- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.035
- 248
Ev satilmasi nasil oluyor bilmiyorm.simdi benim oturdgm ev dubleks..alt kattada kiracim var.yani 1 daire bir dubleks var..bunlari devletmi satacak...ucuza bir de.
Evler 2002 den sonra alındıysa ortak mal rejimine tabiidir ve boşanma halinde ikinizin yüzde 50 ortak mulkudurEv satilmasi nasil oluyor bilmiyorm.simdi benim oturdgm ev dubleks..alt kattada kiracim var.yani 1 daire bir dubleks var..bunlari devletmi satacak...ucuza bir de.
biz 1997 de evlendik.2005 de evimizi aldik.az once avukatimi aradim.mal paylasimi 1 yada 1 bucuk yil surermis.bu benim isime gelir.kizim unide okuyor.en azindan bir sure daha burdayim.o annesinin evinde.Evler 2002 den sonra alındıysa ortak mal rejimine tabiidir ve boşan ma halinde ikinizin yüzde 50 ortak mulkudur
.Anlaşmalı bosanmada ya evleri birer birer paylasirsiniz ya da anlaşıp paylasamazsaniz ortak bolusum olması için mahkeme bunları satışa çıkarır. Satis rayiç fiyattan başlar eğer sizden başka almak isteyen çıkarsa fiyat ancak o şekilde yükselir. Satmadan nasıl boluseceksiniz zaten? Eğer iki taraftan birinin vergi dairesi vs devlete borcu varsa gelen paraya borcunuz kadarına el koyar. Borç yoksa parayı alırsınız. Bence burda mantıklı olan seçenek daireleri aranızda bolusmeniz ve mahkemeye bu bolusumu sözleşme şeklinde sunmaniz. Tabi bunlar avukat aracılığı ile yapılacak işlemler.
Onları ayrı tutuyorum.Eskiden ayni seyleri yazardım ama şu an farklı düşünüyorum
Her kız çocuğuna okumak ister misin diye sorulmuyor bile
Yanlış yoldasin canım...benim esimde cok kotu giyiniyordu tanistigimizda suanda butun esyalarini ben alıyorum. Birlikte gittigimizde ben seciyorum. Sac sakal imajini da degistirdim. Herkes abi boyle cok guzel olmus dedi. Yanlis mi yaptim acaba,?
Bir ara bir nisan a gittik. Bir kız var oda nişanlı cok şık olmussunuz ama bu secim safsarisin in galiba dedi bende evet canim heheh diye güldüm belli zaten dedi :/ hata mi ettim ? Acaba.
Canim doğru söylüyorsun. Bende düşününce hak verdim zaten ozguveni yukseldi çünkü bide herkes iltifat edince kendisine.. ozguveni yükselince şımardı haliyle. Hani yapacaksa birsey herturlu yapar o konuda arkani dondugun an yapar onun icin kendimi parcalayamam malesef yapan kaybeder . HaksızmıyımYanlış yoldasin canım...
Kendi giyimime çok dikkat ederim ama esiminkine asla....erkeklerde sadakat duygusu bizdeki kadar yok....neden giydirip süsleyip dışarıya göndereyim....
Tabi kendi içinde varsa her türlü yapar....Canim doğru söylüyorsun. Bende düşününce hak verdim zaten ozguveni yukseldi çünkü bide herkes iltifat edince kendisine.. ozguveni yükselince şımardı haliyle. Hani yapacaksa birsey herturlu yapar o konuda arkani dondugun an yapar onun icin kendimi parcalayamam malesef yapan kaybeder . Haksızmıyım
Bdv de bazen kadinlar yaziyor ama bulasigi yikamadim mutfagi toplamadim sabaha biraktim diye esimle kavga ettik yok efendim evi b.k goturuyor esim sikayetci falan diye titiz erkeklerde var bu hayatta. Ama genele yayarsak sizin dediginiz dogru. Sacini supirge eden kadin yaranamiyor. Para harcatan bencil vurdumduymaz ve kendini begenmis kadinlar yaraniyor genel olarak.bir yerde okumuştum, karılarının tutumlu olması, temiz olması erkeklerin hiç umru değilmiş, tam tersi ona para harcatan,istekleri olan kadınları daha değerli buluyolarmış...
