimle kavga ettik yok efendim evi b.k goturuyor esim sikayetci falan diye titiz erkeklerde var bu hayatta. Ama genele yayarsak sizin dediginiz dogru. Sacini supirge eden kadin yaranamiyor. Para harcatan bencil vurdumduymaz ve kendini begenmis kadinlar yaraniyor genel olarak.

eskiler ne dediyse bir bildikleri varmış erkegin 2 kaşıgı varsa birini kıracaksın ki yerine koyacagım diye ugraşsın dursun derlerdi bende olurmu öyle şey sırtsırta vermek var derdim.konu sahibinin dediği gibi üstüme başıma başkalarının verdiğini giydim dışarda ucuzundan yedim eşimle bir kavgamız oldu evi terket dedim gitmedi beni evden cıkardı çıkarttıgı gibide kiliti değiştirmiş eve çocugumun eşyları için geldim anası babası kurulmuş evimde oturuyor o vicdansız kadın bana döndü dediki hayatımda gördüğüm en cimri insansın 1 tl gidecek diye para verip tuvalete gitmek yerine benzinliklere girip ücret ödemiyorsun dedi bunu bana dedi ya nankör insanlar işte.şuanmı durum ne eşimle artık sevgimi dersiniz cocugun varlıgımı dersiniz evimdeyim ailesi ile görüşmüyorum eşimi ailem ile görüştürmüyorum ve her ay maaşımdan eşimin haberi olmadan köşeye atıyorum.bunlara o layıktır.

Bu konuya ben de yorum yapmak istiyorym annemden ornek vererek.annemde calismiyordu babam para birakirdi eve ceyiz alirdi bize.evimiz arabamiz herseyimiz oldu ama sonuc olarak aldatildi. Babam acisindan bakarsam olaya babam calisiyodu piknige gidelim derdi para gitmesin diye gitmezdi annem tatile gunu birlik denize gidelim derdi para gitmesin disarda yemek yiyelim derdi para gitmesin diye gitnezdi annem ustune basina bisey almazdi para gitmesin diye diye hic bisey yapmazdi.ben annemin camasirlarini katladigimda hic sexsi ic camasiri dantelli ic camasiri gormedim almazdi.Bu yazdiklarim elbette kimseye aldatma hakki vermiyo ama kadinlarimiz gercekten evlendikten sonra kocayi susluyo pusluyo cocuklara da ayni sekilde ama kendilerini hep unutuyo.Bir arkadasla disarda haftada bir iki gun cikmak ayda bir bluz fln almak ayda bir kuafore gitmek cok da masrafli olmaz aslinda.Adiniza uzuldum.umarim birdaha yasamazsiniz.cocuklarinizla birlikte mutluluklar dilerim

12 yıllık evliyim, evlendikten 4 ay sonra atandım....

15 kadin bi salon büyüklüğünde bir odada çalışıyorduk, onlardan neler öğrendim neler....

örneğin Ayşe derdiki "ben olsem kocam beni Fatma'ya borclu bilir"...Fatma da "ben ölsem kocam kolundaki bu 4 tane burmayi getirir Ayşe'ye verir"......

ben bir şeyi ucuza 5 tl ye aldığımda, "sakın gidip kocana 5 TL ye uygun buldum deme, madalya takmaz sana, piyasa fiyatı ne ise o fiyata aldım de, fazlasını gizlice biriktir" derlerdi...

onları dinleyen dinleye o kadar şey öğrendim ki...gizlice para biriktirdim, biriktirdigim para ile kendime sıfır araba aldım, babam hediye aldı diye babamın adini yucelttim....

şimdide tüm maasimi kıyafete, ayakkabıyı, çantaya, dışarda yemeye içmeye, gezmeye harcıyorum, eşimde evi gecindirmeye çalışıyor...asla acimam....

Ev mahkemeden ihale usulü mu satılacak yoksa rayiç bedelden mi satılacak bilemiyorum. Rayiç bedelden satılırsa biraz ucuza gider. Tabi avukatiniz daha iyi bilir. Davayı uzatmak istiyorsanız uzlaşma yoluna gitmezsiniz ama iki tarafta da para yokşa eninde sonunda başkasına satılır.O zamanki emsal yerlere göre hangi fiyattan gider tabii tahmin etmek zor.

