Merhaba hanimlar,
6 aylik evliyim ve is dolayisiyla esimle ayri ulkelerdeyiz gecici bir sure ve sik sik gelip gitmeye calisiyoruz bazen o bazen ben is durumuna gore. Bu benim dugunden sonra ilk gelisim, az once havalimanina indim hemen annem aradi konustuk hosgeldin falan dedi. Hemen 2. cumlesi esimi sordu gelmedi mi diye, ki onceden de esimi hic cagirmazdim ben havalimanina bazen ayrilmak zor geldiginde donerken eslik ederdi ama hic gelirken karsiladigi olmadi. Esim Ankarada oturmuyor yani bahsettigimiz bir sehir ici mesafesi degil sehirler arasi mesafe, bende hic o tarz nazli nizayli kizlardan olmadigim ve yillardir cok kucuk yaslardan beri kendi isimi kendim gormeye alistigim icin hic gelmesi icin talepte bulunmadim. Gelmedi diyince annem sinirlendi ben sinirini anlamadikca kadin dahada kizdi, ben ne gerek var dedikce o bunun kocalik gorevi oldugunu eskiden evli olmadigimizi simdi durumun baska oldugunu falan savundu. Sen onun ayagina gidiyorsun kocan o senin isi ne gelip seni alacak tabiki dedi de dedi vallahi iner inmez tum sevincimi kursagimda birakti beni doldurdu sinirlendirdi. Yani ben yillardir yanliz yasiyorum hemde yurt disinda farkli ulkeler de yasadim , is dolayisiyla baska kitalara bile seyahat ettigim oldu yani demek istedigim bende otomatik hale gelmis sanirim kimseye guvenmemek kimseden birsey talep etmemek yada ihtiyac duymamak. Henuz bir arada bir hayata tam anlamiyla baslamadigimiz icinde evliligin bu gibi yonlerine belkide bilmiyorum daha.
Ama annemin dedigide canimi sikti cok gelir gelmez, annem oldugu icinde muhtemelen objektif bakamiyor olaya , birde erken yasta evlenmis bir ev hanimi annem hep kocasina bagimli kocasindan habersiz adim atamayan sanssiz hanimlardan. Acaba o kendi oyle gordugu icin mi oyle dedi , haklilik payi var mi yoksa annelik ic gudusu ile mi oyle konustu bilemedim.
Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.