12 yıllık evliyim, evlendikten 4 ay sonra atandım....eskiler ne dediyse bir bildikleri varmış erkegin 2 kaşıgı varsa birini kıracaksın ki yerine koyacagım diye ugraşsın dursun derlerdi bende olurmu öyle şey sırtsırta vermek var derdim.konu sahibinin dediği gibi üstüme başıma başkalarının verdiğini giydim dışarda ucuzundan yedim eşimle bir kavgamız oldu evi terket dedim gitmedi beni evden cıkardı çıkarttıgı gibide kiliti değiştirmiş eve çocugumun eşyları için geldim anası babası kurulmuş evimde oturuyor o vicdansız kadın bana döndü dediki hayatımda gördüğüm en cimri insansın 1 tl gidecek diye para verip tuvalete gitmek yerine benzinliklere girip ücret ödemiyorsun dedi bunu bana dedi ya nankör insanlar işte.şuanmı durum ne eşimle artık sevgimi dersiniz cocugun varlıgımı dersiniz evimdeyim ailesi ile görüşmüyorum eşimi ailem ile görüştürmüyorum ve her ay maaşımdan eşimin haberi olmadan köşeye atıyorum.bunlara o layıktır.
Ev mahkemeden ihale usulü mu satılacak yoksa rayiç bedelden mi satılacak bilemiyorum. Rayiç bedelden satılırsa biraz ucuza gider. Tabi avukatiniz daha iyi bilir. Davayı uzatmak istiyorsanız uzlaşma yoluna gitmezsiniz ama iki tarafta da para yokşa eninde sonunda başkasına satılır.O zamanki emsal yerlere göre hangi fiyattan gider tabii tahmin etmek zor.biz 1997 de evlendik.2005 de evimizi aldik.az once avukatimi aradim.mal paylasimi 1 yada 1 bucuk yil surermis.bu benim isime gelir.kizim unide okuyor.en azindan bir sure daha burdayim.o annesinin evinde.
Karsi tarafin avukati anlasip satalim paylasalim demis.yada yari fiyatini taraflarin hangisinin maddi imkani varsa verip satisi birbirlerine gerceklestirsin dedmis.bende avukatima sordum ben bir bucuk sene daha burda oturur o davayi da uzatirsam yine ayni kosullarda mi satisim oluyor.yada zararim oluyormu dedim.hayir dedi.yine o zmn yuzde 50 paylasiliyor.ya devlet bir bucuk sene sonra biz satiyoruz evde ucuza giderse dedim.hyr dedi...bilemiyorm gidip daha detayli konusacagim.
Rezil olsun inşallah beter olsun beter.Huc üzülme senin hakkın var o kadar helal etmeBen cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.
Not.....bosuyorum onu.
Biraz açık yazmak zorundayim ama o kadınlarda seksilik eksik (seksiliği netten saten gecelik siparis edip giymek olarak algilayanlar öteye lütfen)ne yazık ki 35 yaşımdayım bu gözlemim hiç şaşmadı. Adam zaten onu evdeki hizmetçi olarak görüyor eşi olarak değil. Fazla ev kadını fazla anaç tipteki kadınların sorunu bu. Adam ev işini yaptiriyor hatta maaşı var diye evleniyor ama gözü dışarıda oluyor.Bdv de bazen kadinlar yaziyor ama bulasigi yikamadim mutfagi toplamadim sabaha biraktim diye esimle kavga ettik yok efendim evi b.k goturuyor esim sikayetci falan diye titiz erkeklerde var bu hayatta. Ama genele yayarsak sizin dediginiz dogru. Sacini supirge eden kadin yaranamiyor. Para harcatan bencil vurdumduymaz ve kendini begenmis kadinlar yaraniyor genel olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?