Ayyy nasıl sinir oluyorum bu adamlara en iyisi bile aynı köklerine kibrit suyu hayatta hep fedakarlık yapan taraf bi mi olacağız

Rezil olsun inşallah beter olsun beter.Huc üzülme senin hakkın var o kadar helal etme

Belki Allah o günleri de gösterecek sana sürüm sürüm sürünesice...O kadınlar nasıl rahat ediyo aklım almiyo

Biraz açık yazmak zorundayim ama o kadınlarda seksilik eksik (seksiliği netten saten gecelik siparis edip giymek olarak algilayanlar öteye lütfen)ne yazık ki 35 yaşımdayım bu gözlemim hiç şaşmadı. Adam zaten onu evdeki hizmetçi olarak görüyor eşi olarak değil. Fazla ev kadını fazla anaç tipteki kadınların sorunu bu. Adam ev işini yaptiriyor hatta maaşı var diye evleniyor ama gözü dışarıda oluyor.

bende konuya yazmak istedim yine çok bunaldım. şimdi bir derdim var a uyar uymaz bilmem kaç gün ban yerimin hesabını yapamıcam.bende derdimi anlatıp başlığa bağlamak istiyorum.5 yıllık evliyim zar zor dondurulmuş embriyo transferi parasını ben verip çocuk sahibi olduk. kocamla ikimiz çalışıyoruz ama para konusunda hiçbir zaman anlaşamadık tam anlamıyla. benim param olmayınca bana vereceği parayı kılı kırk yararak verir. zaten yeni doğum yapıp izinden geldim.yarım maaş ile işe başladım. işim bedenen pek olmasa da beynen yoran bir iş.kayınvalidem çalışıyor.bebeğim altı aylık bu kış ilk defa adam gibi doğalgaz yakacağız evim ufak zaten 5 oda bir salon değil. müstakil evin üstüne yama gibi düzenleme oldu. kira ödemeyelim diye.elektrik sisteminde sıkıntılar çıkıyor. yalıtım yapamıyoruz.kız için bir odanın penceresi kayınvalidemin ısrarıyla yaptırıldı.evimde evim gibi yaşamıyorum.sanki ailesinin oturma odası gibi. işten gelip dinlenip çocuğum ile vakit geçirmek istiyorum.kocam gittiği kahvenin kapanış saatini bekler okey kart oynar.bi mevlid yaptık.sorumluluğu kayınpedere attı. şeker hastası adamı strese soktu.simdide onlar sürekli torun sevecek diye çocuk da bende uykusuz kalacağız. benim çocuğun düzenine değil kendi saçma sapan hayatlarına uyarlamaya uğraşıyorlar.ev ringonun ahırı gibi görüyor kocam.ailece maddi imkanları iyidir.ama beleşe konmaya bayılırlar.binde bi kere beni arabası ile işten alıp emzirmek için getirmeye kalktı arabası sözde çalışmamış ama araba sanayii e nasıl gitti açıklayamadı da bide güvenmiyorum diye trip attı.ki hayatı yalan ailesinden aldığı en büyük miras yalan söylemek.şimdi ben bu adamın parasını nasıl yiyeyim.benle ilgilenmez yatıya gelir.bebeğim küçük hala doğalgaz soba muhabbeti 4 sene bana yaptıklarını kızıma yapacak.annesi babası olmasa ben çalışmasam aç kalırım aç.dün baş ağrısı stresten uyuyamadım.ailesinden de ondan da soğudum.kendi kardeşim alem.kocamdan kalır yanı yok. aptallıkta.onlara gittiğim zamanda hep çocuk için bi büyüse bi yürüse deyip duruyorlar. yemek yese bebeğim. kocam beni evde tek bırakır yine çocuğun uykusunu düzenini umursamaz anasına taşır. yıldım bıktım artık.böyle adamlarda işte para sahibi oluyor.1 kuruş yediriyorsa bin kuruşunu burnundan getiriyor.

Allah yardımcınız olsun ve inanın bir çok kadına bu yazdıklarınız örnek niteliğinde bence.
Malesef ki hayat böyle. Bizler cefa çekeriz başkaları gelir sefa sürer.
Ben o yüzden hayatımdan ödün vermiyorum.
Çalıştığım için özellikle, kendi istek ve taleplerime öncelik tanıyorum.
Zaten ne için yaşıyoruz ve çalışıyoruz ki?
Önce çocuklarımın ihtiyaçları, sonra kendi ihtiyaçlarım, sonra da eşimin ihtiyaçları.

En bilindik sözlerden bir tanesi: Mutlu Anne - Mutlu Çocuklar - Mutlu Evlilik.

Evinde kadın mutlu değilse, o evde mutluluk olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…